Служебният ректор в Свищов спря пожизнената пенсия на Величко Адамов

Служебният ректор в Свищов спря пожизнената пенсия на Величко Адамов
Скандалният бивш ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов си издействал пожизнено допълнително възнаграждение от 1500 лв., разкриха от екипа на временно назначеният на длъжността проф. Иван Върбанов.
<p><img alt="" src="http://glasove.com/img/news/52927_YQMv8yZyh2RLsFATI2kb9PO09aaOjl.jpg" style="height:343px; width:500px" /></p> <p><em>Проф. Иван Върбанов, служебен ректор на Стопанската академия в Свищов</em></p> <p><span style="font-size:14px">С решение на Академичния съвет на Стопанската академия от 21 май 2014 г. е създаден Статут на бившите ректори, който дава право на отличените да участват пожизнено в академичния живот, да работят като гост-преподаватели неограничено време след изчерпване на възможностите за удължаване на трудовия договор, а заплатата им да се определя според академичната длъжност при условия на основен трудов договор. Освен това бившият ректор след изтичане на мандата му и навършване на 65 години има право на допълнително възнаграждение към работната заплата от 1500 лв.</span></p> <p><span style="font-size:14px">&quot;Т.е. към основната работна заплата, която е 7000 лв., Адамов трябва да получава още 1500 лв. Статутът е направен така, че на него отговарят само двама души&quot;, обясни бившият преподавател и юрист Калин Костов. Другият е проф. Атанас Дамянов - ректор на академията от 1991 до 1999 г. и настоящ ръководител на катедра &quot;Международни икономически отношения&quot;. </span></p> <p><span style="font-size:14px">Сред екстрите е и право да има кабинет с компютър, интернет и телефон.</span></p> <p><span style="font-size:14px">В Свищов има и Статут на почетен професор. Според служебният ректор проф. Иван Върбанов той е бил гласуван заради проф. Камен Каменов. на него се полагали по 1000 лв. на месец след пенсионирането му, но понеже се скарали с бившия ректор, възнаграждението отпаднало.</span></p> <p><span style="font-size:14px">Веднага след незаконния избор на проф. Теодора Димитрова като приемник на скандалния Адамов - на 29 май 2015 г. последвала заповед на зам.-ректора Любен Кирев, с която се разпорежда от 1 юни бонусите да потекат към бившия ректор, пише &quot;24 часа&quot;.</span></p> <p><span style="font-size:14px">&quot;Аз не мога да отменя решение на Академичния съвет, но днес /понеделник б.а./ съм се разпоредил да спрат всякакви плащания, ако искат да ме съдят. Надявам се новият Академичен съвет да отмени този статут&quot;, каза проф. Върбанов.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

 • Отвратен

  23 Юни 2015 0:34ч.

  Пожизнени ЗАПЛАТИ за пожизнени ПРОФЕСОРИ, РЕКТОРИ?!? Ало, АДАМОВ, КАМЕНОВ, къде си мислите, че живеете? Във феод или ...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  23 Юни 2015 1:07ч.

  Тоя жалък институт за счетоводители, харесан през деветдесетте от по-интелигентните мутри като място където продават дипломи, се извиси като некъв харвард, целият обрасъл в бръшлян.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи