Н. Нейнски: Станишев, Калфин и Кунева са виновни за пропуснатите ползи от членството ни в ЕС

Н. Нейнски: Станишев, Калфин и Кунева са виновни за пропуснатите ползи от членството ни в ЕС
"Чух Станишев, който атакува европейската десница, че през изминалите години не е могла да даде възможност българите да усетят предимството на европейското членство. Категорично не съм съгласна с тази теза", каза водачът на европейската листа на Синьо единство Надежда Нейнски.
<p>Тя припомни, че в България, в последните осем години управляват разновидности на Тройната коалиция. &bdquo;Погледнете и водачите на листите в момента &ndash; Калфин и Станишев, Меглена Кунева, очаквам и от ДПС да издигнат подобен водач. Това са хората, които са отговорни за управлението на България през последните осем години. Те подписаха членството ни в ЕС с Механизъм за мониторинг, който не е свален и до днес. Това е истинската оценка за управлението на левицата, откакто България стана член на ЕС. Нашето управление остави България като страна, която се ползваше с уважението и респекта на цяла Европа&ldquo;, припомни Нейнски.<br /> Според нея Синьо единство ще участва активно в големия дебат за това, което предлагат левите и десните за развитието на България и Европа. &bdquo;Управлението през 1997- 2001 г. постави началото на възстановяването на доверието на България в Европа и започна големите реформи, които щяха да променят живота на българските граждани. Ние смятаме, че тази традиция не само трябва да се помни, че върху нея трябва да се надгражда и в този смисъл е и амбицията на Синьо единство. На тези избори ще разчитаме на гласовете на сините хора. Определено считаме, че имаме шанс да спечелим мандат.</p> <p>На въпрос за номинацията на Делян Пеевски за европейски депутат Надежда Нейнски каза:&bdquo; Аз го коментирам като провокация, какво цели &ndash; това БСП и ДПС трябва да кажат. При всички случаи тази номинация е провокация към общественото мнение и смятам, че гласът на Синьо единство трябва да се чуе още по-ясно. Защото ние не се притесняваме да назоваваме нещата такива, каквито са и не направихме никакви компромиси- нещо, което се превърна в практика в българския политически живот.&quot;</p> <p>&quot;Не продадохме нито принципите си, нито това, в което вярваме. Смятаме, че тази цена си струва и решихме да тръгнем по този път, за да проверим в каква степен българските граждани оценяват точно такава политика&ldquo;, каза още Нейнски.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Митовски

    11 Апр 2014 23:57ч.

    Нейнски,ти не разбра ли,че си персона нон грата за политическата сцена? Скрий се от погледите на хората които ти вярваха.18.000 евра,умножено по две,ще стане ясно колко лева правят и бай Марин,ще се чуди,как може 36.000лв.да се изхарчат за един месец.Като бай Марин, са два милиона и двеста хиляди,работили по 40-ет години,с пенсийките си едва свързват двата края.А иначе,всички под слънцето сме \&quot;равни.\&quot;Евродепутат да си,е голяма работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    13 Апр 2014 7:27ч.

    Такива „невинни девици” като Нейнски ги има много в политиката. Както тя самата казва „минала през месомелачката в политиката”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи