Руски сенатор за Радев: Бързо му изясниха основите на „партийната дисциплина“ за близкия кръг от съюзници на САЩ

Руски сенатор за Радев: Бързо му изясниха основите на „партийната дисциплина“ за близкия кръг от съюзници на САЩ
САЩ смъмриха публично Радев, който имаше неблагоразумието да признае реалностите

Константин Косачев - заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия

 


Заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачев коментира събитията около изказването на българския президент Румен Радев, че Крим в момента е под контрола на Русия, предава ТАСС. По думите му, това е епизод от международния дневен ред, който е достоен за споменаване в един ред с обявените от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен нови американски санкции срещу газопровода „Северен поток 2“.

 

„САЩ публично смъмриха избрания президент на България, който имаше неблагоразумието да признае реалностите – Крим де факто принадлежи на Русия. Вашингтон бързо изясни основите на „партийната дисциплина“ за близкия кръг от съюзници на САЩ“, заяви заместник-председателят на Съвета на федерацията.

 

„Когато това се случи в рамките на една държава, САЩ го наричат диктатура. Но когато такава практика бъде наложена на целия свят, това се счита за „либерален световен ред...“, добави още той.

 

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ляв Нежен Демократ

  23 Ное 2021 16:44ч.

  И така, линията на „американският свят“ е очертана съвсем ясно: можете да кажете само това, което отговаря на „генералната линия“, а вместо международното право действат вътрешни актове на САЩ, според които самият Вашингтон поема функциите на прокурор, съдия и съдебен изпълнител конфискуващ чуждо имущество по свое усмотрение. Когато това се случи в рамките на една държава, Сатанинските Античовешки Щати го наричат диктатура. Но когато подобна практика бъде наложена на целия свят, тя се смята за „либерален световен ред“. Гледайте и не се бъркайте!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  23 Ное 2021 16:45ч.

  Зам. председател на нещо си критикува президента на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Константин Йосифович

  23 Ное 2021 16:53ч.

  се е изказал във Фейсбук. Публикуват поста "Эхо Москвы", "Труд и "Гласове". В "Эхо Москвы" на Константин Йосифович му се изяснява, че "това не е генерална линия на САЩ", а решение, прието от Генералната асамблея на ООН, в което Крим е наречен "временно окупирана територия на Украйна". Никоя уважаваща себе си медия в Русия не си прави "новините" от постове във Фейсбук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  23 Ное 2021 16:57ч.

  Та за отератеният от себе си. "Тук имаме сецесия: призната възможност за федерата да излезе от федерацията, да напусне по своя воля федерацията и да продължи съществуването си като отделна държава. Кримският парламент като резултат на суспендирането на конституцията на Украйна обяви независимост и впоследствие учреди референдум сред народа на Крим дали да премине в състава на Руската федерация. Правото на самоопределяне е един от общопризнатите принципи на международното право. " А не това на Бившата Империя на доброто. Римската такава е западала, до изчезването си 350 години. Жална ни майка, ако Бог не помогне. .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зам. председател на нещо си критикува президента на България!

  23 Ное 2021 17:36ч.

  Президентчето всъщност е главатар на туземната на чичо Сам туземна колониална администрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • румен геров

  23 Ное 2021 17:51ч.

  До Отвратения, този "някакъв си сенатор" е толкова Някакъв си, колкото онзи амер. сенатор, който спря Южен поток!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  23 Ное 2021 17:53ч.

  Не знаехте ли как ще се развие сценката с Радевото изявление?Още тогава много хора коментирахме,че това е бонбонче за електората.Колко му е помогнало - не зная,но операцията на Козяк се развива успешно.Остана само да извият ръцете на Нинова и нейните хора /преди да я изпратят в историята/ и на територията няма да има съпротива срещу плановете на Началника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  23 Ное 2021 18:11ч.

  Какъв билзък кръг съюзници, далечен кръг местна колониялна администрация / клиентела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  23 Ное 2021 18:26ч.

  Позорът за Радев, да заяви,че Крим е руски, после да се обяснява и извинява, е грандиозен и незаличим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позорът за Радев, да заяви,че Крим е руски, после да се обяснява и извинява, е грандиозен и незаличим.

  23 Ное 2021 19:28ч.

  Така може да мисли само един неуважаващ се човек. Дали Крим е руски или не, е спорен въпрос. Ако имаше международно право, досега въпросът да беше решен. Проблемът е, че международното право означава правото на силата или поне някои така си мислят. По-големият проблем и в това руснакът е прав, че някои дезавоалира политиката си и в ясен тон показа, че няма да търпи непослушание. Все пак това е българският президент и това беше публично унижение на страната ни, че не можеда се управлява сама. Сега тук хората, които нищо не разбират, най-много крещят как Радев бил сгафил. Не, не е сгафил. Който и да беше на неговото място, щеше да бъде принуден да прави същото. Само че никой от нас нямаше да разбере нищо, защото плазмодията щеше да се нагоди. Радев се опита да покаже, че повече няма да бъде сламеното човече. Не мисля, че е такъв глупак да каже това, без да е мислил за последиците. Явно ще гледаме нова политика. и това ще е за първи път в най-новата история. Дано да съм прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко време ще живеем така!

  23 Ное 2021 23:28ч.

  1 година с кирчовците?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ддр

  24 Ное 2021 0:04ч.

  До Ляв Нежен Демократ на 23.11.2021 в 16:44. Много си чел руска пропаганда тя си малко замаян. САЩ са най голямата и най силната демокрация в света а Русия са най добре въоръжената анти-демокрация. Крим е украински и е анексиран от Русия насилствено на базата на манипулиран и фалшив референдум. Истинския проблем е защо Русия изсели татарите от Крим? Защо Русия насели крим с руски преселници? Промени ли Русия насилствено съотношението на населението в Крим. Аз предлагам всички турци от разград и кърдвжали да направят референдум и да присъединят тези земи към Турция. Тогава тъпанари като вас може и да разберат за какво става дума. От тази гледна точка не може един доказан глупак като Радев да се прави на “обективен”. Не му дига пипката да разбере дългосрочния ефект на твърденията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ддр

  24 Ное 2021 0:35ч.

  Стига си се пенЯвил, бре! Крим е руски! Да отричаш очевидното е патент на световния терорист САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По руски

  24 Ное 2021 6:15ч.

  С презрение и арогантност към малките и незначителните. Като нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брей

  24 Ное 2021 7:50ч.

  Кой още вярва в това, че "САЩ са най голямата и най силната демокрация в света ..." ??? Толкова са "голяма" , че я изнасят със самолети, ракети, бомби и пукотевица по тези, които не са съгласни с тях, по-точно - не им слугуват, инсцинират всевъзможни провокации и крещят, че други са виновни.... Демокрация по американски-разбирай ДЕМОКРАДИЯ! Докарахме си я и в България и некои много й се радват, а болшинството българи - просто мизеруват.... Така че изводът кой е "замаян", просто лъщи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев се опита да покаже, че повече няма да бъде сламеното човече.

  24 Ное 2021 8:11ч.

  на 23.11.2021 в 19:28 Така ми изглежда и на мен. Трябва да се наблюдават нюансите. Три основни германски вестника отбелязват категоричната победа на Радев, решителната му позиция срещу корупцията и др. А досежно външната политика се отбелязва, че е "своенравен и трудно може да бъде преценен", например поради позицията за вдигане на санкциите срещу Русия и т. н. Та така, в тази най-деликатна област - външната политика - тук се въртим като пумпали около втръснали се, предимно медийни, клишета. Но на такова равнище не е възможно да се направи реална преценка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крим е наречен "временно окупирана територия на Украйна"

  24 Ное 2021 9:16ч.

  Временно, временно, колко да е временно ? То всичко на този свят е временно, а опитът е доказал - най-трайни са "временните" състояния. Впроч. Крим си е руски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  24 Ное 2021 9:37ч.

  A Триморието?Защо американците възродиха този проект на Пилсудски след 2014година т.е, след присъединяването на Крим?И как се съчетават в главата на Президента руския Крим и Триморието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  24 Ное 2021 10:04ч.

  ФАЩизмът на фащисаните ни идва в повече. А всички негови лакеи ще завършат трагично, както се полага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TTN

  24 Ное 2021 10:13ч.

  Вижте какво става. Американците отработват (тренират) ракетни удари с ядрено оръжие срещу Русия по източното и западното направление със стратегически бомбардировачи - заявление на Шойгуот вчера. Генерал Герасимов в телефонен разговор с американския си аналог се опитва да предотврати войната може би в последен опит. Но тя най-вероятно няма как да бъде спряна при такава ненавист и от двете страни. Шойгу договаря с китайския си колега съвместен отпор на Русия и Китай срещу американците. Запасявайте се и се изнасяйте, където може да се спасите според вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  24 Ное 2021 13:26ч.

  през 2014г циничната руска прогноза беше, че западните държави ште вдигнат шум за Крим, ште мърморјат и накраја ште се съгласјат, че е руска територија. 7 години по-късно дори и такива верни съјузници като Сърбија и Беларус не признават Крим за руска територија. Много боли, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грешката на Хрушча

  24 Ное 2021 14:24ч.

  "Ддр" Най-голямата демокрация в с света е Индия - вече над 1,4 милиарда души. Първите обитатели на Крим са кимерийците, изгонени от скитите през седмото столетие пр. Хр. През същия период гръцки заселници започват да основават колонии на полуострова. През следващите векове в античността областта е част от Понт, но след 15 година пр. Хр. де факто е подчинена на Рим. През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 – 665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 – 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района. Първоначално Кримското ханство е васал на Златната орда. След унищожаването на Златната орда се формира независимо Кримско ханство през 1441 г . През 1475г. княжество Федоро в планинската част на Крим,както и последните генуезки градове са превзети от османците. От 1478 г. Крим също попада под васалитета на Османската империя до подписването на Кючуккайнарджийския договор през 1774 г., когато получава независимост под васалитета на Русия. От края на 15-ти век Кримското ханство постоянно извършва грабителски походи срещу Полша,Литва и Русия. В началото на 16-ти век полско-литовското кралство става васал на Кримското ханство и праща ежегоден данък от 200 000 флоринта до 1699г. В Русия кримските татари нахлуват 1480г.,в 1507г.,в 1521г.,в 1541г.,в 1552,1555,1559г. През 1571г. превземат и запалват Москва. През 1572 и 1591г. са разгромени от Русия и от началото на 17-ти век Русия преминава в стратегическо настъпление продължило до 1774г.. Видно е,че става въпрос за православна Реконкиста - обратно отвоюване на християнските земи от навлеците подобна на продължилата над 7 века испанска Реконкиста. Русия постъпи меко защото не им даде срок или да станат християни или да се изселят,така както направи Изабела Първа Кастилска с мюсюлманите и евреите. Следва дебело да се подчертае,че за 3-4 века по робските пазари на Османската империя са продадени като роби много повече руснаци и поляци отколкото от цялото население на Балканския полуостров. До тук никъде не става въпрос за украинци и Украйна. През 1939г. татарите са 218 хиляди,с 20 000 повече от последното преброяване в Руската империя,а понастоящем 232 000,тоест въпреки 3-4 вековният им геноцид срещу християни и руснаци,въпреки колаборацията им с нацистите и формираните от тях SS части броят им не е намалял. Сталин не случайно заради колаборацията с нацистите беше изселил татарите в Средна Азия,а Хрушчов направи грешката да ги върне в Крим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все тая

  24 Ное 2021 14:26ч.

  Кипър, Косово, Крим ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  24 Ное 2021 14:53ч.

  по памет-изселват по време на ВСВ не само татарите, а и българите, гърците... и поканата за връштане мај не беше при Хрушчов(или поне не за българите), а след 1991г, но след 2 поколенија прогонените да се върнат и пак да са чужденци в бившите си земи...не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  24 Ное 2021 16:12ч.

  Интересно е да се наблюдава как с години остро критикуваното отделяне на Северен Кипър, Косово се използват за оправдание за Крим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свилен

  24 Ное 2021 16:43ч.

  През 1999 г.,когато следвах във Философския факултет,тогава американските негодници съвсем незаконно бомбардираха Сърбия.Тогава попаднах на списание Паралели,което още излизаше.Там цитираха предсказанието на Нострадам,че светът от 1997 до 2027 г. ще живее в ерата на непрекъснати войни,а от 2027 ще започне дълга,мирна епоха. И май древното пророчество на Нострадам се сбъдва.Мръсната американска империя започна наистина безконечни войни-Сърбия,Афганистан,Ирак.Но идва възмездието:През ноември 2020 г. Си Дзинпин заяви,че ще прави Китай full modern army до 2027г. Стопляте ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На вниманието на предстоящия НАРОДЕН съд:

  24 Ное 2021 18:11ч.

  И янев, както и радев са били "ухо и око" на Портиера на американското посолство. „Бивoлъ“ цитирa нeпубликувaни дoceгa грaми нa бившия американски пocлaник в Coфия Нaнcи Мaкълдaуни, кoятo днec e cъвeтник пo cигурнocттa нa вицeпрeзидeнтa Кaмaлa Хaриc. WIKILEAKS: ОЩЕ ОТ 2009 -ТА РУМЕН РАДЕВ ПОСОЧЕН ОТ САЩ КАТО ТЕХЕН ЧОВЕК – „ЕДИН ОТ НАЙ-АНГАЖИРАНИТЕ КОНТАКТИ НА ПОСОЛСТВОТО“! Грaмитe oбхвaщaт oгрoмeн пeриoд oт някoлкo дeceтилeтия дo крaя нa 2010 г. зaceгa. Дo мoмeнтa нe e публикувaнo и рaзкривaнo, чe Румeн Рaдeв, зaeднo c кoлeгaтa cи o.з.гeн. Cтeфaн Янeв, ceгaшeн cлужeбeн Прeмиeр, ca били oбeкт нa нaблюдeниe, кoнтaкти и кoмуникaция c aмeрикaнcкaтa диплoмaция у нac. Документи: https://bivol.bg/wp-content/uploads/2021/11/Cable_02.pdf https://bivol.bg/wp-content/uploads/2021/11/Cable01.pdf Пo тeмaтa рaбoти и: Никoлaй Мaрчeнкo, „Бивoлъ“ https://afera.bg/wikileaks-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%be%d1%82-2009-%d1%82%d0%b0-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не мое и тако и вако

  25 Ное 2021 9:18ч.

  "observer" Не е интересно,това е напълно очакваемо и закономерно. За Кипър,и за Косово,и за Босна,и за Хърватска западняците много пъти бяха предупреждавани,че създават прецедент и сега сърбат горещата попара ,която надробиха . Международното право за държавите се базира на два кита - 1. Право на самоопределение,2. Ненарушимост на границите. Имаше акт от 1975г от Хелзинки за ненарушимост на границите,кото беше финтиран от Запада, а равновесие между двата кита сега не е намерено - кутията на Пандора е отворена и затова има турска република в Кипър,две държави в Босна,две чехословашки държави,Днепърска република,Луганск,Донецк,Крим,а наред са кюрдите,Сирия,баските,Шотландия,Ирландия,Тексас,Калифорния,Квебек,Нигерия и куп държави и територии в Азия и Африка. Глобализмът хем иска заличаване на държавните граници,хем избирателно окуражава едни сеператисти и подтиска другите неудобни нему.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  28 Ное 2021 1:06ч.

  "САЩ са най голямата и най силната демокрация в света" САЩ са най-дивата неолиберална - джендърска диктатура, троцкисти - байдънисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи