Външният ни министър: Крим е Украйна, трябва да се деокупира

Външният ни министър: Крим е Украйна, трябва да се деокупира
„Деокупацията на Крим и регулирането на конфликта в Източна Украйна трябва да останат високо в международния дневен ред", каза още първият ни дипломат.

 

Министърът на външните работи Светлан Стоев, който е на посещение в Киев, потвърди последователната подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници и изрази тревога от нарастващата милитаризация в Черноморския регион.

 

Светлан Стоев направи изказване на учредителната Среща на върха на Международната Кримска платформа.

 

Форумът, иницииран от Украйна и подкрепен от ЕС, е под патронажа на президента Володимир Зеленски и цели да засили вниманието на международната общност към незаконната анексия на Крим и необходимостта от реинтеграция на полуострова в състава на Украйна.

 

„Този форум е подходящото място да потвърдя още веднъж силната и традиционна подкрепа на България за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници, включително териториалните води", заяви външният ни министър и изрази убеденост, че платформата ще допринесе към международните усилия за възстановяване териториалната цялост на Украйна.

 

Министърът на външните работи на България подчерта, че като член на Европейския съюз и като приятел и партньор с историческа българска етническа общност в Украйна, страната ни ще продължи да бъде силно ангажирана в прилагането на политиката по непризнаване на анексията на Крим.

 

„Деокупацията на Крим и регулирането на конфликта в Източна Украйна трябва да останат високо в международния дневен ред", каза още първият ни дипломат.

 

Стоев заяви, че като черноморска страна България е загрижена от нарастващата милитаризация на региона. В изказването си той акцентира и върху необходимостта от осигуряване на свободно преминаване към украинските пристанища в Азовско море. Пълното и цялостно прилагане на Минските споразумения е единственият път за политическо решение на конфликта в и около Украйна.

 

Форумът завърши със съвместна декларация, в която се приветстват необходимите дипломатически усилия за възстановяване териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници. Изразява се тревога от милитаризацията на Черноморския регион и се осъжда нарушенията на правата на човека в Крим.

 

Сред участниците в Срещата на върха са председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис, както и високопоставени представители на 46 държави и организации.

 

Детайл от "семейната снимка" на участниците: българският външен министър Светлан Стоев е крайният вляво.

 

По време на посещението си в Киев министърът на външните работи Светлан Стоев разговаря с украинския външен министър Дмитро Кулеба, като двамата обсъдиха традиционно добрите и приятелски отношения между България и Украйна, възможностите за тяхното задълбочаване, включително и в контекста на българската етническа общност в страната.

 

Министър Стоев подчерта, че за България 200-хилядната българска общност в Украйна е естествен мост на приятелство между двете страни, като изрази благодарност за запазването през 2020 г. на Болградския район в Одеска област като самостоятелна териториална единица с административен център град Болград. В този контекст българският министър отбеляза, че България ще се радва в скоро време да получи официален отговор на очакването си за разкриване на консулска канцелария в Болград, която да облекчи връзката на сънародниците ни с България.

 

В хода на разговора като знак на поредна подкрепа за Украйна бе препотвърдена готовността на България да дари на страната 50 000 дози ваксини срещу коронавирус „АстраЗенека". До момента само по линия на официалната си помощ за развитие България е подкрепила Украйна чрез проекти на стойност над 850 000 евро.

 

Украинският министър на външните работи благодари за изразената подкрепа за Кримската платформа и за последователната политика на България в подкрепа на украинския суверенитет, териториална цялост, политиката на непризнаване на анексията на Крим и град Севастопол и за подкрепата за европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна.

 

Министър Стоев покани Дмитро Кулеба да посети България като двамата се договориха визитата да бъде предшествана от политически консултации между МВнР на двете страни на ниво заместник-министри.

 

Отделно, в рамките на форума, министърът на външните работи на България имаше кратки разговори с колегата си от Турция Мевлют Чавушоглу по ситуацията в Афганистан, с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, с когото обсъдиха продължаването на преговорния процес на експертно ниво, с външния министър на Румъния Богдан Ауреску, на когото благодари за помощта при евакуацията от Афганистан на български граждани. Кратки разговори бяха проведени и с външните министри на Австрия, Ирландия, Черна гора, с премиера и с външния министър на Хърватия и с премиера и военния министър на Швеция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Пушка на рамо

  24 Авг 2021 22:37ч.

  Ми тоя плъшундер да фърля пушката на рамо и да отива да деокупира Крим. Шамшал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  24 Авг 2021 22:43ч.

  Ако има 30 генерала и техните подчинени гледат в една посока, след 30 години техните наследници могат ли да поемат щафетата? Колкото синът на папата да стане папа. Горбачов и соц елитът си представяха лек тронът на финансовото благо в капитализмът, като гледаха от камбанарията на аристокрацията си соц-елит. Лекият живот на Джей Ар, графовете в Англия. Но нито парите се задържат така фантазно ни връзките, ни фантазията е реалност. Но когато си сит, си богопомазан в умът си, и вярваш и вярваш..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Волгин

  24 Авг 2021 22:44ч.

  ДБ ca любимци нa ЦРУ и цигaнитe щe глacувaт зa тях, ГEРБ ca минaлo зa тях. Трябвa им нoв ку чи cин. Нo ЦРУ и живкoвитe кaпитaлиcтичecки върхушки cгрeшихa, и вeчe нямa кaдрoви и прoпaгaндeн пoтeнциaл в кoятo и дa билa пaртия. Очаквахме от Радев и Слави да извадят на светло нови хора успели в науката и иновациите, а те извадиха стари кримки, и си ги пазят като квачка пиленцата. БКП и ДC cъздaдe кaдри, някакви, изкуствено с връзки, НO ТEХНИТE ДEЦA CA ПРOВAЛ, НE БЛECТЯТ C НИЩO. Eтo тoвa e кризaтa, зaлaгaт caмo нa к уци кoнe.. и ку ци идeи! Нека избирателят решава! Но да се знае кой е бил номенклатура или дете или внук на номенклатура. А БСП криеха - че Дайнов, ЮПИТАТА НА ЦАРЯ - И КОСТОВ ГИ КРИЕШЕ. .... ВСИЧКО СКРИХА И БСП И СДС... Калин Манолов, Красен Станчев - десни по Айн Ранд фашисти но БСП не каза - че са живкови "синове" от бащи на партията. Аз не съм комунист - Кирчо Маричков и той такова синче..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  24 Авг 2021 23:04ч.

  Светлинчо, копие Вегиново ! Все безродници, са ни външните министри от Стоян Ганев, до този. Е върхът беше, ястребът с трабант, от смесен брак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя шушлек

  24 Авг 2021 23:06ч.

  Да тръгва на бой....Аз няма....И Крим си е Руски!От векове. ...А Украйна е държава от 1 век.Добре че Ленин и болшевиките я вкараха в СССР и от селска поляна да я индустриализират .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Деокупацията на Крим и регулирането на конфликта в Източна Украйна трябва да останат високо в международния дневен ред"

  24 Авг 2021 23:22ч.

  Доживяхме да имаме умен човек за външен министър. Скритият смисъл на думите е: да, до 2014 година Крим беше окупиран от Украйна, след което деокупиран от страна на РФ; това трябва да се оценява високо от международната общност и да бъде използвано като модел за отрегулиране на другите конфликти в Източна Украйна, в това число Донбас, Луганск и Одеска област.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • passer-by

  24 Авг 2021 23:24ч.

  Този психопат не каза нищо за правата на българите и на руснаците, а е отишъл там да защитава неофашизма! Почти никой у нас не знае, че 5-годишно дете е убито в с. Александровка от украински дрон. Точно както никой не знае за многобройните жертви сред цивилното население в Донбас - възрастни хора, жени, хора с увреждания. Ако четете нашите медии, оставате с впечатление, че в Донбас живеят само „проруски сепаратисти“ и няма цивилно население. Следователно фактът, че са разстреляни от украинските фашисти, изобщо не разстройва т.нар. "европейска" общественост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво значи "деокупира"?

  25 Авг 2021 0:20ч.

  Няма такава дума в литературния български език, и съответно това което е казал неграмотния господин няма никакво значение. Предлагам г-нът да се "ДЕ-назначи" поради неграмотност и несъответсвие с изискванията на заеманата от него (по случайност на съдбата) длъжност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Вазов

  25 Авг 2021 3:42ч.

  Нямат свършване, още един Рачко Пръдлето

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идиотите си играят на платформи (идиот - човек, останал в умствено отношение на нивото на 3 годишните или с IQ под 30. )

  25 Авг 2021 5:10ч.

  Кримчаните сами да си решат, не тези идиоти, които сигурно и не са стъпвали в Крим, да решават вместо тях. А външният ни министър е гола вода, а уж бил опитен дипломат, дръжки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ежко Бежко

  25 Авг 2021 6:19ч.

  Само Възраждане. Всички други са мекерета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчегъртайте Радев!

  25 Авг 2021 7:13ч.

  Стоев само изпълнява инструкциите на шефа си колега натовски генерал и масон Радев, който очевидно води антируска политика, което е нормално да радва ИТН,ДБ и ИБНИ, но русофилите от БСП, които козируват на Синергетика със САЩ, явно са в раздвоение на личността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлан е невинен,

  25 Авг 2021 7:23ч.

  Търсете отговорност от назначилия го лицемер на Шипка - триморец-синергитик-резидент. РАДЕВ, КОЯ Е ТВОЯТА РОДИНА?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скъпи избиратели

  25 Авг 2021 7:54ч.

  Общото между всички партии, които влязоха в 46 народно събрание е, че са професионални русофоби, т.е. удобни на настоящата система. Ако сте доволни от позицията на МВнР България да участва в политически и военни сбирки и сдружения ПРОТИВ РУСИЯ, продължавайте да гласувате за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само Възраждане. Всички други са мекерета.

  25 Авг 2021 8:30ч.

  Точно. Всичко останало е шлака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • този външен министър

  25 Авг 2021 8:44ч.

  е много, ама много черна точка за радев......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Левицата

  25 Авг 2021 8:54ч.

  кога най-накрая ще прогледне и ще разбере, че служебното правителство е проамериканско и ще отстоява американските интереси? Стига са настоявали то да остане постоянно, БСП да го предложи... Оправдават и Кирил Петков за нарушението на Конституцията, а уж за законност се борим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  25 Авг 2021 8:58ч.

  Жителите на КРИМ са решили този въпрос на референдум и са си казали народната воля! А нашият новоизлюпен министър на външните работи бърза ли, бърза да се подмаже, да не остане по-назад от другите! Но бързата кучка слепи ги ражда...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Ежко Бежко на 25.08.2021 в 06:19

  25 Авг 2021 8:58ч.

  Възраждане са популисти. На всеки четящ и умен човек е ясно, че няма как да излезем от ЕС. Твърде бедна държава сме, не че на Великобритания ѝ беше лесно, но поне имат милиарди евро, за да се разплатят с ЕС. А излизането от НАТО, ако въобще е възможно, ще ни превърне в Сирия, Афганистан, Либия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умрем за подобни външни министри!

  25 Авг 2021 9:19ч.

  Но няма какво да се учудваме!Какъвто верен америкофил е патрона му Радев,такъв е и подгъзурстващия му министър.Но мисля че РДев няма да прати синчето си от единия му брак да се бие с руснаците но сигурно ще изпрати обеднели българи да сторят това за пари-спр. Ирак,Афганистан,Косово!Така че народе мисли кого избираш за президент наесен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Волга Петрова

  25 Авг 2021 9:21ч.

  Украйна трябва да се окупира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прави са

  25 Авг 2021 9:44ч.

  "До Ежко Бежко на 25.08.2021 в 06:19" Незабавното излизане от ЕС и НАТО е трудно осъществимо,нооо...ако гледаме в перспектива НАТО само може да ни набута във война с Русия или да ни викне за пушечно месо в следваща инвазия някъде по света. Днес Ирак е проирански,част от него кюрдски,но пак си е безкрайно далеч от светска държава. Същото става и в Афганистан. Файдата ни са потоците нелегарни мигранти ама не към САЩ,а към Европа,тоест САЩ ни омешват с длуги етноси и зарлем ни превръщат молтинаци територия. Ииии...за какво ручахме жабетата и потрошихме няколкостотин милиона? За да се сдобием с джихадисти? За НАТО Възраждане са прави,а за ЕС можем по-умело и настойчиво да отстоявяме правата си.......,докато се види дали тая джендърска конструкция колко ще изкара или ще се срути като поредният социалинженерингов проект на поредните социални инженери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъпоъгълника

  25 Авг 2021 9:56ч.

  А "Вставай страна огромная" искаш ли да чуеш, нещастен плужеко?! А знаеш ли колко свидна кръв е проляла Русия за Севастопол и Крим в поне две безмилостни войни?! Знаеш ли на такива безотговорни деокупатори като тебе какви разочарования им предстоят?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  25 Авг 2021 10:03ч.

  "Деокупация", уау! И как си представя тоз диплопат№1, че ще "деокупира" Крим? По добре да си сложи памперса, че ще му потрябва. п.п. Работодателят му РР може би има идея. От къде ги намирате такива "гении" и "корифеи", не мога да проумея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възхитен

  25 Авг 2021 10:03ч.

  Възхитен съм от уменията на кантората "Херо&Ким", която очевиднодърпа конците у нас. Тя е на път направи така, че русофилите да гласуват за един все по-проамерикански настроен президент и за наредено от него откровено проамериканско правителство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  25 Авг 2021 10:24ч.

  България прихвана Стокхолмския синдром

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  25 Авг 2021 10:39ч.

  Утре Румъния може да поиска да бъде деокупирана Южна Добруджа. Що се отнася до Крим, през януари 1991г., когато Крим беше област в съства на Украинската ССР, беше проведен референдум за възстановяване на Автономна република Крим като субект на СССР, т.е. извън Украйна. При 81% гласували 93% гласуват "за". РСФСР и УССР игнорират и не позволяват това да се осъществи. Впоследствие Върховният съвет на АР Крим я обявява за Република Крим като независима държава в конфвдерация с Украйна, приема нова конституция, учредява длъжността президент на Р Крим и през 1994г. е избран Юрий Мешков с над 70%. Крим се готви да въведе използването на рублата, движи се към сближаване с Русия, но Върховната рада на Украйна отменя кримската конституция и насилствено с, действайки като окупационна власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  25 Авг 2021 10:58ч.

  Човечецът Светлан е изпълнил указанията на Тримореца Радев, а именно той е щатска подлога, измолващ така открита щатска помощ, за да бъде преизбран за президент. Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крим е и ще остане руски, а ние сме слаби за да имаме собствено мнение

  25 Авг 2021 10:58ч.

  Това е положението, Пенке. Всички тези декларации са ала-бала, пара в свирката като не може в машината. Ако бяхме се изрепчили сега на всички натовски държави, какво щяхме да спечелим? Похвала от Русия без съмнение и дотам. А при такива слаби позиции и живеейки на границата на Европа рисковете съвсем не се изразяват само с декларации, а съвсем реални и ни касаят съвсем не декларативно. Това е положението, Пенке. Когато беше времето да влизаме в ЕС, искахте да работите там без нужда от визи, нали?. Да ама, западнярите не са сантиментални, те дават за да вземат още повече. Само на Австрия бе разрешено да влезе в ЕС без преди това да е в Нато, защото тя дотогава бе лидер на необвързаните държави. Ние дори не обсъждахме възможността да сме необвързана държава, а и се видя печалния край на Югославия която беше такава. Времето е разделно и само силата определя какъв избор може да имаш. А нашата сила бе пропиляна поради податливостта на народонаселението на всякакви елементарни пропаганди, финансирани от заинтересованите външни сили. Прост народ слаба държава, както казваха дедите ни. Демокрацията няма как да помогне на такъв народ да бъде силен, затова приемете резултатите, горчивата чаша на страданията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  25 Авг 2021 11:42ч.

  това е резултата от членството на българия в нато и ес без референдум празни приказки от сутрин до вечер и нагнетяване на отношенията с русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Външният ни министър: Крим е Украйна, трябва да се деокупира

  25 Авг 2021 11:44ч.

  Замирисва на барут. Пожелаваме на онова, което имаме на снимката като външен министър да е в окопите, ако хибридната война се трансформира в гореща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бисмарк е посланик в Русия, където изкарва 4 полезни от политическа.

  25 Авг 2021 11:50ч.

  "Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник (из отговор на принц Генрих VII Рьойс в секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.); - Вие не познавате тези хора! Накрая, евреинът Ротшилд ... това, аз ще Ви кажа, е безподобен скот. Заради спекулации на борсата е готов да погребе цяла Европа, а съм виновен аз?!; - Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат. - Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе. - Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците. - Русия е опасна с мизерията на своите потребности."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  25 Авг 2021 11:50ч.

  Тоя има ли нещо в главата си или повтаря като папагал каквото му е наредено ? Позор е черната неблагодарност на тия безродници към нашата освободителка от турско робство ! Срамно е , че търпим тая измет да си играе със съдбините на Отечеството !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 24.08.2021 в 23:06 Да тръгва на бой....Аз няма....И Крим си е Руски!От векове. ...А Украйна е държава от 1 век.

  25 Авг 2021 11:54ч.

  Малко уточнение. Украйна е държава със сумарно около 30-40 години държавност за последните два века, в които снизходително включвам онези няколко квази украински държави, появили след 1917 г., а украинската нация е нация след решението на народните комисари по указания на Владимир Илич Ленин. Окраина е най-романтичната част от руската история. Толкова за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 25.08.2021 в 11:50 Тоя има ли нещо в главата си или повтаря като папагал каквото му е наредено ?

  25 Авг 2021 11:59ч.

  Светльо Синергетикът!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проф. Георги Марков - Историкът...

  25 Авг 2021 12:55ч.

  ...издаде два превъзходни двутомника за Първата и Втората световни войни, ама то къде време у Румен да ги прочете от толкова специализации в САЩ и от Светльото от четене и прилагане в живота на Приказка за стълбата. А, да, проф. Баева и проф. Калинова са автори на предговора към преиздадена книга на журналистите Славчо Васев и Крум Христов, присъствали на Парижката мирна конференция, та тя също е любопитно четиво, е, не чак толкова, колкото директивите на новите ни сюзерени, вероятно?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никога не бива да назначават Външни Министри (топ-дипломати),

  25 Авг 2021 13:28ч.

  които не са чули за дипломация, или поне нямат представа за НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ! Аман вече - 140 години пишман дипломати!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 25.08.2021 в 09:56 "А знаеш ли колко свидна кръв е проляла Русия за Севастопол и Крим в поне две безмилостни войни?! "

  25 Авг 2021 13:45ч.

  А дали знае колко свидна кръв е пролята край Плевен и в останалите места от Епопеята по Освобождението ни от турско робство? Даже специална дума е измислена за отношението ни към руските хора: "БРАТУШКИ", което би трябвало да изключва присъединяване и подписи на наши държавници под пасквили като сегашния, било то само от елементарни лоялност и признателност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • obfuscation

  25 Авг 2021 13:59ч.

  За да отклонят вниманието на света от драматичния край на Афганистанската война и проблемите с ГМО експериментите върху хора (масовите смъртни случаи в резултат на mRNA ваксинации), могат да подгреят / запалят каквото си пожелаят - Украйна, Иран...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлан е невинен, на 25.08.2021 в 07:23 Търсете отговорност от назначилия го лицемер на Шипка - триморец-синергитик-резидент. РАДЕВ, КОЯ Е ТВОЯТА РОДИНА?

  25 Авг 2021 14:09ч.

  Знаем че вашата Анан ватан е в Московията. Да питаш други, когато самият ти си ренегат, е лицемерно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ана Кирилова

  25 Авг 2021 14:13ч.

  Нямат свършек ИДИОТИТЕ в българската политика! Тоя полуграмотник не знае ли, че Крим винаги е бил руски, дори Марк Твен в "Пътешествие на дилетанти" говори как руският император се срещнал в Одеса с американските пътници, отиващи в Светите земи. С кого Турция, Англия и Франция водят прочутата Кримска война- с Русия, не с Украйна. Крим е излазът на Русия към топлите морета - коя държава доброволно ще остави стратегическите си военни морски бази? Спомнете си Фолклендските острови - Маргарет Тачър изпрати цялата си бойна армада там, макар те да нямат никакво стратегическо значение и да са само едни голи камънаци. Но Англия трябваше да докаже авторитета си на велика сила! Това, че един селяндур, Хрушчов, забърка тая каша, подарявайки Крим на Украйна, не е основание политическите глупотевини да продължат. А те могат да бъдат с непредвидим за нас характер! И защо нашите ПОЛИТИЧЕСКИ МУНЧОВЦИ винаги всеотдайно тичат едни гърди пред поредния Голям брат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руски флаг

  25 Авг 2021 14:43ч.

  и над София! Ами и София е толкоз руска, колкото и Крим. А може и турски флаг над София - тя си е баш турска. Вярвам, че всички радетели на "Крим е руски" ще аплодират с открити сърца "и София е на Русия/Турция"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Авг 2021 15:32ч.

  На Радев все повече му личи белега от фуражката. И яките конци на Ким и Херо.А за подобието на татар-пазарджиклийката Заариева, нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прост международен шофьор

  25 Авг 2021 18:13ч.

  СВЕТЛАН СТОЕВ БИОГРАФИЧНА СПРАВКА Роден на 30.08.1960 г. в гр. София, Република България. Завършил е УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има магистърска степен. Допълнително е завършил МИО в Дипломатическата академия в Москва (1990-1992 г.) и „Европейски институции и политики” в Дипломатическата академия „Густав Щреземан” в Бон (1998 г.). Женен е за Емилия Стоева. Имат две деца - Христина (р. 1986 г.) и Венцислав (р. 1990 г.). Постъпва в МВнР след конкурс през м. октомври 1985 г. Заемал е следните длъжности и позиции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пенсионер

  26 Авг 2021 5:42ч.

  Г-н Радев, Махнете го този нещастник! Той дори не е топ дипломат! Вече 30 години не ни върви на външни министри...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сергей

  26 Авг 2021 13:03ч.

  Варну отдайте Референдум проведут как надо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юрась Августов

  26 Авг 2021 16:10ч.

  Руските хора никога не са искали да бъдат украинци, така че Крим се върна в Русия. Русия не търгува с руския народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роланд

  26 Авг 2021 16:19ч.

  Крим е Украйна, а руснаците са нашественици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марсель

  26 Авг 2021 21:03ч.

  Крим винаги е бил в състава на Русия, много векове. Крим никога не е бил украински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вова е за бой...

  27 Авг 2021 19:31ч.

  Пролетта добре беше започнал да струпва армиите. Казахме си, най-накрая им дойде акъла на руснаците ! Без изчегъркване на зловонния бандеровски цирей в Киев , Русия не може да започне своето имперско възстановяване !... Уви. Поредният блъф на Вова. Милиони руснаци от двете страни на границата бяха попарени... Докато Русия не реши силово "украинския въпрос" - отсреща все ще й се зъбят за Крим. Бий, за да те уважават !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DOLURASSA

  28 Авг 2021 13:40ч.

  До всички защитници на червените окупатори - Крим не е руски.Добре е да се чете ,не само история на кпсс

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bai

  28 Авг 2021 20:42ч.

  Моля, лекарите да си държат пациентите където им е мястото, а не да говорят глупости по разни вечеринки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люблю Болгарию

  21 Sep 2021 9:26ч.

  Крым-Россия. Косово-Сербия. Македония-Болгария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи