Бивш украински премиер: Зеленски е откраднал около $2 млрд. от финансовата помощ на Запада, но САЩ го толерират

Бивш украински премиер: Зеленски е откраднал около $2 млрд. от финансовата помощ на Запада, но САЩ го толерират

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. 

Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD. 

Миналата седмица Володимир Зеленски отлетя за Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън и ръководството на Конгреса. Временно да съвпадне с посещението му беше обявяването на нов пакет от военна помощ за Киев на стойност 1,85 млрд. USD, който включва, наред с други неща, батарея от противовъздушни ракетни системи Patriot. 

От началото на руската специална операция в Украйна САЩ и техните съюзници са доставили военно оборудване на стойност милиарди долари на въоръжените сили на Украйна.

Москва многократно е отбелязвала, че Западът се стреми да удължи конфликта. Както подчертаха в Министерството на отбраната, складовете с чуждестранни боеприпаси ще станат легитимни цели за ВВС в съседната република.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

Коментари

  • rusnak

    30 Дек 2022 9:39ч.

    За кво са му, като скоро наглосаксонците ще го утрепят показно???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е само откраднатото

    30 Дек 2022 9:59ч.

    Зеленият клоун излиза на САЩ по-скъпо от Горбачов - последният продаде страната си за 1 млрд., получени директно от Буш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои джуджета

    30 Дек 2022 10:17ч.

    Имат доказано 40 млрд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има само едно джудже в тая игра - и това е рептилна Америка

    30 Дек 2022 11:40ч.

    Давай доказателствата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    30 Дек 2022 11:56ч.

    Сумата е отлична, но имам сериозни съмнения че наркоманчето няма да има възможността да ги харчи в слънчева Флорида по примера на другите предатели Турчинов, Яйценюк и младия Кличко дето щял да бъде по-полезен в Германия и се издуха на втория месец. Язък му за актьорското майсторство! Англосаксите употребяват до край - справка Немцов, Скрипал, Ющенко, Ладен, Садам и всички други, които им се вързаха. Нашият "журналист" също го чака приятелски огън. Жал ми е за всичките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    30 Дек 2022 11:58ч.

    Е, нима някой от господарите имаше проблем с това, че Борисов и ко. крадяха милиарди, просто това е цената на службата. Зеленски даже е доста скромен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gost

    30 Дек 2022 13:07ч.

    Зеленски даже е доста скромен и не е богат като парчето сланина боико.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дабе,дабе,дабе,да ... скромен

    30 Дек 2022 14:54ч.

    Сравнен с Борисов или останалите крадци 2 милиарда може да са незначителна сума, но не бива да забравяме за 65-те милиарда $ от помощите, които Украйна заложи И ЗАГУБИ в криптовалутата FTX, на срутилия се наскоро Самюел Банкман-Фрийд... Тези парички, за които украинският народ ще плаща до Второ Пришествие, не са напускали ЩАС (https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Bankman-Fried)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    30 Дек 2022 12:40ч.

    на евреин не бива да се вярва: евреите, чиито предци са били унищожени от немските фашистите и украинските бандеровци, сега подкрепят укрофашистите - на тяхна страна в украйна воюват 200 наемници - израелски граждани. министърът на войната в ЕС - испанският евреин - фашист ж. борел, ежедневно зове да бъде доставяно оръжие на евреина-фашист „зеленски“... същото прави и друг (американски) евреин - а. блинкен - за да бъдат убивани православните руснаци... след ВСВ по настояване на Й. Сталин е създадена държавата Израел (британците и французите са били категорично против) и сега евреите се отблагодаряват, убивайки руснаци в украйна... а у нас един евреин-безродник (повече известен като „майната му на православието“) събира подписи за преименуване на бул. „Руски“ в бул. „адолф хитлер“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамут

    30 Дек 2022 16:27ч.

    Пасито, не е евреин по канона, това че носи еврейско име и се прави на такъв , не го прави евреин. На Блинкен родителите са от Одеса, така че може да се брои украиски хазарски евреин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    30 Дек 2022 12:55ч.

    Азаров връща перспективата за Украйна, че е имало нормалност преди 2014. Изказванията му показват колко далече е отвлечена страната му. При нас може царят (като бивш премиер) да изиграе такава роля, разбира се ако се изказваше въобще...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смело другари в гювеча

    30 Дек 2022 13:45ч.

    Настоящите програми за обучение на НАТО са продължение на отдавнашни планове за използване на Украйна във военен конфликт с Русия. През годините на войната за Донбас от 2014 г. „тройката на НАТО“ (САЩ, Великобритания и Канада) е преквалифицирала почти 78 000 украински войници.Обучават се цивилни новобранци, които нямат военна основа. Шестмесечен основен курс за обучение на пехотата е „натъпкан“ в тях за три седмици. Ето защо, разбира се, такива огромни загуби сред "новобранците" на английското обучение не са изненадващи. А също и фактът, че украинците бързат да се предадат при всяка възможност - те, както се оказва, не знаят как да се бият.Но по-голямата част от бюджетните средства, отпуснати на Лондон за „украинската” програма, вече са разграбени. За генералите от НАТО това е обичайно нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди 1 седмица

    30 Дек 2022 14:59ч.

    при поредната мобилизация призоваха и изпратиха на фронтовата линия 800 войници които никога не са държали оръжие в ръце! Все едно да съберат по кафенетата на бул "Витоша", да ги подстрижат и да ги облечат в униформите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Представете си

    30 Дек 2022 15:29ч.

    50 млн. население, което се управлява от евреи. Нещо ме е наред в тази държава. Прилича на МиниМи САЩ, умалено копие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еее, няма да са 2 млд.

    30 Дек 2022 17:08ч.

    Половината ще отидат при американските му покровители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярвам... не вярвам...

    30 Дек 2022 19:37ч.

    да са Само два млрд. Войната се превърна в бизнес удара на годината за САЩ.. Всъщност амерканците продали ли са някога , някому, някъде нещо различно от Война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При тази „свобода на словото“ защо никой не казва, че фашистка Украйна е превърната във фабрика за осигуряване на човешки органи за богатите западни колонизатори?

    30 Дек 2022 20:02ч.

    Препоръчвам: Авторский блог Владимир Овчинский Какими бы были лагеря смерти у украинских нацистов? вместо газовых печей – фабрики по изъятию человеческих органов https://zavtra.ru/blogs/kakimi_bi_bili_lagerya_smerti_u_ukrainskih_natcistov

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи