Премиерът на България - уважаван бизнесмен или измамник?

Премиерът на България - уважаван бизнесмен или измамник?
В света на бизнеса маркетингът продава и носи печалбата. В политиката също е така.

 

Премиерът Кирил Петков, както е известно, е състоятелен производител на хранителни добавки. Той предлага веганския пробиотик "ПроВиотик", произведен на основата на бактерията "Лактобацилус Булгарикус", но не от мляко, а от сок от моркови. В сайта им, лечебно чудо, е представено като иновативен биопродукт на капсули и таблетки с уточнението, че е клинично тестван от харвардски учени, съвместно с лекари от ИСУЛ и дори се ползва от водещата Опра Уинфри, а тенисистът Новак Джокович, бил фен на продукта. 

 

Историята за Опра Уинфри беше разказана в телевизията на Слави Трифонов лично от Кирил Петков, а пловдивската медия Plovdiv-online направи свое разследване по темата, за което "Труд" вече писа.

 

Сега в интернет набира популярност видео, озаглавено "Министър-председателят на България - "уважаван бизнесмен" или измамник?", в което се разказва повече за намесата на името на Опра, както и за продуктите, продавани от компанията на Петков и баща му. Само за две седмици видеоклипът, повдигащ интересни въпроси, е събрал над 13 400 гледания.

 

"Единствената национална медия от малкото, осмелили се да се докоснат до темата, в. "Труд", беше щурмуван от властите и временно затворен малко след изборите. В безпрецедентен акт срещу свободна медия", посочват авторите на клипа в коментарната част под публикацията си.

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ред Шухарт-сталкер

  23 Яну 2022 17:12ч.

  Нима има разлика между "уважаван бизнесмен" и "измамник", та да възниква въпроса какъв точно е Кирчо? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елмо

  23 Яну 2022 17:44ч.

  Много въпроси се появиха вече към Румен Радев, кой му предложи К.Петков, кой го лансира за министър, кой бе авторът на идеята да се направи партия ПП, кой стои зад политическите и икономически решения на К.Петков и Асен Василев, кой имаше такова влияние, че се наложи Радев да нарушава конституцията. Въпросът май в случая е: Кой?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4Елмо

  23 Яну 2022 17:58ч.

  Н Денков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честно-казано

  23 Яну 2022 19:11ч.

  Няма да се учудя, ако тази фирма са му я направили други и са поналяли някое и друго милионче, ако са го подготвяли за министър-председател на България. Изявите на това момче не доказват, че е бил успешен предприемач.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прокурорът

  23 Яну 2022 19:20ч.

  Кирчо излъга в официална декларация, та в реклама няма да лъже...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, според Dun&Bradstreet,

  23 Яну 2022 19:35ч.

  Proviotiс AD е с Key Principal не Перфида, а приятелчето от Хааавааад Michael Karsch. Компанията има един служител и продажби от $130 000, неясно за коя година. https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.proviotic_ad.65f47d2a9ee32f8149474ec355b26518.html Другата компания, с която Перфида се фукаше и от която продал дела си с добра възвращаемост, е VOLACOM. Покрай таз компания, с милото съдействие на Ъсеншу Очото, е закупил на смежна цена парцел в индустрилната зона Божурище. Какъв ша да е тутраканският кяр на Перфида от Volacom AD, след като в тоз момент компанията, пак според Dun&Bradstreet има годишни продажби от огромните ... $3.96 мильОна? https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.volacom_ad.8d4f784156905406051fd44606c13555.html Писах и преди, Ъсеншу (с онез 8 млрд ПАУНДА загуба от стартъпа Everbread) и Перфида с неговите свръхуспешни бизнес-начинания, владеят стратегията на презентациите пред venture apitalists - fake-it-till-you-make-it. Бомбастика и ошашявяне на неграмотни родни мисирки - а мошеничествата им са лесно откриваеми с няколко клика на правилните места

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде, хайде,

  23 Яну 2022 19:45ч.

  докато Кирил си мълчеше и нямаше свое мнение никой нищо не каза и никой не го оплю. Сега когато се разбра, че има разногласия между него и президента изведнъж изникнаха като гъби сума ти "факти" които са против него. Горе долу същият сценарии имаше и против Борисов. Даже цял филм скалъпиха против него с чекмеджета и кюлчета. Петков откак стана премиер показа самостоятелно милене, Направи забележка на Янков, че сме в НАТО, но не искаме натовски войски. Ами като се има предвид кою предложи Радев естествено е сега да почнат да плюят Кирил. На тях им трябва човек, който като го питат - чий е Крим? - без да мисли да отговаря чий е. А Кирил мисли. Което не се очакваше от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Провиотик

  23 Яну 2022 19:53ч.

  Единствените добавки, които се продават в лидъл са въпросните от видеото! Дали е случайно това - не! Това е една безгранична наглост на едни тарикати решили да фалират държавата в полза на няколко американски корпорации! Март месец коалицията ще се разпусне и идват нови избори след лятото най-късно! Не само избори до дупка, но и всеки му своето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Авторът на филмчето

  23 Яну 2022 19:54ч.

  "Джон Смит" е фалшименто. Разбира се, очаквам изтриване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що ми е затрит поста с линкове към

  23 Яну 2022 19:58ч.

  сайта на Dun&Bradstreet, където се мъдри информация за Proviotic AD на Киро? Един служител, Key Principal Michael Karsch, продажби от $130 000? https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.proviotic_ad.65f47d2a9ee32f8149474ec355b26518.html Или на модератора не му е ясно кои са Dun&Bradstreet? Ми да ги види в wiki

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майтап ,срам и резил, ведно с генерали

  23 Яну 2022 20:08ч.

  Хахахаха, ма то е ясно като бял ден ! само на ментора му генерал не е ясно ! Той е подведен ! Нооо ,трябва да каже ,кой му го пробута ?! ще е интересно. А иначе нещата са ясни ! Канадския артист е ясен. личи си от всякъде. Другия също. Веднага се виждат и се разпознават . Но както се казва ,пари и будали , нямат свършване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • се тая

  23 Яну 2022 20:39ч.

  Абе, какво стана с онова хубаво момче - Гуайдо? Не можа де се пребори за президент на Венецуела - да не е станал министър-председател на България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИЗ-ПО-МЕЖДУ-ДРУГО-ТО

  23 Яну 2022 21:56ч.

  В 147.75 % ЧИСТА ПРОБА ИЗМАМНИК! На краставичари , краставици е решил да продава! Той си имаджинейтва , че ние народа пасем руколата, авокадото, Годжи Берито и чията направо от колците !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • К. М., седмо поколение потомствен геостратегически експерт, маркетинг Гуро, глобалист , експерт по всички световни нации, @Eksetra

  23 Яну 2022 22:35ч.

  Канадийците си съставляват, че видите ли, щом им дадохме плубезплатно да ни ''стопанисват'' златните ни залежи за десетки милиарди, ние , булгаростанците, сме толкова големи будАли, че ще им кихнем и цялата държава, да си я стопанисват и правят с нея кво си искат! На Канейда се пада ''честа'' да е най-мрачната в духовен аспект биленгуал антигони-стическа конфигурация на Северното Полукълбе. След индийците, канадийците са най-стиснатите типъри, т.е. най-големите дзифтари на Света! Според самите тях, ( това ми е разказано от един потомствен кандиец) ако на един канадиец му натикаш една монета от един цент в аналното отверстие и сетне решиш да го извадиш обратно, той така здраво ще го стиска монетата, за да не я пусне обратно, че вместо монетата, ще изтеглиш метална тел в размер на над 3 фута и 3/4 инчова жица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  24 Яну 2022 2:11ч.

  И в двете области е по-съвместителство поради малоумието на избиратели и потребители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арогантност без граници

  24 Яну 2022 3:20ч.

  Кирчо злоупотреби с конституцията на България, какво остава за някакъв продукт. А клетия народец си мислеше, че по-голямо дъно от тиквата няма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елмо на 23.01.2022 в 17:44

  24 Яну 2022 4:53ч.

  Херо Мустафа. Изкарай и ти MBA диплома от Харвард, и на теб Херо Мустафа ще обърне внимание и, кой знае, и ти ще станеш министър-председател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що ми е затрит поста с линкове към на 23.01.2022 в 19:58

  24 Яну 2022 6:05ч.

  Системата в България, а даже и в САЩ, е капитализъм, ако някой не е чул. При капитализма нищо не се прави, за да се ползва. Единствената цел е печалбата. Кой както може, с каквото му е попаднало пoд ръка и му пълни джоба. Няма сантименти, ама така било, ама иначе било. Щом банковата ти сметка се пълни, значи отговаряш на изискванията. Друг критерий няма. Може и въздух да продаваш, както прави Бил Гейтс. Нима при покупко-продажбата на електроенергия, нефт или software, нещата са по-обосновани? Напротив, още по-необосновани са баснословните печалби. Така намерил Кирил Петков, така направил, да не би той да е откривател на законната лъжа и измама с цел печалба? При лекарствата и добавките трикът е, че обикновената аритметика не работи. Едно хапче Аспирин на Bayer съдържа точно същите съставки, каквито има и в Булгарише Аспиринише от завода във Военна Рампа, но този на Bayer е десет пъти по-скъп. Авторът на филмчето трябва да знае, че и при пробиотиците, както и в живопистта, ценността не се мери на метраж и на грамаж. Не е вярно, че Мона Лиза струва по-малко от картина на Светлин Русев, защото Мона Лиза е десет пъти по-малка по размер. Тъй че, да вземе да си махне глупавото филмче от ютюба, защото няма да може да свали Кирил Петков с такива филмчета и само хаби ютюбен wavelength, правейки му и безплатна реклама като бонус. Нещо по-убедително трябва да измисли, щом толкова му е крив въпросният.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  24 Яну 2022 9:07ч.

  Определено е измамник. Фирмата му за миналата година разполага с ................2 работника и печалба от 100-200 000 лв. Това дори не средна фирма, а ЕТ. Как храни 5,6 меринджея от тази дейност не ми е ясно? Само си помислете, колко могат да произведат .....2 работника!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  24 Яну 2022 9:31ч.

  Провиотиците произведени от моркови, целина и ряпа са проява на грижа не само към братството на веганите, но и към експлоатираните от млекопроизводителите крави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  24 Яну 2022 9:45ч.

  на 24.01.2022 в 06:05, не си съвсем прав със заключението за капитализма. Сега, вярно е, че печалбата е движещата сила и затова при капитализма, ако нещо се търси, телевизори, леки коли, луканки и маратонки, се намират разни алчни капиталисти да ги произведат. Обаче това е, защото се търси, за да се ползва. При социализма, като влезеш в магазина да търсиш нещо, намираш предимно онова, от което нямаш нужда и тогава почваш да търсиш връзки. Пък за Байер, те продават име. На нас ни е забранено да произвеждаме “аспирин” и ако не искаш ацетизал, плащаш по-скъпо за същото. Американците, понеже това е Америка, си произвеждат аспирин и не им мига окото; руснаците, понеже това е Русия, пък произвеждат шампанско, докато нас ни принудиха да правим пенливо и шумящо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • безгранична наглост на едни тарикати

  24 Яну 2022 10:02ч.

  ЗаЩо не направи кариера в сащ или канада, нали има харвардска диплома, а дойдоха тука да се правят на големи бизнесмени - LOSERS в канада и сащ, дошли в България да грабят? пиявици, вампири на бъгарска кръв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • що за човек

  24 Яну 2022 11:09ч.

  Използва положението си, за да продава като за последно количества в Лидъл !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  24 Яну 2022 11:11ч.

  Денков да се маха от образованието. Той е като прът в спици. НПО_тата атакуват зверски пак системата, всичко е парализирано от Мария Габриел с нейните фалшиви измислени проекти. Нищо не може да правиш, ако не те одобри и не им пратиш снимки от работата си. Чудовищна система е създадена от ГЕРБ и Габриел с НПО, които сега си сменят партията, но остават същите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стар български лекар

  24 Яну 2022 11:19ч.

  Уважаеми потребители на пробиотици, по нашите земи от десетки поколения се консумира кисело мляко. То е истинския пробиотик, заедно с класическата туршия. А лактобацилите могат да се развиват само в мляко, но не в морковен, краставичен или какъвто и да било подобен растителен сок. Дори да са канадски или американски. Изводът е, че се предлага на хората предното менте. И как би могъл такъв "бизнесмен" да ръководи почтено държавата? Ясно е.... Яхнатият протест.... Промяна равно на подмяна....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Яну 2022 11:48ч.

  Разбира се, къде без него. Та нали целта на господарите на Света е да превърнат хората в подобие на говеда. Хора, които не консумират месо са с ограничени умствен способности - идиоти. Не го казвам за да обидя някой. Това е медицински факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Наблюдател

  24 Яну 2022 11:55ч.

  Сериозно ли хората,които не консумират месо са идиоти ? Тоест да разбирам,че електората на Възраждане са до един вегани ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Яну 2022 12:47ч.

  "Сериозно ли хората,които не консумират месо са идиоти ?" Разбирай го както си искаш, но е факт. Когато искаш да обидиш някого го наричаш говедо, когато искаш да го похвалиш, му казваш, че е лъв. Още от древността хората са видяли, че месоядните животни са по-умни. Когато през 18-19 век се развиват науките, са го установили с експерименти. В днешно време е научно доказано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоест да разбирам,че електората на Възраждане са до един вегани ?

  24 Яну 2022 14:02ч.

  Всички знаем избирателите на кои партии са вегани. Тези на Дай България и на ПП, което от своя страна е поредното доказателство в подкрепа на твърдението на Наблюдателя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еха

  24 Яну 2022 15:57ч.

  Не знам защо, но имам чувството, че такива като Кирил П. американците си ги отглеждат по няколко и при необходимост ги парашутират. Патологичен лъжец е и сладкодумен ... Уау! Как само го гледа фффлюбено журналистката от видеото на 9:13. Направо се разтапя, което показва, че у нас - по мнение на Н. Марков - избират предимно на хормонална основа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо му се размъти мозъка

  24 Яну 2022 16:20ч.

  Те тия бактерии върху всичко се развивали бе?? То ако беше така ветеринаря дето ги е открил щеше и в морковите да ги открие преди 100 години! Те морковите трябва да са с четири крака, рога и да казват МУУУУ!! Лъжец голям си е Кирчо и Асенчо! А Радеф и той !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бря, модераторът съвсем в стила на Дуо Илюзионисти:

  24 Яну 2022 16:57ч.

  Постът ми 19:35 изчезва, после пак се появява, тука има-тука нема. Ся малко по-подробно за Michael Karsch, състудент на Перфида в Хааавааад, откогато датира топлата им връзка. Започва като Managing Director в .... Soros Fund Management, зер съплеменник е на Филантропа. Впоследствие с благословията и участието на Сорос създава свой хедж фонд, Karsch Capital Management, където управлява инвестиции за $1.5 млрд. Закрива фонда през 2013 г. И той кът наш Кирчо е "сериен предприемач" и в директорски бордове на сександокуз места. Последно се подвизава и като председател/chairman на борда на Juice Press, където е и съсобственик. 70-тина магазина за фрешиз, където бутилка сок се продава за $12, салата - за $10, а пакетче с шест дребни сладки - за $5, всичко туй промотирано като некви веган-суперздравословни и чудодейни храни. Май оттук и Перфида е заимствал идеята за веган-чудодейния си пробиотик, с подбни маркетинг стратегии и надути цени. В сокчетата на Juice Press като добавка фигурира и фамозният Кирчов проВиотик. Самият Провиотик на Кирчо обаче не е част от продуктовата верига. Да припомня, през 2017 г. американската федерална агенция FDA забранява агресигнто рекламиране на пробиотици поради неустановен краен полезен здравословен ефект. Много вероятно е Соросовият възпитаник да има ръка в решението Перфида да се ориентира към политиката, която в България май е единственото средство да се правят пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 23.01.2022 в 17:12 Нима има разлика между "уважаван бизнесмен" и "измамник", та да възниква въпроса какъв точно е Кирчо? :)

  24 Яну 2022 17:31ч.

  Просто Киро?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  24 Яну 2022 17:32ч.

  Защо "Труд" ползват програма за глухи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко се връзва

  24 Яну 2022 18:18ч.

  Веднъж са дребните и едри измами на настоящия премиер, но е достатъчно да бъде видяна и жена му - изглежда като измита, леко малоумна лелка, която се прочува с поредна имитация на храна. Анти-мъж, женен за анти-жена се издържат от псевдо продукция, на която се хващат хора с огромни каверни в черепа, наместо с мозък. Ура за почтеното управление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, горещо препоръчвамна търпеливите да

  24 Яну 2022 19:26ч.

  изгледат туй youtube презентационно творение на Перфида в стил fake-it-till-you-make-it. Там може да се види корицата на списанието на Опра със същата снимка, но без фотошоп монтажа. Всички бомбастики около Провиотик са там накуп, а също около Volacom. Публиката ръкоплещи неистово на бодро представените измишльотини. Ма най-глуповатите му мисли са около държавния дълг, който Киро обсъжда само като хапсилютни стойности, а не като % спрямо БВП и бие тревога, че както вървели нещата - видеото е от 2017 г. - тоз % щял да стигне 100%. Тирана обаче им остави 2021 г. дълг/БВП от 28%. Под вещото управление на Дуо Илюзионисти за около година сега е около 36%. След което Киро се впуска в разсъждения как само с иновативни продукти можем да увеличаваме БВП и стандарта на живот. Почва бомбастиката с примерчетата/case studies Провиотик и Волаком кът некви осмо и девето чудeса на бълг. икономика. Най-смешното е, че в БГ съществуват бизнеси със сериозни приходи и печалба на хора, които не са помирисвали Хааавааад. Много бълг. IT компании, дори Еконт на Събев слагат в джоба си провиотика на Перфида.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Линк с мъдростите на Киро към горния пост:

  24 Яну 2022 19:27ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=j_npCJqBp4k

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  24 Яну 2022 20:20ч.

  лично от шефът ми го знаја, че при маркетинга 50% е лъжа...но мај в този случај лъжата е поне 75%. Преди 100 г и повече в штатите е имало категорија шарлатани, които обикалјат села и паланки и продават на будалите змијско олио, което лекува всичко...наш Киро го виждам на такава каруца/фургон с надписи, сладкодумен е и нјама задръжки в името на парите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Линк с мъдростите на Киро към горния пост: на 24.01.2022 в 19:27

  24 Яну 2022 20:34ч.

  Напротив, видеото е страхотно. Идеите на Кирил Петков са тривиални, но никой, който е бил на власт в България не ги е прилагал. В допълнение, въпросният сам е свързан със световни интелектуални центрове, с каквито никой от досега управляващите парокиални типове не е бил. Разбира се, преви една основна грешка—това, за което говори, не е наука. Това е технология и тези, които се занимават с него са техници, а не учени. Истинските учени не се занимават с приложения и патенти и даже се отвращават от всяка мисъл, че онова с което се занимават, може да има приложен аспект, камо ли да правят бизнес с него. Като казвам това, не искам да обиждам техниците. И от тях има нужда, а и те самите искат да припечелват. Обаче, трябва да се прави ясна граница между термините, за да се изпълняват по-успешно добрите бизнес-цели, които Кирил Петков си поставя. За пръв път България излиза от провинциалната си заспалост и застава като играч в света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИЕ С ФАЙЗЕР

  24 Яну 2022 20:45ч.

  сме от едно училище!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Линк с мъдростите на Киро към горния пост: на 24.01.2022 в 19:27

  24 Яну 2022 20:55ч.

  Проблемът пред Кирил Петков е, че простите и необразованите, които управляващите през последните 12 години натрапиха, ще слагат прът в колелата под формата на дълбока държава. Кирил Петков няма да може за толкова кратко време, даже и коалицията му да просъществува 4 години, да се справи, да уволни и да изличи много големите некадърници, които предишнот просто управление натрапи. Затова, никак не съм оптимистичен относно приложението на прекрасните бизнес-идеи на този млад човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 20:34, Бръчет,

  24 Яну 2022 22:30ч.

  очевидно за теб не съществува разлика между сериозен дебат за икономически политики и оптимална бизнес среда, оптимално алокиране на ресурси - инситуционални, човешки и публични и пр. - и една презентация, посветена на промотиране на два бизнеса на Кирил Петков като case studies за "мултидисциплинарна иновация" (buzz words на КП). При застаряващо население, структурна безработица, регионални дисбаланси на заетост и доходи, словесните фойерверки на КП не вършат работа, защото в тази "иновативна икономика" няма място за цялото население. Как да бъдта включени тези, които не се вписват? В редица страни се привличат в по-изостанали региони инвестиции при по-ниски нива на облагане, при данъчни преференции, отстъпване на земя за индустриален строеж, създаване на инфраструктура и пр. Говори ли КП нещо подобно в презентацията си или само надува балона "провиотик" (продажби за 2020г 800 000 лева, 4 осигурени служители) и "волаком" (с които вече не е свързан, те имат продажби под $4 млн). Защо българите се прехласват толкова лесно по голи фрази и бомбастика, разговорът трябва да е много по-сериозен и не в рамките на TEDx

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 20:55

  24 Яну 2022 22:35ч.

  "Затова, никак не съм оптимистичен относно приложението на прекрасните бизнес-идеи на този млад човек. " Може ли по-конкретно. Извън провиотик и волаком - бизнес начинания с изключително скромни резултати като продажби, печалба, заетост - какви са "прекрасните бизнес-идеи на този млад човек", бръчет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • васил порточанов

  24 Яну 2022 22:59ч.

  Друго си е да размахваш бухалката на СИК и да прогониш милиони от България. Какъв е тоя Киро, "сине майчин". Държавата е наша - на мутрите от симеоновската школа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 20:34, Бръчет, на 24.01.2022 в 22:30

  25 Яну 2022 0:12ч.

  Икономически политики, оптимална бизнес среда, оптимално алокиране на ресурси - институционални, човешки и публични и пр. са празни приказки, докато не ги облечеш в конкретни действия. Икономиката не е наука и всякакви такива алабализми не струват и пукната пара, докато не се справиш с неистовата корупция и клентелизъм на Борисов, почиствайки дълбоката държава. Тъкмо това е, в което се съмнявам, че Кирил Петков ще успее. После, ти, явно не си чел нищо от Шумпетер, чийто привърженици са новите момчета във властта. Застаряващо население, структурна безработица, регионални дисбаланси на заетост и доходи са без значение, защото това са 98-те процента, които винаги ще са товар за едно общество. Онова, на което разчитат новите, са 2-та процента, които винаги и навсякъде дърпат света напред. Ако им се осигури среда да се развиват и печелят и мафиотските борисовщини не им крадат компаниите и печалбата, то и останалите 98% ще захлебят. Човекът ти обясни в тед-а, че няма как да захраниш тези, които чакат на копанката, като вземаш заеми или го оставиш на самотек. Трябва да се стимулират онези, които са иновативни и държавата да разпери крило над тях, за да ги опази от крадливите мафиоти на Борисов. Това, което казвам е, че Кирил Петков няма да успее, защото крадливите некадърници Борисов ги е загнездил много дълбоко в администрацията и във всички останали пукнатини на обществото и те ще пречат колкото могат. Кирил Петков далеч няма да е в състояние да ги премахне, даж за пълен мандт от четири години. Лесно е да се руши, а много трудно, да се гради. Работено е дванайсет години и отвъд да се насади тъпоумието и крадливостта и за справянето с тези злини са нужни десетилетия. Трябва Кирил Петков да се назначи за пожизнен премиер, за да може само да се започне това хигиенизирание. Положението е безнадеждно. Така, с великолепни идеи, няма да стане. Трябва по-решително. Колкото до Кирил Петков, той е просто един човек, който си споделя опита. Идеята му да прави бизнес с пробиотик, който няма животински произход, е просто гениална. За съжаление, не той е авторът на тази идея, но и Бил Гейтс, и другия, къв беше, от Епъл, и тяхното не е тяхна идея. Дай да те видим и теб, да обърнеш сто хиляди на година от такова нещо и тогава говори. Има и по-лукративни бизнеси, разбира се, но нашият това е решил, това прави. Не трябва в никакъв случай да се подценява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 00:12 Бръчет, секи клакьор/апологет е по закон

  25 Яну 2022 4:21ч.

  по-забавен от идола си и ти не си изключение. Накратко: първо си дай сметка, че идолът ти е заснел себепромоцията си през 2017г., т.е. около 3-4 години след първите полировки/grooming от Капитал/Икономедия, нещо като ранна заявка за полит. кариера. Оттам и противоречието: от една страна себепромоция като "успешен сериен предпринимач/entrepreneur", от друга с оглед политическото бъдеще - промоция на едва ли не "държавна стратегия" за иновативна икономика. Да оставим на страна "успешните" бизнеси, сега той е политик и МП. Т.е. трябва да генерира държавни политики, а не пробиотици. И това да са политики, които не обслужват 2%, а всичките 100% от населението, някак си. Избий си от главата тези 2%, не се учудвам, че безкнижник като КП не е стигнал по-далеч от Entrepreneurship 101 в изучаването на Шумпетер. С оглед на обстроятелствата сега, като държавник, ще му е по-полезно да се съсредоточи върху теорията на Ш за икономическите цикли и съответните политики. Да остави, заедно с Ъсеншу Очото и пéканото момченце Пеканов, неокейнсианските мераци, "Модерната Монетарна Теория" "левите политики с десен изход" (бе каква каша е из главите им?!) и да се върне към Австрийската школа, родила Шумпетер. А колкото до тези елитарни 2%, има нужда от останалите 98%, щото някой все трябва да храни и обслужва "елитите", нали? И щото не всеки има спосбности да работи в хайтек/биотек/IT/...., но пък може да ти поправи колата и да ти направи басейна в задния двор. И с това даже генерира БВП, който сумарно е доста по-висок от този на "елитите". И не ми обяснявай, че държавата трябва да тантурка тези 2%. Не мисля, че "държавата" е била в гаража на Джобс и Возняк, нито е надничала в гаража на Хюлет и Пакард или е сглобявала в работилницата на Форд първия и следващите ФордТ. И не съм чул отдалеч - може и да греша - "мафията на Борисов" да е завзела иновативна/хайтек/IT компания в България. Просто няма да знае, какво да прави с такова чудо. Тъй че няма смисъл от героизиране, идеализиране и пожизнено поданичество, особено на личности като КП и АВ. Или се справят, или аут. Давам им по-щедро 7-8 месеца, какъвто е time lag за имплементиране на макроикон. политики и решения и някакви първи резултати от тях, но никак не съм оптимист. Просто не се виждат тези политики засега

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Яну 2022 6:14ч.

  България предпочете бацила пред шнорхела! Важното е да имаш избор - а, избор на ментета у нас - дал Господ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 00:12 Бръчет, секи клакьор/апологет е по закон на 25.01.2022 в 04:21

  25 Яну 2022 6:51ч.

  Ти, нещо май ме обърка с някого. Въпросните са неолиберали и е просто учудващо как се прошмулиха между глобалистите, та даже и да ги турят за министър-председатели и незнам що си. Да не говорим пък да ме взе и за привърженик на Хайек и Милтън Фридман. Всичкото това, доказано не работи. Изобщо, доктринерство от сорта на леви цели с десни политики винаги е мижи да те лажем. Става единствено за предизборна кампания. Но, ако се откажем от всякакви такива празни философствания, а поставим въпроса ребром, спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се. България винаги е била сама и да се чуди човек как изобщо е успяла да оцелее. Та, на този безнадежден фон, онова, което предлага харвардкият ентусиаст в тед-филмчето, е просто неизбежно. Няма да се получи, обаче, както казах, защото крадливата шайка и хунта е пуснала дълбоки корени. Те от IT може и да не разбират (не че е кой знае какво да разбираш от IT), но от крадене разбират и като зърнат някъде печалба, веднага бързат да я отклоняват към джоба си. Сега, вярно е и това, че на Кирил Петков му потръгва, защото името Харвард стои зад него. Без това име иди прави бизнес колкото и да си гениален. Без връзки никаде нищп не става. Ако си спомняш “Мистерията на българските гласове”. Българин никога, ама никога, при никакви обстоятелства не би могъл да направи и един лев от това. Милионите ги направи един, който дойде от Швейцария, с автоматични световни връзки, който изкупи на безценица никому ненужните песни на ансамбъла на Филип Кутев. Какъв е и що е сам можеш да се досетиш. Та, и в случая, много умната и единствено възможна държавническа идея, за да ни чуе светът и да ни даде парите си, е, че Кирил Петков ще вдъхнови инкубатор, след което ще използва връзките си, та първоначално да даде тласък. После, младите, веднъж пуснати в истинския бизнес океан, сами ще се окопитят, ще си направят собствените връзки и ще почнат да хвърлят хайвера си в топли морета, къде няма завистливи и крадливи борисови очи. Така се почва. Иначе, онези, за които си заплакал, само ще се тръшкат и като не им се уйдиса на неоснователните щения, ще излизат на улицата. Знам, че има много тъга и несправедливост, но тя няма да се намали чрез пригласяне. Първо се спира грабежа чрез кражби и корупция, за да отидат тези пари при въпросните и второ, създават се условия за младите и кадърните да печелят от световни пазари, без да им се пречкат разни мутри и тъпаци. Ма, аз ти преразказвам какво дадоха като програма двете харвардски момчета. Много хубава програма. Браво. Средата в България обаче е безвъзвратно опорочена и няма да стане. Наречи ме песимист, но аз смятам, че съм реалист. За да се осъществят такива идеи само с частна инициатива, макар и подкрепена от министър-председателя, няма да стане. Трябва много голяма подкрепа от голяма сила, както стана с намагнитените. Никога, по никакъв начин България сама нямаше да се справи с тия. И още мърдат, ръйш ли. На първия ред в Народното събрание се курдисали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чувал от магистралата

  25 Яну 2022 7:51ч.

  След толкова ровене в боклука, това ли изровихте. Жалки сте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иванчо

  25 Яну 2022 9:43ч.

  за продавач може и да се котира, но за държавник ......... безкрайно трудно е да се каже, че знае какво прави

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ШОРОШ

  25 Яну 2022 15:17ч.

  Вече са над 41 000 гледанията,язък! Много бързо го разкриха нашето момче. Затова трябва по бързо да бъде сменен Гешев, да няма разследване и последици. И за всеки случай да се готви Асен Василев за Премиер, резерва Лена Б.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 6:51 Бръчет, с никого не та бъркам, я си виж

  25 Яну 2022 15:39ч.

  поста в 00:12, в който ми обясняваш, как 2% мъкнат на гърба си безполезните 98%, IT клъстери никнат навсякъде и повсеместно кът юзините на комунистите след 1944 г, държавата заплаква със златни сълзи върху 2-та % и ги слага в пазвата си да ги тантурка за наше добро, избираме доживотно тоз salesman КП за Дуче и вопще са оправами за векове напред. И за тез писания си са турил в редичката на Хайек и Фридман?!?! Ми ти с тез писания си извървял до края, по Хайек, пътя към робството, бе бръчет. Прочисти и проветри си краниума. Да живейш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 6:51 Бръчет, с никого не та бъркам, я си виж на 25.01.2022 в 15:39

  25 Яну 2022 19:18ч.

  Аз ти казвам какво Шумпетер мисли, ти взе, че ми го приписа на мен. Аз двата процента бих ги свел до един. Помисли какво беше положението по комунизма. Ако имаш ентерпреньорска жилка в теб, ставаш член на ЦК, а още по-добре на Политбюро. Тогава така, днес иначе. Както дошло. Големият ентерпреньор, единият процент, винаги му намира цаката. Та, да се върнем на темата. Преди малко, понеже е наблизо до Trader Joe’s, където пазарувам това-онова, мръднах да го видя това скромно магазинче на 22-ра улица, почти на ъгъла на 5-то авеню. Казва се Just Plants, а под него се мъдри Juice Press. Май има още два в Манхатан. И, да, на рафтчето има два вида алуминиеви контейнерчета, едното зеленичко, другото оранжевичко. Не разбрах каква точно е разликата (понеже четох за морковите, та може оранжевичкото да е морковяното). Единствената разлика, която ми се наби на очи е, че едното се разпространява от MICHAEL KIRIL, а другото от Proviotic. Както и да е. Но, прави впечатление, че цената е точно $40.00, не $39.99 и разни други шмекерлъци—виганска честност и почтеност. Това си е почти 70 лева. Не знам колко е в България, но аз лично за такова нещо не бих дал и лев. Тук обаче говорим за бизнес и за ниша. която съществува, а не за ползите или вредите от добавка. Обаче, и друго нещо—гордо се обявява, че е произведено в България, European Union. Дай да видим как ти ще сложиш на рафта, макар и на най-схлупеното магазинче в Манхатан, нещо произведено в България. Имаше до нас един йогистки магазин, в който се продаваше уж българско кисело мляко Тримона ли беше, не си спомням, ама си го заквасваше тук по обясними причини. Магазинчето пропадна и по-нататък не съм търсил. Но това беше като капка в морето на милардера-кюрд с Чобани. Имало, приятел ми каза, и някаква бъгарска смеска на основата на кьопоолу в Trader Joe’s, но така и не я намерих. И, това е. Тук борисовчетата са по сто или по хиляда (той от тях се учи, де) и е непробиваемо. На Кирил Петков провиотика даже не съществува в списъците на препоръчваните вигански пробиотици, въпреки че, според скромното ми мнение, е по-добър от всичките, защото се основава на bacillus bulgaricus. Тъй че, да видиш в Манхатан нещо произведено в България, е все едно да видиш чудо. Заслужава си да си направиш даже селфи с него. От всичко това, рабира се, излиза, че Кирил Петков едва ли може да води нацията с личен пример, но това е без значение. Какъв пък личен пример можеше да даде Борисов? Кирил Петков направил каквото могъл, все пак, на американския пазар. То, можеше и Домусчиеви да станат премиери по бизнес линия, защото някъде четох, че имали даже заводи в шест щата. Но, нямат Харвард зад гърба си, а и явно не им се занимава. Все пак, това е жертва, да се изпъчиш начело срещу цунамитата в една обрулена страна. Иначе, ясно е кой го сложи за премиер, защото за такива като Херо, да кажеш Харвард е все едно за Господ да говориш. А и теоретично, идеите и на двамата с Василев си ги бива. Но “тука е така” ще им изиграе лоша шега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе бръчет, ти съвсем ма ошашави

  25 Яну 2022 23:10ч.

  В No Frills-а до нас е пълно с бълг. стоки: пинджури, кисело зеле в буркани, лютеница, праскови в буркани, бяло сирене и нам-си-кво още. И кво ся, да прайм тез български производители и износители министър-председатели на България? Бе отде са пръквате таквиз Ентетегенти? Пък за Шумпетер, като ми намериш това за 2-та процента, черно на бяло из трудовете му, ми са обади, ша та препоръчам за PhD програма - още една измишльотина на Киро Перфида, нещо като рекламата с Опра и Джокович. Те с Ъсеншу са две селячета, ма Очото е по-Андрешко и по-голям хитрец, и поне не си отваря толкова често устата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе бръчет, ти съвсем ма ошашави на 25.01.2022 в 23:10

  26 Яну 2022 3:04ч.

  Както казах, тук не обсъждаме pro и con на пробиотиците, а се взираме единствено в бизнес-нишата, която съществува и в която се е впило нашето момче. Апропо, само пътьом ще ти спомена, че пинджура и киселото зеле не стават за пробиотици, защото солната киселина в стомаха трепе съответните бактерии без забавяне и те не достигат до червата. Тъй че, размина им се на производителите на кисели краставички да стават министър-председатели. Язък, ама карай, и без министърпредседателстване ше преживеят някак. Колкото до двата шумпетерски процента, навремето не бях и чувал за тях, хал хабер нямах и за въпросния, което трябва да си остане така, защото за откровени малоумия не е добре да знае който и да е, включително и аз. Обаче, ако Радой Ралин беше сред нас, то щеше да ти каже, че не веднъж съм му излагал теорията си за единия процент, основана на антерпреньорството да се добереш до политбюрото и цекато и той ме провъзгласи, ай да не казвам за какво, за да не прозвучи нескромно. Сега, какво да направя като го няма, за да го привлека за свидетел, та ако щеш вярвай. Тъй че, предлагай за PhD програма, няма да ти преча, и без друго PhD програмите по икономика са някаква интелектуална подигравка, та да им повдигнем малко нивото. А, колкото до the 2% mindset, за другата PhD програма, дето си се засилил да ме предлагаш, можеш да отгърнеш, например, Busines Cycles на Шумпетер на стр. 100, от която нататък той разгръща идеята си за enterpreneurs, които дърпат напред обществото. Това, наред с creative destruction, се считат големите приноси на въпросния. Има го и в други негови текстове, но защо да се ровим в безинтересни работи? Сега, ако ти седнеш да твърдиш, че успешните антерпреньори са повече от 2% от населението, то трябва да оспориш преобладаващо мнение. Малко индиректен може да ти се стори този отговор, но да търсиш буквоядски да намериш точно числото 2 и до него залепен символа за процент в текстове на Шумпетер, такова нещо може и да намериш, но не си струва търсенето. Все пак сме когнитивни същества и на много от нас доброто справяне със силогизмите не ни е чуждо. Колкото до селянчетата, това е пробивният типаж в цял свят. Ела да ги видиш канадци, хич да не говорим за австралийци и новозеландци. Коренякът американец (от САЩ имам пред вид) не може да се вреди от тях. Амбициозни напънати, на американеца не му остава друго, освен да се кокори. Ще ги видиш сега македонците, като Запада натисне да станат членове на ЕС. Няма да можеш да ги спреш. Край с България. И даже нашите амбициозни селянчета, каквито и без друго са си некадърни в големите дела, виждаме ги, няма да могат да им насмогнат. Ами, като заприиждат разни сирийци (даже само за приемливата част от тях говоря) и други, стой, та гледай. Българинът няма шанс. Тъй че, радвай се поне на хубавите идеи на младите, селянчета, неселянчета и се моли да ни се размине националната катастрофа с приемането на Македония в ЕС, вместо България да я присъедини едностранно към себе си и така Македония да стане член на ЕС, което е единственото честно и почтено решение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай мангал

  26 Яну 2022 11:36ч.

  и каква е връзката Plovdiv-online Труд и Дачков ... Герб излезе новина и от Афера като помества информация изнесена от Дачков и Тихомир еди кой си която е качена в YouTube ...че Петков е гей ! И какъв е извода , че дори и да бъдат осъдени тия хубавци , Герб ще им плати масрафа с кюлчета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бръчет 3:04

  26 Яну 2022 16:49ч.

  Излез и са разходи малко. Колкот по-дълги постовете - по-затлачен краниума. Дано не та приберат някъде от разходката, де. Онез с белите престилки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бръчет 3:04 на 26.01.2022 в 16:49

  26 Яну 2022 17:04ч.

  Раздвижи вятъра, май. Не знам как да ти го кажа по-късо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай мангал на 26.01.2022 в 11:36

  26 Яну 2022 17:40ч.

  Живеем в много гнусен свят на цифров фапизъм, в който всяко нищожество може да направи провокация, каквато са направили спрямо Кирил Петков. Този цифров фашизъм ще се укрепва все повече и ще процъфтява, докато превърне в роб всеки, който не принадлежи на елита. Какъвто и да е Кирил Петков, да се борят с него чрез такива методи, е отвратително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  26 Яну 2022 18:31ч.

  Вместо да си чешете езиците с глупости, намерете някой да тества тези пробиотици за това дали наистина бактериите в тях са жизнеспособни и ако са дали оцеляват след преминаването на бариерата на солна киселина в стомаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest на 26.01.2022 в 18:31

  26 Яну 2022 19:04ч.

  Не е възможно да се направи подобно изследване, защото, освен комплексността на въпроса, самата наука е корумпирана (а медицината даже не е и наука). Всякакви финасови интереси и егоизми се преплитат и не си струва изобщо да се дава ухо. Трябва лично да провериш дали нещо ти действа добре, някак, по интуиция, ако щеш. Ето нещо, което на мен се случи. Всяка година, когато се връщам от България съм много зле. Въздухът в София е убийствен и ми трябват месец-два да се съвзема тук, в щатитие. В началото на 2020 г. го изкарах особено тежко, а това е началото на уж-пандемията от Ковид-19. Случи се така, че в София ми попаднаха капки за нос “Нарине” с някаква арменска бактерия, които възстановяват наталната бактериална флора в лигавицата на носа. Тази флора се предава от майката на детето, за да го предпазва през живота му, но поради влошените околни условия се разгражда. Тези капки, в комбинация с дестилираната вода, която пия, ме спасиха, както никога досега, от даже и най-малката хрема или настинка и то в период, когато натрапиха на цял свят да полудее от едно нищо. Какви ваксини, какви пет лева? Всичките ми приятели и познати с по две ваксини и бустер се нартъшкаха и берат душа, а аз нямам даже и следа даже от неразположение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 18:31 Quest

  27 Яну 2022 5:50ч.

  Преди време питах личния си лекар, кво мисли за пробиотиците, ползата от тях и дали ми препоръчва да земам. Завъртя очи към тавана и ми рече: Ми ку искаш … Тва е лекар, който употребява 8 часа седмично, да следи новости в професията си. По-горе писах: 2017 FDA забранява агресивна реклама на пробиотици поради недоказан ефект. Туй, кует си писал/а за приемането им орално и стомашната среда, остава голям и валиден въпрос за полезността им. Но не е пречка за Big Farma и entrepreneurs кът КП да ги предлагат. It’s your money…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  29 Яну 2022 18:49ч.

  Вижте кариерата на Плевню, сравнете я с тази на Кирчо и се опитайте да откриете разликите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи