Орешарски: Полагаме усилия да даваме своя принос в операциите на НАТО

Орешарски: Полагаме усилия да даваме своя принос в операциите на НАТО
"Полагаме усилия да даваме своя принос в операциите на НАТО. Готови сме да правим това и в бъдеще." Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.
<p>Премиерът изрази своята благодарност за усилията на Расмусен, за доброто отношение към България и за партньорската подкрепа. Той подчерта, че ако преди страната ни е разглеждала членството на Алианса в контекста на евроатлантическите отношения, в последните години то се оценява и в условията на криза. Орешарски и Расмусен изразиха съгласие, че стабилността не е даденост и за нея трябва да се полагат усилия.</p> <p>Генералният секретар на НАТО поздрави България по повод 10-годишнината от членството й в Алианса. Той благодари за приноса на страната ни към операциите на Алианса и за участието на България в дискусиите в рамките на НАТО. Расмусен отбеляза, че в условията на криза не само България, но и други страни са намалили средствата си за отбрана. Според него тази тенденция трябва да бъде обърната и да се увеличат инвестициите в сферата.</p> <p>По отношение на разходите за отбрана в България премиерът Орешарски обърна внимание на необходимостта от подобряване на тяхната структура. Според министър-председателя делът за модернизация е малък и има вътрешни резерви, които ще се опитаме да използваме. Премиерът подчерта, че по- нататъшното модернизиране на армията и адаптирането към стандартите на НАТО остава един от приоритетите.</p> <p>Министър-председателят Орешарски подчерта, че България се стреми да помага на западните си съседи за тяхната подготовка по пътя към ЕС и НАТО. &quot;Нашият регион е бил конфликтна точка в миналото. Надявам се, че в бъдеще няма да бъде така&quot;, отбеляза премиерът. По отношение на украинската криза той подчерта, че запазваме надеждите си, че конфликтът ще се реши по дипломатически път.</p>

Коментари

  • Ъьвьшдп

    12 Апр 2014 0:26ч.

    Това е без коментар http://odivizion.ru/nikita-mihalkov-o-sobyitiyah-na-ukraine/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    12 Апр 2014 5:20ч.

    Навремето, заемащи важни държавни постове и видни партийци преминаваха на курс във Военната академия, където отгоре-отгоре ги запознаваха с военно оперативно изкуство и бойните възможности на различните видове оръжия. Изглежда напоследък това или не се прави, или нищо не са разбрали от лекциите, или не искат да кажат истината на народа. Пълна заблуда е, че двата американски ескадрени миноносеца с противоракетни системи ще не пазят. Ами, нали първо те ще бъдат потопени от ниско летящи крилати ракети, срещу които няма ефикасно противодействие и след тях идват по-яките балистични ракети. И тогава Бог да ни е на помощ и ще остане завинаги в историята членството ни в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи