Рекорд на престъпността в Германия: 41% от извършителите са чужденци

Рекорд на престъпността в Германия: 41% от извършителите са чужденци

Автор: obektivno.bg

През 2023 г., докато министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фейзер насърчаваше масовата миграция, насилствената престъпност скочи до исторически връх. Чужденците, въпреки че са 15% от населението на Германия, съставляват над 41% от извършителите на престъпления, докато 75% от жертвите са германци.

Годишният статистически доклад за престъпността на Федералната служба на криминалната полиция на Германия предизвика остри реакции в цялата страна, след като разкри, че насилствената престъпност се е покачила до най-високото си ниво от 2009 г. насам и броят на чуждестранните заподозрени за насилствени престъпления се е увеличил с 14,4% в сравнение с 2022 г., съобщи jungefreiheit.de.

Тенденцията, която се наблюдава през изминалите години, е процентът на чужденците, извършили престъпления,  да се увеличава: 41,1%, спрямо 37,4% през 2022 г. и 33,8% през предходната година.

В отговор на тревожните цифри опозиционните партии отправиха остри критики към политиките за масова миграция. Заместник-говорителят за вътрешната политика на „Алтернатива за Германия“ (AfD) Мартин Хес поиска „радикален обрат“ в политиката за миграцията.

Колегата му от ХДС/ХСС, Александър Тром, заяви пред Deutschlandfunk, че има нужда от „корекция на настоящата политика за миграцията“. Предложените от него мерки включват засилен контрол, по-малко социални помощи за търсещите убежище, ограничаване на правата на пребиваване и повече ресурси за Федералната служба на криминалната полиция.

Лидерът на ХДС Фридрих Мерц беше критикуван по-рано тази година, че легитимира дискурса на „крайнодесните“ чрез представяне на по-строга имиграционна политика от тази, която неговата партия възприе при бившия канцлер Ангела Меркел.

„Германия е била страна на имигранти от десетилетия“, каза Мерц пред Ройтерс. Той обаче призна, че страната е изправена пред предизвикателство с лошо интегрирани имигрантски групи.

Случаите на насилие – тези, довели до сериозни наранявания, грабежи и различни сексуални престъпления – са се увеличили с 8,6% на годишна база, като властите са регистрирали общо 214 000 случая през 2023 г. Броят на случаите, включващи тежки телесни повреди, се е увеличил до 154 000 или  6,8% повече от миналата година.

Случаите на изнасилвания и други сексуални престъпления са се увеличили с 2,4%, като чужденците съставляват около една трета от всички заподозрени, което представлява пропорционално увеличение на годишна база от 4,2%.

Грабежите също са нараснали със 17%. Близо половината от заподозрените не са имали германски паспорт.

Що се отнася до всички престъпления, количеството и съотношението на чуждестранните заподозрени е нараснало рязко. Подобно на насилствените престъпления, броят на заподозрените, които не са германци, се е увеличил със 17,8% до 923 000 в сравнение с 2022 г.

Рязка възходяща тенденция се наблюдава и при ненасилствените кражби. Домовите кражби са скочили с 18,9%; кражби на автомобил – 17,5%; кражби от магазини – 23,6%; и джебчийство – 11%. От 424 000 идентифицирани заподозрени за кражби, 187 000, или 44%, са притежатели на негермански паспорти, което представлява увеличение от 22,8% в сравнение с предходната година.

„Виждаме нарастване на насилствените престъпления, повече младежки престъпления и повече чуждестранни престъпления“, призна вътрешният министър Нанси Фейзър.

Правилото тук е нулева толерантност. Конкретно това означава бързо производство и осезаеми санкции. Чуждестранните извършители трябва да напуснат Германия много по-бързо. Строгите правила за депортиране, които създадохме, сега трябва да се прилагат, каза Фейзър.

 

 

 

Коментари

 • Али Луя

  13 Апр 2024 9:45ч.

  Бити, изнасилвани и крадени. Само Алтернатива за Германия, т.нар. фашисти, ли имат проблем с това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност,

  13 Апр 2024 11:36ч.

  новите фашисти са старите социалисти! Така че, "Алтернативата" няма нищо общо с фашизма. Това е журналистически етикет в угода на "дълбоката държава".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  13 Апр 2024 17:15ч.

  Еднин римейк на " Кристалната нощ " и Германия ще се изправи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клаус

  14 Апр 2024 10:20ч.

  Всеки честен германски патриот се обвинява в противоконституционно нарушение, ако каже истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клаус

  14 Апр 2024 10:23ч.

  Вярно е! Ние от Алтернивата сме единствената демократична сила в Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  13 Апр 2024 9:54ч.

  Преди седмица приятелка се върна от Германия и каза, че унас е много по-приятно и спокойно, дори трамваите били много по-редовни и чисти. Потвърди положението с мигрантите. Интересно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо интересно няма! Направо си е закономерно!

  13 Апр 2024 11:39ч.

  ........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  13 Апр 2024 18:54ч.

  Германия е превърната в катун. Колкото и да не ви се вярва, София в момента е по-добре от Берлин. Не бих се учудил ако по-заможни германци започнат да се местят в София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свидетелите

  13 Апр 2024 19:39ч.

  Те немците вече се местят. А и тая статистика е нефелна, защото масово на араби и негри се дава немски паспорт, затова те влизат в стъкмистиката като немци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хабиби

  13 Апр 2024 23:44ч.

  Не само по-заможните. Къцо, кьораво и сакато бяга от Фашистан, като от чума

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  13 Апр 2024 10:08ч.

  С нетърпение очаквам подобряване на рекорда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  13 Апр 2024 10:19ч.

  ами да ги изгонят всяка седмица по един самолет към арабския свят а меркел и коалицията им да съд защо не го правят а се оплакват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бях

  13 Апр 2024 10:21ч.

  Бях в един германски град, където градските автобуси по разписание често закъсняваха, а понякога просто липсваха. Оказа се, че няма желаещи за шофьори - често се качват диви хора, пушат, крещят, тормозят кротките германци. Като им направят забележка се смеят, бият шофьора или бъркат за ножа. Иди шофирай там!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • превзета държава

  13 Апр 2024 11:04ч.

  Благодарение на глобистите Мара Габриел и невнятния сапунджия Денков, които неистово мрязят всичко българско това ни очаква и нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  13 Апр 2024 17:17ч.

  Тук бързо ще ги цивилизоваме със здрав масаж !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ану Шабур

  13 Апр 2024 11:09ч.

  Всъщност това са прекрасни новини. Нека либералната сган бъде съдена. Надявам се никога повече да не бъдат на власт никъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Футурист Реалист

  13 Апр 2024 11:22ч.

  Чудя се кой ли град от Западнала Европа, ще бъде обявен за първият ислямски емират? Макар, че що не? Исляма е хубава религия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 666

  13 Апр 2024 11:29ч.

  Фейкнюз, от Талибания в ЕС пристигнаха най-готините хора,образовани,толерантни ,с емпатия към европейските ценности

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, изненада!

  13 Апр 2024 11:34ч.

  Оказва се, че професиите "лекар" и "инженер" всъщност са престъпни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Караман

  13 Апр 2024 15:52ч.

  Да, и тези престъпници имат наглостта да ги лекуват и да им сглобяват мерцедесите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  13 Апр 2024 21:38ч.

  Немците си мислеха, че приемайки имигранти ще им се вдигне икономиката, както след войната, когато приеха милиони турци и корейци да им работят. Сега пак очакваха, че ще продължат да ползват имигрантите за черноработници. Крива им излиза сметката. Тези новите новодошли, не са дошли за да чистят немските кенефи или да прислужват на немските бабички. Тези идват, за да цоцат помощи и да завладеят територията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Marcus Aurelius

  13 Апр 2024 22:06ч.

  Планът по циганизиране и ислямизация на Европа се изпълнява стриктно.Вече и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уточняващ въпрос

  13 Апр 2024 23:47ч.

  При кражбите на коли. Какъв процент са откраднатите коли с ДВГ и какъв % са електромобили?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи