Реферът казал на Саутгейт: Няма да спирам мача, викат само неколцина

Реферът казал на Саутгейт: Няма да спирам мача, викат само неколцина
Авторитетната хърватска медия "Ютарни лист" твърди, че расистките подвиквания на мача България - Англия (0:6) са били от едва десетима човека, а Великобритания като мощна кономическа нация е "раздухала" скандала излишно много. Според изданието, при второто спиране на играта хърватският рефер Бебек е обявил пред селекционера на Англия Гарет Саутгейт, че няма достатъчно причини, за да прекъсне срещата. Акцентира се също така, че расистките подвиквания в този момент не са били мощни, а са идвали от неколцина провокатори.

 

 

Главният съдия на мача Иван Бабек от Хърватия

 

"Бебек прекъсна мача за първи път в 30-ата минута на мача. Тогава група от десетина проблемни фенове, или по-добре да кажем хулигани, подвикваше за може би две до три секунди. Бебек следваше правилата, като помоли служителите да предупредят феновете да се успкоят или той ще бъде принуден да изведе отбора от терена.

 

Според съобщения в някои медии, Бебек спря мача отново в 41-ата минута. В този момент, предполагаме, той обясни на английския треньор Гарет Саутгейт, че няма достатъчно "материал", за да прекъсне мача. А именно подвикванията по никакъв начин не бяха масови и мощни, а едва се чуваха и идваха от определени провокатори.

 

Според правилата, определени от УЕФА, това не е достатъчно реферът да изведе играчите от терена. Разбира се, англичаните са голяма и мощна нация, така че, издигнаха скандала до много високо ниво, но като цяло проблемът беше само в няколко хулигани", пише хърватското издание, цитирано от "Гонг".

 

Източници: "Гонг" и "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Дамиен

  16 Окт 2019 18:03ч.

  В близкото минало, ако забележите, официално расистки държави , със система на апартейд са само англоезични- САЩ, Родезия, ЮАР,Австралия. Затова сега толкова усърдно джавкат по нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.instagram.com/p/B3pydzClp0j/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

  16 Окт 2019 23:14ч.

  Изобщо не ми пука ни за УЕФА, ни за англианите, но и на мен ми се пререва със Стоичков!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влязох да почета малко коментари на английски

  17 Окт 2019 4:25ч.

  На какво отгоре тия от острова се държат като наместници на Господа! Толкова просташки иявления и претенции! И Балъков ли, кой беше, тръгнал да се извинява. .............. За какво? Видях една снимка на две момчета, смеят се и вдигнали ръка, забавляват се, грам агресия не видях. Изобщо нищо, ама нищо особено няма . И престанете да повтаряте тая дума "расистки"! Видяли у нас и те расизъм! Нито бомбички имаше, нито се е хвърляло нещо, абсолютно нищо. Тръгнала най-расистката нация да ни учи нас. В Америка до шейсетте години на минали век е имало робство. Вече обаче забраниха да се изучава "Чичо Томовата колиба", да не засегнали нечии чувства. А иначе с хляб и сол индианците посрещали белите хора, а в Африка младите черни мъже сами се качвали на корабите да отиват да работят в плантациите на юга! Стига лицемерие! Това е отявлен расизъм спрямо България, обвинявайки я в нещо, което не и е присъщо. Крадецът от острова вика, дръжте крадеца!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Засрамете си и вървете напред.

  17 Окт 2019 8:43ч.

  Събитието е неприятно, но не е ново и необичайно, и в никакъв случай не е мащабно. Просто се раздуха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато от расизма, от живота и робския труд на робите се печели в продължение на векове...

  17 Окт 2019 8:48ч.

  ...това алкохолиците от Албиона наричали предприемчивост. Унизително е да се обръща внимание на простаците и пияндурниците от Острова, унизително е просташките им прояви на пъпа на София да останат без последствия, а още по-унизително е държанието на цялата ни неолиберална плесен во главе с коментаторите на мача, унизително е, че странното същество назначено за посланик не получило нота за гаменското, расистко и престъпно държание на сънародниците й преди мача, но след като начело на протектората са хора със селяндурско мислене и комплекси друго не може да се очаква освен да обслужваме по ратайски начин като долен слугинаж сюзерените на "елита" ни. Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  17 Окт 2019 9:53ч.

  Крадецън вика дръжте крадеца, а в случая - най-големите расисти в историята викат дръжте расистите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бербатов - расист?!?

  17 Окт 2019 10:14ч.

  19мин: "Най-добрият български футболист през новия век Димитър Бербатов заяви, че загубата от Англия е унижение, а пък футболистите на противника са ни превъзхождали генетично. „Очевидно е, че разликата е голяма. Генетично ни превъзхождат, начина на подаване, дори и самочувствието. Показахме голямо уважение и респект в първите минути, това беше прекалено. Тази загуба трябва да се забрави възможно най-бързо. Футболистите няма да спят цяла нощ или даже седмица. Това си е унижение. Трябва да си дадем една трезва оценка", заяви Бербатов"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  17 Окт 2019 11:19ч.

  Не мога да разбера това камерно театрално представление ли е било или футболен мач. Никакви бомби, боеве счупени седалки, хвърляне на предмети по терена не е имало.Никой да не обръща внимание на това фалшиво англосаксонско лицемерие. Те така пищяха и същевременно изравняваха със земята цели градове и жилищни квартали през ВСВ. Те създадоха робството. Те създадоха обществени робовладекски строеве. Те съсипаха и изпиха кръвта на половинмилиардна Индия и не само на нея, а на половината свят. Голяма работа че някакви запалянковжи издавали звуци. И нашите се насраха да им подгъзуват и да се извиняват и да се молят. Така е, когато лицемерите насаждат чувство за вина и после разкостват. Но времето им за щастие отминава неумолимо и който не го вижда е сляп или предубеден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи