Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди?

Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди?
“Очаквахме ли Одри Хепбърн в “Римска ваканция”? Открихме съперница на Ким Кардашиян”. Писателят Марк Ламброн, член на Френската академия, реагира на признанията на Съсексите.

 

Вселената в момента е обект на две вирусни атаки: смъртоносен бъг, преминал през прилеп, и хайлайф бъг, преминал през Бъкингам. Всички медийни антени на планетата са насочени към изповедта пред камерите на Опра Уинфри, прототип на недискретната стрина. Предлагаме да кръстим този вирус Cowind-20. “Co” от корона - защото тук става дума точно за корона-вирус, “wind” от Windsor, а 20 от Twentieth Century Fox, холивудският герб. Алфа векторът на Cowind-20 е една актриса от ситкомите, към която се пристрасти наследник с кралско потекло.

 

Няма да упрекваме една актриса за това, че е взела живота за студио.

 

Тъй като нейното възприятие е формирано от категориите на филмовия разказ, тя се стреми да получи роля, първо като второкласна киноартистка, после като световна героиня. Ако Британската корона е институция, Меган Маркъл я възприе като сценарий. Хрониката на Бевърли Хилс и Сандрингам предлага прецеденти: Грейс Кели, актрисата, превърнала се в принцеса, и Уолис Симпсън.

 

Не можем да кажем обаче, че Британската корона е затръшнала вратата на замъка под носа на младата претендентка. Световно излъчвана сватба по каноните на метис-конформизма, проповед на пастор, сякаш излязъл от роман на Честър Хаймс, госпъл и шапки с пера, чай на сватите при кралицата - всичко това свидетелства за неустрашимо добра воля. Освен това не бива да мислим кралските особи в Албиона за по-сковани, отколкото са. В крайна сметка, идилията между пандит Неру и лейди Маунтбатън не е от днес. И тази кралица, смятана за неотстъпчива относно етикета, награди с орден Бийтълсите, даде благородническа титла на Мик Джагър, съгласи се сестра ѝ да се омъжи за простосмъртен фотограф, а внукът ѝ, бъдещият крал, за безупречна буржоазка на име Кейт. Елтън Джон, получил също благородническа титла, бе допуснат да пее на погребението на снаха ѝ, докато кралицата се изяви няколко години по-късно във видеоклип заедно с последния Джеймс Бонд, Даниел Крейг. Значи кралицата е рокендрол.

 

Да добавим и екологичната пионерска страна на принц Чарлз, приятел на доматите, принцеса Маргарет и нейните жѝгола, разведените три от четирите деца на Елизабет II, секс записите на Чарлз и Камила, да не говорим за предполагаемите пътувания на принц Андрю със самолетите на Джефри Епщайн. Така че семейството не е тесногръдо и винаги е било снизходително към принц Хари, смело момче, увлечено по гуляите и канонадите, сираче, убедено, че като син на майка, умряла заради несъгласието си, ще ѝ остане верен чрез бунта.

 

Именно там удари Cowind-20.

 

Очаквахме ли Одри Хепбърн в “Римска ваканция”? Открихме съперница на Ким Кардашиян. Изтерзаното градско момиче Меган, което несъмнено е наблюдавало високомерните маниери на Марлене Дитрих в “Алената императрица”, филм, който понякога пуска TCM, мислеше, че като начало е много шик да нахока прислугата. Скъсала със семейството си, този фрактален агент побърза да разбие семейството на съпруга си. 

 

Като начало на схизмата - преместването. Не Хемптънс на юйоркските патриции или Ню Мексико на нюейджите, а очевидно Холивуд, с вила, платена от свекъра, чиято тераса може да побере камерите на Опра, която в дигиталната ера е онова, което беше светската хроникьорка Хеда Хопър в златната епоха на киното: отровен високоговорител. Там е максималната вирусна атака на Cowind-20, по драматизиращите канони на съвременния ситком: мизансцена на жалбата, псхически ексхибиционизъм и най-вече осребряване на статута на жертва. Меган Маркъл не говореше като Стюарт или Тюдор, тя напомняше за малката русалка на Уолт Дисни, принцеса на Бърбанк: в страната на Мини Маус си струва да заложиш нещастието си на сочни договори, подписани със Spotify и Netflix. Стоп на гербовете, да живее логото. Сбогом на Фирмата, добър ден, ГАФАМ.

 

Нещо като Грета Тунберг със смарагди, измислила MeToo срещу короната, съпроводена от вайкането на нейния принц-притурка, за два часа тя облъчи цялата планета. Горката Меган! Зълва ѝ е чума. Свекър ѝ, приятелят на доматите, живее като затворник на Зенда. Още по-лошо, били изречени расистки думи за нейното потомство. В Лондон дълбокоуважаемата кралица имаше нужда точно от това. Докато съпругът ѝ е в болница и вариант на Cowind-20 атакува нейната династия под формата на сериал, наречен “Короната”, ето че я смятат и за ксенофоб. В европейските кралски дворове вече хвърлят по едно подозрително око на оплакващите се снахи. Меган Маркъл обезпокоява. Тя е за Cowind-20 това, което беше панголинът за Covid-19.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

 

 

Коментари

 • observer

  11 Март 2021 16:36ч.

  Драмите на това уродливо наследство от недоизживяно средновековие могат само да ме радват. Добре, че поне нищо вече не зависи от тях. Освен тиражите на таблоидите и кликбейта на сайтовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  11 Март 2021 19:02ч.

  Претенциозно, многословно и точно фиксирана вкусово, храна за множеството читателки на цветните, пълни със снимки и клюки грошови списанийца. Изяждани от кора до кора заради глада на фалиралата и незначителна бивша дребна буржоазия към света на красивите, младите, богатите - на всичко отгоре и Благородни особи... Но тези с това "уродливо наследство" в никакъв случай не са изпуснали юздите на събитията и то в най-горният ешалон. Вредата от тях не е за пренебрегване.- да бяха само богати, с мед да ги храни човек. Но не са...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разпиздяев

  11 Март 2021 19:44ч.

  Декаданса от свински тръст премина в галоп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  11 Март 2021 20:25ч.

  Марк е описал нещата с присъщият си френски финес... Тук бихме казали, "пази Боже, сляпо да прогледа" Циганката си изигра картите...мекотелото до нея, бозавия Хари ще му люти на очите до края на жалкия си живот...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  11 Март 2021 21:25ч.

  Не му върви на тоя двор с американките! Me too и black lives matter, ама да не са ти на главата! Макар че, като актриса би трябвало да й е лесно в маскарада, или ролята и се е видяла малка!? Това, което в двореца мисля, но никога няма да кажат, е че няма ниво, ниска топка. Ще кажат, че много обичат черните(от което, ще ги мразят още повече...). "Идиоти, сър..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  11 Март 2021 23:50ч.

  Много добре и остроумно написано четиво, по френски . На всичко добре описващо “ Многострадалната Меган. Пък всеки, ръкопляскащ на случващото щото и “тези гадове от средновековието” си го получиха си заслужава напълно простотията взела властта в пълен блясък тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  12 Март 2021 7:09ч.

  Не може да има нишо общо между грациозната до съвършенство Одри Хепбърн и тази негърка....... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Биологична жена

  12 Март 2021 8:39ч.

  Британската корона наистина си е сценарий, при това анахроничен. Иначе не симпатизирам и на актриската.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  12 Март 2021 9:07ч.

  Мое да е анахроничен ама 70% от населението я предпочита.Само 17% искат република . :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чудесна статия

  12 Март 2021 10:11ч.

  То самата кралска институция е анахронизъм за съвременноста с бутафорните си ритуали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...................

  12 Март 2021 11:01ч.

  като не можеш да получеш нещо започваш да плюеш по него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гуца от Биримирци

  12 Март 2021 14:43ч.

  Калкулациите ги прави животът, а нашите сметки остават често без кръчмар. Кофти работи се случват и с млади хора. Макар и с добър ( и леко одървен ) имидж на порядъчен съпруг, здраво , и макар безмълвно хванат за юздите (и обязден) от Кейт, Уилям не е застрахован от непредвидености. От нищото може да се пръкне някоя Мисис Симпсън, короните ( бубите имам пред вид ) дебнат от всякъде, лошо взет завой като Грейс Келли. Колкото и анахронични да са монархиите, когато дойде време да се катурват, последният фоссил, който ще изчезне е точно Бъкингам. Теоретично не е невъзможно Съдбата да се яви като Принц, който ще целуне една незаспала прицеса. Ето как на короната ще бъде имплантиран въпросният Смарагд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди?

  12 Март 2021 15:14ч.

  Меган Маркъл, Грета Тунберг с тен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "То самата кралска институция е анахронизъм за съвременноста с бутафорните си ритуали."

  12 Март 2021 15:18ч.

  Смешник!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  13 Март 2021 10:23ч.

  На който не му харесва да живее в Кралството, просто си заминава, а с манипулации и с лъжи - нищо няма да постигне! Очевидно е, че на някой не му е там мястото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теди

  13 Март 2021 12:10ч.

  Браво за превода от Фигаро, четох в оригинал, авторът- между другото, член на Френската академия, се радва на небивал успех и всички го поздравявят за тънката френска ирония, с която се присмя на наглите американски левичари, които след катурването на Тръмп си въобразиха че са господари на света, и по-лошо, господари на МИСЛЕНЕТО на света. Не знам дали по-интелигентните хора си дават сметка че зад тази привидно пошла клюкарска история има по-дълбки неща.Тази цветна некадърница и мъжлето и лузър се превърнаха в знаме на целия спектър западняшко левичарство, с всичките му blm, woke, неомарксисти, маркузианци, исторически ревизионисти, мултикулти, и пр. и пр. паплач извираща от някога престижни университети, финансирана ясно от кого и обслужвана от филмовата индустрия в традициите на д-р Гьобелс. Браво на кралската институция че с едно леко перване през сурата - "нашите спомени са различни..." показа кой има класа и кой е забогатял простак. Браво на английския народ че застана зад кралицата си, няма да позволи да пипат традициите и историята му, и да му казват как да живее. А тия с призиви за революции и фалшиви републики да си лекуват пуберските пъпки. Long live the queen!!! :::-)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  13 Март 2021 13:05ч.

  Теди, Не само това. Забелязва се "бясна англофобия", която отеква във всичко. Как Англия ще пропадне шот не е в ЕС, как Ситито ще изчезне, сега и с ваксината. Въобще неомарксистите са пощръкляли. Тва ознава, че нещо планът им пропада. Апропо в Щатите Тексас и Флорида вече са си почти "независими държави".... В ЕС Полша и Унгария са бетон на тема "традиционни ценности". Русия и Китай пък са въобше друга вселена. Така, че розовите фашаги всъщност губят битката ! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теди

  13 Март 2021 13:35ч.

  Напълно съгласна с последния коментар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джиги

  14 Март 2021 16:41ч.

  Браво на Теди и ЗИП!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи