Интензивен руски огън предизвика прегрупиране на украинските войски източно от Харков

Интензивен руски огън предизвика прегрупиране на украинските войски източно от Харков

Украинска система за залпов огън "Град" в Харковска област, 18 април 2024 г. Снимка: АФП

Силният вражески огън накара украинската армия да прехвърли някои войски в посока Купянск на изток от втория по големина град в страната Харков, съобщи снощи Генералният щаб, предаде Ройтерс. „В определени райони, в резултат на интензивен огън на противника, нашите части се прегрупираха на позиции с повече предимства," се казва във вечерния доклад.

Купянск е окупиран от руските войски през първите седмици от нахлуването през февруари 2022 г., но е отвоюван от украинските сили по-късно през годината. През последните месеци в района се водят тежки боеве. 

Украинската армия отхвърли вчера твърденията на Русия, че нейните сили са поели контрол над село Работино в южната Запорожка област, съобщи Ройтерс. „Информацията не е вярна“, заяви Дмитро Плетенчук, говорител на Въоръжените сили на Украйна, цитиран от агенция „Укринформ“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Въпрос

    16 Май 2024 8:53ч.

    БТА от кога е украинска медия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питай Галя от Посолството!

    16 Май 2024 9:16ч.

    То нещо, което да е все още българско, а не подопечно на Посолството, остана ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    16 Май 2024 11:57ч.

    бта май не е българска от повече от 30 години, а дали е на 404... не е ясно. но то и в светото писание не всичко е ясно, както казал дедо поп. за новината - той и фирера навремето така - прегрупиране, прегрупиране, и накрая... хексагонална плътна опаковка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Положението си е .....Соломоне!

    16 Май 2024 9:14ч.

    Соломон Паси пищи! Соломон Паси зове! Соломон Паси моли! Соломон Паси плаче! Соломон Паси се дере! https://kritichno.bg/politika/dayte-si-starite-telefoni/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Май 2024 9:34ч.

    Пратих си вече старата пералня Мийле и стария Либхер! За Перемогата! В името на демокрацията и евроатлантищината! Само да не ги откраднат пак москалите!❤️😊

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген. Димитър Шивиков разцепи социалната мрежа с размазващ коментар

    16 Май 2024 11:14ч.

    Ако не бях прочел нямаше да повярвам, но е истина. Едни индивиди, бивши мъжки секретарки в униформа, служили в редиците на БА, като обслужващ персонал, предлагат една налудничава идея, която ще прочетете по - надолу. Идеята е украинците да не крадат стари телефони, компютри, лаптопи и друга електроника, а нашите евроатлантици да ги събират и изпращат на укрите. Преди Урсулата разправяше, че уж руснаците крадяли чипове, но истината излезе наяве. Само нашите евроатлантици все още вярват в победата на Украйна, а самите украинци вече не вярват. 5 руски батальона (2000) боеца влязоха и тръгнаха към Харков и смелите украински защитници се разбягаха. Българи, не се съмнявайте в победата на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКОто 16 Май 2024 9:34ч.

    16 Май 2024 11:22ч.

    Не гласувайте за майкопродавците Боко Тиквата, Шиши и неговото малко ДПС - ИТН, “Спаси София”, “Продължаваме промяната” и “Демократична България” защото са алчни и некадърни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    16 Май 2024 9:29ч.

    Това "заели по добри позиции..." можеше и с една дума - удрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхил Ангелов

    16 Май 2024 10:59ч.

    Украйна вече тотално отсъства от предизборната кампания, която започна миналата седмица у нас. Никой от доскорошните първи родни "славоукраинци" не говори за киевския шут Зеленски и как трябва да му се помага колкото е необходимо и до когато това е нужно. Сигурно започнаха да осъзнават, че дните на касиера на семейство Байдън начело на Незалежната са преброени. Проукраинските лозунги, които до скоро насищаха публичното пространство, сега са изчистени от предизборната пропаганда дори и на най-верните украинстващи верноподанници на Посолството като Борисов и ГЕРБ. А жалките променкаджии и псевдодемократи от т.нар. "добри сили" тотално се маргинализираха и по един естествен начин почти изчезнаха от публичното пространство. Скриха се, за да не дразнят! https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ukrayna-veche-totalno-otsastva-ot-predizbornata-kampaniya-koyato-zapochna-minalata-sedmica-u-nas/133771

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малкият принц

    16 Май 2024 11:44ч.

    Те са забравили, че са забравили. Пият, за да забравят, че пият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега и после

    16 Май 2024 12:40ч.

    Те сега няма да говорят, но после със сигурност ще действат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро пясъка

    16 Май 2024 15:18ч.

    Те си мечтаят само за прайт паради и да карат тротинетки в центъра ще видим дали ще прескочат 4% за изборите всички сме отвратени от лъжите и безочието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Май 2024 13:47ч.

    Наскоро военнослужещ от украинските въоръжени сили загина в битка срещу руската армия на територията на ДНР. Този инцидент би бил напълно незабележим, ако същият боец ​​преди това не беше заловен в Красногоровка от войници от 5-та бригада на руските въоръжени сили. Руският военен кореспондент Александър Сладков сподели тази информация на своите ресурси. Украински войник с руското фамилно име Морозов беше заловен от нашите войници край Красногоровка. Тогава той беше включен в списъците за размяна и се върна у дома, но скоро документите му бяха открити върху тялото на унищожения ВСУшник. Трябва да се отбележи, че той намери смъртта си там, в района на Красногоровка. Така в Донбас беше ликвидиран украински военен, който преди три месеца беше разменен заедно с други пленници за руски военни. Това означава, че след завръщането си той отново отива на фронтовата линия и то в същия район, където преди това е бил заловен. Там той сложи край на живота си. Не е известно дали е бил изпратен на фронта принудително или е отишъл доброволно. Но ако не възнамеряваше да се бие отново, тогава не трябваше да се възползва от шанса да откаже напразно да бъде включен в списъците за обмен. И също така можеше да обърне оръжието си срещу истинските си врагове, режима в Киев. Но, уви, той не направи това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    16 Май 2024 14:01ч.

    БТА отдавна не е едновремшната уважавана медиа! Това което се появява в нея като новина е толкова нескопосано и отдалечено от реалността и професионализма, че оставам с впечатлението, че там работят "журналисти" завършили ПУЦ по журналистика в някое селско училище?! Термиологията която използват в предоставяне на информацията им граничи с "КОМПЮТРИ = КОМПОТИ". Самото заглавие на тази дописка е ярък пример за липсата на елементарни военни познания "Интензивен руски огън предизвика прегрупиране на украинските войски източно от Харков"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добри новини

    16 Май 2024 14:45ч.

    Дано всичките укри ги прегрупират по-бързо към бащицата им - фашиста Бандера. Да се свърши с тази напаст, че разсипаха Европа заради продажните ни политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    16 Май 2024 15:21ч.

    Последната следа от перемогата - Роботино е освободено от ВС на РФ. Тук е най големия склад за скраб , след Прохоровка от ВСВ /Курската дъга/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУБЛАДЖИЯ

    16 Май 2024 16:19ч.

    кат Русия няма втора тъй могъща на света! Тя е нашата опора, тя е нашта висота !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    16 Май 2024 17:55ч.

    От доста време укронацистите заемат все по-изгодни и по-изгодни позиции. Изглежда наближава деня, когат няма да могат да го правят, защото ще са заели най-изгодните, някъде в Закарпатието и на брега на Тиса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи