Васил Божков: С Владислав Горанов общувах лично. Той лъже, че не е знаел нищо

Васил Божков: С Владислав Горанов общувах лично. Той лъже, че не е знаел нищо
Законът за хазарта е приет по предложение на Менда Стоянова. Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение, попита Божков. "Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично- има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява - уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината - каза още Божков. - Налагането на запори без актове е незаконно. Те се отказаха от едни 500 млн. лева, които плащахме, за да измислят 700 млн. или 1 милиард. Тези въпроси предлагам да бъдат зададени на Бойко Борисов и на Горанов. Контактите ни с Горанов бяха много чести, така че да бъде добър да си подаде оставката. Това са лични контакти, разговори по телефона, есемеси. Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел (б.р. - за данъците, които плащат фирмите му). Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии".

 

 

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви в ефира на bTV, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. Той допълни, че от края на месец януари се намира там. Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения, сред които за изнудване, търговия с влияние и нерегламентирано притежание на културни ценности.

 

По думите му живее в апартамент под наем и няма собственост там. Бизнесменът обяви, че статутът му в арабската държава е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора „Ал Ахбар“. 

 

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Той добави, че с Георги Попов (б.р. собственик на ФК „Левски“ и издирван от българската прокуратура) са заедно. 

 

„Той е добре, вчера празнувахме имения му ден. Голяма компания бяхме. С наши познати, не бяха българи“, уточни Божков. 

 

Бизнесменът посочи, че не се е срещал с представители на българските власти в Дубай, но най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него. „Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата не се опита да се свърже с мен“, посочи той и загатна, че подготвя сигнал до държавните институции по темата.

 

Той обяви, че не е избягал от България, а е заминал по работа. Допълни, че заповедта за арест била издадена два дни след неговото заминава.

 

„Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти“, заяви бизнесменът. 

 

"Предполагам че на властите в ОАЕ се оказва огромен натиск от българските власти, но тук е правова държава и има закони. България абсолютно не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Докато ми се случи това не го вярвах, виждах разни неща, но не вярвах, че това е истина".

 

Това обяви по телефона пред bTV намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, който е обвинен за 11 престъпления от прокуратурата.

 

Хазартният бос обяви също така, че е имал много чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов и го призова да си подаде оставката, защото Горанов обяви, че не е знаел нищо по въпроса за данъчното облагане на хазартните му фирми. Той добави, че има много доказателства за това, защото контактите са им били лични, по телефона и с есемеси.

 

Законът за хазарта е приет по предложение на Менда Стоянова. Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение, попта Божков.

 

"Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично- има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява - уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината - каза още Божков. - Налагането на запори без актове е незаконно. Те се отказаха от едни 500 млн. лева, които плащахме, за да измислят 700 млн. или 1 милиард. Тези въпроси предлагам да бъдат зададени на Бойко Борисов и на Горанов. Контактите ни с Горанов бяха много чести, така че да бъде добър да си подаде оставката. Това са лични контакти, разговори по телефона, есемеси. Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел (б.р. - за данъците, които плащат фирмите му). Мога да ги дкажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии".

 

Сега държавата действа като мутрите през 90-те години, заяви още Божков.

 

"Навремето мутрите какво правеха - има проблем, ще помагаме и плащаш. Почват да те пазят, после ти казват: "Дай част от бизнеса". Ако откажеш, идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри правят същото - вече бухалките не са вериги и прътове, а прокуратура, ДАНС, НАП. Знаете ли кое е общото между онези години и сега? Бойко Борисов - той беше и тогава, и сега. А различното е Пеевски. Той седи в сянка като паяк и дърпа конците. Да не би аз да съм назначавал Гешев за главен прокурор. Пулична тайна е кой го назначи", обяви Божков.

 

"Държат близките ми като заложници. Ако се върна само ще ми запушат устата и хората пак ще бъдат заложници. Има от какво да се страхувам. В държавата няма право и ще ми запушат устата. Аз нямам даже предявени обвинения, никой не ме е търсил. Назначили са ми служебни адвокати все едно съм социално слаб", натърти Божков.

 

Той обясни, че от януари е в Дубай и в момента живее в апартамент под наем там, като се придвижва съвсем свобовдно навсякъде из ОАЕ.

 

"Статутът ми е на резидент. В ареста прекарах около 2-3 седмици. Точно колко - не знам. И не в ареста, а в затвора. Нямах достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не съществувах. Дубайските власти ме освободиха, когато разбраха какви са нещата, а не както бяха представени от българските власти. Сега нямам никаквми ограничения от властите. Нямам охрана, от кого да се охранявам? С Георги Попов сме заедно, виждаме се с приятели от чужбина, които ни помагат с пари, защото сметките ми са запорирани. Ако обаче напуснем ОАЕ сигурно ще ни арестуват", разказа Божков.

 

ФК "Левски"

 

По тази тема той отново обвини Бойко Борисов.

 

"Аз бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Както виждате, отново искат силово да действат: "Няма да помагаме, ако не се смени собствеността". Това какво значи?

 

"Левски" е АД. Да сте чували да има анжгажименти акционерите да издържат АД-тата си. Аз съм готов да дам акциите на всеки един, само да бъде спасен клубът. А кой унищожи "Левски" всички знаем. Благодаря на феновете за направеното по време на карантината (б.р. - за даренията от фенове за спасяване на отбора).

 

Борисов унищожи "Левски", защото унищожи компаниите, които издържаха клуба при грубо нарушние на закона. Какво каза той? "Дайте да да грабим акциите, после ще помогнем. Да е дал една стотинка Борисов за нещо? С парите на народа вика: "Аз дадох"

 

И как ще помогне? С кредит, че после да се връща. Или ще намери друг идиот да го издържа и после ще го подгони и него.Това е преса да отнемане на имущество, аз съм инвестирал в клуба 25 млн. за по-малко от година. 

 

С акциите - бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги подари на феновете, или на който иска. Те не ми трябат, вече не мога да направя в тая ситуация за "Левски" нищо. Единственият начин е да се прегледа внимателно закона, да се отменят всички акции срещу мен и компаниите ми, които издържат "Левски", да почнат пак да го правят."

 

Божков обвини и председателя на Националния фенклуб на "сините" Степан Хиндлиян, че действа в угода на Бойко Борисов и работи срещу доброто на клуба.

 

Източници: бТВ, "Сега"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Черепа

  08 Май 2020 9:20ч.

  ще оправи работите у нас. Кьовеши и Помпео изчезнаха някъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами , ако е ИСТИНА ?

  08 Май 2020 10:20ч.

  Това ,което казва Божков , новост ли е за повечето здравомислещи хора ? Ако си затваряме очите , значи ли , че реалността около нас не съществува ? Наблюдаваме борбата на едно ЗЛО с друго ЗЛО ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • milevan

  08 Май 2020 10:20ч.

  боклуци на всяъде

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ако се

  08 Май 2020 10:29ч.

  докаже това, което твърди Божков, кой ще е виновен - този, който се възползва от властта, или този, който му предлага да се възползват взаимно от предимствата на властта, за да я използват в свой интерес и да печелят?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  08 Май 2020 10:37ч.

  Божков е от стара коза яре. Със сигурност е разказал на арабите за всички далавери на Борисов които са му били известни. Същото направи и Митьо Очите в Истанбул. Сега за Борисов ще се появи още една зависимост. А целокупният български народ ще му плаща мискинлъците. Ама щом го търпим, така ще е и занапред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  08 Май 2020 10:51ч.

  Мдаааа . Ситуацията за ГМР-Шибаняка и неговата подлога ( онзи , дето се страхува да живее на висок етаж в обикновен блок и предпочита луксозен и "подарен" от "Кръстника " ) е ЦУГЦВАНГ за Боеко . Засега оставка от Шибаняка и подлогата няма да има , всячески ще се опитват да игнорират казаното от Божков , обаче много интересно ще стане ако В.Божков продължи да разказва за срещите си с Подлогата . Запознати от двете страни на барикадата ( хора на Винату и такива на Черепа ) твърдят ,че последният ( понеже никак не е бунак и го е доказал ) яко се е подсигурил с аудио и видео доказателства за това , как Подлогата го рекетира за едни огромни пари използвайки "авторитета" на Шибаняка . Ся , последният винаги може да отрече , че нищо "не е знаел" , междувременно Подлогата може "случайно" и фатално да се "подхлъзне" и падне летално , но това е краен вариант от който никой няма интерес . По-скоро някак си ще се разберат с Черепа . Това интервю с него бе ясно предупреждение - вече засмърдя на посрани гащи откъм МС . Само дето Черепа никога и нищо не забравя . Приятелите му тоже !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доан Саралиев Пеев груп

  08 Май 2020 10:59ч.

  Има една престъпна криминална шайка ,която ако не влезе в затвора ще колабира България. за тях няма закон и си правят каквото си искат. Около тях са се навъдили продажни аморални слуги,които изпълняват за пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вейсел Паша

  08 Май 2020 11:16ч.

  Министърчето от Долни Дъбник да подава моментално оставка, защото ще излязат още много неприятни неща за него!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянин

  08 Май 2020 11:21ч.

  Черепа да прави партия и да поема управлението! По-добре образован и спазваш законите богаташ, отколкото мутра, простак и зъл грабител!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Островът на доктор Моро

  08 Май 2020 11:28ч.

  Кой каквото търси накрая си го намира....т.е. който нож вади, от нож умира. Библейска му работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 555

  08 Май 2020 11:36ч.

  Васил Божков не си поплюва! В най скоро време ще има доста "черепчета" от герб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Май 2020 11:46ч.

  Като сцена от криминале. Там като притиснат някой бандит и той почва да топи другите. Да виждате тук образа на добрия герой? Само ако сте наивни като деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • boko_i_mutrite.jpg в. Сега

  08 Май 2020 12:16ч.

  Файлът се казва Бойко и мутрите. Автоцензурата променя текста на автора на статията, но администратора който е дал име на файла на снимката е казал истината, която се коментоира в редакцията без цензура. И тези дават даренията за НПО за работа с децата, истанбулски конвенции и всякакви други... Това ли искаме за децата си и себе си? Психолози платени с мръсните им пари? https://segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/boko_i_mutrite.jpg?itok=Z7ikYcu3 от Държавата си завъди хазартен Джурасик парк Плеяда правителства, партии и политици обслужиха разцвета на частните лотарии, а сега дейно участват в преразпределянето на бизнес територии 07 Февр. 2020 авторЮЛИАНА БОНЧЕВА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  08 Май 2020 12:22ч.

  Тук някой пита къде виждаме добрия герой!!!! Не тук виждаме доста лоши герой и имам прдчувствие, че единия лош герой ако раздуха проблемите държавата /ние/ ще плащаме доста, както плащахме досега, включително и за “добрия“ герой Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Май 2020 12:51ч.

  Kubis, някои вече го видяха, добрият Божков. Във всяка корупционна схема вина носят и двете страни, така се прави голям бизнес у нас. А ако случайно си разменят местата, резултатът ще е същият. Решението не е да смениш една мутра с друга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съсипаха

  08 Май 2020 13:06ч.

  що-годе прилична държава, с прекрасна природа и добри възможности за развитие, с нелош и не много мързелив народ, който ако го накараш да работи, ще ти свърши някаква работа. Преди 30 години първата ми работа беше в качеството на екскурзовод, щото знам няколко езика. Западняци искаха да живеят тук и да работят също, всичко им харесваше. Казвали са ми, че най-красивата столица е София и не са виждали по-красив квартал от Докторския, на морето ядяха като разпрани, по-готина от българската кухня намало. Което казва и великият Алеко Константинов. Когато подскачах по митингите преди 30 години, приятели от балканските страни ми се чудеха на акъла, даже един искаше да ме "натупа", за да дойда на себе си. Прав е бил! Защо не ги послушах!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  08 Май 2020 13:08ч.

  Ние и сега плащаме сметките на престъпниците от управляващата мафия , дай боже да се раздухат нещата , за да има шанс да оцелее България и Българския народ, като се изчистят смъртоносните метастази на октопода , който ни изсмуква и унищожава !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  08 Май 2020 13:22ч.

  Това, за което говори Божков е същото, което в САЩ са направили ЦРУ и здравните власти с една лекарка, която е открила лек срещу СПИН още през 94 г. на мин.век. Арестували са я, държали са я без обвинение в затвора, разбили са и кариерата и личния и живот...Вижте видеото в Афера...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Във видеото в Афера,

  08 Май 2020 13:49ч.

  може да се види още как тя, д-р Джуди Миковиц, но и не само тя, защото има репортажни кадри с американски лекари, разкрива потресаващи факти за манипулирането на сегашната пандемия, за корупцията на "бялата мафия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видяхме всичко

  08 Май 2020 14:16ч.

  каквото трябва през тези два месеца. Па не е нужно и да виждаме, има логика на събитията. Жалко че голяма част от българите са наплашени и неуки, с промити мозъци, много, много жалко! Простотията ще ни завлече към пропаст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  08 Май 2020 15:15ч.

  Наблюдателче, и теб те видяхме. О-ран до над шия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от Божковите уста в Божите уши

  08 Май 2020 15:29ч.

  8 май - 129-я ден в годината, ако не беше високсна, щеше да е 9 май! Денят на истината, която някой хора толкова се страхуват да чуят! Ще има и още знамения. Това е само началото. Парадът на планетите започна вече. Такъв парад светът още не е виждал. Сътресенията ще са големи. "Звездите ще падат от небето, и силите, които са на небето ще се разклатят." (Марк 13:25). Вижте Олимписката класацията в момента, подредете държавите по реда на планетите в Слънчевата система и ще ви се открие и лицето на Змията, и лицето на Звяра, и лицата на неговите сателити, и на Неговия Възмездител. Молете се за Япет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Май 2020 17:35ч.

  OLD, казвал ли съм ти, че си глупак? Не си в състояние да схванеш и елементарна теза. Няма да се обяснявам. Тук повечето си разменят лозунги и обиди. Какъвто сайта, такива и читателите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Решението не е да смениш една мутра с друга

  08 Май 2020 17:49ч.

  На това му викат non sequitur. Просто Божков казва нелицеприятни истини за човека на глобалистите Бойко Борисов и глобалистите подскачат като ужилени - ама и той е такъв! Е, не съвсем. Нито е крал коли, нито е произвеждал фалшиви цигари, нито е трампил каптагон за хероин, нито е оставил след себе си стотина неразкрити поръчкови убийства...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  08 Май 2020 18:52ч.

  Едно две неща ми направиха впечатление, първо този твърди, че България не е правова държава. А защо такива като него никога не забягват някъде, където няма силно руско влияние? Защо не отидат да получат справедливост в някоя от старите демокрации? Но те не бягат към Франция, Германия, бягат където нещата могат да се уредят по втория начин и където на властите ще им бъде подаден друг, втори прочит. И то от някоя силна държава, (коя ли ще да е тя) тъй като те не биха се хабили за самия престъпник, не биха влезли в конфликт с европейското законодателство за едното нищо. Т.е. някоя майка квачка се грижи за нашите пиленца бегълци и си ги събира под крилата. Второ, тези хора не са особено популярни с борбата с корупцията, те я забелязват едва когато има риск да ги опандизят. И трето, все очаквам да обвинят правителството и негови членове в нещо грандиозно. Но най-тежкото обвинение се оказва ТЕЛЕФОНЕН разговор. Така е, не живеем в правова държава, докато е законно да се водят разговори по телефона или лице в лице. Ако правителството заживее завинаги в социална изолация, това ще е вече правова държава. Ако Божков беше давал мръсните си пари в нечия черна каса, дали щеше да премълчи? (освен, ако е опозиционна) Дали Горанов знае какво пише в закона... според мен няма политик, журналист или дори социолог, политолог, който да не е наясно какво пише в законите, понеже тези хора следят такива неща, понеже им е работа да са информирани. А опозицията чете и запетайките, за да открие пропуск... е, не са открили!!! Няма да споря, че има корупция, но оспорвам това да се делим на чисти и нечисти. Такава ни е средата, посткомунистическа, корупционна, то е в ума на почти всеки българин. И последно, тук ми прави впечатление, че опозиционните гласове винаги подкрепят престъпниците, последно Полфрийман, сега се вижда склонност и да оневинят Божков. Да ги попитам, как вие, които обвинявате политици, че може би се лекуват в по-добри болници, че може би са привилегировани, избожда ви очите всяка дребна облага от властта, търпите най-привилегированите, които МОГАТ да си позволят да избягат от закона и да ДЕМОНСТРИРАТ, че се разхождат спокойно и безнаказано и нашият закон нищо не може да им направи? Понеже можело да кажат нещо вярно, значи всеки, който може да каже нещо вярно е недосегаем ли? Да не говорим, че Божков може да си плати милионите, след като има милиарди и да си продължи половината дейности, с които се е занимавал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кукуряче, ти май съвсем изкука!

  08 Май 2020 19:07ч.

  Тоест, ОАЕ е под силно руско влияние?! Глътни си хапчетата, молим ви ти са!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четвъртокласник -аритметик от 125-то у-ще

  09 Май 2020 3:28ч.

  Само аритметика,нищо лично: От самия г-н Божков научаваме колко данък е плащал на година за хазартните си приходи,след цитат от него:"Те се отказаха от едни 500 млн. лева, които плащахме, за да измислят ...." В задачата с нула неизвестни вече се знае колко е данъка за хазарта ( 7%) и колко е сумата ,която плащал г-н Божков е плащал годишно за данък ( 500 милиона лева).Остава ни почти непосилно сложната задача,да изчислим колко лева е цялата сума ,която е печелел г-н Божков от хазарт до 100%.Като изчислите за даденост,че 500 мил.лв. е 7%, то цялата сума ,след като ни разрешиха безплатно ползването на компютъра, боравещ само с ''клъстери'' наречен "ГОЛЯМИЯ СИН" ,ситуиран в окръг Далавера,щат Пенсилвания, се оказва че общата спечелена от хазарт годишно сума от споменатия господин е точно 7,145,045,475,95 лв. Изводите дали в България има милиардери или няма си направете сами.Ние само събираме фактите и ги имдикираме за потртфолиа в училищната картотека.Не правим странични извън аритметиката коментари и заключения.А с математика ще започнем да се занимаваме след 2023 година,за сега сме само стигнали само до проста аритметика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  09 Май 2020 11:08ч.

  на 08.05.2020 в 19:07 https://news.bnt.bg/bg/a/vasil-bozhkov-poluchi-novi-obvineniya-trsi-sdeystvie-ot-ruski-grazhdani-v-oae

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За всички българи е ясно,че в болшинство си

  09 Май 2020 13:18ч.

  държавата се управлява от мафиоти,подчинени на чужди интереси.За съжаление същото се отнася и за 98% от от държавите на земното кълбо.Това много добре лъсна след натрапването на голямата лъжа наречена корона вирус,целяща приготвянето на " ваксина" против този вид грип с цел (според Бил Гейтс) "хуманно намаляване броя на населението на земното кълбо до под милиард" https://www.youtube.com/watch?v=diLM5nOd9z0.За нищо на света не допускайте да бъдете ваксинирани!В Русия възнамеряват това да стане задължително! Отказващите ще бъдат закарвани под конвой!Нищо чудно и тук да стане така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен

  09 Май 2020 14:27ч.

  Мога ли да попитам админите коя част от мнението ми е причина то да бъде изтрито? Това, че и Божков не е цвете за мирисане ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раз

  12 Май 2020 0:01ч.

  Четвъртокласнико, първо не е данък, а е такса за поддържане на лиценз. Второ, не е 7 %, а е 20 % върху комисионите или 15 % върху залозите (което означава, че не се вадят разходи при облагане), демек повече от корпоративния данък (10%), който плащат всички останали бизнеси. И оттам сметката е лесна, даже и ти можеш да сметнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  13 Май 2020 0:23ч.

  Същото като с КТБ, ядоха, пиха, пушиха дълги пури, делиха, после му завидяха и го натириха в изгнание в място, формално недосигаемо за тях. Дадоха му това, което сметнаха, че му се полага за приятелските услуги. Поредното театро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи