Путин нареди учения с използване на нестратегически ядрени оръжия

Путин нареди учения с използване на нестратегически ядрени оръжия

Руският Генерален щаб започна подготовка за учение с ракетни съединения на Южния окръг с участието на авиацията и военноморските сили. Както се казва в съобщение на руското министерство на отбраната, ученията ще се проведат с цел повишаване на степента на готовност на руските нестратегически ядрени сили за изпълнение на бойни задачи. Те ще се проведат по поръчение на Върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин, предаде ТАСС.

От Министерството на отбраната казаха, че това ще бъде отговор и на заплахите и провокативните изявления, направени от някои западни официални лица. 

 

Ученията, уточняват в руското военно ведомство, ще се проведат в най-скоро време, като в тях ще участват ракетни формирования на Южния военен окръг заедно с авиация и военноморски сили. Участниците в ученията, съобщиха от Министерството на отбраната, ще изпълнят комплекс от дейности по отработване на подготовката и използването на нестратегическо ядрено оръжие.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Нестратегически. Пак полумерки и "ребята, давайте жить дружно".

    06 Май 2024 11:06ч.

    А Мегатоните КОГА? Сатанистите само дебела ядрена тояга ги оправя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Май 2024 11:25ч.

    Вълуваща е мислата за използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна. Примерно 100 килотона. Напомням, че едни 15 килотона убиха 100 хилки в Хирошима... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    06 Май 2024 12:26ч.

    като не си ходил в казармата, 1, 100, 1000 - всичко ти е равно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП е идиот. А идиот е медицински термин

    07 Май 2024 11:05ч.

    И понеже е ЗИП е идиот, с идиотския си мозък стига до идиотския извод, че Русия би използвала ядрено оръжие в своята Окраина, т.е. на своя територия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И по точно

    07 Май 2024 12:07ч.

    Възрастен човек, чието умствено развитие отговаря на това на тригодишно дете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Май 2024 11:36ч.

    Явно Лидерчето пак е наредило "симулации". Човекът с огромни, кат гюлета топки Хрушчов реално взривяваше на учения 57 мегатонни водородни бомби.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    06 Май 2024 11:49ч.

    Тя войната започна с едни предхождащи я учения.Някои политици си мислеха че играят компютърни игри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Май 2024 11:52ч.

    Няма логика ядрени оръжие да се използва в Украйна. Все пак никой не смята да заразява с радиация земи, които смята да присвои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Май 2024 14:49ч.

    Подробна информация за проблема -https://military.pravda.ru/2013347-nuclear2russia/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те тактимеските ядрени оръжия не са за бившата УССР, а за европейския кенеф

    06 Май 2024 16:23ч.

    Че нещо много се е е развонял на евроговна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    06 Май 2024 22:36ч.

    Гледай последните интервюта на Сергей Караганов. Накратко, казва "ще е много силен морален удар за нас, но вероятно ще се наложи да го направим". А Караганов не е случайник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    06 Май 2024 11:56ч.

    А нареди ли отписването на още един катер от състава на военно-потъналите сили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • досега западняците не са показали

    06 Май 2024 11:57ч.

    Че се вразумяват. Залозите се вдигат. Войната е неизбежна. Имам предвид сериозната, ТСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигнал

    06 Май 2024 11:59ч.

    НАТО, ако ми скапете инаугурацията, ще ви скапя историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравих му името

    06 Май 2024 12:02ч.

    Преди Ковид операцията, излезе един холивудски филм. Още много преди войната. Хохлите много реваха срещу него. Та Пентагона изпрати супер боен андроид в Украйна, за да приключи войната. Накрая андроида изстреля една стара съветска ядрена ракета между срещу САЩ Супер интелекта му беше изчисли, че САЩ са подпалвачите на войната и само така ще приключи войната и изпълни мисията. Беше се вчовечила машината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Май 2024 12:53ч.

    Outside the Wire (2021)? Ама на дроидчето, "спойлер", нещо не му се получи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sos

    06 Май 2024 22:43ч.

    А има и един друг, малко по-различен и не знам дали е известен филм, но толкова брутално реалистичен, че почти като документален изглежда. "How I live now" 2013.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Май 2024 12:54ч.

    Лондончанин към Путин: "I hope he waits until the EURO's are finished. We are odds on favourites to win it this year and it 'just isn't cricket' if he nukes England before we lift OUR trophy. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    06 Май 2024 13:37ч.

    Строго следват сценарият ми от началото 22г.Путин тича след събитията.А можеше като Хрушчов.Зипа го е казал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    06 Май 2024 13:38ч.

    Имам въпрос. Какво означава нестратегичеси ядрени оръжия? Това тактически ядрени оръжия ли са, с обхват до 600км?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да се отговори на въпроса ти

    06 Май 2024 14:02ч.

    Даваме дефиниция какво е Стратегическо Ядрено Оръжие. Това са балистични ракети с наземно или подводно базиране, също и тежки крилати ракети на стратегически бомбардировачи /В 52, В 2, ТУ 95 М, ТУ 160.../ които имат обсег над 5500 км. /това е по Договорите/ и които носят от един до 10-12 /термо/ядрени заряда , всеки с мощност поне 100 КТ и нагоре. Има и стратегически ядрени ракети с моноблочна глава от 1-2-3... мегатона , предназначени за специални обекти на противника, например дълбоко укрит под планина команден център... Стратегическите ЯО по своя характер и разрушителна мощност НЕ ПОДБИРАТ конкретни цели. Те унищожават цели райони на противника, цели мегаполиси и прилежащите им части. Стратегическите ядрени оръжия са предназначени за ЗАЛИЧАВАНЕ на територията на противника и масово унищожение на населението му.... Тактическите ядрени оръжия , поради своята по-малка мощност, по-малки носители и съответно /предполагаема/ по-висока точност, както и поради по-краткото време за задействане и поразяване, служат за решаване на фронтови тактически задачи. Обикновено са замислени да удрят противника в дълбочина до 10-20-30 ...км. от собствените позици , като решават по този начин задачите на стотици артилерийски установки /има и тактичске ядрени заряди/снаряди , предназначени за тежки артиларийски системи/ . Монтирани на тактически и оперативно-тактически ракети, както и на крилати ракети, тези ядрени заряди наистина могат да поразяват цели до 500-600 км дълбочина в противниковата територия.... "Зоната" между обсег от 500 - 5500 км. се "покрива" от ракетите наречени РСО /Ракети със Среден Обсег/ , такива имаше масово от двете страни по време на Студената война. После бяха забранени със специален Договор... Доколкото следя и САЩ и Русия вече не се съобразяват с този договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    06 Май 2024 19:20ч.

    Благодаря за изчерпателния отговор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    07 Май 2024 5:23ч.

    Тук ще изброя няколко нестратегичи жръжия: Започваме с посейдон - това е оръжие, което не попада в никакви класификации, но в чийто обсег попадат всички крайбрежия и площта на около 300-500 км. на вътре. На всичко отгоре, миналата година голяма част жт западната преса цивреше, че подводницата Белгород е била в неизвестност за месец и при връщането си е олекнала с еквивалентът на между два и три посейдона. Следва буревестник - всъщност това си е ракета с огромен обсег, ама извън класификациите, защото е с ядрен двигател. За нея се знае доста малко, и даже си мисля, че ще се разбере повече едва при използването ѝ. Да оставим това, че може да носи ядрена бойна глава, но сама по себе си, заредена даже само с волфрамов прът или бетонен блок, би направила големи бели, поради същността на двигателят си. Ракети кинжал и циркон - те също не са стратегически, но пък освен, че могат да носят ядрени бойни глави, са неуязвими за наличните понастоящем ПРО и то не само на запад, ами изобщо. Със статут на нестратегически са и калибър, Искандер, а и оникс, които са суперзвукови, с изключение на калибър, и магат да носет ядрен заряд. А при известна изоитщина за нестратегически могат да минат и чудовищата авангард, както и ракети Х 102 носени от ТУ 22м3. Така че ако искате избирайте. Има стока за всеки вкус. Ама на мен ми се ще тази стока да си стои в складовете, защото е възможно след използването ѝ, живите да завиждат на мъртвите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Май 2024 13:43ч.

    Имат ядрени оръжия и се учат да ги използват. А нашата псевдоармия може скоро да мине на лъкове и стрели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сто килотона заряд

    06 Май 2024 13:48ч.

    Не е тактическо ядрено оръжие, на какъвто и носител да го сложат. Съвсем ориентировъчно за тактическо ЯО се смятат заряди от 0,1 до 50 КТ мощност, сложени на носители с обсег до 100 км, понякога до няколкостотин километра /оперативно-тактически ракети/. Русия превъзхожда НАТО в пъти по брой на тактически ядрени заряди. Тази посока на ескалация е път без изход за Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    06 Май 2024 14:44ч.

    Колко проблеми си създадоха САЩ заради един неизпълнен проект на Айзенхауер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащи крадци и моше-ници

    06 Май 2024 15:47ч.

    Недоочовеци сте бе, баце, ако и да се смятате за нещо повече. Време е да се очовечите, в противен случай ще се наложи ние да го правим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    06 Май 2024 15:58ч.

    Кои сте вие, дето ви мериха кръвното и захарта докато хвърляхте бастуните около МОЧА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бацко, нов-идиото????

    06 Май 2024 19:16ч.

    Не мери делата на другите с аршина твой! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комитет за Глобален Контрол

    06 Май 2024 16:57ч.

    Залозите се вдигат. С вероятност 99,99 % ТСВ ще има със използване на нюкове. Стратегическите няма да се вдигат , но предполагам ще има доста фира от западна страна. Нюковете не са най опасното оръжие , има много по гнусно и гадно оръжие - четете Алоис Ирлмайер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    06 Май 2024 17:38ч.

    Френският и британски посланици са били извикани в МИД Москва. Френското МвнР веднага след разговора заявява, че френски войски в Украйна няма. МИД РФ выразил решительный протест послу Великобритании в связи с заявлением главы МИД Кэмерона о праве Киева наносить удары по России британским оружием. Посол Найджел Кейси предупрежден, что ответом на украинские удары с применением британского оружия по территории России могут стать любые военные объекты и техника Великобритании на территории Украины и за ее пределами, сообщает российское дипведомство. Това """и за ее пределами""" сякаш прилича на заплаха. И случайно по това време учения с ТЯО за да станат разговорите по задушевни. Веселата страна на ученията е, че винаги могат да се разрастнат във война. Преди дни споменах, че за да се охладят страстите не е зле да се ударят 1-2 посолства в Киев и да се изтъкне, че е станала грешка пък да видим колко са ербап. Само не става ясно ако украинците ударят граждански обект защо руснаците ще целят военни обекти. Например укрите ударят Кримския мост отговора трябва да бъде Уестминстърския мост или този до него но нищо по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    06 Май 2024 18:40ч.

    Ами точно ТАКА трябва !!! Удар по руски градове с обрaтняшки ракети, макар и изстреляни от укpoпитeците? - Отговорът трябва да е удар по стратегически обекти на острова на обрaтняците !!! И ако продължат да се зъбят - Сармат !!! Разбира се, и унищожаване на укpoпия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    06 Май 2024 17:43ч.

    Да няма кой да те погребе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мъртвите ще погребват своите мъртъвци

    06 Май 2024 18:04ч.

    Тебе със сигурност не само ще те погребем с почести, ами и ще танцуваме по тоя хубав повод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подобни новини ще зачестяват

    06 Май 2024 18:36ч.

    Полски съдия избяга в Белорусия и поиска политическо убежище заради остри несъгласие с политиката на властите във Варшава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Май 2024 20:16ч.

    Вдигат мизата - "В ближайшее время ожидается появление на украинском ТВД многофункциональных самолётов F-16 американского производства. Как неоднократно указывалось с российской стороны, мы не можем игнорировать тот факт, что данные авиасредства относятся к платформам двойного оснащения – неядерного и ядерного. Самолёты именно этого типа долгие годы составляли основу авиапарка, который задействуется в так называемых «совместных ядерных миссиях» НАТО. Безотносительно того, в какой именно модификации будут поставляться данные самолёты, будем воспринимать их как носителей ядерного оружия и рассматривать этот шаг США и НАТО как целенаправленную провокацию." - https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1948486/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    06 Май 2024 20:30ч.

    "Падает, падает ядерный фугас": Русские генералы на глазах всего мира учатся вести ядерную войну https://www.youtube.com/watch?v=zmxojN9icqY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    06 Май 2024 20:43ч.

    Французы в Славянске? Применим ли ядерную "тактику"? https://www.youtube.com/watch?v=WZFEJ_VncBE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Май 2024 22:26ч.

    Стратегическите оръжия решават стратегически задачи, тактическите-съответните такива. Примерно- Вчера Темнейший с указ уби муха. След което указа го преписаха, а петното на стената-пребоядисаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Май 2024 22:33ч.

    Типичен пример за тактическо оръжие, дори в указа да е записано че Тайфуните преминават в боеготовност один.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Май 2024 23:01ч.

    Само за справка-тактипеските ядрени заряди при Варшавския са в разпореждане на комдива. 152 мм оръдие -гаъбица вече е с ядрен фугас. Калибрите нагоре-всичко е тактически и практически безотчетни по договорите СТАРТ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи