ЕС: Русия да спре провокациите, а Киев да бъде сдържан

ЕС: Русия да спре провокациите, а Киев да бъде сдържан
Европейският съюз настоя днес Русия да спре опитите за дестабилизация на Украйна и прикани украинските власти да проявяват сдържаност в операциите за възстановяване на реда.
<p>Върховната представителка за външната политика и политиката на сигурност на Евросъюза Катрин Аштън заяви в комюнике, че е сериозно разтревожена от действията на въоръжени групи сепаратисти в различни градове на източна Украйна. Тя отново прикани Русия да зачита териториалната цялост на страната, да изтегли войските си, струпани близо до границата, както и да прекрати всякакви действия за дестабилизирането на Украйна.</p> <p>Едновременно с това Аштън прикани украинските власти и занапред да показват сдържаност в опитите да възстановят авторитета си. Тя изрази надежда, че предвидената за 17 април среща в Женева с държавния секретар на САЩ Джон Кери и министрите на външните работи на Русия Сергей Лавров и на Украйна Андрей Дещица ще помогне за стабилизиране на ситуацията.</p> <p>Министрите на външните работи на страните членки на ЕС се събират в понеделник в Люксембург, за да уточнят евентуалните стъпки във връзка с нарасналото напрежение и да направят оценка на последиците от заплахата на Русия да прекъсне газовите доставки за Украйна.&nbsp;</p>

Коментари

  • Bush4o be

    14 Апр 2014 1:29ч.

    Плашипутарникът можел и да говори! Е то безумия, но говори! Също като другите безумци от ЕК-то, за които е важна кривината на краставиците и размерите на капотите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Disraelly

    14 Апр 2014 1:44ч.

    ПОСЛЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ПУТИН Е ОГРОМЕН РЪКОВОДИТЕЛ!! Британският телевизионен канал ТЕМЗА ТВ съобщи, че Парламентът на Британия спешно обсъжда въпросът за липса на демаркация,т.е официална граница на Украйна в ООН.Това е станало след заявление на ПАН ГИ МУН в Сънета за безопасност на ООН и готовият вече доклад на експертите.Както и на основа изнтервюта на Назърбаев пред Ню Йорк Таймс. Оказва се, че по международното право Украйна като държава не е внесла в ООН демаркация на границите си. Украйна остава с границите на административен окръг... още към СССР.Т.е. не е независима държава, понеже няма официално регистрирани граници в Съвета за сигурностх на ООН. Оттук: 1. Няма основани да се говори за нарушаване на границите на Украйнао 2.Няма основание да се твърди, чме има сепаратизъм/насилствено изменение конфигурацията на границите/. Извод: Няма анексия на Крим.Няма сепаратисти в Югоизточна Украйна. НЯМА УКРАЙНА !! Велик е Путин ! Изчака лешоядите да се наприказват и чрез Китай и Казахстан им отсече главите. Вместо да консултират хунтата в Киев да внесе демаркация в ООН, тези идиоти раздаваха курабии и сега чрез шефа на ЦРУ дадоха старта на Гражданската война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моника

    14 Апр 2014 3:09ч.

    От това,което човек чете в различните средства за масова информация отникъде не се вижда Русия да провокира Украина.Ако задълженията на Украина към ЕС бяха в размерите на тези към Русия,ако Украина не изпълнява задълженията си по договор за доставка на газ,въпреки преференциите от които се ползва,каква щеше да е реакцията на ЕС.Време тези слуги на САЩ, да се погледнат в огледалото и да се видят как изглеждат в очите на непредубедените хора,наблюдаващи усилията на администрацията на САЩ и ЕС да вкарат света в нова световна война,гражданскате вече организираха в Украина.Гражданите на т.нар обиденена Европа не са съгласни с такава политика,ако не могат да водят миролюбива политика,да си вървят там,откъдето са дошли.Всички те са натрапени там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи