ГДБОП помля семейство по погрешка заради Гугъл мапс

 ГДБОП помля семейство по погрешка заради Гугъл мапс
Семейство от столичния квартал "Левски Г“ разказа как по погрешка служители на ГДБОП са разбили вратата на апартамента им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с престъпления. Инцидентът е станал миналата седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура извършиха акция в София срещу ромска организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Тогава беше съобщено, че са обискирани повече от 20 адреса в няколко квартала и са задържани 21 души, на 5 от които са повдигнати обвинения. Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната банда, ще си търси правата в съда. По-късно дошъл шефът на оперативната група и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че Гугъл мапс ги довел там.

 

"Миналия понеделник аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: "Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе!“… Но виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да крещят“, разказа Десислава Крумова пред bTV.

 

По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, но те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“.

 

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода, като  първоначално не знаели какво става и се притеснили, че това са маскирани бандити, които се представят за служители на ГДБОП.

 

 

 

"Аз бях на земята без да се съпротивлявам, започнах да усещам удари по главата, по гърба, по врата. Ритаха и жена ми, а аз бях безсилен, нищо не мога да направя. След това ми пуснаха и белезници, след което ми пуснаха и електрошок, без никакви обяснения. Няколко минути продължи това, след това попитаха за човек, когото не познаваме. После явно разбраха, че са сбъркали блока и просто излязоха, даже не казаха, че са сгрешили", разказа зетят на Крумова, който не пожела да покаже лицето си.

 

Тогава жената звъни на 112 - вика полиция, линейка, но никой от МВР не идва.

 

По-късно дошъл шефът на оперативната група и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че Гугъл мапс ги довел там. 

 

Зет й е с високо кръвно след случая, а дъщеря й, която е родила преди 4 месеца, е с болки в гърба. Цялото семейство е в стрес и се буди през два часа.

 

"Искам да попитам управляващите - нали затова са те тук, как ние да сме спокойни в домовете си, при положение, че не сме престъпници... Този стрес, който ни причиниха, тази болка така ли лесно минава - с едно "Извинявайте"? Ще си търсим правата докрай, ами ако детето ни беше по-голямо, ако си беше глътнала езика. Това нормално ли е да се случва? Бих им казала: като вършат тези изпълнения, да бъдат малко по-отговорни", каза още Крумова, която подчерта, че най-малкият проблем са материалните щети.

 

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая. Когато тя приключела, щели да дадат информация.

 

Източници: бТВ, dmes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Полицейски терор

  13 Окт 2020 10:58ч.

  Изроди, които се преживяват като екшън герои от холивудска продукция. Не им е нужна заповед за обиск, Гугъл им дава зелена светлина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изроди!

  13 Окт 2020 11:45ч.

  Течало полицейска проверка.......... Мръсни мутри...........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов 13.10.2020 в 10:25

  13 Окт 2020 12:25ч.

  Как една статия се появява в Епицентър, и само след минути изчезва, щото е абсолютен позор. “ Атлантическият съвет поиска незабавно отстраняване на командира на ВВС: : http://epicenter.bg/article/Atlanticheskiyat-savet-poiska-nezabavno-otstranyavane-na-komandira-na-VVS-/229233/2/0 Този човек е току що назначен, Атлантическия съвет, СОЛОМОНЧО велики, искал да се отстрани, щото трябвало да ливнем още милиарди за щатска техника. Ако това не е колония здраве му кажи. Не виждат ли нашите подлоги накъде върви света, за кой ли път ще влизаме в национална катастрофа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  13 Окт 2020 12:31ч.

  Нормално. Такива "специалисти" които не са проучили предварително местото са за директно уволнение. Google Maps няма как да покаже подстъпите към обекта и пътитищата за евентуално бягство на заподозрените. Street View също не е надеждно приложение за подобна цел. При това положение гафовете са гарантирани. И тъй като шефовете на тези служби се назначават директно от Борисов, спокойно можем да кажем - Гарантирано от ГЕРБ! Редовите щурмоваци от ГДБОП се подбират основно по физически критерии, високият интелект там не е на почит. Разбиване на врати и прозорци, чупене на мебели, шумни крясъци и закани, нанасянето на удари върху ошашавените хора са част от подготовката на щурмуваците. Счита се че тази вакханалия има силно психологическо въздейсвие върху евунтуалните престъпници и те изпадат в ступор. Петко Петков от Лясковец опроверга тази дълбообмислена теория.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НЛМ

  13 Окт 2020 12:43ч.

  Мутрите на власт. Само вижте мутрата от ГДБОП на пресконференцията с каква досада отговаряше. Все едно казва "Чупка бе мухльо!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атлантическият кенеф-2

  13 Окт 2020 12:49ч.

  на 13.10.2020 в 12:25. Атлантическият кенеф-2 не е на Соломончо, а на други любители на фекалии, като най-видният от тях е от рода на убиеца на шест малки деца от с. Ястребино, по време на антифашистката съпротива в България. Името на най-видния в Атлантически кенеф-2 е Ал. Йорданов - СДС в ГЕРБ (ГРОБ за България), - евродепутат, подвизаващ се в Брюксел. Соломончо е в Атлантически кенеф-1, който е любим кенеф за старите атлантици. По-амбициозните атлантици си създадоха по-голям Атлантически кенеф - Атлантически кенеф-2 - защото са по-големи задници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  13 Окт 2020 13:20ч.

  в ГДБОП служителите им јавно ги подбират да са силни като бикове и почти толкова умни. Съдене до дупка за такива мухлјОВЦИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Окт 2020 13:43ч.

  Аз пък не мога да разбера защо трябва да пускаш електрошок и да риташ хора, които не се съпротивляват изобщо, без значение дали са главатари на престъпна група. От друга страна не виждам и какви права ще си търсят хората, никой не е искал да им ги нарушава, станала е грешка. Получили са извинение, може би трябва да им се даде и някакво обезщетение от страна на службите или министерството, в допълнение към извинението, те вероятно това очакват. Но не ми изглежда нормално да има говорене от типа, че едва ли не държавата ти е враг, това е нашата държава, нашите служби, не турските, гръцките, руските или нечии други. Те защо са я извършвали тази акция, нали за да ни отърват от някакви вредители, които кой знае колко хора са разплакали. Много ви моля, не се поддавайте на лявата пропаганда за мразене на полиция, служби и правителства. Тя е спонсорирана и изобретена от най-крупните милиардери в сянка, които дестабилизират държавите и сеят раздори и разцепления, за да ги превземат по-лесно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  13 Окт 2020 14:51ч.

  Преди известно време ,такива грешки правеше,асансьорчиков,сега републиканец,вчера подаде документи,зя регистрация,сега грешката е в навигацията,не, в носещия каскет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  13 Окт 2020 14:59ч.

  Кукуряк, това е твоята държава , държавата на Мафията която защитаваш като матросовец, независимо, че всеки нормален вижда в каква кочина живеем, затънали в лъжи, кражби и корупция! Не това не е нашата държава, това е държавата на мутрите! И ти кукуряк си с Мутрите!!! В голям грях си затънал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАЙ-КРУПНИТЕ МИЛИАРДЕРИ СА ДЕСНИ, Helleborus на 13.10.2020 в 13:43

  13 Окт 2020 16:31ч.

  По-горе си писал/а: "Много ви моля, не се поддавайте на лявата пропаганда за мразене на полиция, служби и правителства. Тя е спонсорирана и изобретена от най-крупните милиардери в сянка, които дестабилизират държавите и сеят раздори и разцепления, за да ги превземат по-лесно." //////////// "По делата ще ги познаете." Перифразирано - "по собствеността им ще ги познаете", защото собствеността е в резултат на делата им. Едрите собственици - капиталистите (производствени, финансово-паразитни, моше-нически) не може да са леви, т.е. не може да са от комуна, а са от глутница кръволоци. Леви и десни са условни понятия, в зависимост от това кой е заел левите и кой десните места във френския парламент след щурма на Бастилията през 1789 г. ИСТИНСКОТО РАЗГРАНИЧЕНИЕ В ИКОНОМИКАТА Е КАПИТАЛЪТ - КОЙ Е СОБСТВЕНИК НА КАПИТАЛА. СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КАПИТАЛА СА ФИКСИРАНИ КАТО ДЕСНИ ОТ ИЗ-ТОРИЯТА СЛЕД 1789 Г. Следователно, най-крупните милиардери в сянка провеждат ДЯСНА, а не лява политика. Могат да я кръстят Еко, Меко, Либерта, но политиката в интерес на СВРЪХ-КАПИТАЛА е СВРЪХ-ДЯСНА И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГА ОСВЕН РЕАКЦИОННА, МРАКОБЕСНА, ГЕНОЦИДНА И КОНТРАРЕВОЛЮЦИОННА, както и да я кръстят и украсят. Те, разбира се, са приели синьо хапче в матрицата и са от нейните агенти - агентите на Кабала, вдъхновена от Тора, Талмуда и техния заповедник - дяволът. Затова са и сатанисти - осъзнати и неосъзнати, активни и пасивни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Окт 2020 17:37ч.

  на 13.10.2020 в 14:59 Тези опорки няма да минават вечно, Kubis. Хората, които насаждате вражди, ще бъдете разпознавани като вредители, както винаги е било. Всеки може да те настрои против жена ти, против баща ти, против децата ти. Не същаствува съвършенство в нашия живот, той се основава на прошката и взаимната търпимост. Хората, които внасят разцепления, са прави в определени детайли, но са вредители като мисия и читавите общества са ги разпознавали като вредители. Те разделят семейства, близки, насъскват и ожесточават хората. Същото е с държавата, какви са новините от низините, да не са по-добри? Всеки ден в новините се съдържа информация за престъпления и нарушения в разни села или малки фирми или извършени от обикновени хора, Бойко Борисов ли е виновен? Държавата сме ние всички. За да се промени нещо, трябва всеки да направи нещо и тази технология отлично се познава и от соросоидите. Затова там, където на тях им е важно, те искат всеки да се напъне, нали? Те искат всички жени да си мразят мъжете и всички деца да са полово неутрални, всички да са зелени и комунисти. Когато гонят техните си цели, те са наясно, че без всеобща промяна няма резултат и една малка група не определя качеството на живота. Но когато насъскват хората, те винаги ги карат да обвиняват за лошите си резултати една малка група и най-вече държавата. Там те не казват, дайте всички да не сме корумпирани. Знаят, че лъжат, отлично знаят, че държавата това са отделните личности, полицаи, лекари, администрация, да, политици също, но всъщност те са доста по-малко организирани, отколкото се предполага. И далеч по малко, отколкото са организирани и зависими НПО-тата, които са си световна мрежа и които движат протестите. Затова мислете, като говорите за мафия, да не се окажете нейните говорители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До МАРК на 13.10.2020 в 12:23

  13 Окт 2020 17:42ч.

  Грешиш. Тук мнозинството са изроди. Резултат от редакционната ориентация, която ги привлече. Повечето мнения във форума предизвикват отвращение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Окт 2020 17:49ч.

  на 13.10.2020 в 16:31 Може би не си наясно какви глупости си написал(а). Най-големите олигарси са леви, а не десни, ако всички големи фирми и милиардерите не провеждаха тази упадъчна лява политика, тя нямаше толкова да се развие. Ако не се наливаха толкова пари и в шоубизнеса и в НПО-тата, в медиите, тази идеология нямаше да се разпространи по такъв начин. Въпросната упадъчна лява политика не им бута капиталите изобщо, тя само ги овластява да управляват глобалния дезинтегриран свят през НПО-тата, като настройват народите срещу правителствата им, също така през социалните мрежи. Тази политика създава слаби хора, разединени, враждуващи, с разбити семейства, самотни, озлобени, осакатени (от джендър инвазии) и егоистични (намат вътрешна взаимопомощ и енергия за обединяване), с какво тези хора са им проблем, с нищо! Бедните си искат едните помощи от държавата, а държавата откъде взема парите, от тяхното собствено ДДС и от работещите бедни. С нищо тази лява политика не застрашава световния капитал и онова, което той прави, за да се окрупнява и да владее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гурец

  13 Окт 2020 18:22ч.

  батальона се строява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б.Б пееас,пееас

  13 Окт 2020 18:59ч.

  Бай Петко-великия терминатор на ушевите свине на Тиквун Педофила им знае чалъма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остава ни искрено да пожелаем на г-н/г-жа Хелеборус...

  13 Окт 2020 20:44ч.

  ...никога да не става жертва на подобна грешка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  13 Окт 2020 21:29ч.

  за какво ще стачкуват з а още пари да се бият с протестиращите и с хората по домовете си оставка и нови избори пълна реформа в мвр

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи