Радев пристигна на посещение в Баку по покана на своя колега Илхам Алиев

Радев пристигна на посещение в Баку по покана на своя колега Илхам Алиев

Държавният глава Румен Радев пристигна в Баку, Азербайджан, където е на официално посещение по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Българският държавен глава бе посрещнат официално на летището, съобщава спец. пратеникът на БТА Елена Николова.

Във водената от българския президент делегация участват служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, председателят на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид и представители на бизнеса. 

На 8 май Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави, след което ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан. 

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще разговаря с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.

Укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма ще бъдат във фокуса на посещението на президента Румен Радев.  

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Деса

    07 Май 2024 17:18ч.

    Хората ходят в Милано, в Дубай, в Монте Карло , а моя тъпчо в Баку. 🥺😪

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    07 Май 2024 17:30ч.

    Някакъв нов модел ултратъпи тролове са плъзнали напоследък. Даже няма нужда да се предполага кой им плаща - личи отдалече почеркът на Простото и Ко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деса, просто Деса, предполагам?

    07 Май 2024 17:33ч.

    Кухи, кухи лейки мислят в посока Дубай, Милано и Монте Карло. Магазинчета, туй-онуй, па и ще има матриял и за селфита. Познати още и като Кифли. Общественици и държавници мислят далеч напред и предугаждат евентуалните нужди на държавата и нейния народ. В този случай, най-вероятно енергийните нужди. За да имате вие ДесО ток да си заредите чилифончиту и гориво за колата, просто Десо. Поздравявам Ви за блестящия коментар, за нас сте просто Деса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    07 Май 2024 20:05ч.

    Тръбата на БОТАШ зове за капацитет !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 17:38ч.

    Арменците у нас сигурно са във възторг от "стратегическото партньорство".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 17:46ч.

    Оценката ви е важна за нас. Благодаря че я споделихте . Но не виждам нищо свързано с текста . Явно съм тъп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Ghost

    07 Май 2024 18:50ч.

    Явно сте. Затова и моят (вече изтрит) коментар беше, N.B. Отговор на вашата безсмислица относно арменците. Текстът, ако решим да използваме вашата логика, е изключително и показателно свързан с арменците. А дано ама надали. Duh

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арменците у нас сигурно са във възторг от "стратегическото партньорство".

    07 Май 2024 19:16ч.

    Ибрикчията Шиши е доволен и потупа триморския синергитик по ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Май 2024 19:25ч.

    Не че съм адвокат на г-н "Призрак", но тъй като аз без проблем схванах логиката му и връзката на новината с българските арменци, ще си позволя да ви опонирам. Текстът има "същност", която е посещение на българския президент (който е президент и на българските арменци), в държава, която извърши безнаказано военна агресия именно срещу Армения, на която българските арменци "съчувстват". Меко казано. Когато една държава (Азербайджан) е убивала арменци, откъснала е арменска (според арменците) територия, а твоят президент (Радев е президент и на българските арменци) отиде на крака при "сатрапа", избил и прогонил от домовете им твои роднини, няма как българските арменци да са "във възторг от стратегическото партньорство" на България с иззедниците им. Все едно българският президент да отиде на официално посещение в Москва и украинците у нас да изпаднат "във възторг от стратегическото партньорство" с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    07 Май 2024 21:15ч.

    Копейка, в Москва вече и Ким не ходи, бе. Виж делегациите за 9 май - най пропадналите държави в света. България няма място там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Май 2024 21:21ч.

    Вари го, печи го, копейката си остава копейка! Дори вече да е минала на центове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    07 Май 2024 18:19ч.

    Дачков трие коментари. Няма свобода на словото и свобода на мисълта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 18:39ч.

    Баси живота в който свободата зависи от гумата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 18:52ч.

    Подозирах че ще се закачите на кукичката за химичката, уважаеми. Е ся вече си с техническо. Трябва да знаеш правилата кат си тръгнал да трошиш. Така се предполага умисъл, стратегия,другото е аджамийство. Оставям те да плачеш че джендърите пак ще те онодят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 18:53ч.

    Гумичка, тролиш...кофти ИИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 19:08ч.

    И пак да кажа-Радев е президент. С последен конституционен мандат. В страна в която арменците са част от политическата нация. Част от мита кви сме готини-в края на краищата приемаме бежанците дълго преди някой да измисли понятия като геноцид или да даде ново за Холокост.Бизнесът не е работа на Президента, а съществена част от Нацията няма отговор чий го дори там .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Май 2024 19:10ч.

    Илхам Алиев не беше ли наследил баща си на президентския поста? Като "диктатора" Башар Асад. Което в "цивилизования свят" не се смята за много демократично... И Илхам Алиев не беше ли правил едни врътки, ставайки за кратко от президент министър-председател? Като "диктатора" Путин. Което в "цивилизования свят" не се смята за много демократично... И Илхам Алиев не беше ли извършил "непровокирана военна агресия" срещу друга държава, заради едни "исторически земи"? Като "диктатора" Путин. Което в "цивилизования свят" не се смята за много демократично... Но азербайджанският газ е "демократичен", а руският - не. С Азербайджан може да дружим, а с Русия - не. Има логика. Ако си немислещ двойностандартник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Май 2024 20:30ч.

    Алиев е версия на Туркменбаши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    07 Май 2024 19:30ч.

    Радев не се е произнесъл за всъпването в длъжност на президента на Русия, ще го поздрави ли, защо нашият посланик не е присъствал и е бил "извън обхват", при положгение, че е имало представиелни на държави от ЕС,докога ще слушаме и козируваме на нашите"евроатлантически партньори"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йотова

    07 Май 2024 19:33ч.

    Радев е натовска подлога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    07 Май 2024 20:55ч.

    Снимката ясно показва магическото въздействие на Деси върху азерския гвардеец. Вижте как само с вида си е успяла да еректира дори ножа на пушката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курнела

    07 Май 2024 22:41ч.

    В Ростовской области полиция задержала участников войны в Украине и активистов «Русской общины» «за то, что защищали русскую учительницу и детей от сына мигрантов» Поводом для ареста стало собрание в школе № 4 Батайска, где возник конфликт между учительницей и азербайджанцем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    08 Май 2024 6:04ч.

    Арарат не беше ли в Турция? Къде са историческите земи на Армения? Създаването на Армения как става и с какви земи? Това първо трябва да се прочете пък после да се издигат лозунги. Но това са минали работи, много вода е изтекла. Проблема е, че Пашинян на тристранна среща с ЕС декларира че Нагорни Карабах е на Азербайджан. Арменците не са ангели, прочетете за събитията през 90-те. А сега започнаха да купуват оръжие от французите, искат да махат руската база, искат в ЕС, ту ще излизат от ОДКБ ту ще остават, ту ще влизат тук пък ще излизат от там и подобни игри. А Алиев ликвидира широка шпионска мрежа създадена под прикритие на НПО-та и подгони НПО-тата не само в Азербайджан но и в съседите. Имат нефт и газ и си сътрудничат с руски фирми. Единствения проблем разпалван от руските либерали е поведението на азербайджански емигранти в Русия. Арменската мафия в Русия и тя не е пример за подражание. Та така с Армения и арменците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    08 Май 2024 6:08ч.

    Това което се случва с Армения трябва да е като обица на ухото на българите, щото гърченето на Баце пред Путин как по големия брат трябва да прощава на малкия не помага пред чакалите от КГБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    08 Май 2024 8:06ч.

    Ся, виждам че са се събрали все специалисти по Армения. Преди 40+ години продължихме след 23ч с приятели в р-т Корал в Жданов и както му е редът и т.н. Идва при мен един приятел руснак и ми вика кажи на твоя колега да не се държи така с девойките. Викам му ти какъв си бе, от кой кораб? Оня ми отговаря на развален руски. Авера го пита какъв е? Оня вика арменец. Армения ето ще не Советский Союз и го подкара с ритници и оня не докосна земята. Още тогава разбрах че СССР ще се разпадне. На авера гърба беше като гардероб а ръцете дебели като кракът ми, спецназовец от охраната на атомните подлодки. Та така с арменския въпрос, голяма уста без мускули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи