Първанов прогнозира парламентарни избори наесен

Първанов прогнозира парламентарни избори наесен
Предсрочен парламентарен вот наесен прогнозира на пресконференция в Кърджали Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/. Днес той заяви, че този парламент няма живот.
<p>&bdquo;Един парламент, който не е в състояние да събере кворум, какво остава да произведе разумни и работещи, необходимите за обществото ни, закони. Този парламент е обречен и няма смисъл тази агония да продължава, това трябва да бъде ясно на избирателите. На изборите за Европейски парламент трябва да отидем с ясното съзнание, че наесен ще имаме избори за национален парламент&ldquo;. Той коментира, че това блокиране на Народното събрание връзва ръцете и на правителството и е част от една тежка криза в институциите и в отношенията между институциите. И даде пример със скандала около формирането на ЦИК, като го определи като безпрецедентен в цялата история на прехода.</p> <p>На журналистически въпрос - може ли да бъде сформирано в рамките на настоящия парламент ново мнозинство - Георги Първанов коментира, че всичко е възможно, но това само би удължило агонията на Народното събрание.</p> <p>По повод номинациите на Делян Пеевски за евродепутатската листа на ДПС, Първанов заяви, че ситуацията провокира българското обществено мнение и ще предизвика дебати относно образа на България в ЕП. Все по-очевидно става, че Пеевски се превръща в емблемата на настоящото управление.</p> <p>&bdquo;Всичко, което се случва в основни направления, е свързано с личността и името на този успял младеж. Мисля, че това трябва да накара българските граждани да гласуват масово. За да се сложи край на този задкулисен модел на управление, българинът трябва да участва в изборите не само защото евродепутатите са важни, но и защото това е единствения начин да се сложи край на този порочен модел на управление. Пеевски не е просто казус, това е диагноза на българската политика&ldquo;, коментира Георги Първанов.</p> <p>Що се отнася до социологическите сондажи за нагласите на избирателите към политическите формации за евровота, Георги Първанов каза, че социологията не го интересува. Той обаче смята, че трябва да се носи отговорност, &bdquo;защото не може чак толкова да се лъже&ldquo;. &bdquo;Целите на АБВ са да спечели изборите, защото аз не се задоволявам с морални победи&ldquo;, каза президентът. И посочи, че голямите разлики между агенциите в изнасяните проценти говорят за различна тарифа при отделните агенции. &bdquo;Ще видим кой прав, кой крив на 25 май&ldquo;, каза Първанов.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Корекция

    11 Апр 2014 23:09ч.

    Есента е далече. Предсрочни избори на 25 май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емко

    12 Апр 2014 4:58ч.

    \&quot;Що се отнася до социологическите сондажи за нагласите на избирателите към политическите формации за евровота, Георги Първанов каза, че социологията не го интересува. Той обаче смята, че трябва да се носи отговорност, „защото не може чак толкова да се лъже“. Много ми е интересно откога социологията лъже, при положение че реалните резултати съвпадат с прогнозираните в рамките на статистическата грешка и това се е доказало многократно през годините на прехода? Само глупак може да не се съобразява със социологическите проучвания. Не вярвам Първанов да е такъв, така че най-добре той да спре с лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великия Гоце и великия Боце

    12 Апр 2014 5:19ч.

    Двете страни на едно и също нещо - непреодолима мания за власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АТИНА

    12 Апр 2014 6:01ч.

    ЗАЩО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ!ТОЙ Е ПРОДУКТ НА ДПС,ПРЕДИ ТОВА НА ДР.ЛУКАНОВ!НИЩО ЛИЧНО НЕ Е НАПРАВИЛ ОСВЕН ДА ИЗПОЛЗВА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ!ДОКОГА АНДРЕШКОВЦИ ЩЕ ПРЕДОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гето от нето

    12 Апр 2014 13:33ч.

    Ако беше мъдър щеше да помълчи, щото който помълчава по-много казва, а не като безумец да ни разказва бълнуванията си! \&quot;Няма веке клъста шунда, на чукии на живейш!, както започнала да вика старозагорската циганка на мангото, като бягала от него към българската махала, та и българите да разберат какво й е на душата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи