Зеленски призна, че не иска конфликтът да се протака: Нямаме много време, имаме много ранени и убити

Зеленски призна, че не иска конфликтът да се протака: Нямаме много време, имаме много ранени и убити

Снимка: Ройтерс

Украйна не иска конфликтът да се протака, защото има много ранени и убити на бойното поле. Това заяви президентът на страната Владимир Зеленски при пристигането си на срещата на върха на Европейския съюз, съобщава ТАСС.

„Трябва да поставим този план (за уреждане) на масата в рамките на няколко месеца. Нямаме много време, защото имаме много ранени и убити на бойното поле (...). Затова не искаме тази война да продължава с години. Затова искаме да подготвим този мирен план за втората среща на върха“, каза Зеленски. 

По-рано в Украйна съобщиха, че след първата конференция в Швейцария ще бъде изготвен план за уреждане на конфликта, който след това се планира да бъде представен на Русия на втората такава среща.

Зеленски добави, че Украйна не е имала никакви контакти с Руската федерация след конференцията в Швейцария, където няколко страни обявиха необходимостта от обсъждане на споразумение с Москва. „Не съм водил диалог с тях през това време. (...) Ако това се случва в сянка, тайно, значи не искаме да го правим открито".

На 14 юни руският президент Владимир Путин на среща с ръководството на Министерството на външните работи посочи условията за разрешаване на ситуацията в Украйна. Сред тях са изтеглянето на украинските въоръжени сили от Донбас и Новорусия, отказ на Киев да се присъедини към НАТО. Освен това Русия смята за необходимо да бъдат отменени всички западни санкции срещу нея и да установи извъноблоков и безядрен статут на Украйна. Путин посочи, че ако Украйна и Западът откажат тези условия, те могат да се променят в бъдеще. Киев отхвърли руския мирен план, припомня ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Капитан Кук

    27 Юни 2024 18:43ч.

    Хубава работа... А ние така чакахме да марширувате на Червения площад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те все пак ще маршируват.

    27 Юни 2024 18:47ч.

    А след тях – водоноските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възстановяване на реда след хаоса

    28 Юни 2024 1:51ч.

    Трябва освен връщането в Русия на Донецка и Луганска,в административни граници, а също Херсон, Николаев и Одеса,ще трябва и нов президент на украйна, някой като Лукашенко или Кадиров, който да ликвидира бандеровщината и върне украина в руския мир там където и е мястото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2024 19:06ч.

    В последно време намаля информацията, но преди, всеки ден в Русия съобщаваха колко военна техника са унищожили и колко нацисти са убили. Някои форумци обръщаха внимание, че не е редно да броят убитите. Но … военна техника постоянно постъпва от Запад и единственият начин да бъде прекратена войната е пълното унищожение на нацистите. Сега и зеленият признава унищожаването им. В английски медии изчисляват, че Русия пуска по около 150 от огромните планиращи бомби дневно и някои от тях убиват или раняват по около 40 нацита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много слаб рандеман.

    27 Юни 2024 19:12ч.

    За тритонна бомба е срамота да не смели на кайма поне 500 или хиляда глави нацистки добитък. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Линдзи Гей

    28 Юни 2024 1:26ч.

    Ама как така ще спира войната, нали трябваше до последната фашистка укра да се бият, нали за Байгън това беше най добрата инвестиция. Ако спрат да се бият как ще разпарчетосат Русия и ще я ограбят. Зеленски, недей така, пари се е давало, трябва да мрете, инвестиция сте все пак, демокрацията нали трябва да се пази. Дръпни две магестралки да се освестиш и марш на фронта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленик

    27 Юни 2024 19:13ч.

    Ама, чакайте сега, перемога няма ли да има? Аз две години чакам вече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    27 Юни 2024 19:19ч.

    НАТО да направи тоя път жеста на добрата воля и да спре с претенциите да се разширява за руска сметка. Преди две седмици Путин предложи каквото трябваше, време е за вразумяване и оттегляне на атлантическите претенции спрямо териториите и ресурсите на бившия СССР. Времената вече са други, от дипломатичност пред лицето на последната надежда за мир, да не изброявам точките, по които нещата съвсем се промениха и не в угода на Запада...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сом

    27 Юни 2024 19:20ч.

    Чакай бе, зеленикав, досега има убити 18 украинеца и над 10 милиона руснака. Освен това сваляте повече ракети отколкото са изстреляни. Руснаците вече втора година се бият само с лопати, а и Путин умря 16 пъти. Какъв е проблема? Няма да се предавате, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    27 Юни 2024 19:37ч.

    Какви преговори кви 5 гривни? Ще изправят Русия права до стената и ще почнат да и говорят опорки пред камерите? Лидера да избумти няколко посолства, резиденции и щабове с най-мощното което има и в настаналата тишина да оповести часовете които остават до задействане на триадата. На американските дипломати им втръсна да се местят от Киев в Лвов и обратно а на военните им омръзна да умират заради многоходовките му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете идеологически пристрастната съпротива, за да я има Украйна

    27 Юни 2024 19:41ч.

    Британский аналитик Александр Меркурис заявил в своем блоге на YouTube, что Украина 25 июня понесла рекордные потери в количестве военнослужащих — 2345 человек, сообщает РИА Новости.«Украинская армия на передовой столкнулась с невероятными потерями в 2345 человек. Я убежден, что это рекордное число за весь период боевых действий», — отметил Меркурис.По мнению аналитика, подобного количества потерь у вооруженных сил Украины не было даже в самые тяжелые периоды, включая лето 2023 года.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    27 Юни 2024 19:47ч.

    "ще бъде изготвен план за уреждане на конфликта, който след това се планира да бъде представен на Русия на втората такава среща." С други думи победените пак ще се опитват да диктуват на победителите, а иначе лъжат, че били за край на конфликта.🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алабала

    27 Юни 2024 20:00ч.

    Вятърът на промяната отдавна задуха, ама манолпейковците в България няма да го разберат скоро. На тяхната душа да тежи въоръжената подкрепа за зеления изверг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корпофоб

    27 Юни 2024 20:22ч.

    Над 50% от плодородната земя на (бивша) Украйна е собственост на Cargill, Monsanto, BlackRock и други корпорации. За кого всъщност гинат украинци? Според Линдзи Греъм в украйна има 12 трилиона долара, които цитирам "Не искам да давам тези активи на Путин, за да може той да ги сподели с Китай. Ако сега помогнем на Украйна 10-12 трилиона долара можем да използваме и ние". Защо държави се парцелират в интерес на корпорации? Защо държави с националните си армии трябва да охраняват и умират корпоративна собственост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    27 Юни 2024 20:26ч.

    Зелнски , ако нема план да се допита до наш Копейкин . Начи Росийката се парчетосва на 101 парампарча .. Жужо в човал на първи ред в Хага.. Росийката плаща 20 30 трилиона долара репарации .. По - нататъче да прави план, да заповяда колегата Копейкин или други като него......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • …ще бъде изготвен план за уреждане на конфликта, който след това се планира да бъде представен на Русия на втората такава среща.

    27 Юни 2024 21:19ч.

    Какъв план ще пращаш на Москва бе клоун? Путин ти постави условията за прекратяване на конфликта. Не щеш ли, бой до дупка. Амитата ви насъскаха срещу братята ви, дресираха ви нацистки и ви хвърлиха в една безсмислена касапница без изход освен капитулация. Тъпи, по-тъпи, най-тъпи…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стела

    27 Юни 2024 22:19ч.

    Без такива. Трябват ми две години войната да е активна. Поне една. Стойте там поне още година:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Petronius

    27 Юни 2024 22:37ч.

    Зеленият потник вижда, че губи войната и понеже го е страх от самите украинци, че ще го линчуват, тича пред вятъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    27 Юни 2024 23:03ч.

    Ze наскоро призна, че загубите на урките са 30 000. А руските са над 500 000. Няма място за униване. Путин скоро ще се предаде. В знак на добра воля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2024 23:38ч.

    И ний искаме да не ви протакат. Затова помоли Жужо да ви приключва по-чевръсто. И ний ще се присъединим към просьбата. Помоли го да ви отреже опашката от раз, а не сантим по сантим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Юни 2024 23:54ч.

    Ма нидей тъй ва! До оня ден имахте двама -трима убити украинци, днес убитите и ранените били много! До оня ден печелехте войната, днес я губите. До оня ден превземахте Москва, днес обявявате капитулация! на кого оставяш тоя евроатлантически свят бе, зелен ?!? Твойта недемократичност срина всичко в мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    28 Юни 2024 1:08ч.

    Че кой те пита тебе, бре гражданино на Израел и ЮК! Каквото ти наредят и продиктуват от Вашингтон и Лондон, това ще предлагаш. Ако преди това не те гръмнат някои от украинското ти обкръжение, нищо, че те пази Ми-5. За украинците ще останеш като отвратителен продажник и чужда марионетка, довел Украйна до пълен крах, а украинците до ужасна национална катастрофа със загуба най-малко на 2/3 от населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Phoe

    28 Юни 2024 8:36ч.

    Имате много ранени и убити. Ма, сериозно ли? Че как стана тая работа? Нали до вчера, друго разправяше Зеля? Ако и да имаше снимки от препълнени гробища, окичени с жовто-сини знамена. Като гледам гледам, скоро и за други работи ще си признаете - и за насила изпратените на фронта, и за търговията с органи, и за трафика на деца. Има да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи