МВнР: Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса

МВнР: Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса
Националните територии на страните-членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали. Вашингтонският договор не предвижда „втора категория“ страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи, публикувано на неговия сайт.

 

Ето пълния текст на изявлението на МВнР:

Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали. Вашингтонският договор не предвижда „втора категория“ страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем.                   

В този контекст, съгласно Решение №1 на Конституционния съд на България от 4 февруари 2003 г. „войските на политически или военен съюз на държави - членки на този съюз или на съюзни държави, по ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България международен договор с политически или военен характер, не са чужди войски по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения“.

Призоваваме Руската федерация да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на Република България за членство в НАТО и към решенията на българския Конституционен съд.

Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивен диалог със страните - членки на НАТО в Съвета НАТО-Русия, насочен към бъдещето на една по-единна и по-сигурна Европа, основаваща се на върховенство на правото и стриктно прилагане на поетите международноправни ангажименти.

Настоящата криза в архитектурата за сигурност в Европа, както и кризата в и около Украйна, следва да бъдат разрешени с дипломатически средства и по пътя на диалога.

 

Коментари

 • Точно така

  21 Яну 2022 17:19ч.

  Това са територии на страните на Алианса. И може да се разполага, каквото си искат. Също, както Русия може да разполага големи сили днес до Украйна, утре до Литва и т. н. Така че позицията на руснаците е ясна и правилна - или се изтегляте или приемате, че ние сме близо до вашите граници. Нищо лично, просто бизнес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  21 Яну 2022 17:21ч.

  Русия МОЖЕ да прояви уважение към избора на Булгаристан да е член на Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО, само ако има РЕФЕРЕНДУМ за това !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поп Вечерко

  21 Яну 2022 17:22ч.

  Ако НЯМА войски на Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО в Булгаристан, Русия НИКОГА няма да ни нападне !!! Защото знаят, че ще ги посрещнем с музика и песни !!! Това споделиха журналисти от „Соросоидна Правда“, „Реститутски Зов“,"Козяшка мисъл","Гъдел нюз"и “Фекалий Нюз“ на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 17:23ч.

  Националните територии на страните-членки на НАТО били територии на Алианса!?! Та в какво тогава се изразява така нар. суверенитет, за който цял ден говорите? Да сте питали българския народ дали иска да бъде в НАТО? НЕ! На България никой не е поставял ултиматум! От България и нейните колониални администратори не зависи нищо! Ето какво казват, онези, от които зависи крайният резултат: Блинкен: Разговорът бе "откровен и съдържателен". Лавров: Чакаме писмен отговор от САЩ за гаранциите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • недоволен

  21 Яну 2022 17:27ч.

  След като ни набутаха без референдум, нямат никакво право да ми говорят за алианси, натианси и други глупотевини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой за суверинетет

  21 Яну 2022 17:31ч.

  ли говореше? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОТАН = SS

  21 Яну 2022 17:35ч.

  Нюрнберг 2.0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • циник

  21 Яну 2022 17:38ч.

  Сащанато толкова ни уважава и ни бръсне за слива, че ни прие в редиците си барабар с Румъния без да ни затормозява с референдум дали искаме да влезем или не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  21 Яну 2022 17:40ч.

  Незабавно излизане от агресивната организация НАТО с референдум ! Тяхна територия сме били , а ние сме пушечното месо! Не желаем да съсипват прекрасната ни страна и живота на децата ни за чужди интереси ! Където са стъпили само разрушения , съсипани и унищожени човешки животи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захари Стоянов:

  21 Яну 2022 17:45ч.

  "Да бъде проклета онази минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за пръв път думата "освободител". Чак тогава разбрахме, че за никакво освобождение не иде реч , а за поредната окупация. Аман, бе, аман! Лошо нещо било москволъка.... То не прилича ни на даалии, ни на кържалии, ни на фанариоти." НЕ СЛУЧАЙНО ДЪЩЕРЯТА НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ ПИШЕ, ЧЕ СПОРЕД НЕЯ ТОЙ Е ОТРОВЕН ОТ РУСИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  21 Яну 2022 17:46ч.

  Няма такова нещо! Моля да не ми раздавате територията на всеки срещнат, защото първо не сте ме питали за да влизате в натото ви , като си направите референдум, може да говорите от мое име и да ми раздавате територията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса"

  21 Яну 2022 17:51ч.

  Нима? И още и на Европейския съюз, нали, гиди мишоци с мишоците. Обаче, ако си направите труда да попитате българския народ, а ще ви се наложи, той категорично ще ви заяви, че НАЦИОНАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Захари Стоянов

  21 Яну 2022 17:51ч.

  Остави за 5 минути старите пожълтели разпадащи се книжки и излез навън малко да си смениш въздуха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моляяяяя???????????

  21 Яну 2022 17:52ч.

  А къде е суверенитетът и целостта на българската държава? Това означава ли, че след присъединяването на см, нашата територия става част от тяхната? Побъркахте хората с необмислените си изказвания, бе!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Националните територии на страните-членки на НАТО са територии на Алианса.

  21 Яну 2022 17:54ч.

  Мисля, че след такова заявление, автоматично отпада темата за суверенитет, свобода сам да избираш съюзите, в които да членуваш и прочие либерални алабализми. Някоя калинка трябва да си подаде оставката от МвНР или да бъде позорно уволнена след подобно изказване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захари Стоянов: на 21.01.2022 в 17:45

  21 Яну 2022 17:55ч.

  на колко теми ще го постнеш това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  21 Яну 2022 17:55ч.

  В България по време на Варшавския договор не е имало съветски войски... А сега никой не пита българите и се настанява, при това безплатно, за поредици от 6 месечни учения... И какво ще кажат натовския генерал или креатурите на Харвард е просто естествено продължение... А нас, обикновените хора, никой не ни е питал дали искаме да ставаме пушечно месо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • РККА

  21 Яну 2022 17:55ч.

  1. По същия начин - националната територия на Русия е територия на Русия. 2. Къде в Конституцията на Република България се казва, че нейната територия е територия на НАТО? Досега не е правено по-антибългарско изказване! Нима НАТО е държава?! 3. Суверенното решение на България за присъединяване към НАТО не е суверенно - правено ли е допитване по този въпрос? Но няма да направят, защото суверенът ще им каже да свият договора с НАТО на масур и си го наврат отзад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Призовавали за диалог, но говорят само за интересите на НАТО

  21 Яну 2022 17:56ч.

  сякаш не знаят, че за Русия също е важно да гарантира своята сигурност. Колективната сигурност явно важи само за НАТО. Добре, Русия ще сложи ракети в Сърбия, тя също не е "втора категория". Това ли искате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  21 Яну 2022 17:58ч.

  суверен, суверенитет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИЩО НЕ "ОСТАВЯМ"

  21 Яну 2022 17:58ч.

  Като напишеш книга като "Записките....." , кято се чете от всички българи вече 150 години, тогава раздавай акъл. Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски, нито Захари Стоянов са били русофили. Точно обратното. Раковски няколко пъти споменава да внимаваме много с Русия, защото от нея добро не можем да чакаме. Левски е казал - "Първо ние сами трябва да се освободим, а не да чакаме на други народи. Защото тогава пак няма са бъдем свободни" Много лесно ги чегъртате великите ни българи, когато не ви уйдисва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Яну 2022 17:58ч.

  Бе тая министерка ноо дашна! Иначе казано, дама приятна в доста отношения. Но, моме, ти моеш да даваш на секи каквото той си поиска - мъжът ти да се оправя с теб, но националната територия не е оная ти работа. Ja, ja!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  21 Яну 2022 18:04ч.

  Aко нашата територия е територия на НАТО, значи и територията на НАТО е наша територия. Защо тогава ми искат виза за САЩ? Защо има Шенген, спрямо който сме " втора категория "страни? Националният суверенитет не е "тука има,, тука нема ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Освободили сме се сами, колкото сами се отървахме от паразитите

  21 Яну 2022 18:05ч.

  вместо да чакаме закона Магницки. Който не може сам да се излекува, плаща на лекарите, иначе прав му път към гробищата, а лекарите също трябва добре да живеят. Другото са розови мечти относно "ако бяхме такива каквито не сме и не сме били,поне в обозримо време".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дяда Иван не тури никакъв край на теглото ти.

  21 Яну 2022 18:06ч.

  Промиваха ти мозъка 45 години. Дядо Иван подписа Сан Стефанския договор, където пишеше само за отношенията между Турция и Русия. И никъде не се споменава българска държавност. В Сан Стефано не беше поканен ни един българин, като представител на новата "освободена" България. Не само това - като са знаели какво правят в действителност, руското командване ИЗВЕЖДА ОТ САН СТЕФАНО българския опълченски корпус, за да няма на територията на договарящите се страни българин, и защото много добре са знаеле как ще реагират опълченците на Шипка като разберат какво се случва - как Русия и Турция си делят България. Чак при Берлинския Конгрес се спамнава новата държава Блгария. Русия е била против Съеденението на Източна Румелия с княжеството. Единствено Англия ни подкрепя тогава и английския посланик отказва султана да ни обяви война. Чети Симеон Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Яну 2022 18:07ч.

  Голяма глупост сте изказали. Майкопродавци и отгледани за еничари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Яну 2022 18:09ч.

  (...) Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски, нито Захари Стоянов са били русофили. ... Много лесно ги чегъртате великите ни българи, когато не ви уйдисва. (...) Абе човек като чете Захари, въпросните "Записки" например, остава с впечатлението, че той не е бил и българофил. А с Левски и Ботев, по-леко на завоя. За чегъртането - вие с лека ръка изчегъртвате простите и невелики мужици, върху чиито кости, както се изрази един руски генерал, стои България и които и днес са гаранция, че от Русия няма защо да се страхуваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захари Стоянов: на 21.01.2022 в 17:45

  21 Яну 2022 18:13ч.

  Масонска му/им работа. Затова калоферци и са го били и изгонили от града, по време на писане на Записките. И повече не са го допуснали там. Не, че той е писал нещо за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Яну 2022 18:14ч.

  Ся, лично ас на тези си години, се страхувам не от туснаците, а от рускините :D)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone на 21.01.2022 в 18:09

  21 Яну 2022 18:14ч.

  Хора на Албърт Пайк, Черният папа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ало от 18:09

  21 Яну 2022 18:18ч.

  Простите и велики мужици сложиха кости за Царя и отечеството. Не за България. И ако не беше Белринския конгрес и ако не се беше намесил Запада още щяхме да стоим с пръст в уста. И даже нямаше да има нужда Бай ви Тошо да моли Москва да ни прави 16та република. Сега същите прости мужици окупират Сирия, ЦАР, Крим, наскоро Узбкистан, държат си войските в Северна Молдова, Северна Осетия и не им дреме за кого мрат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone на 21.01.2022 в 18:09

  21 Яну 2022 18:20ч.

  Да те подсетя за едно Чешнигирово от 2020, не окупиран! Ех, сивчо? Или фесчо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не става само с мужици и опълченци

  21 Яну 2022 18:23ч.

  защото те стават военна сила само когато има някой да ги обучи, въоръжи и поведе, както и когато има справедлива кауза за която да тръгват към смъртта. Единствените държави които са участвували в нашето Освобождение са Русия и Румъния. Украинците, поляци, финландци и един японец са били част от руската армия, обучени, въоръжени и водени от нея. Затова дължим благодарност на всички участвали в Освобождението, но от държавите само на Русия и Румъния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Яну 2022 18:25ч.

  (...) Простите и велики мужици сложиха кости за Царя и отечеството. Не за България. И ако не беше Белринския конгрес (...) Бе вий къде сте учили история? И по какъв учебник - History for dummies? Особено за Берлинския конгрес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаш много даже защо да се страхуваш от Русия.

  21 Яну 2022 18:25ч.

  Добре, че беше генерал Колев да ги изпъди от Добруджа през 1916та година. А това, че влязоха в България на ми септември 44 та година и седяха тук за да могат любимите ти комунисти да вземат властта тлябва да благодарим на Сталин и армията му. На него трябва за благодарим и за десетките концлагери, където 30 000 българи оставиха кости. На него трябва да благодарим за стотиците избити по границата на България младежи които се опитваха да избягат то земния рай, който ни осигуриха руснаците. Все такива хубави неща ни се случваха откак бяхме за руснаците "не заграница".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Казах ти вече

  21 Яну 2022 18:29ч.

  чети Симеон Радев. Не само има лични спомени. Той прилАГА И много документи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  21 Яну 2022 18:30ч.

  , някои ги хваща шубето, че свърши лустрото и ще има бач на острова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  21 Яну 2022 18:30ч.

  Тук май има доста хора, които са готови да си продадат презряните долари за рубли, за да финансират инвазията. Жалко, че не пишем с никнейм, та да ги изброя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симеон Стоянов

  21 Яну 2022 18:31ч.

  И хааааа.....настръхнах....колко сме смели и страшни...Лъвове....Когато двама "батковци" си мерят п...ките, не си навирай трибуквеника...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Националните територии на страните-членки на НАТО са територии на Алианса.

  21 Яну 2022 18:38ч.

  Тези американски подлоги Конституцията на РБългария ли цитират?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  21 Яну 2022 18:45ч.

  Лавров се обажда на Шойгу след речта на президента и казва: – Слушай, Кожугетович, не удряй по Ню Йорк, имам дъщеря там. Шойгу отговаря: – Да, знам, Фурсенко също се обади за Съединените щати. Мизулина помоли да не удрям по Белгия, Жириновски – по Швейцария, а Железняк – по Лондон. И други наши се обадиха, списъкът е голям … … Пауза. Слушай, Лавров, къде да ударим тогава в такъв случай? – Ммм, добре, по дяволите, удари тогава Воронеж, там няма наши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Яну 2022 18:45ч.

  (...) чети Симеон Радев (...) Това към мен ли? Ако е към мен - Симеон Радев не го чета, а го препрочитам. Четох го на много млади години, както и "Записките" на З. Стоянов - ма дебелото издание, а не изданието "Библиотека на ученика". По-нататък: (...) А това, че влязоха в България на ми септември 44 та година и седяха тук за да могат любимите ти комунисти да вземат властта тлябва да благодарим на Сталин и армията му. (...) Влязоха в България, както се казва "ан пасан", демек минавайки оттук. И го направиха, защото ваште тарикати, две седмици преди това, се сетиха, че работата отива на изуй гащи и обявиха неутралитет (румънците обявиха война на Германия). То и неутралитет не е лошо, но осигуриха коридори за изтегляне на войските на германците от Гърция. А това вече не е неутрално действие. И стана тя еб@на, че отървана. Но, такъв е животът. А това за 30-те хиляди - не ми се занимава с глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  21 Яну 2022 18:49ч.

  "...Домат въздъхна с облекчение. „Тя е толкова глупава — помисли си той, — че е взела моя таен телефон за капан за мишки“. Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. — Това е за теб — каза великодушно той. — Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: — Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. — Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата. ..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз не зная на тия кириакстефчовци и стефки в МВнР коя точно им е националната територия и дали изобщо имат такава,

  21 Яну 2022 18:50ч.

  Но българската национална територия е на България. Информирайте ги, моля, и им напомнете за оная яма от бомба в Софийските гробища

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Можете да бъдете „полезен черен“, „полезен индиец“, „полезен евреин“ и дори „полезен бял туземец“.

  21 Яну 2022 18:52ч.

  US посланик ппез 1997 г.: Тук не ни трябват повече от 4 млн. българи Българите не ни трябвате повече от 4 милиона. Вижте изявлението на тогавашната американска посланичка у нас Ейвис Боулън. Годината е 1997 г. – на семинар в Боровец – /потъмнения пасаж в текста/ Aрхивите са живи и говорят – изводите си правете сами дали тези прогнози вече не се сбъдват… http://www.budnaera.com/201802f/180401180.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса.

  21 Яну 2022 18:54ч.

  Какъв е този "Алианс" !? Българите избирали ли са го ? Гласували ли са за него ? Нещо референдум да е имало за "Алианса" ? От какъв зор моята родина, нашата територия , на всички българи - била "територия на Алианса" ? Айде бе ? МАЙНАТА МУ на този Алианс ! Да си кажат директно - ОКУПИРАНИ СТЕ ! Ние знаем какво правят народите под окупация. Не ни е за пръв път. Ще преживеем някак си и "Алианса" - преживели сме византийска окупация, преживели сме отоманска окупация, преживели сме фашисти , преживели сме и комунисти ! На всички тия , дато си мислеха че притежават "националната ни територия" - видяхме сметката. И на "Алианса" ще я видим !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  21 Яну 2022 18:54ч.

  Четете повече,защото има българи,които наричат З.Стоянов предател на Бенковски.А той има право да пише каквото си иска,защото след Освобождението и Русия се е държала лошо с нас.За всеки ще се намери в какво да го обвинят,ако защитава една или друга страна.Ако не беше стъпил руски крак,кой знае кога щяхме да се освободим.На гърците им помогнали от къде ли не доброволци,но и тя ни забранява да си служим в църквите на нашия език.Знаем как завършва с приемането на Бълг.екзархия.Все някой друг се е месил за териториите ни,както и днес и всичко приемано от продажните ни политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костадин Костадинов

  21 Яну 2022 18:56ч.

  "Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, правителствата от 1990 г. насам, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит "цветът на нацията"? Защото "цветът на нацията" са Филип Димитров и Втори адвокатски колектив, Иван Костов и бандата му, Симеончо и бандата му, Петър Стоянов, Станишев, Борисов, Цветанов, Горанов, Караянчева, Пеевски, Цацаров, Плевнелиев, Меди Доганов, Местан, Марешки, Симеонов. Цачева, Каракачанов, Христо Иванов, Мая Манолова-Галева, Румен Радев, Кирчо и Кокорчо и други подобни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • • Янко Сакъзов

  21 Яну 2022 18:58ч.

  „България е имала винаги един умен и добър народ, но лоши и бездарни управници.” Утре, ако враг нападне родината ни, той няма да каже: «Аз съм безработен. Аз не съм длъжен да браня гладния си, празен живот. Бранете го вие, богатите, имащите, вие управниците, дето ме държите гладен.» „А управниците —те седят на топло, ядат, пият и смятат да управляват вечно. О, окаяни и жалки управници — провикна се той и протегна ръце нагоре, към небето — вие не сте лягали никога гладни, не сте спали по гара София и по нейните коловози, не знаете що е глад, що е мъка. Аз ви заклинам, аз ви проклинам — вие не сте годни да водите България.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян Михайловски за Захари Стоянов

  21 Яну 2022 19:08ч.

  Христогонителят агарянин бе заместен с християнстващ кесаджия. Захари Стоянов, тоя циничен родоначалник на свирчовщината, тоя прототип на всяка хищност и на всяко человеконенавистничество, се провикна еднъжки в Търново: „Във всяка българска къща има бел хлеб, във всяка българска къща има тригодишно вино. Българският народ е много повилнел, защото е много заможен… Натоварете го с данъци - и ще го укротите! Той мирува само когато му бъркаме в пазвата! Не бойте се, котката има девет души, българинът - двадесет и девет; няма да го осмъртите тъй лесно! Берии и тегоби доказват тегло у другите народи: у нас те са цер против теглото!”...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нээ

  21 Яну 2022 19:15ч.

  Съветските мужици загубиха студената война, след 75 години съветска диктатура територията на страната се сви до най малките си граници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух до нээ

  21 Яну 2022 19:24ч.

  Всичко дет расте има свойството да намалява. Неизменен цикъл. Такива дет само растат, Природата не познава. НАТО го чака същата съдба. Неизбежно е. Без значение, на кой кво му се иска. Или колко е цивилизован.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  21 Яну 2022 19:40ч.

  "МВнР: Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса." И цели на руските ракети също. Ако това ви харесва? Идиоти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ви е дадено

  21 Яну 2022 20:09ч.

  Бре, пусти Кръстоносци! Поробиха света, заедно с новобългарско! И сложиха красиви @товски имена от древността (даже и на сбирщините, наречени "народи"). И нямат страх, сякаш Второто Пришествие е измишльотина, като Дядо Мраз или е приказка от Ангел Каралийчев. Български и чуждестанни дяволи, бързайте! Времето ви изтече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  21 Яну 2022 20:10ч.

  Написали са поредната политкоректна и безмозъчна простотия. По-добре да си траят, но не би! Толкоз им е акъла, че даже и не стоплят как вече са предадени от САЩисаните. Още по-лошо е, че в същност никога външните министри и тълпата прислуга зад тях, не са били на национална връвчица, а на чужда. Хубаво е разните пламенни атлантици и босоноги натовчета дребосъци да бъдат о'време озаптени. Щото с малоумно бръщолевени ще си докарат не само на себе си белята, а и на невинният народ български с продажниците начело.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянец

  21 Яну 2022 20:25ч.

  Ние сме член на НАТО и като такива имаме своите ангажименти. Но - проблемът в Украйна НЕ Е наш проблем и Украйна НЕ Е член на НАТО и се надявам НИКОГА да се стане, тъй като нямам никакво намерение да вадим горещите украински кестени от огъня, който американците подпалват там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • външно чупи тъпомера

  21 Яну 2022 21:09ч.

  Всички, в това число и руснаците са наясно, че България не е суверенна държава и гласът на нейните институции е без никаква легитимна стойност - нито вътрешна, нито международна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тошко Африкански

  21 Яну 2022 21:15ч.

  Това е нашият външен министър. Не е вашият!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто питам

  21 Яну 2022 21:18ч.

  Тази Генчовска оздравя ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  21 Яну 2022 21:58ч.

  МВнР: Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса *** Народа трябва да е много оглупял за да не реагира когато собствените му избранници отнемат суверенитета на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Националните територии на страните от НАТО са територии на Алианса!!!???

  21 Яну 2022 23:06ч.

  И къде го пише това? Може би в Конституцията на Република България? НЕ! Там не пише нищо такова. Затова - айде да спретнем един референдум, че да изясним какво мисли по въпроса българският народ. Мисля си,че знаем отговора вече. А на един досадно високогласни продажни хорица този отговор хич няма да им хареса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  21 Яну 2022 23:06ч.

  Т.е. не са национални територии. Продадохте и последното което имахме като нация. Мамата ви! Тъпаци продажни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Берия

  21 Яну 2022 23:33ч.

  Като последна стъпка, съвместно с международни хуманитарни организации, Съединените щати и техните европейски съюзници и партньори трябва да създадат хуманитарни коридори с ресурси и персонал за защита на бежанците. Десетки хиляди — ако не и стотици хиляди или дори милиони — могат да избягат от конфликта или като вътрешно разселени лица в Украйна, или като бежанци в съседни страни. Съединените щати, Обединеното кралство и ЕС трябва да се погрижат за този наплив от търсещи убежище и бежанци с спешни специални имигрантски визи от вида, предоставени на афганистанци, бягащи от превземането на страната от талибаните миналото лято. Членовете на НАТО ще трябва да споделят тежестта, наложена от този приток; не може да се очаква от страните от източния фланг на алианса да действат сами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tom Fitton

  21 Яну 2022 23:34ч.

  Въпреки че администрацията на Байдън се справи чудесно с процеса на фалшиви преговори с Русия, крайният резултат все пак ще бъде частичен резултат от пропуснати възможности. Вашингтон се постави в положение, в което, освен да заплашва военна ескалация, възпирането вероятно ще се провали. Възможностите за възпиране днес са значително по-лоши, отколкото миналата година, миналия месец или дори миналата седмица. Ангажиментът на САЩ към мира и дипломатическите резолюции през това време беше похвален, но съсредоточавайки се върху дипломацията без съизмерим акцент върху инструментите с твърда сила, администрацията на Байдън пропусна възможността да спре кризата на източния фланг на Европа. погледнато назад, по-силният отговор на военното натрупване, което Русия извърши на границата си с Украйна миналия април, можеше да доведе до превантивни промени в позицията на силата и въвеждането на смъртоносна помощ за Украйна, което може да има по-голямо въздействие върху промяната на изчисленията на Кремъл за военно-техническо решение. Изчаквайки до последния момент за широкообмислените отговори, които се разглеждат в момента, Вашингтон трябва да се изправи срещу Русия с ограничена способност за възпиране и принуда. Светът е на ръба на най-голямата военна офанзива в Европа след Втората световна война. Като се имат предвид съществуващите интереси на основните политически заинтересовани страни, САЩ, Украйна и Русия е малко вероятно да променят съществено сегашните си подходи към ситуацията. Вашингтон няма желание да използва твърда сила, за да възпира Русия, и няма да отстъпи от принципите или ценностите, които е поддържал от десетилетия. В Украйна позицията на президента Владимир Зеленски вече е несигурна предвид намаляващите му рейтинги на одобрение, неуспеха му да приложи двустранен план за деескалация с Русия, средната вяра в способността му да ръководи по време на война, фокуса му върху наказателното преследване на бившия президент Петро Порошенко по подозрение в държавна измяна, бурен спор с олигарха Ринат Ахметов и омаловажаването му на настоящата руска заплаха. За Зеленски капитулацията пред Русия би била равносилна на политическо самоубийство. И дори Вашингтон или Киев да променят позицията си, все още няма гаранция, че Москва ще бъде удовлетворена и ще деескалира. В момента, в който започне война, геополитическият пейзаж ще стане значително по-предизвикателен за националната сигурност на САЩ. Вашингтон трябва да приеме най-лошото и да планира съответно, като използва всички елементи на своята власт, за да защити интересите на САЩ. Администрацията на Байдън трябва да поддържа деликатен баланс: избягване на военна конфронтация един на един с Русия, като същевременно наказва Русия за създаването на тази сурова нова реалност. В момента няма по-важна задача. АЛЕКСАНДЪР ВИНДМАН, пенсиониран подполковник от армията на САЩ и бивш директор по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност, е старши научен сътрудник в Института за външна политика „Джон Хопкинс“ за напреднали международни изследвания и автор на „ Тук, правилните въпроси: американска история“ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  21 Яну 2022 23:44ч.

  Мекерета от ПП ходили ли са войници и под кое знаме са се клели? Заклеха се да служат на българския народ, и на втората седмица заслужиха на американските си господари. НАТО не е отбранителен съюз. Той е агресивен военно-политически съюз. Само, че няма вохници, защото младежта му джендаросана и прилича на управниците от ПП. Тези могат само да крадат и е ако се притиснат ще се предавт едни други. Погледнете им физиономиите в тях няма благородство, откритост и достойнство, само тъпа алчност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние значи сме родени на територия на някакъв Алианс

  22 Яну 2022 8:51ч.

  Я вижте актовете си за раждане! .... Това не е просто предателство, това е престъпление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дали ще се видим наесен, колега?!

  22 Яну 2022 9:07ч.

  Тука има някаква грешка! Ако във Външно не знаят, че има първа, втора и последна категория страни-членки на НАТО, значи не са за там. Ако не знаят, че освен писаните неща има и неписани - ангажименти, договорки, структури, разширения към други структури и т.н. - значи не са за там. България при всички положения трябва да има избор - както сме в НАТО, така можем да изберем и да не сме в НАТО - без натиск от "партньорите". (Е, а дано, ама надали!) Това не е изпит по правоверност и необратимост на някакъв избор, направен преди 20 години, без някой да е питал народа дали да му отстъпва суверенитета на чужденци, или не. Т.е., дали да го поставя под чуждо владичество, или не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как пък не!

  22 Яну 2022 10:14ч.

  Широко отворените врати, за които толкова много се говори са еднопосочни! Хлопнат ли зад гърба ти, изход няма! Никой няма да ни позволи да излезем от този съюз! Неговата цел днес е една -дранг нах ост! Има поговорка на Изток: Веднъж на 100 г западът дружно поема на Изток! Сега е дошло времето! И кво? Каквото повикало, такова се обадило! И това ще мине! Колелото ще се завърти и победителят пак ще е победител!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  22 Яну 2022 11:53ч.

  Само референдум! Няма друг начин да се оправим с тези нахалници и използвачи. Те така са си свикнали да използват всеки и всичко в свой интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • shopski

  22 Яну 2022 12:15ч.

  А, колективната отбрана не се ли прилага при нападение срещу членка на НАТО, и как точно беше отбранен Кипър. А, кого ще отбраняваме сега, никой не е нападнат?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олеандър Кавръкиров

  22 Яну 2022 12:35ч.

  Досега само по разни форуми бях виждал да наричат България "територия". Щом и вънкашното министерство взе да и вика така и да твърди, че принадлежи на Алианса, значи въпроса с националния суверенитет е вече окончателно решен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  22 Яну 2022 16:33ч.

  във всяка от страните-членки на НАТЮ има американски бази....много ми е интересно колко бази на членки на НАТЮ има в щатите...:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАЛИ

  22 Яну 2022 18:07ч.

  Националните територии на страните-членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали. Вашингтонският договор не предвижда „втора категория“............... .................... ЩОМ СМЕ НАТО КАКТО КАЗВАТ НАТОВЦИТЕ В БГ, ЗНАЧИ НЯМА ВИЗИ И ШЕНГЕН - НО ИМА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балдуин

  23 Яну 2022 16:28ч.

  Срам позор за тебе,о царице, срам позор за целия ви род!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи