Вацев: Радев и Борисов не си дават сметка, че влизането в „Три морета“ е равносилно на война с Русия

Вацев: Радев и Борисов не си дават сметка, че влизането в „Три морета“ е равносилно на война с Русия
Инициативата „Триморие“ е военно-политически проект за отхвърляне на Русия според мнението на геополитическия анализатор доц. Валентин Вацев, изразено по радио „Фокус“. Развоят на тази инициатива ще окаже влияние върху електоралните нагласи у нас и бъдещите коалиционни партньорства след предстоящите избори. „Всъщност, тук идеята е да се постави стена от държави - тампони между Русия и Западна Европа, и по-специално Германия. Защо в България се появиха тези непонятни за мен пертурбации – президентът ходеше някъде, пък го върнаха, пък от своя страна министър-председателят не крие своята амбиция да възглави участието на България. Предполагам, че уважаемите господа не си дават сметка, че ангажирането на България с инициативата „Триморие“, това е равносилно на война между България и Русия. Във всички случаи ние виждаме как определени сили се опитват да вкарат България в една барикада, да превърнат България в елемент от една барикада, която разделя по вертикалата, гледано от север на юг надолу Русия от Европа. Това е опит за изграждане на антируски кордон.“

 

„Този проект не е нов. Предполагам, че в България на този план за „Триморието“ гледат по различен начин. Сигурно си го представят като някакво продължение на Европейския съюз. А всъщност този проект е продължение на НАТО. Ясно е, че НАТО няма да удържи много дълго, тъй като НАТО вече е разбита организация. Опитът да се изгради триморски съюз това е опит да се изгради на мястото на НАТО нещо по-жизнено и по-добре целенасочено и по-добре финансирано“, коментира анализаторът.


Той разясни, че проектът „Триморие“ обикновено се свързва от хората с това, че се е появила в Полша в междувоенния период и е работа на полският ръководител Йозеф Пилсудски.


„Но истината е още по-надълбоко“, отбеляза доц. Васев и подчерта: „Всъщност, тук идеята е да се постави стена от държави - тампони между Русия и Западна Европа, и по-специално Германия. Още бащата на англосаксонската базова геополитическа доктрина – атлантизмът, сър Халфорд Макиндер, в свой исторически доклад, четен пред Кралското географско дружество в 1904 година казва съвсем ясно: „Главният проблем за англосаксонската цивилизация и за нас всъщност, би се появил тогава, когато и ако безкрайните ресурси на Русия се комбинират с технологичния гений на Германия“. Оттогава досега е ясно за всеки, който се интересува от геополитика, че съюзът между Русия и Германия, това е ужасна катастрофа за англосаксонската атлантическа цивилизация“.


В анализа си за „Фокус“ доц. Васев обърна внимание на целите на проекта: „С други думи трябва да се направи всичко, което е възможно да се направи днес, най-късно утре исторически казано, за да може Русия и Германия да не са в добри икономически, политически и културни отношения. Казано съвсем просто – трябва да се спре „Северен поток 2“, защото това е невъзможна комбинация между Русия и Германия от гледна точка на атлантизма. Трябва да се спрат културните, политическите и всички други отношения, а за тази цел трябва да се изгради бариера от тампонни държави, започвайки от трите прибалтийски държави, минавайки през Полша, надолу през Беларус, но с Беларус не стана на този етап, и стигайки до Румъния, и разбира се, до България. Това е много стара геополитическа схема. Разбира се, този съюз е антируски, яростно антируски, милитаристично антируски“. 

 

Присъединяването на нашата страна в този съюз анализаторът представи така: „Включването на България амбициозно и на драго сърце в този съюз означава България да поеме откровено, очевидни военно-политически ангажименти за конфронтация с Русия. Може просто да се каже, че името на войната между България и Русия това е „Триморието“.

 

Валентин Вацев изрази мнение, че не допуска този проект да може да се реализира много лесно и обвърза евентуалната му осъществяване с главното събитие в световната политика – изборите за президент в САЩ.

 

„Ако победи Тръмп, този проект за „Триморието“ ще бъде суспендиран за определено дълго време, той няма да се развива или почти съвсем няма да се движи. Обратно, ако победят демократите, не само ще започне да се променя картата на Балканите, не само че в България ще може да кажем, какво правителство ще има и дори ще можем да прогнозираме някои имена в бъдещето българско правителство, но ще започне нарастване на налягането на военно-политическото напрежение между Русия и Украйна, тъй като Украйна е главната точка на конфронтация с Русия."

 

Помолен да коментира наскоро възникналия „ажиотаж“ около „Три морета“, в който президентът Румен Радев имаше проблеми, вкарали го в „приключение“ в Естония, експертът по геополитика заяви: „Защо в България се появиха тези непонятни за мен пертурбации – президентът ходеше някъде, пък го върнаха, пък от своя страна министър-председателят не крие своята амбиция да възглави участието на България. Предполагам, че уважаемите господа не си дават сметка, че ангажирането на България с инициативата „Триморие“, това е равносилно на война между България и Русия. Във всички случаи ние виждаме как определени сили се опитват да вкарат България в една барикада, да превърнат България в елемент от една барикада, която разделя по вертикалата, гледано от север на юг надолу Русия от Европа. Това е опит за изграждане на антируски кордон.“


За възможната реализация на проекта Валентин Вацев изрази своята позиция „като българин, който се интересува дават ли си сметка неговите сънародници, в какво вкарват българското общество“. 

 

Източник: "Фокус"

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • хаусхофер

  28 Окт 2020 16:55ч.

  Не се знае какво е оставила Съветската армия при изтеглянето си в недрата на държави като Полша, Унгария и Източна Германия. Ако се продължава с това конфронтационно настървение от страна на американците и техните източноевропейски лакеи, някога някъде все нещо ще избухне в буквалния смисъл. Или изведнъж източногерманския народ ще си поиска зелените руски човечета да го освободят от дюшекчийската чума. И тогава ще започне един библейски плач и скърцане със зъби... защото който се води по акъла на американците, става неадекватен като тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  28 Окт 2020 16:56ч.

  Не знам кой какво си дава, но се радвам, че радев навреме си показа рогата... в случая бяхме измамени, докато за другия вече не ни пука! Следващия път и за цачева бих гласувал, но не и за радеФ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България на три океана

  28 Окт 2020 17:06ч.

  Много интересно, Радев и Борисов не си дават сметка, а изкукуригалия учЕн от снимката си дава! Ми пиши им писмо да им кажеш бе, смешник! Т. нар. "коментатори" се оляха да ни заливат с простотията си! Ай сиктир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Окт 2020 17:07ч.

  Следващия път и за цачева бих гласувал, но не и за радеФ! поради липса на кандидати верно са почнали да ви събират от улиците и кръстовищата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Окт 2020 17:09ч.

  България на три океана на 28.10.2020 в 17:06 т. нар. смешник има най-висок рейтинг сред политическите коментатори - всяко негово видео се гледа от поне 40 000 души.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помнещият

  28 Окт 2020 17:11ч.

  Вацевият, те, радев и боко не са там за да си дават сметка ! Троянските магарета служат за друго, празнодумецо !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://geopolitica.eu/2018/167-broy-1-2018/2773-geopoliticheskite-izmereniya-na-initsiativata-trite-moreta

  28 Окт 2020 17:15ч.

  Зная, че някои хора не обичат да четат, но се налага, преди да пишат глупости по форумите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: България на три океана на 28.10.2020 в 17:06

  28 Окт 2020 17:17ч.

  Пич, за тебе се отнася.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къдринка Къдринова, baricada.org

  28 Окт 2020 17:47ч.

  Кой е по-по-най-американодраг – Борисов или Радев? Единственото ясно, откроило се сред всички тези страсти, е впечатлението, че в този случай президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са в люто съперничество помежду си кой от двамата е по-по-най-американофил и американодраг. Но да се ослушаме пак и за бученето откъм „Три морета”, от чието талинско ехо до София не отекна почти нищо заради заглушилата го караница Радев-Борисов. Най-същественото от този форум бе споменатото онлайн изказване на Помпео, в което държавният секретар на САЩ очерта ключови трасиращи линии за И3М. Той в прав текст обяви, че инициативата цели да възпира „авторитарните фактори в Москва и Пекин” и техните енергийни и инфраструктурни сделки. Но това не е ново – всички отдавна го знаят. По-интересна бе онази част в изказването на Помпео, в която той се спря на финансовите измерения на „Три морета”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • къса памет

  28 Окт 2020 18:16ч.

  Българските управници винаги са залагали на губещия. А в по далечното минало си спомням за един друг министър-председател яростин русофоб и диктатор и как завърши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  28 Окт 2020 18:46ч.

  вече 30 години сме извън СИВ(којто се разпадна), Варшавскија договор(којто се разпадна), а нЕкои оште не са вдјанали, че те са останали в историјата, драпат носталгично без да знајат какво точно им е мерака. Мъка им е, разбирам, но такова е новото време. Војната е пак студена, и този експертин би трјабвало да го знае, но сега сме от другата страна на барикадата. Мъ било тва Триморие равносилно на војна? Хајде бе, когато руснаците оградиха Западен Берлин със стена, блокираха пътиштата и жп линиите до него и тој остана откъснат от света с идеја да бъде задушен, от самолети с парашути близо 1 година американците хвърлјаха храна и всичко необходимимо за 2 млн жители, и нјамаше војна...мъ сега много нервни мурзилките, все с војна плашат, рублите ли им отрјазаха или просто се натјагат за повишение???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До мечтаещия си за "България на три океана"

  28 Окт 2020 19:04ч.

  Чш-ш-ш-ш, омбре! Изкукуригалият май си точно ти. Вироятно си и "евроатлантик", щом си мечтаеш за океани. Запомни, тиквенико нещастен, че ако искаш да си наясно с нещата в политиката и геополитиката - слушай и чети Вацев и само Вацев, а също и проф.Иво Христов. Такъв ерудит като Вацев към момента у нас няма, въпреки пръкналата се вече цяла сюрия от "политолози", с все още редки, проскубани бради. Също така бъди сигурен, че самият Президент, както и съветниците му много внимателно четат и слушат Вацев, а не хранениците на разни отворени и полузатворени общества, като Огнян Минчев, Иван Кръстев, Красен Станчев и пр. Тия не случайно ги няма напоследък. Изпокриха се, защото доста им лъснаха задниците. Допускам, че същото важи и за съветниците на Борисов. Той самият трудно ще разбере това, което пише и говори Вацев или Иво христов, но съветниците му са и за това - да превеждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев

  28 Окт 2020 19:30ч.

  е прав по същество. Бърка, обаче, като си въобразява, че преизбирането на Тръмп ще забави проекта. Американците вече обещават финансирането му http://epicenter.bg/article/Radev-provede-telefonen-razgovor-sas-zamestnik-pomoshtnik-darzhavniya-sekretar-na-SASht-Matyu-Boys/230681/2/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zoro

  28 Окт 2020 19:35ч.

  След разните там отравяния и разстрели в Берлин, Русия неофициално се превърна в rogue state т.е. разбойническа държава и естествено започнаха мерки по изолация. Това е само началото. Северен поток е пътник. Германия няма да му дръпне официално шалтера, ще го остави да си пресъхне сам под американските санкции. Ще започнат и други ограничителни мерки срещу Русия - яки визови ограничения, конфискации на собственост на руски олигарси на западни територии и т.н. Ако демократите спечелят ще почнат яко да си връщат за номера с Тръмп. Белорусите започват да мразят руснаците повече от украинците защото им е ясно, че Лукашенко се крепи само благодарение на Русия. Затова и Путин не бърза да вкарва войски там за да не разпалва белоруски патриотизъм. Не знам какви три морета, но всички гранични на Русия народи без българите вече искрено я мразят. Изолационния кордон отдавна се е създал, сега само се формализира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • атлантически бесове

  28 Окт 2020 19:51ч.

  Фалшивите обвинения и липсата на сериозни основания за изолиране на Русия само ще задълбочава кризата на лъжците и фалшификаторите. Само много примитивни хора повтарят опорките на фалшификаторите. Цялата западна цивилизация се крепи на лъжата и я вкарва в бясна употреба, когато нещата се закучат. А те се закучват, защото бесовничеството на Запада му идва в повече, тогава започват да се търсят мними виновници в лицето на добрите и праведните. Накрая бесът на немирника отново ще подпали война, но този път ще се приключи сравнително бързо, а на България не виждам кой ще й прости задето заради продажните си политици и излъчващата ги псевдобългарска чорбаджийска каста, за трети път вдига ръка срещу освободителката си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добро утро!

  28 Окт 2020 20:05ч.

  Че това го знае всеки що годе грамотен! Ти сега ли откри Америка? Какво го разправяш на нас, разправяй го на фатмака, дето го инсталирахте за президент и сега ще се разчекне, за да докаже колко правоверен натовец е! Че нали баш той си издекламира урока за моретата и тръгна да си мери шлифера с Бойко кой е по-правоверен козяшки слагач! Това бесепарите сте големи глупаци! Натресохте фатмака-чехльо в президентското кресло, а той едно изречение не може да обели, замо лозунги бълва, в Брюксел пратихте една интригантка, една соросоидка и трупа мъдреци, дето докараха срамна резолюция за Стамбулската и сепаратистите! И най-накрая спретнахте един перверзвн съюз с прокопиевите! Виж тоя цирк и после се впускай в геополитиките, аланкоолу! Пфуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този път

  28 Окт 2020 20:21ч.

  на България няма да и се размине. Нейният реваншистки настроен продажен елит, съставен от наследници на чорбаджиите ни през турско /по обясними причини запазили се живи до днес и с все по-нарастващ процентен дял от населението/, за 30 години успя да я съсипе така и да я насади на такива пачи яйца, че трите национални катастрофи до сега вкупом бледнеят пред предстоящата. А може би е по-правилно да се каже - настоящата. Този път, освен тоталната разруха на икономика, здравеопазване, образование, намаляващо население, обезлюдени огромни територии, ще изгубим и близо 1/3 от територията ни, която ще бъде присъединена към югоизточният ни съсед тихо и безпроблемно. Разните му там европи, съюзи, пактове, сащове и пр., най-много декларативно да изразят възмущението си и .... толкова. Въобще няма и да си мръднат пръста за нас. Русия този път ще е пас, защото .... ами защото предателите заслужават именно тази съдба. Освен това, много е вероятно Русия тогава да не и до нас, тъй като за пореден път ще е заета да спасява Европа от поредния набег на англосаксонците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  28 Окт 2020 20:35ч.

  Има една аксиома в българската политика. НЕ ТРЪГВАШ СРЕЩУ РУСИЯ. Мразиш я, обичаш я, гледаш на нея практично, романтично, с неприязън - все тая. НЕ ТРЪГВАШ СРЕЩУ РУСИЯ. ЗАЩО?! Историята казва защо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вацев много го бива да зима завоя по корем,

  28 Окт 2020 20:51ч.

  и да ни доказва недоказуеми неща. ЗАЩО България би била евентуално във война с Русия? Той на този въпрос не отговаря. А не отговаря, защото така ги учеха някога политическите агитатори през комунизма. Хвърляш нещо, което би уплашило хората, не обясняваш защо е така и им гледаш сеира. Прочетох, че и Вацев щял да бъде член на новата партия на Малинов. Това даже не би могло да се коментира, на всеки е ясно какво значи това. А колкото до това, че България щяла да бъде "тампон" между Западна Европа и Русия, Вацев не казва нищо ново. Точно такава я смята навремето и Сталин Източна Европа. Само, че той си беше сложил ботуша върху Източна Европа и диктуваше положението. Сега положението не се диктува от Русия и това много ги натъжава руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • танго не за двама и без кеш

  28 Окт 2020 21:08ч.

  Сега положението се диктува от САЩ, но днес не просто сме сателит, а лимитроф без суверенитет. Затова ще ни насъскват срещу Русия, защото не могат да се примирят с това, че влиянието й нараства, а фиаското не само на САЩ, но и на целия западен неолиберален модел все повече изпъква. Сигурно в навечерието на 1941г. и други подобни умници като горния списвач са задавали такива тъпи въпроси към хора, подобни на Вацев. Сигурно са вярвали, че нашето съюзничество на Райха е някаква шега работа. Както и днешното на наглосаксите... Синдромът на западния бяс срещу Русия отдавна е симптом за болест. Болест, която упорито не се лекува, защото досега Русия все прощаваше, прощаваше безкрайно, защото безкрайна като руската равнина е всепрощаващата руска душа. Страхувам се, че тоя път обаче стомната ще се счупи. В случаи на антируска наглост, когато виждам, че упорито не се лекува, често си отварям и си прочитам много внимателно текста на песента "Вставай, страна огромная". Здравословна е при тежки случаи на безумна русофобска обсесия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вставай, страна огромная

  28 Окт 2020 21:24ч.

  Чуйте тази песен и тогава пак си “мечтайте” за “Три морета”. Приятно слушане: https://youtu.be/D0xGimfwDL4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо мълчите бе серсеми?

  28 Окт 2020 21:36ч.

  Защо Радев и Борисов не ни обяснят на дълго и на широко, както се мъчат да ни обясняват разни други несъществени неща, какво представлява инициативата “Три морета” и каква ще бъде ползата на България от нея. Как така, зад гърба ни, еднолично те решават вместо нас (за кой ли път), на тъмно и задкулисно, в една недостойна надпревара между двамата, съдбата на България? Пак сме готови да се продадем за жълти стотинки. Кога ще излезе един достоен държавник и открито ще ни каже, защо се прави всичко това, с каква цел и каква визия за бъдещето на страната. Освен да си мерят пишките, нещо друго ще направят ли за България или ще правят това, което им каже Мустафата от “”Козяк”? Къде е и опозицията? Те приемат ли тази инициатива или и те като нас не са и чували за нея? Защо са се изпокрили в дупките си и мълчат всякакви “лизатори” и “лози”? Някой нас смята ли ни за хора или ние сме простаците, прошляци, които няма нужда да бъдат уведомявани по този въпрос?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пресиян Алтъпармаков-Хоенцолерн

  28 Окт 2020 21:42ч.

  до Revi Zoro на 28.10.2020 в 19:35 Бе що не ходиш да си гледаш митниците и двайсетте еврака, пъхнати в паспорта, или източените под носа ти язовири, ми си тръгнал с Вацев мегдан да делиш? Колко още (по твоя преценка) цистерни с таратор имаш да изядеш, преди да се счете, че си му стигнал до кокалчетата? На глезените имам ФНАПРЕДВИД.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой?

  28 Окт 2020 21:53ч.

  Кой разреши на Борисов да направи учедителна вноска във фонда на “Три морета” 20 милиона евро? Кой ще ни обясни, какви ангажименти поема България в тази “инициатива” и как бълбукаме от тук нататък. Поне да бяха излезли да ни излъжат, че всичко ще е цветя и рози, но и това не направиха. Радев пак помъкна Десислава със себе си, а другия пък не пропусна калташки да го спъне. Селяндурска работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Вставай страна огромная"

  28 Окт 2020 21:55ч.

  Тая "страна огромная" подписа междудържавния договор "Молотов-Рибентроп" Русия и Германия нападнаха Полша и после правиха обща манифестация на ОБЩИТЕ им войски. Това се случи , когато вече беше ясно, какво представлява Хитлер. И това не попречи на Сталин да го направи не само с договор, а и с участие на войски. И айде без сълзи за горкия СССР, щото през същата година СССР нападна и Финландия. Та преди да се умиляваме на политиката на СССР през онези години, е необходимо да имаме и малко трезв поглед на историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • излезте и спорете, като не ви харесва

  28 Окт 2020 21:56ч.

  Вацев бил такъв и онакъв, а другите къде са? Да излязат от гъза на кучето и да спорят с Вацев като искат. Да видим кой е прав и кой не. Но Вацев чете на няколко езика, всеки ден, докато те си чешат топките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  28 Окт 2020 22:38ч.

  Някакъв дебил по-горе, спомена пакта за ненападение м/у Германия и Русия. Ами байно, то такъв пакт има и м/у Германия и Великобритания, и то година по-рано. Такъв пакт Германия е сключила с още 6-7 държави. А да си чул, че след нападението на Чехословакия и разделянето м/у Германия, Полша и Унгария, Сталин изпраща до Франция и Великобритания за общ фронт и възпиране на Германия?!? А да си чувал, че западняците отхвърлят това предложение ?!? А да си чувал, че Турция последна подписава такъв пакт с Германия?!? То да повтаряш, като ретранслатор, внушенията на разни кретени е лесна работа, ама по-трудото е да си размърдаш мозъка и да попрочетеш някои факти!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Окт 2020 23:02ч.

  Появи се напоследък някакъв конфликт между Нинова и Радев, Гласове твърдо са зад Нинова, което обяснява и организираната атака против Радев, лавина от статии. От друга страна Фокус видимо обслужва руски интереси, Вацев пък е авторитет от незабравимите времена на Жан Виденов и не е мръднал и на йота оттогава. Така се очертава и картинката, Радев трябва да бъде ударен и дискредитиран пред левите избиратели, или да бъде дресиран, за целта най-добре да бъде обвинен в русофобия, от всичко това Нинова ще получи един допълнителен бонус пред своите, тези, които вярват на подобни текстове, може да я вземат за русофилка. Или пък антиамериканка, което ще е още по-куриозно. Забелязва се и още една подробност, демонстративната симпатия на правоверния комунист Вацев към десния Тръмп, което пък ни подсказва, че тук място за принципи не е останало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е честно!

  28 Окт 2020 23:16ч.

  Радев започна война с БСП, а не обратното. Гнусно е да се обърнеш срещу единствените, които те подкрепят. БСП такива неща не прощава. Не прости нито на Първанов, нито на Станишев, на Татяна Дончева, на Румен Петков, на Сашо Томов. Няма да прости и на Елена Йончева, нито на Мая Манолова. И не би трябвало. В политиката такива салтоморталета са недопустими.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  28 Окт 2020 23:33ч.

  Ех, Вацев! Мислиш ли, че Радев като висш военен не е наясно за какво ни набутват в тази инициатива? Нема как ти да разбираш повече от него. Това е учил в не една военна академия и тук и в САЩ. И наистина ли мислиш сериозно, че Борисов му скрои капата, заради това той да участва в в срещата? На някой нещо не се хареса и май това е Биг Брадър и неговия чичо Сам. Май не искаха да чуят всички какво ще каже Радев, относно финансирането на проекта и дръпнаха юздите на Борисов да му спретне едно мутренско мероприятие. Та така де, най ти е време да излезеш в пенсия или играеш в отбора на Нинова. Ама тя е в уйдурма с Борисов, така че внимавай да не станеш за резил на стари години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Два пробити долара

  29 Окт 2020 0:20ч.

  И двамата - Борисов и Радев си редят техните лични пасианси, а картите им са подадени от американците. И двамата са осветлени и пробити американски слуги. Това е важното за нас избирателите. Да си знаем стоката. Най-точни бяха от ДПС - ОСТАВКА ЗА БОРИСОВ И ЗА РАДЕВ! Оставка за американските агенти! Театърът завършва - България е в клопката на САЩ и на предателите - всички управляващи - без изключение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Окт 2020 7:31ч.

  категорично съм против такива в нато и ес сме без референдум искам мир а не конфликти с русия не желая да ставам мишена на русия заради американските безкраини интереси на изборите да им покажем какво мислим по въпроса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Удар с чук:

  29 Окт 2020 7:34ч.

  https://www.segabg.com/touche/tush-10-28-2020

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  29 Окт 2020 8:01ч.

  Главната цел на ФАЩ не е Русия, а Китай. Засега с тия сватбарски инициативи плашат руснаците, че ще им спрат кранчето в Европа, защото те реално се финансират от там. Путин се усети, изгони от власт НПО-ниците в самата Русия, и постави националното законодателство над международното (в Америка практикуват същото). И нещо много важно, Русия в момента обяви, че на практика осигурява ПВО и ядрен чадър на Китай, което е изключително силен къч в дзурлите на западните милитаристи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  29 Окт 2020 8:48ч.

  Забравяте важни думи на президента, той обяви , че в триморие трябва да участват и страни извън ЕС, имайки предвид европейска Русия, а защо не и Китай...Затова Боко му спретна активното мероприятие. По отношение на милионите дадени без решение на НС трябва да питате опозицията - знаела ли е и ако да защо мълчи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Речникът ти, 007, е сякаш ако по времето на Червенков е имало интернет

  29 Окт 2020 8:50ч.

  Къч, дзурли (правилното е зурли), ФАЩ. Че и представите ти за света са оттогава. Кой луд ще напада Китай и защо? Половината стоки на света идват оттам. Това да не е бой в кварталната кръчма, напили се, сбили се и после някоя и друга синина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и цар Борис 3-ти

  29 Окт 2020 9:05ч.

  го е казал " винаги с. Германия, никога против Русия "! , след прозрението му , че " "военните са германофили, НАРОДЪТ СА РУСОФИЛИ, само аз съм българофил" . А сега да сменим германофили с американофили и да попитаме кои от управляващите са българофили. Май само Нинова, която де факто повтаря позицията на цар Борис, с позицията си срещу санкциите срещу Русия и е за приятелски отношения с нея, но през призмата на българските интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пак като присъединяването ни към Тристранния пакт

  29 Окт 2020 9:07ч.

  Срещу тази подлярска инициатива, спусната от началниците на ББ и РР, трябва да се борим, както се борихме срещу Истанбулската конвенция. Нали знаете, че без оня дебат, за който приносите на ГЛАСОВЕ също бяха велики, щяха да ни натресат конфекцията без да им мигне окото, а Борисов даже посмя да се опъне на цялата нация, че трябвало да слушаме началниците и ние да не се опъваме. Не трябва да ги оставяме на мира по тоя въпрос - непрекъснат натиск да се откажат от т.нар. инициатива, в противен случай са нелегитимни. Борисов отдавна е ясен, но Радев окончателно ни разочарова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  29 Окт 2020 9:24ч.

  Гласове, защо изтривате мнението ми, че Вацев е долнопробен проповедник на руското великодържавие! Очевидно и вие споделяте неговия лакейски мироглед!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Окт 2020 9:54ч.

  Ами защото си тъпак бе, радоне. А в крайна сметка никой не иска да слуша и чете тъпотии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Началото на края

  29 Окт 2020 10:03ч.

  Триморието си е абсолютен санитарен кордон не само срещу Русия, но и кордон против сухопътно проникване на китайски стоки и капитали. Шляхтите повтарят идеите на Пилсудски. Те и повремето на Йозеф Пилсудски бяха злобният пинчер на англосаксонците,тоест въздух под налягане.Немците винаги са имали проблем,че произвеждат хубави стоки,а гринговци, френци и ингелизи са заели пазарите,заели са суровините...... Ееее... какво да правят немците? Ами ще продават и на руснаци,и на китайци,и съответно ще внасят суровини от тях ,защото ги вземат на конкурентни цени. В историята всички кордони и стени са срутвани,защото са оръжие на отчаяните нефелници с изчерпан потенциал. Началото на края на империите е....когато започнат да строят стени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • другарю керкенезов

  29 Окт 2020 10:12ч.

  Вие да не сте от разложкия край с това име? Има един връх Радонов гроб над Разлог, вземете го изкачете и останете там. И много правилно ви нарекоха тъпак, явно американоцентричността ви е дошла в повече в тоя живот, затова е толкова мощно излъчването на тъпотия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мария

  29 Окт 2020 10:42ч.

  До Радон Керанов на 29.10.2020 в 09:24 Вие сте с лакейски мироглед и долнопробен проповедник на американското великодържавие! Доволен сте, че се превръщаме в колония на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев Сливата

  29 Окт 2020 10:50ч.

  Интересно, къде точно се позиционира в момента гуруто на бившия премиер Виденов - дали при Корнела, дали при баш-русофилите около Малинов, дали някъде другаде? При всички случаи не бива да се вярва особено на този самовлюбен нарцис с неясен говор и претенциите да е поредния "русофил №1", без да броим, че се смята и за "българския Дугин". Спомням си обаче, че след краха на режима на Виденов през 1997 за известно време беше забегнал в Обетованата земя. Не знам само, дали и тогава е бил русофил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проявител

  29 Окт 2020 11:44ч.

  Румен Радев се прояви, активиран от онези, на които е задължен. Кога е задлъжнял, може само да се досещаме - в натовската свръх държава, където са го обучавали за натовски генерал. Натовски генерал не означава български генерал. Ако е положил войнска клетва някъде в далечната 1986 година, Румен Радев се е заклел във вярност на българския народ и на неговата социалистическа република Народната република България, като е изрекъл, че е готов да пожертва и живота си, за да я защити (НРБългария), извикал е "Заклех се!" и е целунал социалистическото знаме на Българската Народна армия. Обезателно е бил член на БКП още от курсантската скамейка във Висшето Народно военновъздушно училище, защото е бил отличник във военно-политическата си подготовка и е завършил Народното училище като отличник, а след това, като член на БКП е имал зелената светлина да стане старши и висш офицер. Де-политизирал се е след конституционния преврат на една „кръгла маса”, под формата на правоъгълник, отменила част от Конституцията на НРБългария, който беше извършен през зимата и пролетта на 1990 г. от БКП и СДС. Кръглата маса на превратаджийте от БКП и СДС, обаче, по никакъв начин не отменя войнската клетва, положена от редник Румен Радев през далечната 1986 година, а напротив, задължавала го е да защити НР България и своя излъган народ от контрареволюционерите на БКП+СДС още в самото начало на прехода от държавност към разпад и подмяна на Народната република с република на олигарсите. Не така е постъпил младшият офицер Румен Радев през 1990 г. и вкупом с всички останали офицери, старшини и наборни войници и матроси на срочна служба, е извършил ВОЕННО КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЧЕСТВО, воглаве с армейския си генерал Добри Джуров - военният клетвопрестъпник №1 в българската история.///////// И ето само за няколко години проявителят - постъпките на Радев срещу българския народ и срещу българската държава - отново се задейства и той, натовският (но не и български) генерал Радев се прояви. Защото смешният Плевнелиев вкара България в „триморието” още през 2016 г., а Радев не направи нищо за да изтегли България от клопката на войната. За четири години дори не си направи труда да заяви от високия си президентски пост, че включването на България в полско-американската „Инициатива три морета” (И3М) обслужва американо-полския интерес за изолиране на Русия от Европа и на Европа от Русия, и е контра-продуктивна за българския национален интерес, който е да поддържа приятелски и взаимно-изгодни отношения с Русия. В допълнение, българите и техните деца и внуци са превърнати във военни заложници от безумната политика на слугинаж на САЩ и нато, провеждана от Радев, Борисов, Каракачанов, Паси… и си плащат, за да бъдат легитимна цел на ответен/изпреварващ военен удар. Супер скъпите самолети Ф-16/70 и супер скъпите два военни "модулни, многофункционални" кораба (маломерни противолодъчни корабчета клас корвет) са за ПРОВОКИРАНЕ на война с Русия, а не за защита на териториалната цялост на България по суша и море, защото не са способни на това. Те са натовско (американско) оръжие, платено от българския народ, за война на българския народ с руския народ. Касапницата на народите се подготвя от техните кукловоди, на чието разположение е и българският президент Радев. Веднъж предател - винаги предател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май при Малинов е хвърлил котва

  29 Окт 2020 11:51ч.

  Не съм виждал и чувал друг от ком анализаторите, който като него до успее за нула време да изрече хиляди лъжи. Борисов не може да му стъпи на малкия пръст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако за Радев важи това, че е клетвопрестъпник,

  29 Окт 2020 12:11ч.

  понеже се бил клел във вярност на българския народ и неговата социалистическа народна република, то какви клетвопрестъпници трябва да са цялата едномилионна БКП, които се клеха в комунистиеското верую, посрещаха бай Тошо с аплодисменти "преминаващи в овации" по време на сбирките им, пишеха оди за БКП, лижеха задниците на Кремъл и после се отрекоха от комунизма. И нито се засрамиха, нито се отказаха от желанието да са близо до кокъла. Още тогава ги гледахме как се натискат да стават членове на тази боклучава партия, и всички дружно знаехме, че техния "комунизъм" е само перде към достигането на желания от тях жизнен стандарт. Понеже стандарнта на обикновения българин граничеше със стандарта на Конго. Директорите отчитаха лъжливи постижения на заводите си, министрите отчитаха лъжливи показатели "по-нагоре" та да си спасят кожата и ако може да захлебят по-голямо парче от баницата. Въз основа на тези комунистически лъжи ООНто ни нарди на 27мо място по развитие на икономиката ни. Но хората знаеха истината, защото беше достатъчно да влязат в кварталния мгазин при празните рафтове и да разберат, че хвалбите в Работниеско дело са пълни лъжи. И затова Работническо дело повсеместно се използваше в тоалетната. За какво да се абят да произвеждат тоалетна хартия - тя си беше налице. И Вацев е пример какви анализатори бълваше тогава пропагандата. Друго и не произведе народната република, но анализаторите, готови да лъжат и мажат са си направо за Гинес. И се набута при Малинов и българо-руската дружба, защото къде да отиде. Да е такъв е учил цял живот и няма сега на 70 години да се променя. Трябва да се яде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 28.10.2020 в 17:15 Благодаря за линка!

  29 Окт 2020 12:51ч.

  Небезизвестният ястреб Джордж Фрийдман каза доста отдавна (https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc), че България и останалите източно-европейски страни са си... "буферна зона" между богатата на ресурси Русия и (безценния сграден фонд на) Западна Европа. Тази роля ни е отредена от тях, кукловодите, и ако си въобразяваме, че сме "приети в голямото европейско семейство" тъй радушно по друга причина освен реален терен за военни действия при следващият конфликт с Русия, (като например авторитета на Симеон СаксКобургГотски, наричан от народа мадридския крадлив дедо, или личните приятелства на "харизматичния" клоун, братиньото Борисов, или Криси, якото ни "рамо" в МВФ Кристалина Георгиева), значи сме глупаци или лунатици...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медиите са виновни за всичко!

  29 Окт 2020 13:08ч.

  Не всички хора имат време, достъп и качества (условия да търсят, намират и анализират информация), като Валентин Вацев, затова можем поне да го изслушаме... Според журналиста Иван Бакалов - медиите са основния виновник за окаяното ни състояние в момента, защото раболепно допускат промиването на мозъците на българския човек... Но какво да се прави - новоизпечените ни милиардери, които легално "правят" МИЛИАРДИТЕ си чрез внос / изгаряне на европейски отпадъци напр. в ТЕЦ Сливен, отравяйки въздуха (и съответно почвата и водите, И ХОРАТА за поколения напред) на най-добрия ни земеделски регион, придобиха за жълти стотинки и разпродадоха медиите ни на "правилните хора" като ам. ген. Петреус и съмнителен сърбин (обявен за персона-нон-грата в собствената си страна, що ли?), а пристрастни анализатори като Илиан Василев, (агент на МВР и ДС с агентурен псевдоним „Сашо 11“) който има запрещение да стъпва в Русия, след мандата му на български посланик там и последващите му политически изяви, редовно ни заливат с бясна русофобска помия поне два пъти седмично от гледаното предаване АЛТЕRNATIVATA... Просто трябва да си включим мозъците и да проверяваме всеки факт поне от 2 източника на информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • както е казал Пушкин

  29 Окт 2020 13:43ч.

  " не спори с глупака " , чийто лъжи за соца четем по-горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  29 Окт 2020 14:09ч.

  ...трябва да се разделя Полша отново ли, що ли...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжеш безогледно и глупаво

  29 Окт 2020 14:41ч.

  "Ако за Радев важи това, че е клетвопрестъпник, на 29.10.2020 в 12:11"////////// От изявленията на съветника на Тодор Живков, Костадин Чакъров, към 10.11.1989 г. БКП е наброявала 1 050 000 души. Едно средно голямо семейство през 80-те години на миналия век беше четиричленно. А населението растеше благодарение на семействата с повече от две деца - 5-членните семейства. Това автоматично означава, че половината от населението на България - половината от обикновените българи са ползвали "комунистически привилегии", каквито в действителност нямаше. Без да съм член на БКП, нито жена ми, като баща на три деца, получих от социалистическата държава голям тристаен апартамент на третата година от картотекиране за крайно нуждаещ се, на нормална и достъпна цена, при евтин кредит и сигурна работа за мен и жена ми. Народната република се грижеше за своите граждани и за бъдещото поколение, като имаше Постановление на Държавния съвет на НР България за насърчаване на раждаемостта и на многодетните семейства се осигуряваше жилище по отделна, бърза писта. В БКП се е влизало по убеждения, а не с подписване на клетвен лист, какъвто се подписваше, когато се полагаше войнска клетва. На референдума за нова социалистическа конституция, през 1971 г., гласувалите с одобрение "ДА" бяха 99,6%. Обикновените българи бяха комунисти с партийни билети и комунисти без партийни билети. Членовете на съдружната на БКП партия БЗНС "Александър Стамболийски" бяха около 50 хиляди души, повечето ангажирани с властта. Членовете на Отечествения фронт, които също издигаха свои кадри в управлението, макар и в местната власт, също работеха в престижни държавни институции, като БНБ. НАРОДЪТ ПРЕДАДЕН ОТ ВОЕННИТЕ КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЦИ БЕШЕ ЕДИНЕН И РАСТЕШЕ, като достигна почти до 9 милиона души през 1989 г. За 2000 година БКП беше планирала българският народ да достигне 10 милиона души!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  29 Окт 2020 15:36ч.

  Защо всъщност се налага да се занимаваме изобщо с Русия? Понеже тя не се демократизира. Всички освободени от комунизма държави поеха по пътя на демокрацията, също и руснаците. Но после бившите им служби взеха властта и си върнаха режима, с някаква камуфлажна демокрация. След което те започнаха да подкопават политическите системи на околните държави, за да си върнат влиянието от комунистическия период. Затова имаме в България един куп русофили, които са и бизнесмени и политици и протестъри и културни деятели и попове и какви ли не, а само едно правят, да поддържат курса на Путин, сякаш не сме в България, а сме някоя руска губерния. Руснаците сами доказаха с поведението си, че не държат просто на своята независимост, а правят опит за овладяване по един подмолен, задкулисен и недемократичен начин на държави, които са се определили да бъдат демократични и членуват в други съюзи. Като привличат на своя страна субекти, на които им се живее на сянка или по правилата на джунглата. Ако Русия не искаше напрежение, нямаше да говорим за нея, както говорим за Турция или Китай, както говорим за държави, които не са от християнския свят, НИКОГА не са били. Тя е единствената постхристиянска държава, която е враждебна на ВСИЧКИ останали, които са сравнително обединени и изповядват общи ценности, членуват в общи съюзи. Разбирам, че ги е яд, че САЩ са лидер, но и те можеха да бъдат, но не като наши врагове, които саботират съюзите ни, а като част от нас, руснаците трябваше да си извоюват авторитет като истинска демокрация. Русия избра да не е част от този свят и сега ние ли сме им виновни, че са враг на нашата отбранителна стратегия? В света има достатъчно проблемни режими и региони, по-напредналите цивилизационно държави трябваше с тях да се занимаваме, а не с руснаците! След като сами и доброволно са се поставили в списъка на проблемните, незачитащи околните и т.н., саботиращи ги и действащи подмолно, няма как да роним сълзи за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хеле ей го хелоуин

  29 Окт 2020 15:59ч.

  Пак си я подкарал рядката (идеологическата) с баданарката. Язък ти за някои теологически попадения, тука обаче пак си се оSRAL в конюнктурното си словоблудство като типичен бивш (а навярно и настоящ гербаджийски) партиен СЕ(к)РЕтар

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Helleborus на 29.10.2020 в 15:36.

  29 Окт 2020 16:46ч.

  Стига елементарни лъжи и глупости! Не ти прави чест! Съвсем си паднала! Освен да промиваш собствения си склеротизирал мозък, нищо друго не постигаш. Русия се спаси от разпарчетосване и разграбване. Руският народ е жив! Това ви вбесява вас, натовските зомбита. Вие сте нечистоплътни под скъпите си дрешки и искате всички да са мръсни и кръвожадни като вас. Е, няма да стане. Поне до 2030 г., ако до тогава е останало нещо от подложеното на биологично изтребление човечество. По-скоро вие просто ще издъхнете, както много точно се изрази Путин за натовските зомбита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кривите руши - Париж и Английския канал

  29 Окт 2020 17:21ч.

  До под кривата круша Париж е стигнал император Александър Първи. Минал е заедно с германците в параден марш! Френските протонатовски проститутки са били във върховен екстаз. Продавали са се за едно коматче и бучка захар. Това не ти ли е известно? Защо англо-саксите, натовските мърльовци, се насират от страх? Защото в подсъзнанието им е дълбоко забито чувството за поражение от праведните православни руски воини. Направо се посирате, особено след Берлин, 30.04.1945г. и червеното знаме със сърп и чук на купола на Райхстага! Това го чака натото, а иначе до 2050 г. германският канцлер ще подписва канцлер-акта във Вашингтон. А след това?:)))) Който не е дразнил и нападал баба меца , той не е ял шамарите й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  29 Окт 2020 17:27ч.

  Повтарям, за да разберат и най-глупавите клакьори на Вацев в този форум, този екземпляр е лакей и пропаганден папагал на руското великодържавие. Това е медицински факт и диагноза, а не оценка и обида!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проявител

  29 Окт 2020 17:32ч.

  В тази държава пари за пътища, магистрали, самолети, молекули и заплати дава само един човек. Лично Той ги дава и никой друг. Въпросният човек е изключително образована и ерудирана личност. Фундаменталните Му познания във всички области на науката и най-вече на футбола го правят гений. Непризнат, но гений! А и кой ли е пророк в собствената си страна? Проблемът на учените е, че навремето са чели трудове по химия, физика, математика и други подобни глупости, а е трябвало да четат и препрочитат "Винету"! Така се става доктор на науките, вярно докторатът на Гения е за физическата подготовка на пожарникарите, но точно тук е заровено кучето! Кютеци и ритници, наглост и арогантност, лъжи и кражби са пътят към върха, не наука и просвета! Учените нека да вземат за свое настолно четиво романът на Карл Май, да го четат от сутрин до вечер, та белким и те станат хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до изключително приятния Радон Керанов от ГЕРБ-ДЕВСТВЕНИ-МОМЦИ

  29 Окт 2020 17:36ч.

  През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов защитава дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.н. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на доктор Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли...Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у каме, докато ви грабимЕ... Не е важно колко ленти е отрязал КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов, колко първи копки е направил, колко журналистки е ощипал, колко масажистки и чалгаджийки е из-чу-кал, колко магистрали и спортни съоръжения построил, какъв голям каратист е и какъв точно колан по карате има, колко помия е откраднал от почивните станции за да си нахрани прасетата и кокошките, колко бой е изял от майка си, колко писма и е написал от казармата, колко книги за Винету е прочел, колко листя е прелистил, колко яйца изяжда на закуска, колко гола е вкарал на мачлета в работно време, колко пари е спечелил на вързано от игра на тенис, колко му е голям рейтинга и колко дълъг маркуча, колко маркуча е развил по пресечена местност, колко голям приятел му е Берлускони, колко тениски, грамоти и шапки е получил от партньорските служби, КОЛКО ПЪТИ Е ЗАКУСВАЛ или ОБЯДВАЛ с Обама (ЗАЕДНО С ДРУГИ 5-6 ХИЛЯДИ КАТО НЕГО), колко бивши свои другари от тъмния период е изпържил, колко шамара е ударил на Стенли и колко котарака сега примъркват сладко в скута му, колко сделки с негов фалшив подпис ала брат Драшков са минали незабелязано в Общината, колко е сложил на бюрото си, колко много мрази тройната коалиция, какъв голям пич е, колко трупа е изровил с фадромата, колко показни ареста е извършил, колко пъти на ден и по колко телевизии се е показал за да напомни за себе си и т.н. Всички тези циркаджилъци, маймунджулуци, евтини селски тарикатлъци, тъпи бабаитлъци нямат никакво значение. Важното е, че този човек е неук и некомпетентен (търся подходящи думи, които да не са чак толкова обидни, колкото тези, които ми хрумват в момента). Той не може (и не бива) да управлява държавата. Не е вярно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от КОМУНИСТА Бойко Методиев Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов е загрижен!

  29 Окт 2020 17:39ч.

  БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фспъ855555554=027

  29 Окт 2020 18:31ч.

  Този е от най-снишените дърти русороби. Да има как веднага да положи приклякащо KLETA MAJKA BALDARIA на килимчето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До тези,

  29 Окт 2020 18:42ч.

  дето се чудят къде се бил "подслонил" днес Вацев. Преподава европеистика в европейския колеж в Пловдив и геополитика в пловдивския университет Паисий Хилендарски. Преди две години официално напусна движение Русофили /или ръководството му, не помня/. Счете за неуместно членуването му там, след като ръководството на движението се яви на крака на Борисов за да му поднесе подаръци. Но, въпреки това, както той казва - си остава русофил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е-е-ех Радоне, Радоне!

  29 Окт 2020 18:52ч.

  Разбери, че Русия е единствената държава, която може да ни бъде съюзник и защитник. Проумей го, плиткоумнико. А ако става дума за великодържавие, имаш прекрасен пример и това са САЩ. Бъркат се във вътрешните дела по цял свят, без въобще да са ги канили. По света имат над 700 военни бази, докато Русия - 4. И въпреки това се дерат, че тя била агресор. Не виждаш ли, слепецо, как постепенно я обграждат от всякъде и все по-близо и по-близо. Още не смеят да нападат, защото ги е страх, но като потомци на Змията, действат точно по змийски, като анакондата - бавно се опитват да я задушат. Непрекъснато активират размирици и свалят правителства в държавите, с които тя граничи, назначават антируски настроени марионетки, като в същото време се намърдват в териториите им и направят ли го, вече няма как да ги изгониш от там. Какво руско великодържавие те гони теб, заблуден нещастнико!!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бот радонов гроб

  29 Окт 2020 19:39ч.

  Няма смисъл да се обяснява на биоробот радон керкенезов. Навсякъде дрънчи на кухо и на ламарина - такива хора нямат никакъв усет към словото, те умеят да използват езика само в контекстите на пропагандното клише, с което дълги години са им пилили онова, което в робота (няма как да) е мозък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Е-е-ех Радоне, Радоне!

  29 Окт 2020 19:39ч.

  Ти нямаш ли си държава мари, че се подлагаш на чужди такива да те защитават? Малоумница пъзлива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  29 Окт 2020 21:37ч.

  Само много необразован и живеещ в пропагандната глупост на т.н. социални медии и никога не поглеждал географска карта не може да се ориентира и да разбере защо толкова са важна тази триморска инициатива и защо така изведнъж без на държавна фирма се възложи да се строи магистрала "Хемус". Не е за да се карат стоки на Изток, а да могат бързо да се прехвърлят войски от Косово. Там знаете каква военна база има. Но към анализа на уважаемия анализатор доц. В.Вацев бих искал да добавя и тук, като го направих още преди седмица на няколко места: Бойко Борисов жестоко подхлъзна опонента си Президента Радев, като му отстъпи инициативата за Триморието. За обществото се подхвърли ковид скандала. Всъщност се разкри, че Президента е преди всичко натовски генерал и няма нищо общо с пенсионирания руски монархист ген. Решетников. Бойко Борисов, разконспирира Президента и му отне поне 2/3 от русофилските гласове при едни бъдещи президентски избори. Това активно мероприятие има предимно вътрешно политическо значение. Радев/Борисов=0/1. За русофилите така е по-добре, за да не живеят в заблуда. В България около 80 % от нещата се командват от директно от Вашингтон. Като беше по времето на Соца, само че се командваше от Москва. Даже няколко дни преди да се направи преврата срещу Т. Живков, т.н. другар П. Младенов на път от Пекин за София, тайно се отби за 2-3 часа при Горбачов, за да получи указания и благословия. Така е с малките народи, които нямата и капка достойнство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия е прав!

  30 Окт 2020 8:20ч.

  Твърди поздрави от ГЕРБ-МОМЦИ! Ний продължаваме да обичаме родилия ПРЕЗИДЕНТ Плевнелиев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист: "Бойко Борисов, разконспирира Президента"

  30 Окт 2020 8:23ч.

  В нощта на победата: Бившият комсомолски функционер Росен Плевнелиев се изуми, когато премиерът безцеремонно го прекъсна обърна рязко главица, сякаш са го изкомандвали: Равнение надясно!. Бойко Борисов намачка публично ПОСТАВЕНИЯ Росен Плевнелиев, нямаше никаква милост... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Николов - Вайс

  30 Окт 2020 9:42ч.

  ".. сър Халфорд Макиндер, в свой исторически доклад, четен пред Кралското географско дружество в 1904 година казва съвсем ясно: „Главният проблем за англосаксонската цивилизация и за нас всъщност, би се появил тогава, когато и ако безкрайните ресурси на Русия се комбинират с технологичния гений на Германия“. - вероятно, на края и в Родината започнаха да асимилират, за какво говори и пише от 6-8 години на сам унгарското еврейче от Тексас, Sir George Freidman и кръга около него. А дали българите си дават сметка и дали са на ясно - просто, Г-н Вацев да прочете отново и по-задълбочено историята на България при управлението на Цар Борис III и неговата политика. Не напразно е наричан от Хитлер - Лисицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  31 Окт 2020 6:34ч.

  Руски лакейчета, какво правите в България? Прекрасната Евразия ви чака! Там има резервати за такива като вас. Животът ви ще е песен! Не се мъчете в американизираната България! Там, в широките азиатски степи може да си направите нова, рускосъветска държава! Това ще успокои робските ви душици и празните ви глави! Успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  31 Окт 2020 8:37ч.

  Евробе, ти никога не можеш да имаш собствен Аз. Роб ще ми говори за лакейщина - смях! Всичката мъдрост, всичкото живо знание в източното полукълбо идва от Азия. Европа в този смисъл е била един епигон на Изтока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  31 Окт 2020 9:44ч.

  Кратункото Топ 10 явно се е засегнал на тема робство! Уважаеми Кратунко топ 10, защо не смениш европейското си робство с азиатско? Прекрасната Азия с нейната свръхцивилизация те чака! Заминавай при " всичкото живо знание" и бъди щастлив! Какво правиш в робската Европа!? Или лицемерието ти е по- голямо от безмерното ти празноглавие! Намерило се азиатско проповедниче да разнася смрадливата си "мъдрост"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  31 Окт 2020 10:10ч.

  Радон Керанов на 31.10.2020 в 06:34 Какви лакеи, какви резервати бълнуваш, бе керата ? 73 % от населението е традиционно русофилско. Ако тръгне да се изнася ще останете само ти и Ал. Йорданов. Контактувайте с реалността от време на време. Помага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОК, сега за изтрезняване - малко факти...

  31 Окт 2020 10:25ч.

  Уважаеми Радоне, ако не са ви известни тези данни: https://www.youtube.com/watch?v=9NMJn66Zo4o Мога и да ви ги напиша... за прегледност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  31 Окт 2020 11:34ч.

  Азиатска, евразийска и руска България няма да има, другари русолизци! Разберете го най- сетне! Смешно е да се пените и да пръскате слюнки! Тъпите брътвежи в този сайт няма да ви помогнат! Успокойте лакейските си души! България е безвъзвратно в друго цивилизационно русло! Скачайте като микроби под микроскоп, ние ще гледаме и ще се смеем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕДва ли някой мечтае за "Азиатска, евразийска и руска България"

  31 Окт 2020 14:05ч.

  По-скоро цифрите и голите факти показват убедително, че ни управлява банда примитивни тарикати и клептомани, и слепи всичко-лизци, които разпродават за жълти стотинки активи, които НЕ те, а нашите родители са създали и в резултат - получават рушвети и комисионни... Оставка на мафията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Зоро

  31 Окт 2020 14:29ч.

  Вие русофобите не разбирате, че с това натягане на напрежението един ден ще се стигне до война с Русия и тогава западът отново ще загуби Източна Европа, защото няма военен ресурс да я задържи. Започне ли тази война с Русия, която подгрявате, България до седмица-две ще бъде превзета от Русия и в следващите 50 години русофобите ще се преквалифицират в русофили. Толкова е просто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Nnn

  31 Окт 2020 20:40ч.

  България никога не е заставала срещу рашка-говняшка, но мужиците винаги са ни нападали още от светослав! Сега е момента ясно да застанем на страната на западната цивилизация, а не на страната на неумитата държава на господари, роби и военни, защото до две поколения те ще се разпаднат просто крим се оказа несмелаем, а китайците не са забравили, как амурския собир беше част от Цин и как владивосток беше Юнминчъм, а вече не могат мужиците да воюват със западни оръжия срещу азиатските лъкове и стрели, нещата се промениха още 1905! Да е жив и здрав путин педя човек лакът вреда замени цяла Украйна за крим и връща московия във времето на иван грозни ама сега ще се кланят не на монголците, а на китайците. За България Немцов щеше да е много по-опасен защото би приел да е млдши партьор на американците вместо слуга на китайците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • qaf

  01 Ное 2020 7:51ч.

  Правя $ 300 до $ 360 на час работа онлайн и съм получил $ 1,989 и добавка за един месец онлайн вкъщи. Аз съм ежедневен учен на пълен работен ден и наистина работя върху часовете си, които цъфтят в свободното ми време.===>>>www.Selfmax5.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До qaf

  01 Ное 2020 8:42ч.

  Като забогатееш достатъчно, обади ми се да те опъна. Аз вземам по 5000 долара на час.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде са?

  01 Ное 2020 8:58ч.

  Къде са “големите” специалисти по национална и глобална сигурност, къде са геополитическите коментатори и анализатори, къде са международните коментатори и наблюдатели? Къде е президента Радев, къде е “великият Балкански обединител” Борисов, къде са правиелствените и президентските говорители, къде са журналистите международници, къде са българските интелектуалци, къде са заспали “народните будители”, които хвърлят яйца и домати? Защо по тая важна тема трябва да четем само простотиите на “антикомунистически” дебили в тоя форум? Това, че ФаФата е ебал Зоя Космодемянская го знаем отдавна, дайте нещо по-сериозно. Дачков, не се крий, напиши най-после и една статия в собствения си сайт. Темата си заслужава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пазете ни от ботовете на демоскръцията им

  01 Ное 2020 9:05ч.

  Бот Радон не се засрами, че от вчера събахлям навсъде е задрънчало на неговата евробска ламарина. Русофобията убива и ония, които не са живи даже и да са се родили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гое9р58

  01 Ное 2020 17:56ч.

  ватенките, как ви е най-кеф? Първо убивате и после спирате кранчето, или спирате кранчето и след това убивате наред???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трако Българо Европеец

  01 Ное 2020 18:47ч.

  Как можеш да се представяш за защитник на националните интереси на България, когато явно служиш на руските интереси, които от времето на Светослав /който знае се сеща/ до Путин са изцяло антибългарски без прекъсване. Антиполски, антибалтийски, антиевропейски и нашественически и грабителски. Вярно е, че не знаеш какво са скрили историците, за местното коренно население от балтика до средиземно море, но това не оправдава думите ти и делата ти, които са твърдо антибългарски. Значи въпросните държави да не се обединят срещу злият и коварен нашественик и грабител Россия и да стааанат лесна плячка. Ето това цели продажната ти същност

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  01 Ное 2020 20:00ч.

  Учудвам се как тук как разни русофоби се опитват да представят черното за бяло. Ето Ви малко факти, видеофакти за това каква роля са ни отредили нашите нови съюзници-разбойници. На предишните избори гласувах за Радев, но след неговите големи мераци да се хареса на чичо Сам няма да го направя. Тези хора или не познават историята или изобщо не им пука за България. Изглежда вече са ни отписали. Страхувам се, че този път Русия няма да ни прости, предвид големите антибългарски настроения там след изцепките на нашия политически елит и желанието му да бъде по-католици от папата. Те и арменците в последните години започнаха да се дистанцират от Русия и да играят двойна игра, но сега се налага да се бият сами срещу азерите и турците. ГЛЕДАЙТЕ АРМЕНИ ето го и линка, който "строшава зъбът" на лъжата. Когато фактите говорят и боговете (наглосаксонските гъзолизци да мълчат). https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  02 Ное 2020 3:14ч.

  Вацев се изявава като адвокат на Р.Радев и Б.Борисов.Пледира невменчеми.Съгласен.А многобройните скъпо платени администратори и съветници и те ли? Гледам някои започнали да се осъзнават за Р.Радев.Късно както винаги.Интересно кой е бил режисьора на театрото с Решетников?Добра постановка.Как пък един ''умник'' анализатор не се усети?Толкова сме незначителни че само тотално губещия е склонен да ни вземе за пушечно месо и то с едно на ум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sad

  02 Ное 2020 4:25ч.

  Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>Careerclub9.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тоо вацив гу помна в унивирситета

  02 Ное 2020 7:09ч.

  ка му бехми сипале учиститилно в супата в студентскее стол и той са надриска с редка кремалска дриснйа, ма той не вий прублем, прублема ви иди уттам, чи сига кат минат избурити вв торник и ша ва нападнимда ва убисличим кат мръсну българска племи и курви съвецки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  02 Ное 2020 7:54ч.

  Време е Бай Иван да се пресели в крепостна Русия, при крепостните селяни на Путин, за да му простят предателството, че е от България! Може и да заслужи титлата" заслужил путинов крепостник"! Нещастна лакейски измет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трако Българо Европеец

  03 Ное 2020 11:32ч.

  Към бай-ивановщината, както е казано едно си баба знае, едно си баба бае. Та така всички русофили не могат без Россия от страх. Защо ви е страх? В противовес се явява пък страх от вас-германофили/русофоби/. Защо? Точто този конфликт бе трагичен за България от 1878 до 1944г. В резултат докара 45 гидини комунизъм. С последствала демокрация, която направи България слаба. Сега си задайте въпроса, кой иска България да е слаба!?!?! Добре байиванчо си дал видео, като доказателство на възгледите на байивановщината, но това видео доказва, че само си гледал след много водка с бира. ЗАЩОТО НЕ СИ СЛУШАЛ И НЕ СИ ЧУЛ основното. Което е опасността от сливането на Германия с Россия. Вечната им мечта. Но вечно се явява клин в това. Сега си пропемнете байивоновци, КОЛКО ПЪТИ Полша е Поделяна между Германия и Россия и да не забравяме, че великият им цар Петър първи е германец. Изтрезнейте байивоновци и станете българи отново. Защото е добре България да е силна за да я има, за да ги има децата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • war

  04 Ное 2020 9:08ч.

  Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>www.Selfmax5.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • грейки

  04 Ное 2020 9:10ч.

  България не може да я има без Русия. Какъв по-явен знак (със силата на дамоклев меч) от това, че сме освободени по Божия милост с пролята руска братска кръв и то под новозаветната клетва - никога повече да не предаваме Божието, защото сме БГ (народ Божий), ала отстъпвайки от завета, ще сме тъпкани от Бай Ганю - събирателен образ на чорбаджиите изедници, дето ни продават и обезличават на западащите с келепирджилъка си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Пенчо

  06 Ное 2020 8:07ч.

  Е няма по глупави от русофобите, стига с тоя светослав, нито разбирате история, нито изобщо сте вменяеми, имам чувството че някакви ученици 8-ми клас спамят тези глупости! Ние знаем историята и затова обичаме Русия! Повечето хора усещат тези неща с кожата си, дори да не знаят детайлно история, но тенденциите са очевидни и известни и тълкуването им е възможно, ако не си заслепен от лудостта на инцестната русофобия. Русофоба, когато е българин, е пример за психическа болест- отричане на реалността, въображаема действителност, резки агресивни пориви и превъзбудена еуфория, словесни полюции, полярни състояния на съзнанието и накрая плач и тъга, емиграция/самоубийство и търсене на нова идентичност чрез отричане на собствената....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи