Фирми, свързани с Кирил Петков, Асен Василев, Васил Терзиев и Лорер печелят милиони от Плана за възстановяване

Фирми, свързани с Кирил Петков, Асен Василев, Васил Терзиев и Лорер печелят милиони от Плана за възстановяване

Автор: actualno.bg

Общо 12 компании ще получат над 34 млн. лв. за създаване и развитие на иновативни услуги и продукти. Средствата са по четвъртата мярка от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерството на иновациите и растежа – "Подкрепа за иновативни предприятия, отличени с "Печат за високи постижения" от Европейската комисия.

Общият бюджет на процедурата е 118 млн. лв., като документи по нея се приемат на два етапа. Одобрените 12 предприятия са класирани след първия прием, който приключи през месец май, съобщиха от ведомството.

Проверка на Actualno.com установи, че поне три от печелившите дружества са свързани с "Продължаваме промяната" - една от партиите от управляващата коалиция.

Кой са спечелилите?

Фирмата "ОЦЕНИМЕ.БГ" ООД от София е одобрена за финансиране с 2 669 434 лв. за проекта ѝ "Софтуерна информационна система за управление на процесите по кредитиране". Съдружници в нея с по 48,5% са Георги Демирев, който е част от ръководството на "Продължаваме промяната" и Деян Спасов. Фирма "Кю Еф Инвест" има дял 3%.

Друга столична фирма "Имагга Технолъджис" ООД печели 4 209 924 лв. с проекта си "Изкуствен интелект за ефективна модерация на визуално съдържание в големи мащаби".  

Справка в Търговския регистър сочи, че тя е съдружник с 33% в дружеството "Скиноа" ООД, където е бил експремиерът Кирил Петков. Кирил Петков е управлявал "Скиноа" до май 2021 г., когато става министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев.

Сега управител е Мартин Драгулев, както и на много негови бизнеси.

Асен Василев е в "Скиноа" чрез "СТВ Консълтинг", която от май 2021 е прехвърлена пък на Марио Сотиров. В "Имагга Технолъджис" ООД с много малък дял (2,94%) участва и кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев чрез едноличната си фирма "ВТ Инвестмънтс".

Пловдивската фирма "Къпфи" ООД ще бъде финансирана с 2 541 903 лв. за проект "Ядливи чаши за кафе и бъркалки - устойчиви алтернативи на неразградимите и замърсяващи пластмасови продукти".

Мажоритарен собственик на 51,23% от дяловете във фирмата е Мирослав Запрянов. 18,72% от дяловете обаче са на „2625 Кепитъл“ - еднолична собственост на Светозар Георгиев Георгиев, който заедно баща си Георги Георгиев, с Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев създаде "Телерик".  В това дружество с 10,84% участва Саша Безуханова - бизнесдама с 20-годишна кариера в Хюлед Пакард (НР). Тя е основател на MOVE.BG – платформа за устойчиви решения за развитие на обществото, икономиката и държавата чрез иновации и сътрудничество. Председател е на борда на WWF за Централна и Източна Европа. Инициатор е на коалиция "За зелен рестарт" – мрежа за зелено развитие и политики, EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България, The ChangeMakers – милтудисциплинарна общност на новатори в бизнеса, екологията и изкуството. Нейният племенник Константин Безуханов е с 2,46% в "Къпфи".

"Насекомо"

Проектът с най-висока стойност, одобрен от Министерството на иновациите и растежа е на "Насекомо" АД, регистрирано в село Лозен. Нейният проект е с название "Насекомо 3Б - Данни, роботи и насекоми за кръгова биоикономика". Тя ще получи 4 884 611,10 лв. По-рано тази седмица излезе информация, че гражданите на Лозен протестираха срещу завода на тази компания в селото. "Има миризми, които в момента се установяват от РИОСВ в завод "Насекомо”, но той е печално известен с отделянето на непоносими миризми, които трудно могат да се спрат. Има много сигнали, както писмени, така и устни, и по телефона”, съобщи кметът на село Лозен Георги Младенов. От "Насекомо" отговориха, че реално протест не е имало, а извънредна проверка.  Фирмата е собственост на френски граждани. Използвайки принципите на кръговата икономика и производството с нулеви отпадъци, "Насекомо" продукти от насекоми, които се използват във фуражните и земеделски индустрии. Компанията отглежда мухата "Черен войник" за превръщането на отпадъци от растителни произход в биомаса, която след това се трансформира в алтернативен протеин, употребяван за фуражи за животни и риби.

В "Насекомо" работеше Яна Балникова, депутат от ПП и съветник на премиера Кирил Петков, а "Насекомо" се финансираше от фонодве, свъразин с Даниел Лорер. 


 

Коментари

  • >>>

    31 Авг 2023 15:38ч.

    Е, тия олигофрени за какво са на власт?... Ами естествено, да крадат безнаказано, което е възнаграждението им, за това, че изпълняват разпорежданията на Посолството (онова, на ул,. Козяк). Те са, като мародери, на които им е разрешено, след като завземат страната, да я плячкосат за награда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските РЕАЛНОСТИ

    31 Авг 2023 17:01ч.

    Те са там на тези позиции не защото са компетентни експерти и честни, лидери, а защото са деца от БКП и ДС, на незакритото ДС. И защото продължават антикомунизмът и русофобията на ДС-ПРЕХОДЪТ - одобрявано и одобрявани от евроатлантическите правителства и елити. Кога ще кажете, че посланика в Англия също е такъв и дядото на Асен Василев е полковник Вандов. Дайте снимки на Прокопиеви и Живков с Брежнев. Да оправдаем децата, ДА, но, НО, те са 100% такива деца управляващите, което не случайно. НЯМА ОПОЗИЦИЯ ВСИЧКО Е ЗАГОВОР ОТ ЦРУ И ДС - ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. Купена и проституираща с империята - НОВИЯТ РИМ - НОВИЯТ ВАВИЛОН. Фарисеите и Пилат. БКП и Посланика от САЩ. Какво му е дясното на Христос, и кое не му е ляво?? всеки по десен път е в пътя за извън НОВИЯТ ЕРУСАЛИМ. (Дачков все ме трие, и забранява да коментирам, и той е от заговорът, просто си вдига мизата, грантовете, и от ДС, и баща партиен секретар, ултра десен) копирайте и разпространявайте, стига дачковци, проститутки и преди и сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Радка

    31 Авг 2023 20:12ч.

    Грешиш, тия нови демократи са деца на фашисти реваншисти например Ал Йорданов, виден радикал демократ и плазмодий е син на фашиста избил през 1942г. Шест невръстни деца от Ястребино, защото са били деца на партизани.. А самия Ал. Йо в момента е мастит евродепутат със стотици хиляди годишна Евро заплата.. Обикновен фашист на който му викат Демократ... Такива фашаги са и останалите БГ Демократи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    31 Авг 2023 21:56ч.

    Шеф на БНР: Бащата на Александър Йорданов е доносник, 40 години беше в „Отечествен фронт“, а синът му сега се прави на демократ, СТИГА НАГЛОСТ! за ястребинчета е просто съвпадения на имена. Уви истина е, не може да посочим и един син на фашист, всички са от ДС. не ги защитавайте, РАН-ЪТ е план одобрен от самият ЖИВКОВ, ТОЙ ИСКА КАПИТАЛИЗЪМ. ФАШИЗМЪТ Е ПОЗИЦИЯ НА БОГАТИТЕ, ТЕ СА БОГАТИТЕ. Мао казва, че партийната номенклатура е новата буржоазия, която ще върне капитализмът. ТЕ СА СИТИТЕ! Да, имаше един син на фашист, Стефан Савов, но той е шеф на преводачите, от ДС е през комунизмът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските РЕАЛНОСТИ

    31 Авг 2023 22:04ч.

    Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ... .......... Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. (Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество") .... Без СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, не би имало сега и един циганин, и един негър и един славянин и един евреин. Къде са ромските организации да защитят този паметник????????????? Славяните? ЕВРЕИТЕ?? НЕГРИТЕ? Нямаше да има в светът нищо безплатно държавно, ни болници ни училища и детски градини, ни пенсии. Хитлер е бил неоконсерватор проповядващ НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денкоф ни превръща в пустиня

    01 Sep 2023 10:51ч.

    на 1.9 заминават нови 36 огнеборци за Гърция и то от Кърджали, няма кой да гаси пожарите у нас, изгоряха хиляди декари вековни гори. Това е най-голямата невъзвратима загуба, като няма гора, няма да има и вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свински черва оплетени

    31 Авг 2023 15:40ч.

    Илеус държавен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да строим живота нов с Александър Йорданов!

    31 Авг 2023 22:31ч.

    Ще отрече ли Иво Инджев МОЧА, че мама Люба Инджева беше офицер в тайните служби на Държавна сигурност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е страшно

    31 Авг 2023 15:41ч.

    Няма ли кой да ги спре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    31 Авг 2023 15:42ч.

    Ами наведоха Тиквоний , нормално.Все още ли има балъци, които верват, че Тиквата ги е изиграл ? Кфото нареди Козяк тва е.А може да нареди ГРОБ да подкрепя Траволта цели четири години.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото предстои за Тиквоний

    31 Авг 2023 15:56ч.

    и то е с код Божков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото предстои за Тиквоний 31 Авг 2023 12:56ч.

    31 Авг 2023 18:54ч.

    ...и то е с код Петков&Василев?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    31 Авг 2023 15:44ч.

    Ама, моля ви се, у нас корупция няма, а всички кражби и далавери са стриктно защитени от закона! Това е евроатлантическа ценност No 1!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    31 Авг 2023 15:51ч.

    Групичката Василев, Лорер, Петкови и сие.. са класически капери или"рейдъри" по модерному.. С нарочно разрешение от Хегемона.. Превземат на абордаж, смъкват каквото могат и потапят превзетия кораб. А след като споделят награбеното с короната, биват титуловани и като благородници..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    31 Авг 2023 15:58ч.

    За бедстващите след наводненията пари няма, а за идиотската идея да се ядат насекоми са дават близо 5 млн. лв. Тези идиоти трябва да бъдат незабавно отстранени от управлението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    31 Авг 2023 16:29ч.

    Българите ги търпят, а една немалка част даже гласуваха за тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А още

    31 Авг 2023 17:59ч.

    по голяма част въобще не гласува и живее в делюзия че те са 'над тези глупости като избори'......и при това живеят в България и директно изпитват на гърба си ВСИЧКО сътворено от кретените пп-дб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данните от избирателните секции не участват в никакви сметки по-нагоре бе, серсеми

    02 Sep 2023 11:16ч.

    Гласувайте си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Технологиян

    31 Авг 2023 16:03ч.

    Една част от проявите и геройствата на геппаджити и лично на БХ изтекоха от разни "анонимни" източници към медиите - примерно бяха изпратени на В. Томова от Варна и Афера! Обаче, вие нали не смятате, че един В. Божков НЕ СИ Е ОСТАВИЛ ДЕСЕРТИТЕ ЗА ЛИЧНО ПОТРЕБЛЕНИЕ И ЗА ГАРАНЦИОНЕН ФОНД. През последните два дни стана ясно, че много материали (смислено е да предположим, че все пак нещичко е оставено за зор-заман) са предадени на американците. Вие представяте ли си какво има на тези видео и аудио файлове?! Аз си представям много картинно! Дори си мисля, че наглостта и дебелоочието на БХ за известно време ще спихнат! Американците по-скоро няма да го изпеят, а на този етап няма да разрешат и на Божков. За после, не знам! Зависи от много фактори. Всички вече знаят, че американците знаят! Обаче, ние знаем и тяхната традиция да си пазят техните "кучи синове", поне докато са потребни! Интересни времена. По повод на статията - няма нищо ново и интересно. Така нареченият ПВУ и високорганизирана форма на крадене, където по фотогеничен способ се облагодетелстват правилните, добрите елити. Това е обществена тайна още от времето на раждане на идеята. Има още един важен фактор, поради който европейската прокуратура почти сигурно няма да се вглежда прекалено втренчено в тези проекти. Формално това са "европейски средства", но това е само ФОРМАЛНО! Преразпределение на "европейски" пари към България няма да има. Всяка отделна страна ще си плати собствения масраф! Тоест, когато дойде време ЕК да връща заетите от паричния пазар средства, тя ще покани съответното национално правителство да си плати чрез вноска в общата каса. Има разни незначителни особености, доколкото няма гаранции, че всички пари, ще бъдат "усвоени", но няма потребност от вглеждане в детайлите. Запомнете най-важното! Тези момчета, които така хубаво са описани горе, ТЕ ОТДАВНА СА СЕ ПОДГОТВИЛИ И ЩЕ КРАДАТ не от "Европа", ЩЕ КРАДАТ ОТ НАС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БУМ

    31 Авг 2023 16:06ч.

    Никаква новина не е, че соросоидните банди лъжат и крадат. Те затова са създадени и го правят повече от 30 години под явната протекция на евроатлантическите "партньори".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент

    31 Авг 2023 16:12ч.

    Потвърждение, че политиците ни са разходен материал, способен всеки момент да бъде премахнат. Нищо чудно, че се държат като "за малко".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eretz Bulgarea

    31 Авг 2023 16:13ч.

    Намерили са в лицето на българите народ интелигентен, толерантен, възпитан , оцеляващ. И са си казали - "Дайте да ги доим тези овчици и от време на време да ги стрижем !" Не е нещо ново , случвало се е със евреите и други народи, случва се и ще се случва. Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо

    31 Авг 2023 16:18ч.

    Очевидно е, че част от плана за възстановяване е тези фирми да печелят. Такъв е планът. Някой няма ли да си направи труда и да провери как тези фирми са навързани с Урусула. Тя няма как да разреши на тази клика да управлява, ако не получи и нещо в замяна. И тя ще намаже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При бай Тошо си беше

    31 Авг 2023 16:30ч.

    Най- добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    31 Авг 2023 16:30ч.

    На снимката: идиот, дебил, идиот, дебил... В този ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучетата и керванът...

    31 Авг 2023 16:35ч.

    Нищо ново...така е.Колониална " демокрация".После защо 90% от Африка била бедна, нямат ток, вода от близката река, болести. ...Това ще е скоро и в колонията, защото всичко построено до 1989 не е вечно, дори това което не подлежи на крадене.А викайте за уСрайна, за нацистите и фашистите.Викайте бе, малоумни идиоти...СССР ви даде шанс.Русия няма да повтори тази грешка.А американците и другата западна помия хич не ги €б€ за вас и дали ще е пустиня или обезлюдено на балканите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Кучетата и керванът...

    31 Авг 2023 18:15ч.

    Хмм..м, дано не разлая кучетата......но страните където средното IQ e двуцифрено е точно подобие на много страни от Африка. Голяма част от населението е от лявата страна на онази графика на Bell.....и като следствие виждаме живота тук в пълната му 'прелест' - висока криминогенност, просташката наглост и агресия по пътища - съпроводена с пълно безсилие на т.нар. държавна администрация, разрушена инфраструктура и жилщна среда клоняща към гето, истински гета, боклуци по улиците и пътища, пошлост, и най вече компрадорски политически елит ......разбира се лесно поставен отвън заради този IQ на населението. Сега ако има нещо успокоително въобще че всияко около нас на Балканите са от лявата страна на онази графика. Все пак не ми се иска да всявам черно гледство - може и дгреша, може би липсата на т.нар. топки у българите ми се струва израз на ниско IQ, може и да не е така....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щастлив/наивно усмихнати. По-скоро озъбени.

    31 Авг 2023 16:40ч.

    Мойрите си знаят работата. Предат, мерят, режат. Трябва да се следи ножицата да е винаги остра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    31 Авг 2023 16:59ч.

    Няма проблем, всичко е точно. С идването си на власт подмянаджиите повтарят едно и също нещо " Гарантирам ви, че не е вярно". На Кирил Петков любимата реплика. Стотици документи уличаващи ги в лъжи и измами, но те гарантират, че няма нищо такова. Борисов отклоняваше неудобните въпроси с просташки лафове и общания за светло бъдеще, тези просто "гарантират". На база на какво обаче се питам? На хилядите лъжи изречени от ППДБ? Поне за едно нещо да не бяха излъгали, а то... Седи си народът, приема гаранции от доказани лъжци, и си поватаря " Шом са против Русия значи са прави". Да живее глупостта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    31 Авг 2023 17:26ч.

    Целта на Киртаците е да гребнат по милиард и да си ходят по островите... Балъците ще чакат електроавтомобили, мостове на Дунав и тунели под Балкана. Гласувайте за Държавна сигурност Терзиев и дори тротоари няма да имате в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    31 Авг 2023 17:54ч.

    май ще излезе вярна оценката лапнимухи за електоралните единици на пп-дб и други средностатистически подръжници на евроатлантизма. С парите налято в 'Насекомо' в буквалния смисъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак сега се възстановихме!

    31 Авг 2023 18:01ч.

    "Насекомо" АД, ще възстановява България по Плана за възстановяване с проект: "Насекомо 3Б - Данни, роботи и насекоми за кръгова биоикономика".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сценария

    31 Авг 2023 18:07ч.

    Нали се сещате, че Божков няма да изостави уютното си жилище в чужбина и да си дойде току така, рискувайки свободата си, живота си и милиардите си. Той е получил гаранции от най-високо място. Това място дори не е българското правителство, защото то първо не е българско, второ не е правителство, а е режим от колониални чиновници. Ако се чудите с какво ще е ценен господина за тези, дето инсталираха правителството, им припомням, че зад хилядите дирижирано излъчвани простотии по медиите всеки ден, си тече основната задача – превръщането на страната в нова Украйна. До момента е изпълнено следното: - премахване на стабилните правителство и институции, анархия, служебни кабинети; - инсталиране на послушен марионетен режим чрез манипулирани избори и принуждение на другите партии чрез рекет и терор да подкрепят продажниците и подлогите. - премахване или ликвидиране на главния прокурор и всички други политически или ъндърграунд лица, които могат да са пречка пред целта; Какво следва: -насъскване на футболните неонацистки агитки да почнат саморазправа с политически опоненти, паметници, чужди граждани, недоволни от продажната небългарска власт. Действия, които ще ескалират в гражданска война. Точно такава роля изиграха нацистките агитки на Динамо Киев, на азовци и други подобни в Украйна. А този господин у нас държи контрола точно над същите агитки, които сме ги виждали по нашите трибуни със знамена и татуировки на пречупени кръстове. Точно те му изкарах 50 000 гласа на едни от изборите. Това е армия от фашизирани, наркоманизирани, алкохолизирани и безмозъчни типове, точни копия на украинските си „колеги”; - след почване на саморазправата българското общество ще реагира, за да се защити и е възможно Русия да изрази готовност за такава защита. - именно това е дългоочаквания момент, подлогите от Дебилна България да ревнат, че Русия ни е обявила война и да поискат НАТО да ни защити; - естествено, то ще ни защити, както защити Украйна – ще дава всичко /пари, оръжия/, а от нас – живата сила. Че украинци вече няма и вървят бързо към тотална загуба. Трябва ново пушечно месо. Какво ще получи господина в замяна: -Скорошно изваждане от списъка Магнитски; -Разблокиране на всичките му блокирани милиарди в чужбина; -Закрила за неговия „бизнес“ от най-високо място; През цялото това време на населението се прожектират филмите Пилона на Рожен, Трети март, Конституционни промени, Домашно насилие, Кой застреля Петров, Връщането на Божков и прочие, за да не усетят как леко ДБ и ПП ги вкарват във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СГЛОБЕНА НЕКОАЛИЦИЯ

    31 Авг 2023 18:07ч.

    Погледнете ги! Идиот до идиота! Небрежно разхръляни по пода парчета от СГЛОБЕНАТА НЕКОАЛИЦИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • платени еничари

    31 Авг 2023 18:32ч.

    Дружество, в което участва друго дружество, в което пък участва друго и така нататък, докато най накрая лъсват все хубавците жълтопаветници от ПП, ДБ и ЛГБТ. Същите ще си гушнат милионите за някакви си там простотии, които даже името им не може да прочетеш, камо ли някаква полза да има от тях. Но иначе ги кръщават с гръмкото име иновации. Така работи колониалната система от години и така се издържат паразитите от ДБ, жълтопаветниците и търкалящите се по площадите. От там се плаща за великите им "Протести" и други подобни. Господарите им дават малко милиончета за крадене с измислени тъпанарщини, а те срещу това продават цялата държава и народа ни, като гласуват всички безумия, които им нареждат, и които ни затриват като народ и държава. Добре платени безмилостни еничари - нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колониал

    31 Авг 2023 18:53ч.

    Еврофондовете са колониален инструмент за контрол и нищо друго. Глобалистите дават на местните елити лесни пари, с които те корумпират цялата страна, препират ги и си купуват медии и т.н. с което се затвърждава контролът. После като се спусне колониален диктат като ЛГБТ например, те изпълняват какво нареди ръката дето ги храни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си изпеем одата на радостта,да сме евроиновативни

    31 Авг 2023 18:58ч.

    Браво на компаниите,всичко ще е иновативно. Да печелят момчетата,нали за това са промяна. Eдни компании после други компании идват и компаньонки колкото щеш на талази и те променени - промяната е вечна. Ех ,ако имаше повече хора като Киро и Асен -България цялата щеше да се промени от иновативна в още по иновативна. И паметниците ще съборим и азбуката ще сменим и вярата и майчиния си език ще забравим и евроатланти ще се наречем. А НАТО ще ние бункера,там ще се крием да не ни нападнат руснаците. И три морета и три небета ще имаме до пълното видиотяване на целокупния изчезващ електорат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А най-големият проблем

    31 Авг 2023 19:06ч.

    е не толкова чии са фирмите, а с какво всъщност се занимават и за какво се дават т.нар. "европари" и какво всъщност разбират европлазмодиите под "иновативните продукти и услуги". Малка извадка от статията: "Софтуерна информационна система за управление на процесите по кредитиране", "Изкуствен интелект за ефективна модерация на визуално съдържание в големи мащаби" (това нали знаете какво значи?), "Ядливи чаши за кафе и бъркалки - устойчиви алтернативи на неразградимите и замърсяващи пластмасови продукти", "Насекомо 3Б - Данни, роботи и насекоми за кръгова биоикономика", като това кърти: "Използвайки принципите на кръговата икономика и производството с нулеви отпадъци, "Насекомо" продукти от насекоми, които се използват във фуражните и земеделски индустрии. Компанията отглежда мухата "Черен войник" за превръщането на отпадъци от растителни произход в биомаса, която след това се трансформира в алтернативен протеин, употребяван за фуражи за животни и риби.". "Алтернативен протеин... А нещо на сръбски за близките роднини? И що не е споменато, че въпросният "протеин" е вече одобрен и за човешка консумация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 16:06 ч. - Поздравления за интелигентната мисъл

    31 Авг 2023 20:02ч.

    Да, наистина не обърнахме внимание на АЛТЕРНАТИВЕН ПРОТЕИН, който се получава според обяснението с помощта на "преработвателят" насекомото МУХАТА "Черен войник, тоест от изпражненията или повръщаното от мухата "Черен войник"?! Пълен потрес. ... Ето тук и самият собственик на Насекомо АД и неговите намерения за други "иновации" из България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора от село Лозен помолете Ксавие Марсенак да отвори фабриката за мухи в родната си Франция!

    31 Авг 2023 20:07ч.

    Ксавие Марсенак идва в България през 1991 г. През 2017 г. е създадена компанията "Nasekomo", като целта ни беше да е екологично целесъобразна. .... Според законодателната рамка на ЕС протените от насекоми са одобрени за фураж за животни, но не и за храна за хора. (но чрез животните насекомите попадат в човека) "За разлика от рибеното брашно и соята протеините от насекоми съдържат антибиотици, които защитават самите животни. Направихме тест в една голяма СВИНЕферма в УКРАЙНА с нашите продукти, при който се опитвахме да създадем продукт, без да ползваме на антибиотици". .................. В град Елин Пелин създадохме наше предприятие за развойна дейност, за да тестваме нашите технологии. В село Лозен отваряме нов производствен център. Планираме да отворим и голям завод в Източна България.." .... https://www.bloombergtv.bg/a/57-bloomberg-tv-bulglaria-intervyu/100064-izpolzvaneto-na-nasekomi-za-zhivotinski-furazh-mozhe-da-spesti-pari-na-zhivotnovadite

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 17:02ч.

    31 Авг 2023 21:06ч.

    Не, не, не, не, алтернативният протеин е самото насекомо, т.е. муха. "Технологията" е отдавна изпитана - замразяват ги живи, след това ги пекат и стриват на брашно - и воала - "алтернативен протеин".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    31 Авг 2023 19:48ч.

    Някой питаше какво е иновация? Ами иновация е да изобретиш такъв начин за крадене на пари, за който никой досега не се е сещал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фдсфг

    31 Авг 2023 20:08ч.

    Много заспал народ утре ще се събудите без АЕЦ ,а после без държава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    31 Авг 2023 20:53ч.

    Ха сега да видим колко Българи ще излязат на протест срещу това уродливо правителство.Или пак по диванчетата ще плюеме и псуваме до следващото подхвърляне на парче комат-хляб/тоест мижавата си заплата/.Жалък и смачкан народ сме ние.С много малка част изключение /100-200 000 човека/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zukunft Meister

    31 Авг 2023 23:06ч.

    Щом българското население не възразява активно , това не значи , че се съгласява със управляващите. А съгласието е най-важното . Без съгласие нищо няма стойност, за това управляващите се гърчат като настъпани червеи само и само да получат някакво съгласие от народа на избори. Да, ама не получават и за това потъват и изчезват в небитието. Но докато изчезнат , правят много гадости .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да гласуваме с хартия

    01 Sep 2023 10:04ч.

    и да не им позволим фалшификации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    31 Авг 2023 23:09ч.

    Кат викам да вдигнем паметник на генерал Енрот се ослушвате кат пръднал в асансьор. Единственият ни управляващ който ме е искал да ни управлява и тръгнал си по-неден отколкото е започнал. Другите крадат кат за последно под мотото "ден година храни, а един мандат дор три поколения". И цветът на елита е все лайнянокафяв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    31 Авг 2023 23:14ч.

    Чувал съм идеи всеки от общински съветник нагоре за последните 20 години(все пак има и давност)автоматично да лежи 10 при първоначално строг. Ако питате мен-само да се включи в листа от избор на настоятелство на читалище нагоре и вече трябва да е ако не осъден, поне подследствен. Само боклука у нас иска да оправя живота на другите, а резултата все е един-накрая са ни "оправили", а те са забогатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    31 Авг 2023 23:25ч.

    https://bg.m.wikisource.org/wiki/Закон_за_изтребление_на_разбойниците Имаше мякои изхвърляния в ДИР-за частни форми пазещи по договор с кмета, всъщност при липса на достатъчно полиция, жандарми и армия Енрот се съгласява да нормира милиция. Резултатите са впечатляващи.Ся остава да се разшири обхвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    31 Авг 2023 23:36ч.

    Че как няма да плюят по соца и да лъжат като цигани? Никой не им търси отговорност, раздават сами на себе си милиарди, а тъпаци да им вързват на лъжите и краденето - бол... А това,което е изнесено, е една прашинка от цялата помийна яма....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    01 Sep 2023 0:03ч.

    Кат се разровиш-сички тия до един са били втори ешалон при Соца или са отрочета. Утре маоисти ще станат и пак ще напират да те яхат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 2:27ч.

    Не че Инджевци и Кръстевци са ми симпатични, но те се прекръстиха когато се оказа че плащат за да му таковат мамата на предишното. Бих написал предишното благополучие, но ме е страх че това май си е престъпление по сегашните времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КалиЮга

    01 Sep 2023 0:40ч.

    Махатма Ганди не крадеше , ама го убиха. Хората са 2/3 животни и 1/3 интелект. Инстинктите са по-мощни от интелекта. А инстинктите карат хората да крадат , лъжат, властват, воюват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    01 Sep 2023 1:45ч.

    Човек за човека е вълк, а институциите били по-мощни от разума. Е тия институции не са ли негов продукт, а ако сме вълци къф е смисълът на всичките ни претенции?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 2:14ч.

    Не е в темата, но все пак. Демократа от Родопите, съветника на Тагарев по култура и образование с жена си. https://svobodnoslovo.eu/media/1/2023/08/31/59430/original.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    01 Sep 2023 4:37ч.

    А шефчетата на КПКОНПИ и КЗК си бъркат в носа. Дали ги има на някой от записите на Ал. П.? Напротив Гост (23:14), май май кадъната е обект по "Новият закон" (за домашно насилие). Иначе как точно една майка не е до детето си в такъв момент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Sep 2023 13:58ч.

    ами нали борбата е за тези пари кои да ги свие сега им е паднало дебилите нали гласуват без да мислят затова не гласувам защото знам какво ще последва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    02 Sep 2023 0:59ч.

    Стани Да Седна. Опозицията у нас винаги е принципен противник на корупция в която не участва. Това е нетърпим режим. Честният частник у нас забогатява само с държавни поръчки. Европарите(които са върната обратно вноска от събраните у нас данъци върху пороците-от които не тютюнопушенето, алкохола или хазарта са най-тежки, осъдително е да си беден, затова сме с регресивна данъчна система) се разпределят само между изповядващите евроатлантичности в достатъчно количество(евро, долари, британска лира или щатски долар в достатъчно дебел плик.Става и кюлче злато от призмата рафинерия Куфарът Луи Вютон за плика се приема за амбалаж. Толкова е пошло да опаковаш балите пачки в спортен сак-придържайте се към дрес кода), мо само ако сте от едно училище,(спортно или Харвард)страхаствивател-от трибуквените, или отдел на ДС. Успехът у мас е кланов. Калто знаете-машоте мутри са несличили ма страна създатели на стартъпи. И после се чидите как Промяната всъщност е контюниетета на "Имаш вуйчо Владика..." другото е вечният въпрос" консерва ли си или либерал..." на маймуни ги направиха.А цялата борба е че са легион Ганьовци да яздят един Андрешко. И тъй като само произведеното не стига за апетита да се краде, ще се земат заеми. Та кога заченат за Дубай с претенцията да са остински шейхове, или в Канада се окажат наследници на ирокезите с мяколко милиарда за доказателство за благородният им произход, у нас аборигените ще се чудят как да им платят версиите. България е на кръстопът. От поколения се управлява от минаващи само от тука. Дето мечтата им е да се махнат. Проблемът им е че само тук могат да станат богати-щото ги търпим като крадат, а другаде ще трябва да работят или да имат акъл. Затуй управници са все хора, мразещи не толкова България, а че им се е случило да са българи. И когато един се износи-идва друг да го смени. И пак отначало. С една програма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    02 Sep 2023 15:23ч.

    Не се наядоха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мьмцv

    05 Sep 2023 14:02ч.

    Теглиш си един код от гитхъб, назначаваш си близки на работа и правиш уж изкуствен интелект със субсидии... Милиони изкрадоха...А Радев ще иде да пее че сме имали ай ти сектор....Гърците нямат, Румънците нямат.....и като сме умни, държава ли имаме. В Гърция всичко е пълно, заето и се използва....в България деградация и няма хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи