Явор Божанков: Хората от хорото на Радев са опозицията в БСП. Употребяват Крум Зарков в битка срещу Нинова

Явор Божанков: Хората от хорото на Радев са опозицията в БСП. Употребяват Крум Зарков в битка срещу Нинова
Ако БСП излезе извън преговорите за съставяне на правителство, това означава да няма редовен кабинет. Подобно поведение е безотговорно. Но защитници на такова поведение са една група опозиционери в БСП. Аз ги наричам хората от хорото. Става дума за лица, които след президентския вот се хванаха на хоро в чест на победата на Румен Радев. Това обяви по Нова ТВ Явор Божанков, избран за депутат в новия парламент от гражданската квота на БСП. Крум ми е приятел, едни хора искат да го употребят като го хвърлят в битка срещу Нинова, уточни гостът.

 

Според Божанков голяма част от тази опозиция миналата година не са участвали на протестите, а след нахлуването на Гешев и прокуратурата в президентството те не му поискаха оставката. Единственият протест, в който участва тази група е срещу ръководството на БСП, единствено оставката на Нинова искат. Сега искат Нинова да се оттегли и от преговорния екип. Вътрешните скандали в партията няма да окажат влияние върху съставянето на правителство. Хората от хорото са готови да саботират собствената си партия и да вкарат страната в нови избори и хаос, добави Божанков. Той коментира и заявката на Крум Зарков да се кандидатира за нов лидер на БСП.

 

„Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”. Това заяви Явор Божанков от БСП в отговор на въпрос дали от партията биха се съгласили лидерът на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков да бъде премиер.

 

„Всяка партия има експертиза. Една от силните страни на БСП е именно социалната политика. По-голямата част от нашите предложения са насочени именно натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

 

 

Той коментира и очаквания старт на консултациите за разпределението на местата в евентуалния нов редовен кабинет.

 

„Доколкото знам разговор за имена за министерски номинации в БСП не е започнал, защото първо финализираме разговорите по политики. Оттам нататък партията ясно е определила преговорен екип и негов лидер, който ще води разговора за конкретни назначения. Този разговор към момента не е воден”, посочи Божанков. И допълни: „Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя лидера на тоци преговорен екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”.

 

"Трябва да има ясна коалиционна формула. Ако БСП, ИТН или ДБ излязат извън управлението, това означава само едно - кратък живот на парламента, нови избори и тотална социално-икономическа и политическа криза. Защото всеки коалиционен партньор трябва да поеме ясна политическа отговорност чрез пряко участие", обърна внимание Божанков.

 

"Една от силните страни на БСП е социалната политика. Голяма част от нашите предложения са насочени точно натам - подкрепа за млади семейства, актуализация на пенсиите, подкрепа за малкия и среден бизнес в ценовата криза", обясни социалистът. 

 

"Има една група в БСП, т.нар. вътрешна опозиция, която искаше оставката на Нинова и я получи. Но се оказа, че това не им стига. Те искат смяна на преговорния екип и бъдещият екип да се договаря не от някой друг, а от тях. Тук искам да успокоя българските граждани и социалистите, че нашата парламентарна група е монолитна. Тя застана твърдо зад Нинова и я избра за председател на парламентарната група. И не бих обсъждал тези вътрешни проблеми, ако участието на БСП в управлението на касаеше стабилността на цялата коалиция", коментира още Явор Божанков.

 

"Нашата парламентарна група ще бъде на висотата на своята отговорност. Ние след няколко дни ще положим клетва, която гласи, че трябва да се водим от интереса на българския народ. Интересът на българския народ е да има редовен кабинет и ние ще се погрижим такъв да има. И никакви вътрешни скандали няма да променят тази наша нагласа", категоричен бе той.

 

"В момента българските граждани изнемогват от цената на електроенергията, фирми затварят, хора са уволнени, производства приключват работа. На врата ни чука нов щам на коронавируса, който застрашава здравето ни, здравната система и икономиката на България. В момента повече от всякога трябва да се обединим, да направим стабилно управление и да започнем да решаваме кризите, защото те ще бъдат тежки", каза още Явор Божанков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Божанков

  29 Ное 2021 9:01ч.

  Как ще се съгласите, човек нарушил закона, да става министър-председател. Логично е ПП да излъчи мин. пред., но това да не бъде Кирил Петков. Ако се съгласите с кандидатура на човек, нарушил закона, с какво се по-различни от Гешев и б.б. Нали щяхте на преговорите да ни защитавате правата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Божанков е умно и стабилно момче с бъдеще

  29 Ное 2021 9:07ч.

  Прави впечатление, че макар и толкова млад, винаги се изкаазва премерено и по същество. Здраве и късмет и да не му дреме от обидите и нападките на някои старчоци! А правителство трябва да има, някои компромиси също. Не се съмнявам, че Нинова и хората около нея са добронамерении ще работят в интерес на окаяната ни държавица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се съмнявам, че Нинова и хората около нея са добронамерени

  29 Ное 2021 9:09ч.

  Наистина ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мишо

  29 Ное 2021 9:18ч.

  Не е за вярване, че в една стогодишнина партия не са обсъждани имена на бъдещи министри. Това да стане малко преди последния момент е нелогично и несериозно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  29 Ное 2021 9:30ч.

  Ако поне половината от нещата, които казва Божанков са верни, Корнела въобще не би трябвало да преговаря за правителство с тези екземпляри...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  29 Ное 2021 9:54ч.

  Радев от две години работи срещу вас... вия чак сега се осеферихте! Изчакайте ги да стъпят накриво той и хората му, и им бийте шут публично!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мики Рурк

  29 Ное 2021 9:57ч.

  Божанков Витоша е на една крачка. Свикайте нова Витошка конференция и осъдете новите леви сектанти. И ако ще правите ново Септемврийско въстание знаеш центъра е най добре да е до Сръбската граница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнела въобще не би трябвало да преговаря за правителство с тези екземпляри...

  29 Ное 2021 10:01ч.

  Те точно това искат, за да я изкарат виновна за провала и да я разкарат... тук трябва да се подходи хитро, иначе ще премахнат единствената пречка на желанията на козяк: Нинова пречи на свалянето на ветото за СМ, Нинова пречи на ИК, Нинова иска помощи за хората, Нинова иска много работи, които не ги устройват, затова искат да я махнат! Без нея, унищожаването на България е гарантирано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те точно това искат

  29 Ное 2021 10:04ч.

  Не виждате ли, че Румен Радев умишлено протака с правителството, защото се очаква Нинова да бъде разкарана през Януари и всичко да им стане "пей сърце"?! Тя има условия, които Зарков няма да има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калин

  29 Ное 2021 10:07ч.

  Нинова трябва да си ходи, защото отмина времето на политиците със здрав гръбнак.Сега трябва да си гъвкав, лесно приспособим и да обещаваш, да продаваш всичко, което се поиска от теб.Ползвам случая да поздравя Г.Първанов - ти може да се каже успя Гоше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е...

  29 Ное 2021 10:08ч.

  Харесвах и Крум Зарков и Божанков переспективни млади хора,но вредната политика на К.Нинова ги противопоставя по най-груб начин.Въпроса е защо?Ясен е .Нинова отстрелва тези които имат по дълга някаква обвързаност с партията и толерира такива от новите бизнес среди.Изпълнява кадровите указания на Козяк за изчистване на БСП от кадрите идеологически свързани със социалистическата идея.За социализъм не трябва да се говори-Демокрация братя,демокрация....Това е моят прочит,всичко друго е подробности.Няма да се изненадам ако след време БСП се преименува на БДП/Българска демократична партия/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова отстрелва тези които имат по дълга някаква обвързаност с партията

  29 Ное 2021 10:21ч.

  Сериозно ли? Гергов ли визираш? Станишев? Да разгледаме програмата на европейските социалисти, които кански не искат Нинова, искаш ли? ... смешни сте! Кой беше "мистър Клийн", знаеш ли, е те той е момчето на Козяк! ;) Той почисти неудобните социалисти! Интересно четиво К. Парамов: Мистър Клийн се оказа Мистър Бийн https://frognews.bg/inteviu/paramov-mistar-kliin-okaza-mistar-biin.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • голямото извъртане

  29 Ное 2021 10:35ч.

  Може да се поразсъждава върху моментната мантра, че "Интересът на българския народ е да има редовен кабинет". Намираме се в етап, когато световните господари провеждат пакет от чудовищни мерки върху народите, използвайки властта на собствените им правителства. В този смисъл, макар и парадоксално, спасително за българския народ е да няма пълноценна изпълнителна власт в този геноцидът период. Народното събрание да гласува Решение за закриване на енергийната борса, спиране на износа на ел.енергия и мораториум върху закриването и преобразуването на топлоцентралите, плюс мандат на експертна група за преговори за строеж на нови блокове в Козлодуй. После НС да се разпусне и нови избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Нинова пречи на свалянето на ветото за СМ, Нинова пречи на ИК, Нинова иска помощи за хората, Нинова иска много работи, които не ги устройват, затова искат да я махнат"

  29 Ное 2021 10:36ч.

  И моите наблюдения през последните години го потвърждават. Не съм наясно доколко самите им редови членове си дават сметка за това. Щото из медиите ни въртят добревци, станишевци, еленки и зарковци ката ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще победят ли отново "здравите сили" здравия разум в БСП?

  29 Ное 2021 11:00ч.

  В началото реформираните комунисти раздадоха националното богатство на назначени за целта мутри-капиталисти, бивши и настоящи милиционерски генерали и държаха здраво властта с цел да допуснат минимално възможната промяна при разпада на съветския комунизъм. Те чакаха - убедено чакаха кошмарът на рухналия комунизъм да се окаже лош сън и нещата да си "дойдат на мястото". Разгромът през 1996-97 г. показа, че краят на комунизма е не кошмар, а реалност. Те получиха депеша от Москва, че трябва да влязат в НАТО (за ЕС Кремъл не бе толкова сигурен) за да играят ролята на Троянски кон с лице към едно по-далечно "светло бъдеще". В този контекст дойде времето на второто поколение "реформирани социалисти" начело със Станишев (след като Първанов неочаквано се премести на "Дондуков"). При това поколение партията не просто се реформира идеологически - БСП прие не просто социалдемократическа доктрина, тя прегърна социаллиберализма. Третия път на симбиоза между реформистки социализъм и глобалистичен неолиберализъм. "Позитано" прие плоския данък и влезе в ПЕС, където по-късно изпрати и председателя си - след поредните провали на БСП във властта. Корнелия Нинова отхвърли ПЕС-овската социаллиберална мантия и обяви завръщане към идейните основи на партията във формата на един про-Орбанов "консервативен социализъм". БСП е проблем за България, защото партията може да бъде или реформирана, проевропейска и в крак с постмодерния социализъм на ПЕС, или да избере да бъде представителна на ценностите, възгледите и мирогледа на своите членове и поддръжници. Двете крила на партията днес безспорно се бият преди всичко за власт и достъп до софрата на властта - което е разбираемо. Но ако в техните позиции има ценностна - идейна подплънка, то тя безспорно е свързана с гореописаното основно разделение: дали БСП да търси легитимност и представителност в Брюксел, където да имитира принадлежност към постмодерния либерален социализъм на ПЕС? Или да се върне към легитимността и представителността на своята автентична база от членове и поддръжници, които полускрито носят своите неосталинистки, русофилски, комунистически възгледи, допълнени с отчасти новото съдържание на това, което нарекоха "консервативен социализъм"? (Да не оставяме впечатление, че тези другари, които прегърнаха неолибералния постсоциализъм на ПЕС са се разделили с русофиялията, сталинизма или носталгичния комунизъм. Те обаче по-успешно се преструват на "европейци" във вътрешнопартийната борба за власт.) Битката на Корнелия с нейната ПЕС-овска опозиция е на живот и смърт Съюзена с "Дондуков", вътрешната опозиция целенасочено работи за президента и новата му партия ПП на изборите, за да остави контролираната от Нинова БСП на границата на 10-те процента. Битката между двете крила обърна още един цикъл на противопоставяне и изцеждане силите на партията за участие в политическия живот. Президентът и ПЕС-овската опозиция уверено носят брюкселската легитимност и представителност на БСП. Корнелия се бори за запазване на легитимност и представителност на партията като израз на "старата гвардия" - стара не само политически, но и поколенчески. Която и от двете фракции да надделее - за нея добре, за България - лошо. Остава надеждата, че все пак идва една финална метаморфоза - която да разчисти пътя на съвременността и по отношение на социализма, и по отношение на консерватизма, пък бил той и "социалистически".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля че е крайно време тази партия да мине

  29 Ное 2021 11:13ч.

  в нелегалност и да започне да се готви за нелегална въоражена борба с новите ни капиталисти а ла Домусчиеви,както и за борба с ревизионисти в стил Гергоф,Станишеф,Дъбов и &!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веселите хороводци

  29 Ное 2021 11:13ч.

  Веселите хороводци,весело ще нулират територийката, сбъркана от простотия,глупост ,некадърност, идиотизъм и свещена ,дълбока тъпота,аморалност и наглост ! Обстановката е фронтова,народа уплашен ,чака присъдата си от весели криминалци,а пилотите на власт искат три морета и три небета ,щото едно в което да падат им е малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И моите наблюдения през последните години го потвърждават.

  29 Ное 2021 11:27ч.

  То може да се проследи... след като Нинова отхвърли ИК без изобщо да се поддаде на каквито и да било заплахи от ПЕС, Тимерманс пристигна лично да помоли Борисов да се справи с нея /Нинова/ - държавата неочаквано си купи дупка във Варна, за 43 млн. и борбата срещу Нинова започна! Това е ясно, стана толкова видно, че никой не може да го отрече, проблемите за Нинова наистина започнаха, когато лично Радев започна премахването и... е те туке вече социалистите я предадоха, защото се бяха хванали на въдицата на една марионетка! Проблемът на Нинова е, че не приказва когато трябва... като Коцето, тя все пази партията, а с мълчанието си вреди на същата тази партия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Пепина на 29.11.2021 в 09:43

  29 Ное 2021 11:42ч.

  Божанков е водач на листа, Зарков – също. Водачите се определят на Позитано. Та защо тогава твърдиш, че Божанков е натресен от Нинова, а Зарков – избран? И двамата са избрани от електората. Толкова, ако искаме да сме обективни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  29 Ное 2021 11:45ч.

  Онзи ден, при ползване на кодиран езоповски език г-н Йерохам, имитирайки хуманна загриженост, сподели с гойското народонаселение, че то трябва да изпитва срам заради ненаподобимата си простотия, която се даказвала с отказа от благословеното набождане! Аргументът е железен: набождащите задължително и безалтернативно се ръководят единствено и само от денонощна и безсънна загриженост за благоденствието на гоите, а пък неблагодарните гои не им се кланят доземи от прехлас. Още не мога да съобразя има ли сериозна информация, доколко т.н. ваксини имат отношение към Омикрона, а само по себе си дори и това обстоятелство е заредено с огромен фарсов потенциал (ако процесът с набождането започне отново от самото начало, но този път с мажоретки, балет и духова музика) . Отделни представители на „простаците“ изказаха подозрение, дори отхвърляне, което от своя страна стана повод за г-н Дачков да развърти голямата тояга, а в резултат на тези драматични събития аз вече 65+ часа лежа у дома с тежко комоцио и док ми забранява да се вълнувам и тревожа. Някак странно се повтаря историята: Сигурно помните символните думи на Кириак Стефчова, който казва вдъхновено: - Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям.“ Наложи се обаче да излезем ние и то с цепнати кратуни. Е, традицията понякога се претворява творчески в съвремието. Под формата на някакъв загрижен, вътрешно-партиен наратив, др. Божанков и др. Станишев вчера се е закъхарили за състоянието на БСП и в частност за управленските перспективи пред др. Нинова. Малко е смешно да се опитват да ни убедят, че личната непоносимост и битката за интереси между два клана, се представя като една изключително и само идейна битка. Добре да размислят също, че Радев и „неговото хоро“ не са проблем за БСП. Проблем е, че една партия с уж леви претенции прави опити да се съешава с някакви други 3 субекта с подчертано либерален уклон, ама уклон от другата страна. Дали другарите са дали достатъчно ясни инструкции, че БСП може да върши тази работа само в поза „волна ездачка“, колкото да се подчертае водещата роля на партията, де! Ако не положат огромни усилия да се разграничат, току-виж лъсне грозната истина, че между БСП и многобройните либерални „свидетели“ практически няма сериозна разлика. Сега ни пробутват разни треторазредни натурщици от н-тия ред на миманса, но особено при др. Станишев е напълно невъзможно да се скрие обстоятелството, че той е сред войните на Новия Интернационал, пък . Др. Божанков се кахъри основно за съдбата на любимата ръководителка. Крайно опасно е обстоятелството, че др. Станишев пак нещо се е превъзбудил, че НИЕ В БЪЛГАРИЯ (за разлика от него, за разлика от тях) НЕ ЖЕЛАЕМ НАТРАПВАНЕТО НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Не вярвай на данайците, дори когато ти носят дарове! Тимео данаос ет дона ферентес! Тъпите българи не искат истанбулски дарове. Отново си позволи да размахва пръст в израз на дълбоката си загриженсот от съдбата на горките жертви на насилието на тези мръсни, шовинистични мъжки прасета. Пропуснал е факта, че българският закон беше допълнен и вече съдържа категорични и ясни гаранции срещу отвратителните посегателства срещу жени, а и не само срещу жени. Бг Конституционен съд категорично се изказа, че по българския закон имаме мъж и жена и нямаме никаква потребност от вашия джендързъм. Не желаем младежите да се взират мъчително в пъповете си и да заменят исихазма :)) с безрезултатни опита да установят към кой от безбройните джендъри принадлежат. Вместо тава, да хванат мотиката, да хванат молива, да седнат зад компа и да положат усилен и резултатен труд. Като се поизпотят малко, всякакви мъчителни размисли ще ги напуснат и личността им ще се разведри. Нямаме потребност в България да беснеят чужди емисари някаква враждебна, външна и безлика власт, които да се разпореждат, денонсирайки народния суверенитет, как ние сме длъжни да приемем и обласкаем някакви индивиди от 37-ми вид (разбирай пол). А когато след това напишат няколко отрицателни и възмутени доклада, току виж ни сложили болезнен чуждоземски гем (нещо като Тройка, Петорка или директна колониална администрация), а пък някой опъне яростно юздата. Моля, не вадете скрити номера от безкрайните дъна на Вашита лъжовна загриженост. И с Истанбул и Короната видимо се преиграва, като действителните и водещи мотиви двулично се прикриват. Вие сте преусторени, долни лицемери и това отдавна е пределно ясно! А пък Станишев вместо да се кахъри за съдбата на неподопечната му БСП (той самият е в оставка), да вземе и да се загрижи за съдбата на Родината си, към която май съвсем е изстинал! Същото се отнася и за Божанков, който трябва да разбере, че Нинова не е БСП и ако БСП зависи само от личността на Нинова, никой няма потребност от тази партия. Свиквайте с факта, че Радев е тук още поне 5 години (като президент), след това не се знае. Търсете начин да работите с него, не му пускайте от вашите отровни езоповски изреченийца. Шансът се състои в това, той да се окаже в последна сметка повече патриот, а не толкова синергетик. Гаранции така или иначе няма за нищо! Брей, вкопчили са се за този Брюксел и за този парламент, ... ама то хубав живот брюкселски, парламентарен - не омръзва! Махнете си тъмните очила и погледнете действителната картина в очите. Направете нещо истинско и голямо за Българи, защото няма време, защото България си отива! Отвън само делово и безчувствено ще регистрират този факт и някой чиновник просто ще затвори някоя папка, върху която ще драснат името на проекта и отдолу ще напишат: job done! Снощи, в предаването на Росен Петров „Операция История” Проф. Иво Христов изнесе поредната си тревожна лекция за генезиса, състоянието и перспективата на нерадостното ни състояние. Един от поредните материали, който представлява MUST! Задължителен! Ножът стърже о кокъла! Още не са го качили този файл, няма го на сайта, няма го в тубата, но поне тези с time shift, задължително гледайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смях...

  29 Ное 2021 11:49ч.

  Нинова и мълчание..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  29 Ное 2021 11:53ч.

  Глобал-либералната мафия в БСП изобщо не е отслабена и си е жива и здрава Свикването на парламента в петък е тотално неблагоприятно, ама кой ти гледа! Важното е, че изобщо го свиква. В момента единствената интрига е войната в БСП между глобалистките и бледите антиглобалистки сили, нищо друго. Всички други са превзети и поставени на място за въвеждане на глобалните програми. Ще видим Възраждане какво ще направи и как ще го направи. Но важното е единствено в БСП. През изминалата седмица се видя, че глобал-либералната мафия в БСП изобщо не е отслабена и си е жива и здрава. Видя се, че тя е свързана вече със силите на Иван Костов. Видя се, че добре забравени мутри от БСП са си живи и здрави и изпълзяха като по команда на светло и се устремиха към властта. За Корнелия вече не знам какво да кажа! Докато мълчи, я поставям на трупчета. Или ще излезе някой и ще каже истината и ще стане водач и лидер на истинска лява и антиглобална партия, или всички вкупом умират и ще се свърши тая мъка. Анастасия Гешева

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  29 Ное 2021 11:56ч.

  Преобразуването на комунистическите партии в бившите социалистически страни в социалдемократически партии, приемането на социалдемократическата идеология вместо марксизма-ленинизма, показва цялото идейно и научно безмислие царящо в така наречения „ляв лагер” и изразява капитулацията на европейските комунисти избрана като единствено средство за оцеляване. Твърде е съмнителен стратегическият успех на подобно поведение и на подобна тактика. На новоизпечените социалдемократи заедно със „староизпечените” събратя трябва непрекъснато да се напомня историческата вина на социалдемокрацията през 20-я век – идването на нацизма на власт в Германия през 1933 г. и всички поразии, които той направи за 12 години. Най-малко половината от жертвите на Втората световна война, заедно с ужасите на геноцида и холокоста лежат върху съвестта на европейската социалдемокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  29 Ное 2021 11:57ч.

  Всички лозунги за “демократизиране” на социализма, използвани от комунистическите партии в СССР и в социалистическите страни след смъртта на Сталин и особено по време на “перестройката” бяха от идеологическата кухня на Социнтерна : “демократичен социализъм”, “солидарно общество”, “социално партньорство”, “социална справедливост”, “общонародна държава”, “общо благоденствие”. Доказателство за произхода им е, че тези лозунги бяха взети на въоръжение от преродилите се в социалдемократи комунисти и с тях те успешно пребивават във властта на вече капиталистически бивши социалистически страни. Това е нагледната проява на подмолната и разлагаща роля на социалдемокрацията през периода на Студената война и безсилието на комунистическите партии от социалистическия лагер да й противодействат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  29 Ное 2021 11:58ч.

  Неразделна част от левия антикомунизъм се оказа явлението еврокомунизъм. Като понятие, то обединява редица комунистически партии от западните страни (Испания, Франция, Италия, Австрия, Белгия, Швеция), които едновременно или по отделно преминаха на опортюнистични антисъветски позиции и заедно със социалдемократите се отзоваха в лагера на идеологическите противници на социалистическия лагер. Причината за предателство беше от проста по-проста и няма нищо общо с отстояването на принципи и вярност към комунистическата идея. Ставаше дума за политическо оцеляване на компартиите, което откриваше възможност за участие в капиталистическия политически процес и достъпа до някаква, дори и малка, власт (например – участие в местната власт). С други думи, компартиите признаваха своята пълна интеграция в западното капиталистическо общество и смятаха своето собствено благосъстояние като неразделна част от благосъстоянието на западното общество. По такъв начин еврокомунизмът е пълен отказ от всякаква революционност и предоставя на буржоазията съгласието на западните комунисти за по-нататъшното неограничено във времето съществуване на капиталистическата обществено-икономическа система. Оттук по необходимост последва отказът на еврокомунистите да подкрепят борбата на Съветския съюз и на социалистическите страни за победа на социализма и дори да откажат правото на съществуване на социалистическия лагер. Опортюнизмът на еврокомунистите се сля с опортюнизма на социалдемократите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  29 Ное 2021 11:59ч.

  Има и още нещо.Проблемът на БСП не е само в това, че позорно и недостойно изневери на своята историческа същност, а в опасността да се превърне в партия за лична употреба. След генномодефицирането на БКП (според „закона Кутев”), към партийната власт се стремяха и я получаваха хора нямащи общопризнатите основания за нея, такива, каквито имаха нейните големи бивши ръководители. Така наречения „лидерски проблем” е тежък воденичен камък за БСП и той може да я завлече на политическото дъно по-бързо от неизбежното й историческо стареене и овехтяване. Никакви очевидни и очевадни помощи отвън няма да решат въпроса, ако той продължава да съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петкан

  29 Ное 2021 12:54ч.

  А г-н Божанков какъв, по-точно, е в БСП? Освен, че е глашатай на Корнела от "гражданската квота" ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кою Коев

  29 Ное 2021 14:26ч.

  С какво право този умник коментира вътрешно-партийни въпроси, след като е от т.нар гражданска квота? Една от грешките на Нинова е, че набута за водачи от гражданската квота като този момчурляк, като Кънев, т.нар проф Михайлов(тежък комплексар-грандоман и може би луд), други слаби водачи като Дончев, Вяра Емилова, Христо Проданов(не бих го сложил и за портиер на Позитано). Те много добре знаят, че ако не са лично бутани от Нинова никога няма да са водачи и сега са се хвърлили на амбразурата да я защитават. Да не говорим за падението Стефчо Бурджев от Садовец, Плевенско, който няма един работен ден зад гърба си, да е член на бюрото и секретар. Ами той неможе да състави едно изречение. Нямам друго обяснение, освен че плаща на Нинова. Гласувал съм за Нинова и винаги на избори за БСП, но този път за ПП. Вяррно е, че ядрото на БСП е пробито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бих желал скромно да поздравя “ЕМИЛ БОЕВ”

  29 Ное 2021 15:08ч.

  в неговия разгърнат коментар( но не от логоричен момент) който ми вдъхва надежда че има мислещи хора в таз държава които четат,мислят и осмислят нещата от живота!Коментара на ЕМО БОЕВ е много смислен,точен от гледна точка на времето и цялата свинщина след смърта на СТАЛИН но отпочнала още от началото на 20в. с Кауцки,Плеханов и т.н.!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха

  29 Ное 2021 16:42ч.

  Господин Боев, прав сте.Споделям написаното от Вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно вярно

  29 Ное 2021 16:47ч.

  трябва непрекъснато да се напомня историческата вина на социалдемокрацията през 20-я век – идването на нацизма на власт в Германия през 1933 г. и всички поразии, които той направи за 12 години. Най-малко половината от жертвите на Втората световна война, заедно с ужасите на геноцида и холокоста лежат върху съвестта на европейската социалдемокрация. Защо все се сещам за Хавиер Солана и неговите социал демократически ценности ? разстоянието между социалдемократите и нацизма не е една крачка а е една стъпка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господин Боев, прав сте.Споделям написаното от Вас.

  29 Ное 2021 16:51ч.

  Особено в тази и част: "На новоизпечените социалдемократи заедно със „староизпечените” събратя трябва непрекъснато да се напомня историческата вина на социалдемокрацията през 20-я век – идването на нацизма на власт в Германия през 1933 г. и всички поразии, които той направи за 12 години. Най-малко половината от жертвите на Втората световна война, заедно с ужасите на геноцида и холокоста лежат върху съвестта на европейската социалдемокрация." Там е заровено кучето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май тук

  29 Ное 2021 17:30ч.

  са се преместили всички опоненти от крилото на Станишев и сие и работят усилено против настоящата БСП! Няма ли от Гласове да поразчистят малко терена, че стана бетер от идеологическа пропаганда?? Благодаря за което - от името на неучастващите във всякакви партии! Не сме длъжни да им четем агитациите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • четене с разбиране

  29 Ное 2021 18:21ч.

  Не са само от крилото на сТанишев! Правилно отбелязвате, че не сте длъжни да четете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съюз на Анти-Бандитските Сили

  30 Ное 2021 1:56ч.

  Простотии, залъгалки за тъпанари - леви, десни, социал, национал, няма такива .Има две партии - на крадците и на окрадените от тях ! Няма малко или много окраден , или си окраден или не си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи