Шефът на германските ВМС подаде оставка, след като каза добри думи за Путин

Шефът на германските ВМС подаде оставка, след като каза добри думи за Путин
Интендантът (командващият) на германските Военноморски сили (ВМС) вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде рапорт за пенсиониране до военния министър, след като си позволи да изкаже разумно мнение за Путин и Русия, докато е на посещение в Индия.

Вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах. Снимка БТА

 

“Наистина ли Русия иска малка ивица украинска почва? Или да се интегрира в страната, не, това са глупости..Путин вероятно оказва натиск, защото знае, че може да го направи и това разделя ЕС…но това, което той наистина иска, е уважение на високо ниво. Путин просто иска уважение. И господи, евтино е да му се даде уважение, даже е безплатно. Ако питат мен, най-лесно е да му се даде уважението, което той иска и вероятно заслужава. Дори ние, Индия и САЩ, имаме нужда от Русия срещу Китай. Кримският полуостров го няма и никога няма да се върне. Това е факт”, казва Шьонбах на конференция, организирана от индийския институт на изследване на отбраната Манохар Паррикар, а кадрите бяха разпространени в социалните мрежи.

 

 

След остър протест на Украйна, вицеадмирал Шьонбах се извини и подаде рапорт за пенсия до германския военен министър, а външното министерство на ФРГ трябваше да уточнява, че офицерът изразява мнение, което не съвпада с официалното на Берлин.

 

Източник: Клуб "Z"

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Truman

  23 Яну 2022 9:19ч.

  ЛОВ НА ВЕЩИЦИ!..направете живота в Украйна нормален и тогава...и Крим и Донецк..и Луганск ще искат да са част от Украйна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГРАД КОЗЛОДУЙ

  23 Яну 2022 9:46ч.

  НАТО ВЪН

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГРАД КОЗЛОДУЙ

  23 Яну 2022 9:47ч.

  който СЕЕ ВЕТРОВЕ ЖЪНЕ БУРИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германските генерали забиха ножа

  23 Яну 2022 9:48ч.

  в гърба на Хитлер ! Германският генералитет изпрати Ленин в затворен вагон с много злато да съсипе Русия и до докара болшевиките на власт. В Германия и Австрия любителите на рубли се увеличават, следвайки примера на Шрьодер и други предатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уууууууууууу

  23 Яну 2022 9:52ч.

  Това е мнението на военните. А то е по-важно от това на зелените талибани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отто фон Бисмарк:

  23 Яну 2022 9:54ч.

  Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник (из отговор на принц Генрих VII Рьойс в секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отто фон Бисмарк:

  23 Яну 2022 9:55ч.

  Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви са по същество руските внушения в повечето български медии?

  23 Яну 2022 10:04ч.

  Основното е следното: Русия е велика, световна супер сила и може да прави каквото си поиска, особено с нейните съседи, които по силата на географията и на цивилизацията са нейни неотменни слуги, които й дължат непрекъснато коленопреклонение. А НАТО, те трябва да си налягат парцалите и да помнят, че Русия има ракети, които може да разрушат Ню Йорк, Австралия и земната суша, естествено без онази част, на която се намира самата Русия - недосегаема за всякакви врагове и ракети. Защо никой не обръща внимание на два факта ? След навлизането на руски военни части в Казахстан, Китай изрази доста остро недоволство и посъветва руските военни бързо да се изтеглят, тъй като близкото им присъствие в тази република е нежелано за Китай. От своя страна Турция, след слуховете за агресия срещу Украйна даде ясно да се разбере, че ще помогне на украинците, вероятно с доставка на американско модерно оръжие. Пропуска се и друго, украинците са голям народ, те са националисти и ако бъдат въоръжени добре, ще нанесат големи поражения на руската армия, а това ще направи една окупация съвсем неудържима за самия окупатор, смята турският президент Ердоган. Тук мнозина се кефят, че скоро ще има руско-китайски военен съюз. Стратегическият съюз на Путин с Китай против САЩ е само блъф и нищо друго. Китайците в момента играят сложна игра: мълчат за агресивните изстъпления на Путин срещу Запада, защото вземат от Русия евтин петрол и газ; обаче осъждат Путин в международните институции, за да останат търговски партньор на Запада, което е жизнено важно за китайската икономика. Каква полза има Китай от руско нападение в Европа, къде си продава стоките и то на един пазар само в ЕС в размер на 450 млн. долара ? На тези въпроси нито медии, нито проруските коментатори не знаят, не искат и не могат да отгворт. А Ленин едно време предупреждаваше болшевиките - Не представяте желаното като действително !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  23 Яну 2022 10:04ч.

  А канцлерът на Германия, Олаф Шолц, не иска да се срещне с Джо Байдън. Байдън е поканил Шолц на лична визита във Вашингтон, за да обсъдят ситуацията в Украйна. Но канцлерът е отказал, нещо непривично за васалите, които като пуделчета тичат отвъд океана при най-малкия знак, като е заявил, че срещата може да се проведе най-рано в средата на февруари. И това ако не е знак, здраве му кажи. Изцепката на вицеадмирал Шьонбах не е лапсус, явно нещо интересно става в Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е добре.

  23 Яну 2022 10:20ч.

  Колкото по-бързо нормалните хора бъдат отстранени от управлението, толкова по-скоро ще се сгромоляса недоразумението ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да спрем с пристрастията и да се опитаме да преценим обективно ситуацията.

  23 Яну 2022 10:22ч.

  Путин съвсем насериозно влезе в този словесен сблъсък със Запада с агресивен тон, близък до военния, за да създаде уж реална опасност за предстояща световна война, ако не му се признае правото да доминира над съседите си. Даже намеси и Румъния и България в този спор. Няколко години тази тактика работеше сравнително успешно. И Обама, и Тръмп срамежливо му признаха правото да се разпорежда в бившето съветско пространство. Когато обаче търпението на НАТО и САЩ свърши от тях дойде същия остър тон и контразаплаха, че конфликтът ще е изцяло за сметка на Русия, психологическото предимство на Путин изчезна и се видя, че той далеч не е така уверен в силите си. Едно е да заплашваш с война, съвсем различно нещо е да я водиш срещу враг, който те превъзхожда многократно. При това да се изправиш срещу него без съюзници… Това не значи, че Путин да продължи конфликта, но вече само като психологическа и информационна война, какъвто той беше и досега. В никакъв случай няма да го превърне във военен конфликт, който не е по силите на немощната руска икономика. За съжаление голямата част от управниците у нас и медиите продължават да се държат така, сякаш покорството ни пред Русия спасява световния мир; и ако пуснем войски на НАТО, тук още утре ще завали дъжд от руски ракети. Истината е, че в цялата си нова история България не е била по-защитена от външни врагове, както в момента, и това се дължи на членството ни в НАТО. А плашенето с Турция също е контрапродуктивно, Русия би се намесила при една война с Турция, колкото се намеси да защити Армения, когато Байрактар-ите на Ердоган, съсипаха модерната руска техника, като не й дадоха да гъкне даже. Само НАТО и ЕС са нашата защита, срещу тези които поставят под съмнение нашата избор. Това трябва да признаят дядовците путинисти у нас, защото техните деца не са в Русия, а в Европа и САЩ. Поне от тях се засрамете !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  23 Яну 2022 10:26ч.

  Официалните разумни берлински кръгове, особено свързани с геополитическото мислене, не желаят да играят повече в един отбор със САЩ. Защото ясно виждат, че наглосаксите пак искат да ги използват, правейки от тях исторически губеща страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Истината е, че в цялата си нова история България не е била по-защитена от външни врагове, както в момента, и това се дължи на членството ни в НАТО."

  23 Яну 2022 10:32ч.

  Дилетантски пост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  23 Яну 2022 10:33ч.

  Абсолютно вярно и точно изказвате. Този генерал трябва да бъде повишен в главнокомандващ немската армия. За съжаление ръководещите НАТО искат да всяват паника и да дрънкат оръжие, и такова изказване не им отърва. Жалко за генерала, явно си разбира от работата и затова не е удобен. Това е истината, колкото и да ги боли соросоидите. Няма нито една грешка, а анализа на адмирала е отличен !!! Значи на Запад имало и нормални хора, при това на най-високо ниво! Евала!!! След толкова американски бази на тяхна територия даже е чудно, че са останали шваби с разсъдък...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  23 Яну 2022 10:34ч.

  Когато Крим е бил руски, Манхатън е бил на индианците бе, пиндоси !!!! В тези времена на всеобща лъжа и измама, от страна на запада, да казваш истината си е направо революционен акт !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  23 Яну 2022 10:40ч.

  Поздравления за Вашата честност и реализъм , г-н Вицеадмирал. Достойно поведение на един истински военен висш офицер. Немски , при това ! Никой по-добре от истинските военни ( да , тези минали през цялата йерархия на военната служба ) не знае по-добре реализма и ужаса на войната , и какъв противник в лицето на Русия може да си позволи. Всъщност НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно!

  23 Яну 2022 10:41ч.

  Мъж на честта! Браво! Докато има такива достойни хора, надежда, че светът няма да рухне в пропастта, има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клил Бинтън

  23 Яну 2022 10:41ч.

  Да поясня, каква е руската политика за Балканите. Чрез Турция Русия контролира балканските православни държави. За целта Турция не трябва да в нито много силна, нито много слаба. Ако е слаба, то балканските държави няма да са зависими от Русия, а ако Турция е прекалено силна то това ще навреди на имперските интереси на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За децата

  23 Яну 2022 10:41ч.

  Точно заради децатани който са на запад не дразнете РУСИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • враг, който те превъзхожда многократно

  23 Яну 2022 10:43ч.

  ?? В какво ?? Готовност на конвенционалните сили, подготовка на личния състав, ракетно оръжие, танкове , артилерия, дори авиация ? Ядрено превъзходство ? Какво точно имате предвид ? Та страните от НАТО едва сформират няколко тактически батальона , които да изпратят на изток. Единствената състоятелна армия в НАТО е тази на САЩ и турската разбира се, която не се бута в мурабето... Как САЩ ще тръгнат на директен конфликт с Русия без ескалация към ядрена война ? Мислете малко като пишете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Твърде жалко

  23 Яну 2022 10:44ч.

  Разумните гласове се отстраняват. Необходими са само празни глави, в които са напъхани правилните послания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даам!

  23 Яну 2022 10:57ч.

  В геостратегически план, изключително разумно изказване! В момента Русия има реалния шанс да посредничи между Индия и Китай, а това е политика на ново ниво! И старицата Европа си заминава от политическата сцена! За съжаление! Липсата на далновидност, зрялост и разбиране на ситуацията какво всъщност се случва днес, играе лоша шега на европейците! Пак за жалост, там вече няма политици от ранга на Хелмут Кол / не ми се изброява, а те бяха достатъчно преди/, останаха едни средновековни старчета, които се опитват да ръководят политика на цял континент! Не им се получава! Това е факт! Дори надежда вече няма нещата да поемат друга посока. Вчера излезе инфо, че редица натовски държави молели, ама молели бе, Столтенберг да остане на поста си есента на тази година, когато мандатът му изтича. Какво повече да говорим???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • благодарен

  23 Яну 2022 11:26ч.

  съм за това,че чувам все още подобни умни, проницателни изказвания на официални лица. Страхотно е , че този германец /ерудирана 100% военна личност/ толкова просто е формулирал задълбоченото си наблюдение. Благодаря, г-н Вицеадмирал за истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фон Бок

  23 Яну 2022 11:56ч.

  Спокойно, войната тече по план. Губим я успешно. Германия вече изведе от експлоатация 3 от 6те си ядрени централи. Скоро бай Ганьо няма да има на какво да цъка с възхищение. Няма да има ни БМВ, ни Мерцедес, ни Сименс, ни Еърбъс. Торовите заводи не работят заради цените на газа, а като нема гюбре храните ще литнат още. Няма да се плашите, корабът потъва нормално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ам.камп. клоунада

  23 Яну 2022 12:00ч.

  Руснаците отново не се явиха на война. Германия загуби командващия флота си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  23 Яну 2022 12:01ч.

  Германците ЗНАЯТ, че страната им Е ОКУПИРАНА от англоамериканците, ПОМНЯТ, че СССР не им отмъсти за чудовищните зверства на хитлеризма, че Русия изтегли окупационните си войски от Източна Германия, че Русия от над 200 години се опитва да създаде стратегическа връзка с Германия, а че Великобритания и сега САЩ са готови и с все сила работят Германия заедно с цяла Европа да се бият с Русия до последния германски и европейски войник. Та затова виждаме изрази на отхвърляне на САЩ и ЮК, които бързо западат в световен мащаб и иде денят на световната мъст за вековния бандитизъм върху народите на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Респект!

  23 Яну 2022 12:35ч.

  Достоен мъж, който ясно и директно казва истината. Явно във времената на лъжи и демагогия, за подобно поведение човек губи препитанието си. Тъмни и мрачни времена, по лоши Бой-тошово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TTN

  23 Яну 2022 12:38ч.

  Германец с разум и топки. Адмирации за него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  23 Яну 2022 12:57ч.

  Почитания, хер вицеадмирал! Достойният войник говори това което мисли, а не което политиците смятат, че трябва да говори. И у нас преди време на един генерал (вече от запаса) му писна от това, което мутрите правеха с поверените му ВВС, хвърли униформичката и стана президент. И, като стана президент, добре им отсипа на тия същите. Миналата година той каза публично нещо подобно за Крим и после политкоректните медии квичаха истерично месеци наред какъв петоколонник бил и искаха оставката му, но на изборите скоро след това хората пак си го избраха за президент. Което би трябвало да покаже на запенените политици, демонстриращи принадлежността си към "правата вяра" и покорство пред големия бял баща, какво точно е отношението на обикновените, нормалните хора в страната, към раздухваната антируска истерия. Така, че, дерзайте, хер вицеадмирал, и вие имате да си връщате на вашите германски политици за състоянието, до което доведоха всичките ви Кригсмарини, Луфтвафета и Бундесвери. Особено на една бивша министърка на отбраната, дето сега се е заела да доведе целия Европейски съюз до насипното състояние на споменатите Бундесвери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изказал "разумно" мнение за Путин. Това виц ли е? Все едно да кажеш добри думи за Хитлер преди началото на ВСВ. Той поне е подал оставка. Чакаме оставката на Янев,

  23 Яну 2022 13:00ч.

  Който ни каза, че няма нужда България да се защитава при случай на война Щото нападателите си ги обичаме и само чакаме да ни окупират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ (друг)

  23 Яну 2022 13:00ч.

  Те, Германците , са тръгнали вкупом към Валхава - ОТ както се появи фондерЛайнен и срина германската армия, а и днешната им г-жа Менистърка разглежда ценността на Германската армия като система за ограничение на ... достъпа до парцалки на известни политици Там, в Германската армия, за Мъже с Топки място няма... Нещо подобно стана и в УКраина - преди месец 15 генерали подадоха оставка и избягаха от ВСУ - да не им се смеят внуците на пародията на служба която са принудени да служат. АМа това в българските мас-медии няма да чуете или видите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да има ни БМВ, ни Мерцедес, ни Сименс, ни Еърбъс.

  23 Яну 2022 13:05ч.

  Е, марките ще ги има - ще правят електрички за по 80-100 КЕ , с обсег от София до Стара Загора макс, които Ганев ще гледа с тъга в шоурумовете и ще им тегля по една ПМ, както и на Новия Световен Ред и "Зеления преход". А Ербъс вече са в дупката /както и Боинг/ , в Тулуза има огромна разпродажба на недвижимости /до преди три години беше хит да инвистираш в недвижимост в Тулуза/ , ще запазват само военния клон на производството...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаах

  23 Яну 2022 13:34ч.

  Даам..Трябвало да го повишат казвате.Достоен наследник на Рибентроп.Отсрещната страна си има един Лавров/Молотов/.Май е време да отпадне онази възпираща клауза за армия им и да приготвяме пуканките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  23 Яну 2022 13:36ч.

  Преди всичко - свалям шапка пред вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах! Достоен мъж - а не лигаво подобие, отличен висш офицер - а не пълзяща мишка и дано Бог даде много такива в армиите ИМ, за да свалят игото на ликвидаторите на Цивилизацията! * - "Стратега" от 10:04 и 10:22 развива теории и собствени пожелателни фантазии върху пясъчни основи. Китай пък му е съвсем непознат, както и ситуацията в Средна Азия - (камо ли да се "вайкаме" за някакви уж, "китайски ултиматуми?!). Това, че британците се мъчат да нагадят терена там (и не само: - Из Кавказ, в дъгата 3-морета, далечният Изток) също в ущърб на вековният си враг, не е тайна. Но тя удобно се премълчава от диваните "експерти" и паркетни "генерали". И ако някой би изврещял на умряло в най-близко време, се очертават като най-вероятните - пак същите. Мечтатели да си върнат световната империя и да станат Четвъртата Субектност. Както изглежда обаче, не само че няма да я получат, но и манипулирания от тях САЩисан Шерхан, заедно в един отбор, ще докретат до обичайната Обектност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  23 Яну 2022 13:44ч.

  (...) Който ни каза, че няма нужда България да се защитава при случай на война (...) Ся, то бива тепегьозлук, бива, то бива лъготене, бива - ама тва си е извън пътя. Мал клоп, да вонюч, Мал комар, да кусуч. Велик верблюд, да горбат, За ето Путин виноват. А иначе адмиралът ви казва простички неща, като за прости, но галиба има и неспасяеми случаи. Впрочем, много женоря са министерки на войната - Германия, Испания, Франция, сигур има и други. Което обяснява многото простотии, които се ръсят и правят в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знам и тук съм го срещал, за вас си наричате германците нацисти и фашисти,

  23 Яну 2022 13:45ч.

  а тук изведнъж брат и приятел! Бундесферът беше жалка сбирщина от гейове и лесбийки, сега изведнъж "отличен германски офицер" Как стават тези работи бе, другари !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наглост

  23 Яну 2022 13:47ч.

  Русофили и Германофили, вечна дружба за нова подялба на Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на братята украинци, е това се казват топки,не като вашите !

  23 Яну 2022 13:51ч.

  Украйна: "Оставката на един вицеадмирал не е достатъчна, за да възстановим доверието си към Германия.Германска арогантност и мегаломания..." От германското министерство на отбраната заявиха, че изказването на командващия военноморските сили на страната за окупирания Крим "по никакъв начин не изразява позицията на федералното министерство на отбраната".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тик-так

  23 Яну 2022 14:17ч.

  До 4 февруари, не остава много време...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Да спрем с пристрастията и да се опитаме да преценим обективно ситуацията.

  23 Яну 2022 14:17ч.

  Един колега от форума е определил поста ви като - дилетантски. Необходимо, но не достатъчно. Коментарът ви е елементарно тъп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  23 Яну 2022 14:18ч.

  Подквичаванията на бандеровците имат и още един повод - но на него правоверната прислуга на САЩисаните и зъб не обелва. А този е, че Германия е спряла пратка на оръжия и боеприпаси от един от балтийските пудели за към Украйната. Та си мисля, че за преориентиране на тази държава - за ужас на Шерхан и табакитата - към Русия, има не само икономически основания, а исторически корени. С което обединение Германия ще се спаси от окончателно изличаване след две исторически Грешки. Момента е удобен. На 13:44 ** - Бундесвера като субект е като желязна кофа, но в жалки и чужди ръце. С плуващите най-отгоре отпадъци, могат да бъдат заблудени само сериозно несведущите. - Какво в същност се крие в дълбочината 'и...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Какви са по същество руските внушения в повечето български медии?

  23 Яну 2022 14:19ч.

  Много елементарно и невярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама Кастратия и флот ли имала

  23 Яну 2022 14:22ч.

  Ти да видиш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  23 Яну 2022 15:22ч.

  Човек трябва да уважава достойните противници ! Предателите всеки ги презира, независимо , че прокарвайки собствени интереси разчита на такива , които се продават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  23 Яну 2022 16:36ч.

  Искам да дам и научно-генетично обяснение за практичното и разумно поведение на този офицер! https://www.youtube.com/watch?v=0bWt81vhIyY Звука на Катюшите е звук който се отпечатва в ДНК като епигенетична памет, нещо като поколенчески страх на инстинктивно ниво! Тези еврогейски либерасти, дето ръчкат мечката с пръчка, ще изплачат като никога до сега! Просто станаха прекалено безочливи нагли и безобразни! От България доброволци ми се виждат, само двамата натовски генерали-дебили, с армия от двама Иво Инджев и Мончо Паси, ОЗ НГВС-та.... Та им желая успех на Руският Фронт, да си носят топли дрехи и да се надяват чичо им САМ да не ги зареже, като лятото както заряза всичко в Афганистан, и си плюха на петите за океана! Глобалистите са обречени на провал, защото всичко при тях е самозалъгване и розови очила, проекция по другите и надежда някой друг да им свърши работата, докато гейски мрънкат от страни и саботират! Тоя път си намериха майстора, и провала им е сигурен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читанката

  23 Яну 2022 17:06ч.

  Много просто: изказал се е по политически въпрос, а военните са деполитизирани. И го е направил в особено неподходящ момент, когато Германия от позицията на по-слабия се опитва да създаде и да спечели конфликт срещу традиционно труден съперник (заедно със съюзници, но не трябва да се подценява автономността на сегашната политика на германците). По принцип, военните трябва да са готови да атакуват и детска градина с крилати ракети, ако им бъде наредено да направят това. Това им е работата, за това им се плаща. Както каза Хитлер във филма - не се притеснявайте, аз поемам цялата отговорност. Това беше някъде малко преди 9-ти май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  23 Яну 2022 17:08ч.

  Определеното като разумно мнение на немеца всъщност е сервилно до такава степен, че да си спомним думите на ръководителите на ГДР, докато около триста хиляди червеноармейци се бяха разположили в страната им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  23 Яну 2022 17:22ч.

  1626 - холандец купува за без пари Манхатън от индианците. 1783 - императрицата на Русия германката София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст завладява Крим от татарите, които живеят там от векове. Това беше по повод глупостите на фалшивия Sin.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  23 Яну 2022 18:28ч.

  Адмирал Кай-Ахим Шьонбах, като един истински военен от кариерата, просто е казал истината. И Крим няма да се върне към Украйна, и Путин е вече опрян до стената и няма място за никакво отстъпление. Няма никакво значение дали това е правилно, неправилно, дали е демократично или не! Това са фактите, и пренебрегването им може да доведе даже до ТСВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  23 Яну 2022 19:55ч.

  Явно все още се намират военни, които разсъждават с главите си и са на ясно, какво ще последва, ако продължават да затягат примката около Русия! А Путин ясно им го каза: (перефразирам) Няма нужда от такъв свят в който я няма Русия! Досещате ли се какво означава това? За да станете по-наясно със ситуацията Ви пускам линк до едно филмче в което се разглежда музей в Украйна на подземен силоз за ракета от стратегическия ядрен арсенал на СССР до 1990 г. В него се обяснява, че само в Украйна е имало стратегически ракети с ядрен заряд, които са можели да унищожат света 2-3 пъти, а отделно другите ядрени боеприпаси никой не знае колко са били! Ето и линка https://www.youtube.com/watch?v=Kedw7IhwnCc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахо

  23 Яну 2022 20:08ч.

  Какво става? Докога Русия няма да напада Украйна? Това е недопустимо. Байдън веднага да наложи санкции за бавенето на руснаците. Как може да провалят очакванията му. Няма да чака цял мандат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши коментар

  24 Яну 2022 14:28ч.

  От така наречени "медии" можеш да научиш коя плейметка с кой спортист се треснала, но не и какво мисли да направи или ще направи Путин , Си или Джо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи