Вдигат здравната вноска, но от 2011 г.

Вдигат здравната вноска, но от 2011 г.
От 2011 година здравната вноска ще се увеличи от осем на десет процента, съобщи министърът на здравеопазването Божидар Нанев, цитиран от Дарик радио. Двата процента увеличение няма да се заплаща от работодателите, а само от здравноосигурените.  През 2011 година ще заработят задължителните допълнителни здравни фондове, съобщи още здравният министър. Все още не е ясно каква част от медицинските услуги ще предлагат те.
<p><strong>Още от догодина започва доплащането в болниците</strong> &ndash; ще има списъци&nbsp; с консумативи и медицински дейности, които не се поемат от здравната каса. Те ще се заплащат на ръка от пациентите или от доброволните здравни фондове, ако пациентът се осигурявал сам. При изписване той ще получава разписка за това какво е платил и какво му е предложено в болницата.</p> <p><strong>Изготвена е концепция за болнично престурктуриране</strong>, която ще бъде предложена за междуведомствено съгласуване и за решение пред Министерския съвет.</p> <p><strong>Прокуратурата проверява 62 болници в страната за нарушения при изразходване на средства</strong>, съобщи здравният министър. До момента е установено, че голяма част от средствата не са изразходвани своевременно за целите, за които са предоставени,&nbsp;допълни той.</p>

Коментари

 • питащ се

  13 Ное 2009 6:23ч.

  Каузус: 1% от населението създават ДОБРОВОЛНО здружение за взаимно здравно осигуряване.С правилник, управа и т.н.. Всички подписват клетвена декларация, че нямат претенции към МЗ и НЗОК, само ни върнете НАШИТЕ пари- 1% от бюджете ви.Какво ли ще стане?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи