Уволниха целия борд на "Булгаргаз". Новите хора в управлението нямат никакъв опит в газовата сфера

Уволниха целия борд на "Булгаргаз". Новите хора в управлението нямат никакъв опит в газовата сфера
В петък, в 17,30, съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на "Булгаргаз", съобщава "24 часа". Въпреки края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър, добавя изданието и публикува факсимиле от протокол от заседание на съвета на директорите на БЕХ. Николай Павлов е свързван с президента Румен Радев, чийто служебен министър на енергетиката беше. Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие "Булгаргаз" да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило. Новите хора в борда на "Булгаргаз" нямат никакъв опит в газовата сфера, става ясно от проверка на техните кариери.

 

От борда са освободени изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда - Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.

В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов.

За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов.

Според публикацията Николай Павлов е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят.

Новите хора в борда на "Булгаргаз" нямат никакъв опит в газовата сфера, става ясно от проверка на техните кариери.

Избраният за директор на доставчика Людмил Йоцев все още е съдружник във фирмата "Фев 25", която се занимава с търговски сделки в страната и в чужбина и всякаква разрешена от закона дейност.

Станалият председател на съвета на директорите Иван Топчийски пък е бил управител в редица фирми, които вече са заличени, според Търговския регистър. Сред тях са "ПаритеНи", "Гювеч.бг", "Нет-Инфо" и "Намерими".

Най-интересен е опитът на Антон Адамов. До края на април 2021 г. той е бил управител на фирмата "ТеатроБийч", която е управлявала дискотеки, нощни клубове и барове, сочи проверка на Mediapool в Търговския регистър

Стефан Войнов също все още е съдружник във фирма "Нет Инвестмънт", чиято дейност е обработка на земеделски земи, оран, торене, пръскане. Съвсем наскоро е прехвърлил дела си във фирмата "Телеком Кансълтинг Партнърс", която се занимава с иновации, консултации и комуникации. До 2011 г. е бил съдружник и във фирмата "Нонда", която се занимава с търговско посредничество.

В решението на "Българския енергиен холдинг" не са посочени никакви мотиви за смяната на сегашния борд, който бе избран по изискванията на Закона за публичните предприятия. Не е ясно и по какви критерии са избирани новите, но е интересно, че единственият от тях с опит на газовия пазар – Анжела Славова, не е избрана за директор,

Не е ясно дали освободените ще обжалват решението си пред съда и ще поискат спиране на вписването на обстоятелствата.

Павлов бе назначен за директор на "Булгагаз" през 2016 г., преди това бе негов финансов директор. През януаи 2017 г. бе назначен за служебен министър на енергетиката от  президента Румен Радев и затове се смяташе за негов човек. 

Предстои да се види и какво окончателно заявление за цената на газа през февруари ще внесе новият борд, ако разбира се успее да влезе във владение до 1 февруари, когато трябва да е ясна и стойността на синьото гориво на вътрешния пазар за следващия месец.

Предложената от освободения борд цена е 114.31 лв., което е спад с 14 на сто спрямо сегашната цена, а преди дни Павлов каза, че спадът може да достигне и 18 на сто.

 

Свързани текстове: Газовите мераци на енергийната мафия

 

Източници: "24 часа", "Сега", "Медиапул"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Уволниха целия борд на "Булгаргаз"

  29 Яну 2022 8:55ч.

  Новите бордовици аргати на американските централи и кадри на новите съдружници в Овергаз ли са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прогноза

  29 Яну 2022 8:56ч.

  Възможно е през март да последва ответния удар на президента срещу Кирчовците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  29 Яну 2022 9:03ч.

  Така се прави уволнение по български- в петък, в края на работното време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  29 Яну 2022 9:44ч.

  Уволненото ръководство не беше ли назначено след конкурс на служебното правителство преди има- няма половин година

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всъщност

  29 Яну 2022 9:49ч.

  Естествено е и добре е, че нямат опит в корупционните практики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаах

  29 Яну 2022 10:20ч.

  "Опит"- стана мръсна дума-свързваме я с корупция, арогантност и придобити навици да ни баламосват и манипулират. Че и не се усещат. Хората в Свободния Свят затова са въвели МАНДАТНОСТТА. Питаме кога ще ги разследват тия с опита и и депутатските карти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неизненадан

  29 Яну 2022 11:13ч.

  Калинкиадата в България продължава с Калинки-2...Променени калинки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Другари, наивни хора сте, да не кажа някой друга дума !

  29 Яну 2022 11:15ч.

  Не е важно кой какъв опит има, приличието при назначаването на нефели отдавна не е от значение. Сега ще видите кон боб яде ли ? Обичайните заподозрени - Прокопи, Златев, Дончев пак ще закачат на връзката Газпром-крайни потребители и познайте дали ще купуваме евтиния азерски газ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТихомирТомов

  29 Яну 2022 11:40ч.

  Новите назначения има сериозен опит с газовете излизащи при употреба на приложението за мъжко приятелство !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето как държавни чиновници защитават правата ни !Вижте какво е свършил представителя на държавата Красимир Първанов в Надзорния съвет на „ЛУКойл Нефтохим“.

  29 Яну 2022 12:52ч.

  Когато казвам истината, то не е защото искам някой да се обиди на филия или на фобия.Оказва се, че за четиригодишния си престой в ръководството на дружеството Първанов нито веднъж не е докладвал на ресорното министерство какви са производствените и финансовите резултати на рафинерията, какви проблеми има, какви мерки и планове се обсъждат и приемат. Става ясно още, че безхаберният държавен чиновник не е представил нито отчет, доклад, протокол . "Златната акция", която е представлявал Красимир Първанов реално е инструмент на правителството за налагане на контрол върху важни решения в дружеството, включително вето при опити за промяна на предмета на дейност, за съкращения и други действия, които могат да накърнят държавния интерес. Красимир Първанов, е изпратен в надзора на преработващата нефтена компания по времето на втория кабинет "Борисов", през 2017 година, но вероятно удобно за руския интерес е забравил, или не е знаел какви са задълженията и отговорностите му. Бездействието на Първанов съвсем не е първият скандал в кариерата му. Бил е зам.-министър на енергетиката, а преди това и директор на НЕК. При първото правителство "Борисов" се прочу със скандална самоинициатива, която струва прескъпо на България - като шеф на НЕК подписа фаталния анекс №12 към договора за АЕЦ "Белене", който по-късно даде възможност на руската "Атомстройекспорт" да осъди страната ни за 1.2 млрд. лева. По-късно се оказа, че Първанов е нямал мандат да слага подписа си под подобен ангажимент. Ето такива хора - енергетици и газовици защитават чуждите руски интереси, а вие .... надувайте бузи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • do Haho на 29.01.2022 в 09:03

  29 Яну 2022 13:17ч.

  "Така се прави уволнение по български- в петък, в края на работното време." -- не, това е точно по американски/канадски, бил съм и знам. Киро и с-ие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  29 Яну 2022 14:48ч.

  Всички, с малки изключения, инсталирани начело на държавата, са без опит. Чрез самочувствието, което демонстрират избиват комплекси. Започва да става все по-страшно и неприятно да ги гледаш как не знаят на кой свят са! Никога не съм изпитвал такъв срам от българските управници, както в момента. Съревноват се с калинките на Борисов за приза "не ставаме за нищо"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 29.01.2022 в 09:49 Естествено е и добре е, че нямат опит в корупционните практики.

  29 Яну 2022 14:51ч.

  А, дано, ама надали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  29 Яну 2022 15:54ч.

  Може да нямат опит, но пък са "наши" хора. Паролата" мой човек" е универсална. Дава неограничен достъп. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  29 Яну 2022 15:57ч.

  Нищо не е случайно, държавата трябва да се срути напълно.... за да поискат хората "здрава президентска" ръка!!!! Написах го есента 2020 г!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иване, кажи си!

  29 Яну 2022 16:26ч.

  Аналогичен е примерът с другарката Нинова, която на 28 годишна възраст е назначена за изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД, като преди това е завършила право и е работила като юрисконсулт и следовател. Икономическо образование и опит - нула! След това приватизира Техноимпекс и продължава да е изпълнителен директор на дружеството. Какъв конфликт на интереси? Пак на младини - 28-30 години! - става председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“. И двете дружества са външно-търговски, и се предполага, че случаен човек не може да стане директор там. Пък тя станала и на двете! След като няма образование и опит в сферата, значи нещо друго я прави неслучаен човек. Какво ли? Т.е., опитвам се да намекна, че не всичко се вижда с очите. Някои неща се виждат със сърцето, някои със СРС-та и разузнавателна информация. Последните две ги нямаме в арсенала си. Какво ни остава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Месията

  29 Яну 2022 16:29ч.

  Така се прави уволнение по български- в петък, в края на работното време. А новоназначените, аргати на американските централи и кадри на новите съдружници в Овергаз ли са?!!! Че нали, уволненото ръководство беше назначено след конкурс на служебното правителство преди има- няма половин година !!! Калинкиадата в Булгаристан продължава с Променени калинки Калинки-2 !!! Тече съревнование с калинките от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ за приза "НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО"! “Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" И накрая - АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • злобар

  29 Яну 2022 18:01ч.

  Видяхме тия с големият опит докъде ни докараха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи