Суперскандал! Фалшива „Аликс Партнърс Сървисис” писала доклада за КТБ!

Суперскандал! Фалшива „Аликс Партнърс Сървисис” писала доклада за КТБ!
Паника в Главна прокуратура и Министерство на финансите. Изправени сме пред грандиозна измама, която мафията ни пробута. Докладът за фалита на КТБ може да се окаже фалшив и абсолютно незаконен. Разследване на журналиста Григор Лилов доказва, че "Аликс Партнърс Сървисис” не е онази „Аликс Партнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация!

Зам. главният прокурор Б. Сарафов (първият вляво), финансовият министър Вл. Горанов (в средата) и главният секретар на МВР

 

Излиза, че разследването за финансовата афера е било възложено и отчетено от никому неизвестна фирма, създадена само пет месеца (?!) преди да получи единствената си поръчка – от България за Корпоративна банка.

Аферата „Корпоративна банка” въобще не е приключила, а продължава с пълна пара и днес – с поредни афери като нейни явно-тайни дъщери.

В края на септември 2014 г. Лютви Местан, Делян Пеевски и Йордан Цонев поискаха международна фирма да разследва т.нар. „източване” на КТБ. На същото мнение бяха и видни експерти от БСП, като Румен Гечев.
През октомври 2014 година към тях се присъедини и Мартин Димитров от РБ. Благодарение на негова инициатива Народното събрание единодушно прие такова решение, с което препоръча на БНБ да намери съответна фирма или детективска агенция, която да издири откраднатите пари. 
През ноември 2014 УС на БНБ също се включи в хора. 
През март 2015 парламентът единодушно гласува поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които официализираха подобна операция. Активна роля изигра управляващата ГЕРБ и лично Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия.

Така Фондът за гарантиране на влоговете задейства процедурата по политическата препоръка на депутатите, специалната на финансовия министър, авторитетната на БНБ. 
От 11 кандидати за специалната поръчка за КТБ остават 6, между които и „АликсПартнърс”.

И не между другото – световноизвестната „AlixPartners” се занимава с вътрешни разследвания (в рамките на дадена корпорация), а не с дирене на някакви пари по света, т.е. с межународни детективско-финансови разследвания, както ни я представиха. Ако родните политици и финансови управители наистина искаха такова, можеха например да наемат също световноизвестната „Кроул енд Кроул”.

Но и това не е скандалът!. 
Скандалът е, че създалата доклада за Корпоративна банка „АликсПартнърсСървисис” не е онази същата „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация! 
Защото договорът на България относно КТБ не е сключен с нейната лондонска дъщерна фирма! Сключен е с никому неизвестната освен у нас AlixPartners Services UK LLP.  На нас ни го представят като дело на световноизвестната AlixPartners, LLP (също британска фирма – поделение на американската), но не е.

Затова главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов са в паника. Ако се докажат твърденията на Григор Лилов, ще се окаже, че под носа на държавата, олицетворявана от прокуратурата и финансовото ведомство, е извършено нагло престъпление с цел да бъде заблудена цяла общественост. В състояние ли са обаче тези две институции да извършат безкористна проверка, след като са се провалили в своите задължениs при определяне на фирмата за КТБ? За заблуда или съучастие става въпрос?

 

Препечатваме статията от сайта frognews.bg.

 

Коментари

 • Моника

  07 Март 2016 10:51ч.

  Какво чака гл.прокурор,че не се самосезира?Кого пази и защитава?Докога ще слугува на бандитското управление на Борисов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  07 Март 2016 11:34ч.

  Поредната журналистическа партенка! Всеки който иска може да направи безплатна справка в CompaniesHouse.gov.uk - и двете въпросни фирми са регистрирани на един и същ адрес в Лондон и в тях участват почти едни и същи лица. Впрочем не става дума за фирми, а за професионални сдружения LLP. Защо са решили специално за случая да създават ново дружество си е техен проблем. Това не означава, че "фирмата" е фалшива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПАПАТА

  07 Март 2016 14:14ч.

  Всички гласували за компенсативен дълг - 4 млрд ,са за затвора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпрос

  07 Март 2016 15:23ч.

  Да не излезе сега, че кухите фирми ги е разследвала една друга куха фирма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДрънДрън

  07 Март 2016 18:50ч.

  НЕ Е ВЯРНО! https://bivol.bg/alixpartners.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  08 Март 2016 20:40ч.

  Аликс партнърс сървисис била 100% дъщерна фирма на Аликс Партнърс Лондон..Да, ама не!" Съобщението за горното е публикувано на уебсайта на ФГВБ." ФГВБ е българският фонд за защита на влоговете. А защо не е публикувано на саита на Аликс Партнърс - Лондон? Защо от истинската фирма Аликс Партнърс казват, че нямат нишо обшо с разследването на случая КТБ и в информационната инм система няма нищо по този случай? Защо НЕ ни се покзава никакво заверено факсимиле на оригиналния документ - съобщение на Аликс партнерс, бил той писмо или факс? Защо самата фирма Аликс Партнърс мълчи и ФГВБ се явява неин говорител на базата на непубликуван ( а може би и несъществуващ) документ? Айде сега, ние трябв ада сме най последните балъци, да се хванем на толкова нескопосана врътка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  10 Март 2016 7:36ч.

  Защо нито една кабеларка, вкл. и БНТ и БТВ не споменават нищо по въпроса? Защо сайтове като "Афера.БГ", "Блиц" и др. също не споменават за проблема? Защо се пази това мълчаниеи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Semes

  11 Март 2016 6:52ч.

  Това не е първият случай, при който МФ възлага поръчка без да са извършени елементарни проверки. Подобна е ситуацията и в други министерства. В същото време фирми и структури с утвърден международен авторитет са преследвани от същото това Министерство на финансите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  12 Март 2016 11:00ч.

  Тази далавера смърди яко. Ровете, бе, журналисти, пращайте въпроси до фирмата-майка, до Министерски съвет, МФ, БНБ и до който още се сетите, за да изровите истината за тая поредна далавера, този път и с гастрольори от чужбина. Миленков от Фонда за гарантиране на влоговете лъже снощи по БНТ, че уж дъщерната е създадена специално за поръчката на България по темата КТБ, а от Търговския регистър на Великобритания е видно, че датата на регистриране на Аликс Партнърс Сървисис е още отпреди да е станало ясно, че България ще излезе с обява за такава поръчка в специализираните издания. Егати и престъпниците ни управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • селски адвокат

  12 Март 2016 23:36ч.

  Аз да си питам, понеже съм тъп: За какво ни е Сметна палата, Банков наздор, БНБ, прокуратура със следствие и разни други, след като опираме независимо до коя световно известна или неизвестна одиторска компания? При това, забележете - да консултира държавните органи! Тези последните за какво са ни? Да им плащаме заплатите ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо до селския айдукат

  12 Март 2016 23:40ч.

  Това е все едно ИДИЛ да поеме на концесия Българската армия, а Ненчев да вземе %. Същото важи и за психясалия д-р Москов - да назначава д-р Лектър и д-р Моро на граждански договори с Пирогов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефаник

  08 Март 2017 17:05ч.

  Григор Лилов ( който се интересува от проблема), го установи и проучи преди 8 месеца. Виж архива на ТВ СКАТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи