Атлантическият съвет нареди на МО да забрани представянето на книга за войната в Украйна, била руска хибридна атака

Атлантическият съвет нареди на МО да забрани представянето на книга за войната в Украйна, била руска хибридна атака

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Автор за "Гласове": Евгени Генов 

Атлантическият съвет нареди на МО да забрани представянето в ЦВК на книга за войната в Украйна, била руска хибридна атака. Покрай нея „изгоря“ и исторически роман за Алеко Константинов

Днес в СБЖ (Съюз на българските журналисти) генерал- майор о.з. д-р Стоимен Стоименов представи книгата си „Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът“. Това е второто произведение на автора за войната, разтърсила Европа и света. Събитието трябваше да се състои на същата дата и час в ЦВК (Централен военен клуб ), но със специално писмо, без официален подпис от служебния военен министър или някой от неговите заместници, проявата е отменена.

 

 

Мотивът е, че страната е в „предизборна кампания и военните клубове няма да се предоставят за мероприятия на външни ползватели“. Именно поради тази причина се забранява и представянето на исторически роман за живота и творчеството на Алеко Константинов, чиито автор е Бойко Беленски, също бивш офицер от армията. А какъв външен ползвател е генерал Стоименов, след като половината от живота му минава в служба на войската. Това е сухата хронология на фактите, зад която обаче се крият доста нелицеприятни обстоятелства. 

Атлантическият съвет праща писмо до служебния военен министър Атанас Запрянов, че се подготвя руска хибридна акция в Централния военен клуб и това не трябва да се допуска. Става дума за въпросната книга. Ето какво пишат нашенските атлантици до Запрянов: „Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда. Нещо повече - допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като солидарен и надежден съюзник в НАТО и партньор на Украйна. Евентуалното присъствие на представители на руското посолство или прочитане на руски поздравителни адреси би било изключително скандално, предвид продължаващата вече трета година руска агресия и военните престъпления на руската армия срещу народа на Украйна.

Това събитие е изключително вредно и контрапродуктивно и за усилията на МО да провежда ефективни стратегически комуникации с обществото в подкрепа на нашия цивилизационен евроатлантически избор. Призоваваме МО на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не допуска провеждането на официалното представяне на въпросната книга в Централния военен клуб.“ Освен това, се посочва още в писмото до военния министър, че „атлантиците очакват събитието да получи широк отзвук в руските медии, след което ще се използва и в предизборната кампания в полза на проруските партии.“  Край на цитата. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Или обратното, както предпочетете. 

Пасквилът на родните атлантици е издържан в стил ранен маккартизъм - „врагът е навсякъде и дебне отвсякъде.“ Това е втората книга на ген. Стоименов за войната в Украйна. Първата бе оценена от Българското дипломатическо дружество като „настолно четиво за политици“. Не съм чел втората, защото още никой не я е видял,нито получил. Това ще стане днес. Как тогава бившият комунист Владимир Миленски, шеф на Информационния център (ИЦ) на МО и сие  съзряха  руска хибридна атака? На представянето на първата книга нямаше нито един представител на руското посолство, за нея нямаше и ред в руските медии. Нямаше и никакви поздравителни адреси от Митрофанова. За какво пледират тогава от Атлантическия съвет? Какво ги боли, къде ги стяга чепикът? Така ще е и с представянето на втората книга днес. Поканени са само приятели, съмишленици, военни експерти. Няма нито един политик, партиец, дипломат, бивш, настоящ или бъдещ депутат. На събитието ще присъстват най-много 50 -60 души, по мои изчисления. Отговорете ми: как те биха повлияли на предизборната кампания у нас?  Която официално стартира утре на 9 май. Освен това книгата няма да се реализира в търговската мрежа, не е издадена в масов тираж. Ще се подарява безплатно. Авторът сам, със свои лични, подчертавам скромни средства, без стотинка спонсорство, организира всичко. Нека атлантиците ни се замислят над този въпрос.

И няколко думи за автора. Познавам ген. Стоименов вероятно повече от 30г. Много трудно някой би ми внушил нещо за него, в което не съм се убедил през годините. Изключителен ерудит в областта на военното дело, стратегията и политиката. Личност, за която България е икона. Затова и във втората си книга той търси истината за войната в Украйна без- политически залитания и предубеждения, без опорки, без фили и фоби, а само и единствено от гледна точка на националния интерес. Тя е четиво не за всеки, а за онези, които умеят да мислят и виждат между редовете истината, която официалната пропаганда се опитва да скрие.

Нека не се заблуждаваме – писмото на Атлантиците ни до военния министър да се отмени представянето на книгата на ген. Стоименов за войната в Украйна е политически донос. Един от авторите е някой си Красимир Белчев от Информационния (ИЦ) център на МО, според колегите му невзрачен репортер международник от военната телевизия. Който не блестял с журналистически качества. Та той бил автор на текста, одобрен от началника на ИЦ, баш атлантика Владимир Миленски. Ето така с чиновнически чупки в кръста се заработва заплата на държавен служител от 3500 лв. На който е зачислена една химикалка и трябва да дебне за измислени руски хибридни атаки. Между впрочем това е приблизителната заплата, която получава командир на батальон в бойните части. Отговарящ за живота и здравето на близо 700 войници, сержанти и офицери, за изправността на десетки единици бойна техника и след минимум десет години служба по полигони, занятия и учения. Но личности като въпросния журналист  били, казват, новата идеологическа полиция на другаря Миленски, която трябва да е добре платена, защото е призвана да бди и тушира всякакви отклонения от евроатлантическите  ценности. Не е зле все пак министър Атанас Запрянов да провери как така държавен служител с едва няколко години реален трудов стаж като журналист-международник, но не и военен журналист, става началник  на отдел по прищявката на Миленски със заплата над 4000 лв, колкото получава един генерал.

Може да се очаква, че книгата  на ген. Стоимен Стоименов „Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът“ е най-вече провокация, в добрия смисъл на думата Провокация да се мисли изключително от позицията защитен ли е националният ни интерес и затова да се поставят под съмнение политиката и решенията на всяко едно правителство, което и да е то, по въпросите на войната в Украйна. Тя е книга за несъгласието. Тя е четиво против инерцията и щампите в политическото мислене по въпросите не само на тази, а на всяка война. Но нашите атлантици мислят съвсем друго. „Допускането на представянето на подобна книга с проруски тези в Централния военен клуб влиза в директно противоречие с провежданата от държавата ни отбранителна политика. Това събитие е изключително вредно и контрапродуктивно. Призоваваме МО на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не допуска провеждането на официалното представяне на въпросната книга в Централния военен клуб". Рапорт даден, рапорт приет, както се казва. Представянето на книгата във Централния военен клуб е забранено. МО може да отчете, че е изпълнило поставената му от НПО задача. А защо бе спряно представянето на историческия роман за Алеко Константинов, втория патриарх на българската литература след Иван Вазов - няма обяснение. Двамата автори не са „външни ползватели“ според израза на забранителното писмо. Ген. Стоименов е служил 45 г. в армията, Бойко Беленски също е бивш армейски кадър. 

Я да попитаме нашите атлантици: смятат ли, че САЩ са нашата пътеводна звезда? Учим ли се от тях, следваме ли техния пример? А спомнят ли си какво каза американският президент Джо Байдън буквално преди дни по повод пропалестинските протести в редица вузове на САЩ:   „Несъгласието е същността на демокрацията“ Ако са пропуснали думите на Байдън, да върнат новините със седмица назад. Или не са съгласни с тази умна мисъл на американския президент?  Да не би да я отричат, да не би да са против демократичните устои, изградени в американското общество? Не знаят ли, че първата поправка в американската конституция е за свободата на словото и тя е свещена.

А ето какво пише в основния закон на Република България. „Свободата на съвестта, свободата на мисълта са ненакърними.“ – чл.37. „Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения“- чл.38. „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.“ -чл.39. Така че, мили родни атлантици- преди да пишете пасквили, четете Конституцията на България.
 


 

Коментари

  • Курнела

    08 Май 2024 19:52ч.

    Ето един дядо , който като млад е крал манджа и нафта от българската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    08 Май 2024 20:23ч.

    Ето един малоумник, кой мнгоо държи да мине за умен. УВИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    08 Май 2024 21:09ч.

    Куркунела след смяната на пола си станала досадна, а все така оставаш незадоволена. Тези, които излъгаха за Ирак, че има химическо оръжие, претендират да са "министерството на истината".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майната му на атлантическия сравет

    08 Май 2024 19:53ч.

    При демокрация може да препоръча, но не може да нареди. Щом НПО нарежда на държавен орган, тая демокрация ще да е някакво атлантическо шоу, събиращо будали-зяпачи, налапващи голи куки без стръв, но не и реална "власт на народа". Живеем си в условията на най-обикновена ционо-диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужен е закон за чуждестранните агенти -

    08 Май 2024 19:57ч.

    членовете на Атлантическия съвет са такива. И откъде накъде ще нареждат на българско министерство разни неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закон за чуждестранните агенти

    09 Май 2024 0:11ч.

    функционира в САЩ от1939 г (The Foreign Agents Registration Act - FARA). Подобен закон предстои да бъде приет и в Грузия, и във Франция и действа във Великобритания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 19:57ч.

    Отивам на свиждане на брат си в казармата в гр Любимец и ми казват няма го. Целият им взвод ги изпратили да бичат плоча на къщата на един полковник в Свиленград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Май 2024 20:07ч.

    Защото сега не е същото навсякъде извън армията, нали? Босът ти те юрка да му работиш като роб, политици крадат еврофондове.....той за едната плоча....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 20:14ч.

    Винаги можеш да събереш бохчата и да се изнесеш. Изток- Запад..целият свят е твой. Просто трябва да си смел! Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    08 Май 2024 20:17ч.

    И каква е връзката между полковника на брат ти (макар силно да се съмнявам в Любимец да е имало офицер със звание полковник) и написаното в книгата? Аз пък когато бях в Лондон хванаха един български циганин като джебчия в метрото - това значи ли, че аз и ти сме потенциални джебчии? Пришиването на ЕТИКЕТ е елементарен манипулационен похват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    08 Май 2024 20:24ч.

    Отиваш ти в някое дере и въртиш бибитки в несвяст. Горд еврогей си от време оно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 20:32ч.

    Английските служби здраво са се захванали с рускобългарската ви шпионска мрежа. Има 5-6 човека вече по затворите. Барабар с крадливите мангали. Тоест лъжлив, тъп , прост путинист в Лондон е равно на крадлив джебчия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    08 Май 2024 20:39ч.

    Ти си избягал от Карлуково. Няма да се хабя за откачалки като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 20:54ч.

    Бибитките при Бойко и Шиши. 😁😅

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    08 Май 2024 21:11ч.

    Кукузелич и ти ли скоро си смени пола или по рождение си толкова недоклатена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    08 Май 2024 21:48ч.

    В Любимец имаше само гранична застава, командвана от офицер с чин не повече от майор. Най-близките бойни поделения бяха в Харманли и Марица (по днешному Симеоновград). Там командирите имаха звания полковник или подполковник. Възможно е граничарят-брат на Кузелич да е бил изпратен да бие плоча на полковник, кашик от Харманли или Марица. Това е малко вероятно. Граничните войски и армейските поделения бяха под различно командване. Освен това кой полковник ще поеме риска да си прави къща във вилната зона Свиленглад, досами турската граница? Най-вероятно е братът на Кузелич да бил проводен на оножда кози - сюжет, който години по-късно е използван във филма границата. Все пак да биеш плоча е занимание значително по-трудно и неприятно, отколкото да опъваш коза, булка на полковник или самия полковник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Муахахаха

    08 Май 2024 21:50ч.

    Всички цигани са джебчии. Издиша ти логиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    08 Май 2024 20:03ч.

    Ха ха. Армия, държава, независимост - кво е тва и кво правят с него? Никой от сегашните не знае. А сегашният министър на отбраната ген. Запрянов няма чест даже и да се опъне на някакво НПО щото го е страх че ще го наклепат на Галя и ще го пенсионират. Срам и позор за българското офицерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    08 Май 2024 23:37ч.

    Аз като го гледам този Запрения генерал ми се види, че отдавна е пенсионер, но е много сладко да вземаш 3000 лв. пенсия +5000 заплата на министър + други екстри, за които си нямаме ни най-малко понятие (нямам в предвид безплатните софри). Затова е толкоз наведен пред НПО (атлантически клуб)! Иначе ние отдавна нямаме държава и сме вече не народ, а население след, като се оставяме да ни мамят и управляват всякакви шарлатани и мафиоти! То при нас това е традиция останала още от турското робство ( или както го наричат нашите патриоти евроатлантици-османско присъствие, то сега си имаме американско присъствие). Ако не беше Русия и Императорската армия на Император Александър II - Освободител и до сега да сме под турска власт, а най-вероятно нямаше да ни има и като народност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамалига

    08 Май 2024 20:15ч.

    Е как щяхме да разберем за тази книга, ако не беше рекло АС на МО? Спасибо на АС, спасибо на МО l dldki! Дерзайте натовски пръчове и ни обаждайте за такива новости и друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    09 Май 2024 1:36ч.

    Мдаа, и аз това си мисля от началото на тази реконтра фалц операция. В някои среди се нарича "водене за носа" на "полезни идиоти" LOL Коскоджамити (с извинение) Атлантически съвет даде всичко от себе си да рекламира и направи книгата супер търсена. Кухи лейки. Да ви имам слугинажа. Смеехме се навремето на някои съветски подлоги а сега в сравнение с хамериканско-евро-джендърните близачи, предните изглеждат като Гъливер в страната на лилипутите... О времена, о нрави. Какво доживяхме, Айнщайн се оказа прав - за Вселената не е сигурно но човешката глупост е безкрайна. Боже пази България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    09 Май 2024 10:50ч.

    Точно! Някой знае ли кои са издателствата? Аз ще си ги купя!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Май 2024 20:15ч.

    Само да питам..за един прЕател...В качесвото си на какви се явяват Атлантическия съвет? Изобщо каква му е функцията? Кой го финансира? Доколкото знам география Атлантика е далеч от България. Все едно ние да отидем в Папуа-Нова Гвинея и да направим Балкански съвет там. Българите не сме англосаксонски народ. Нито по мислене, нито по манталитет, нито по нищо! Когато българите сме имали държава анлосаксонските атлантици са си миели лицата с пикнята си. Те и до ден днешен го правят. :) Та какви са тия, че напират да се месят в работата на дадено българско министерство? Алоуу...утре ще се смени световния ред и не се знае атлантиците (всички расли и пасли през лошия социализъм) дали няма да се окажат зад решетките......нищо не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bojo

    08 Май 2024 21:57ч.

    Браво, супер коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Май 2024 20:16ч.

    Аха, на Мая Манолова съпружето 😄🤣 тя нъл русофилка го играе ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    08 Май 2024 20:18ч.

    И кои са тия отвратителни дегенерати, че да заповядват на министъра на отбраната... и какъв е тоя "министър", че да им се подчинява ??? Тези трябва да бъдат разследвани, защото очевидно са чужди агерни, да бъдат съдени,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    08 Май 2024 20:19ч.

    ...осъдени и да изгният в затвора... и то само защото лигавите закони не позволяват да бъдат разстреляни !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Found

    08 Май 2024 20:24ч.

    Те си го избраха, те плащат , следователно поръчват музикака....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    08 Май 2024 20:25ч.

    Какъв е тоя атлантически съвет, кой го е избирал и кой му е дал право да забранява или разрешава, каквото и да е ?!? Докога ще търпим една шепа боклуци да си развяват гейския байрак ? Докога ще живеем в тая помийна яма ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    08 Май 2024 21:03ч.

    Чичо Наско май настъпи мотиката, като се има предвид кой е генерал Стоименов. А миленски е шизофреник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    08 Май 2024 21:03ч.

    Атлантурковците просто налагат цензура. Иначе Паси , с червените маратонки , защо рони сълзи и му трепери брадичката , ако не скочи да защити отвъдокеанските бабаити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хетман Скоропадски

    08 Май 2024 21:08ч.

    Ама, защо се учудвате? Атлантическият съвет беше създаден от украинката Олена Коцева, а сред видните му членове са бившият политически офицер/поликомисар и член на БКП Данов и бившия член на БКП и дясна ръка на Тагарев - Миленски, който в момента е директор на Информационния център на МО...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    08 Май 2024 21:09ч.

    Ама вие да не си помислите, че ние сме независима държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    08 Май 2024 21:14ч.

    МО трябва да изпълнява заповедите на Атлантическия съвет. Да е ясно кой е началникът и кой дава нарежданията в тази държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в тази държава?

    08 Май 2024 21:27ч.

    Или в тази подмандатна на галя от Посолството територия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    08 Май 2024 21:30ч.

    Щом властта се страхува от книга,ясна е колко е читава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    08 Май 2024 21:31ч.

    Срам и позор! Други думи няма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    08 Май 2024 21:37ч.

    Искам да благодаря на Атлантическия съвет, че с тази цензура наподобяваща времето от Т.Живков се почуствах отново млад с поне 35 години. Дерзайте товаришчи, упс това е младостта ми, другари атлантици завършили всичките МГИМО или нещо подобно! Рефлекса си е рефлекс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nezavisim

    08 Май 2024 21:37ч.

    Evreiceto solomon triabva da bade v zatvora !!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зловещи ренегати

    08 Май 2024 21:56ч.

    Свирепа цензура бетер тая по Тошово време. Атлантиците това са новите ЗКПЧ-та и ДС събрани в един юмрук оглавени от истински бивш политрук Васил Данов и бившия адютант на ген. Семерджиев , злополучния Миленски. Апропо , и зловещият полицай Гешев на младини е бил с комунистически убеждения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    08 Май 2024 22:21ч.

    На зло куче - зъл прът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смърт на фашизма!

    08 Май 2024 22:13ч.

    Не съм софиянец и не бих могъл да присъствам на представянето на споменатата книга дори то да беше разрешено. Нямаше дори да знам за нейното издаване. Нооо, при създалото се положение, ще направя всичко възможно да си набавя един екземпляр. Благодаря на Евгени Генов и Гласове за информацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветник

    08 Май 2024 23:21ч.

    Абе прокопи тролчета любими от форума, зашо такс? Зашо напоследък нямате хъс, бямате жар? Ето и тук не успяхте нещо да покажете по така, нямаше путинист, копейкаджия, нямаше чемодан вокзал...Нещо няма енергия в троленето ви? Прокопи да не е прескочил някое плащане? Да не би от дъждовното време ви мързи дори да онанирате, пък камо ли по клавиатурата да чаткате. Разбирам ви, тежкосе живее, тежка ви е тролската съдба а в Прокопиевите ферми нещо копанката е полупразна. Ех...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    08 Май 2024 23:44ч.

    Как защо? Нещо вятъра на промяната взе по-силно да духа и Копейката и Корнелката започват да ги полазват студени тръпки от този вятър, нищо, че идва лято!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Май 2024 0:40ч.

    Добре бе, пичове жълтопаветни, не се ли срамувате да заставате зад откровени идиоти? Щото дописката точно това показва. Или каквито даващите парите, такива и лаещите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    09 Май 2024 1:47ч.

    Господа и другари, скъпи колеги ето страницата на генерал Стоименов с неговите книги предоставени за свободно четене. https://generalstoimenov.com/ Благодарим на АС, на МО и на Интернет драскачите от Атлантида за яката реклама. Благодарим за съдействието, ще търсим вашето сътрудничество и в бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запрян е човекът, какво да се прави

    09 Май 2024 1:51ч.

    На тоя дядка Запрянов и кварталния милиционер може да му нареди нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанов

    09 Май 2024 1:54ч.

    Червените маратонки на Пасито, са си чиста руска пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихоокеански Съвет

    09 Май 2024 2:30ч.

    Преекспонирането на атлантическите ценности директно дискриминира тихоокеанските ценности, които също са избор на българския народ. Да не говорим за ценностите от Индийския и Северния ледовит океан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...🦉

    09 Май 2024 16:36ч.

    Прекрасна ирония!... Благодаря!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Херостат

    09 Май 2024 8:08ч.

    Коги да нося огина за аутодафетета.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Май 2024 8:17ч.

    българия е в нато и ес без референдум искам българия да бъде независима и да не се поддава на просташки изпълнения като тези на паси и ленчето с кремчето днес е 9 маи хора бдете да не се повтори онзи ад преди 79 години в които загинаха милиони

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    09 Май 2024 8:31ч.

    Слабо, много слабо. Трябваше да я изгорят книгата и не само нея, има още хиляди за горене. Трябва да се прочистят не само държавните но и домашните библиотеки от вредна литература. Терзаят ме смутни съмнения, че тези от Атлнтическия клуб са прикрити агенти на Кремъл и ще са първи на Дунав мост като му дойде времето. В библиотеката на Паси не може да няма болшевишка литература, баща комунист и сина му комунист само Паси гледа комикси с Капитан Америка! Айде де, тия не на мене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самата истина

    09 Май 2024 8:40ч.

    Тези евроатлантици и техните клубове са най-големите национални предатели, родоотстъпници и чужди подлоги. Пордават бъдещето на държавата и народа ни за хонорарите, които получават от разните му там фондации и чужди правителства. Продажници на повикване. Трябва да бъдат незабавно забранени. Освен това прокарват нишката на неофашизма в България, като налагат някаква нова диктатура, наричана евроатлантическа. Извън нея всичко е забрани, цензура, канселиране и остракизиране, както и терор над инакомислещите. Изпъкват като най-обикновени фашисти, само че са си сменили името на евроатлантици. Точно заради тях хората намразиха думите Запад, Европа и демокрация. Толкова са гнусни и отвратителни лакей, че населението предпочита да обръща поглед към Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предложение до автора на книгата

    09 Май 2024 9:02ч.

    Ако наистина авторът на книгата не цели реализиране на печалба от продажбата й, защо просто не я пусне в електронен вариант и да достигне до много повече хора- ГЛАСОВЕ, съдействайте в тази посока, ако е възможно. Какво пречи да сложите книгата на сайта? Дори ако има бутон за дарения, може и пари да изкара авторът ;) Вземаме пример от атлантиците-те са царе на продажби и онлайн услуги, показваме се добри ученици ;))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето я книгата:

    09 Май 2024 9:34ч.

    https://generalstoimenov.com/war_book/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отбиване на номера

    09 Май 2024 18:09ч.

    Книгите му не могар да бъдат свалени и четени удобно на екран off-line?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Атлантическият съвет нареди..."

    09 Май 2024 10:24ч.

    Демокрация е ............ евроатлантическа! Ето и поредната "епи-пан-демия" искат да пробутат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма изненади

    09 Май 2024 12:17ч.

    Всичко върви строго, подредено, логично. Демократично. Издания на "Моята борба", за осъдените в Нюрнберг; вълна от книги на украински творци и философи със съмнителна стойност (съмнителна?! е върл евфемизъм). Останалото е хибридно и се забранява. Алооооу, събудете се! Изпонапръкнаха се едни такиви изследователи за историята на Русия, по на 70 гОдин и отгоре, да се чуди човек къде са биле досега и що не са издали "истината и само истината" досега... Гнъс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам

    10 Май 2024 9:16ч.

    Телевизия Евроком да пусне реклама за продажба на книгата - лично аз ще си я купя и основателно ще се изчерпи за нула време! И ще има желаещи за второ издание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    10 Май 2024 9:54ч.

    Е, ако някой още не е на ясно що са отворили Белене след 09.09, сега трябва да е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи