Епидемия от коклюш обхваща Европа

Епидемия от коклюш обхваща Европа

Европейските държави съобщават за рязко увеличение на случаите на коклюш (магарешка кашлица) през 2023 г. и първото тримесечие на 2024 г., като броят им е десет пъти по-голям в сравнение с всяка от предходните две години, предаде Ройтерс. Коклюшът е бактериална инфекция на белите дробове и дихателните пътища, която е ендемична в Европа. Тя може да бъде много опасна за малки бебета или възрастни хора.

Общо за периода страните от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство са докладвали близо 60 000 случая, съобщи Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) в сряда, като 11 от тях са смъртни при бебета, а осем - при възрастни хора.

Според ECDC дори в страни с високи нива на ваксинация се очакват по-големи епидемии от коклюш на всеки 3-5 години, въпреки че лекият спад в имунизацията по време на пандемията КОВИД-19 може да е бил фактор за увеличаването на броя на заболелите. По време на пандемията и свързаните с нея ограничения на движението разпространението на коклюш също е било много слабо, поради което ръстът днес изглежда по-голям.

Въпреки това броят на заболелите все още е исторически висок. През първите три месеца на 2024 г. вече са регистрирани толкова случаи, колкото са били средно за една година между 2012 и 2019 г.

Агенцията отбеляза, че голяма част от населението е пропуснало естественото повишаване на имунитета си срещу коклюш, тъй като не е било изложено на него по време на пандемията. Бебетата на възраст под шест месеца са изложени на особен риск от инфекцията. „Важно е да не забравяме, че животът е застрашен, особено на нашите малки деца. Доказано е, че ваксините срещу коклюш са безопасни и ефективни“, заяви директорът на ECDC д-р Андреа Амон.

Повечето европейски държави рутинно имунизират децата срещу коклюш, а много от тях ваксинират и бременните жени, за да предпазят бебетата. ECDC заяви, че някои страни трябва да обмислят възможността за прилагане на подсилващи мерки и при по-големи деца и възрастни, тъй като имунитетът им може да отслабне, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • рукола Z

    08 Май 2024 20:19ч.

    Пълни глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народна медицина по Димков

    08 Май 2024 20:51ч.

    Пийте само топла вода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Май 2024 20:58ч.

    Схемата е отработена вече до съвършенство, благодарение на PSR "диагностиката" може да се предизвика всякакъв удобен статистически резултат, който да се ползва за нуждите на "новото медицинско нормално" и СЗО, просто загряват за налагането в краят на май, на извънредните, над държавни правомощия, на частната СЗО! Освен с коклюш в момента на запад въртят същата схема със H5N1- "птичият грип", за да може "екологично" да затрият животновъдството и много, много глави добитък(включително и хора)! Нобеловият лауреат Кари Мълис който открива ПСР технологията сам започва битка с ноторният доктор Антъни Фаучи, който прилага схемата още краят на 80те години с епидемията от ХИВ-СПИН, като удобно се ползват наркозависими хомосексуалисти на които се прави ПСР за ХИВ, и след това дава отровният химиотерапефтик AZT(виж филмът Dallas buyers club) , за да ги затрият и да всеят паника сред нормалните хора, останалото е история, СПИНът обаче изчезна въпреки, че хомосексуализмът стана изключително масов, защото е не толерантна болест и решиха да преминат към други инфекции, дори измислени такива като ковид1984! Респираторните проблеми които се наблюдават в последно време нямат нищо общо с инфекциозни заболявания, а са следствие от климатични мерки, които са взети без да се допитват до широката общественост! Целта е "екологична" депопулация поради изтеклата необходимост от човешка работна ръка, и наличието на високо технологично производство, на базата на изкуственият интелект! Глобалистите играят много хитро, като шахматно си създават проблеми на които имат готови и разписани "решения" и понеже хората вече нищо не помнят и съзнанието им е смазано заради колосалното количество информация на което са изложени, удобно бутат човечеството към пропастта, с всички възможни средства да ги приключват- болести, войни, глад и предизвикани природни бедствия! Прилагам видео с мнението на Кари Мълис, за неговото откритие ПСР и доктор Фаучи шефът на американските инфек'ционисти: youtube.com/watch?v=0ogPbJzqtZM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Май 2024 21:03ч.

    Когато скоро ви заговорят за птичи грип, моля пуснете си този стар прекрасен кючек: youtube.com/watch?v=oZK8hiJ1KJQ И не забравяте, че всичко ново е добре забравено старо, и претопляна манджа!!!!!!!!!!! Кючекът се казва птичи грип и е на повече от 15 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Май 2024 21:37ч.

    П.П Още 92ра година ваксината срещу коклюш е сменена с по нова такава, която не осигурява същият дълготраен имунитет! Не ми се мисли сега с какво ще ги бодът, дори да не е мРНК препарат, световните мародери са толкова обезумели, че са способни да сложат всичко в инокулата! Само в Полша се произвежда класическа ваксина срещу коклюш, преди да се инжектирате с каквото и да било, направете обширна справка, за да не стане като с експерименталките по време на пландемията! Защото си нямате на представа какво става в момента със заоблеваемостта от рак и сърдечносъдови заболявания, благодарение на Модерна и Пфайзер... Ако гръмне здравната система от свръх много болни, това ги устройва и е разписано в техният план! Новата медицина ще е само за много богатите, за бедните ще има само инжекции и бустери, докато ги зачистят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колюш

    08 Май 2024 21:40ч.

    Ако се закашляте, имате коклюш = магарешка кашлица. Защо магарешка ? Защото сте глупав като магаре, ако вярвате че е коклюш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разпуснахте се вий!

    08 Май 2024 22:33ч.

    Две години и горница как вече няма ковид и вие решихте, че вечно ще я карате без пландемии! Я внимавай сичкото прогресивен жълтопаветен ваксър: Турри противогазо! В колона по един към пункта за ваксиниране, бегооом...мрш! Уточнявам, във връзка с недостатъчно активната подкрепа за Истанбулската конвенция, следващата пандемия се предвижда да е от хемороиди. Ваксината вече се разработва от Файзер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Май 2024 22:55ч.

    Моля гледайте участието на доктор Тодоров от Русе в предаването Контра със Страхил Ангелов, ако не ви настръхнат косите за това което се готви, само след няколко седмици на асамблеята на СЗО, значи имате железни нерви... Следващата пландемия и "мерките" които ще са наложат, ще направят безумството Ковид1984 , да изглежда като детска, игра! Цялата инфраструктура и методика от времето на ковида е налична, всички грешки и пробойни са запушени и чака да бъдат впрегнати, този път в много по страшен вариант! Тази година по време на световният икономически форум в Давос(при Клаус Швааб), това бяха двете теми, масова цензура в интернет и болестта Х, тоест ковида се явява една прелюдия към нещо много по страшно! Тези дни се появиха видеа с Бил Гейтц който е екзалтиран и изпаднал в екстаз, защото всичките му мерзки мечти ще бъдат изпълнени, по време на асамблеята на СЗО! България със сигурност ще гласува "ЗА" и ще има пряко участие в налагането на този кошмар на света, тотална загуба на национален суверенитет, и загуба на лични и телесни права и свободи! youtube.com/watch?v=KXzjtubALpc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    09 Май 2024 2:16ч.

    Люш-люш...люш-люш...КОКЛЮШ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    09 Май 2024 8:43ч.

    Коклюшът е новия ковид. Ако се подпише пандемичното споразумение, както казва адв. Нина Ламбова, ще ни убият от здраве. https://www.youtube.com/watch?v=qL2mgzellVA&t=0s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    09 Май 2024 12:18ч.

    Виктор го е написал. Само ще го допълня. Тази "нова"организация на движението до НДК придобива смисъл, но за друг вид автомобили. Онзи Мутафчиев пак изпълзя наскоро. Да не забравяме Главният здравен инспектор също. Остават му 5 месеца до навършване на години за пенсия. Но най-важното е, че Европейските избори не са минали и затова са се кротнали. Възползвайте се! А Елена винаги залага на сигурно, така че можете да си направите някаква предварителна сметка. Колко човека ще вкарат първо и второ, кого гласят за представител в наднационалните им бъдещи структури. И Орсола се е кротнала, но вече се е спазарила също. Проучете кои партии подкрепиха предишният предпремиерен спектакъл и решете. Ще съберете ли достатъчно гъби през този ден, за целия си живот в землянката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи