Рашков прати полицаи да тормозят болния от Ковид шеф на „Булгаргаз“, автомобилът им се запали

Рашков прати полицаи да тормозят болния от Ковид шеф на „Булгаргаз“, автомобилът им се запали
Отстраненият с преврат от „Кирил Петков директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов е подложен на силен полицейски натиск. Към 7:30 ч. в петък денят му започва с посещение на двама полицейски служители в дома му с настовянане да бъде отведен на разпит. Нито му дават призовка, нито някаква заповед, нито друг документ. Искат да тръгне с тях.

 

От предната вечер обаче Павлов е с болки в гърлото и бърз тест дава положителен резултат за Ковид. Полицейските служители обаче не вярват и по инструкции от началството викат екип от МВР болница да тества изпълнителния директор в дома му. Лабораторният PCR потвърждава, че температурата и силната кашлица на Павлов не са шега работа, а наистина Ковид.

 

Полицаите си тръгват, но само за няколко часа. Вечерта двама отново пристигат на проверка, за да се уверят дали изпълнителният директор и семейството му спазват карантината. След като виждат карантинирания с очите си, си тръгват. Спомнят си, че са виждали Павлов по телевизията като министър на енергетиката през 2017 г. в служебния кабинет на Румен Радев.

 

На сутринта в събота блокът осъмва със специална охрана. Полицейска патрулна кола е паркирана в близост с пряка видимост към входната врата на шефа на газовото дружество. Засиленото полицейско присъствие в кв. „Манастирски ливади“ можеше само да радва жителите в района, ако не беше неприятен инцидент още преди обед.

 

Поради ниските температури и твърде продължителното дежурство на полицаите пред блока двигателят на отрудения патрулен автомобил прегря и се подпали. За щастие жертви и пострадали няма. Униформените спешно да викат колегите си от пожарната.Налага се само движението на автомобили по тясната и непочистена от снега улица временно да бъде спряно. След инцидента полицаите остават да носят дежурството пред дома на газовия шеф с друг автомобил и неясно с каква задача.

 

Едно е сигурно – каквато и друго да им бяха възложили полицейските началници, щеше да има повече смисъл от това да висят пред дома на болен от ковид изпълнителен директор и да си играят на Джеймс Бонд. Колко разумно се харчат парите на данъкоплатците за тази работа е ясно.

 

Но явно „Булгаргаз“ е прекалено важна хапка за новото задкулисие, което явно не си поплюва.

 

Източник: 7dnibulgaria.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Бонев

  29 Яну 2022 19:35ч.

  Рашков оевидно е поел по пътя на Цветанов....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е чудесен сюжет

  29 Яну 2022 19:41ч.

  за турски сериал. Само драми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Америка в такива случаи

  30 Яну 2022 5:45ч.

  пращат полицейска кола, пожарна и линейка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  30 Яну 2022 9:26ч.

  Така се прави уволнение по български- в петък, в края на работното време. А новоназначените, аргати на американските централи и кадри на новите съдружници в Овергаз ли са?!!! Че нали, уволненото ръководство беше назначено след конкурс на служебното правителство преди има- няма половин година !!! Калинкиадата в Булгаристан продължава с Променени калинки Калинки-2 !!! Тече съревнование с калинките от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ за приза "НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО"! “Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" И накрая - АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ляв Нежен Демократ с изтекъл срок на годност

  30 Яну 2022 9:27ч.

  Новите хора в борда на "Булгаргаз" нямат никакъв опит в газовата сфера, става ясно от проверка на техните кариери. Избраният за директор на доставчика Людмил Йоцев все още е съдружник във фирмата "Фев 25", която се занимава с търговски сделки в страната и в чужбина и всякаква разрешена от закона дейност. Станалият председател на съвета на директорите Иван Топчийски пък е бил управител в редица фирми, които вече са заличени, според Търговския регистър. Сред тях са "ПаритеНи", "Гювеч.бг", "Нет-Инфо" и "Намерими". Най-интересен е опитът на Антон Адамов. До края на април 2021 г. той е бил управител на фирмата "ТеатроБийч", която е управлявала дискотеки, нощни клубове и барове, сочи проверка на Mediapool в Търговския регистър Стефан Войнов също все още е съдружник във фирма "Нет Инвестмънт", чиято дейност е обработка на земеделски земи, оран, торене, пръскане. Съвсем наскоро е прехвърлил дела си във фирмата "Телеком Кансълтинг Партнърс", която се занимава с иновации, консултации и комуникации. До 2011 г. е бил съдружник и във фирмата "Нонда", която се занимава с търговско посредничество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ве́сна 1972

  30 Яну 2022 11:53ч.

  Самозапалването е особен знак. Никой не може да контролира този процес освен всевишния. Честит втори имен ден на Наско културата. И на бабата на Наско, също. Почиствайте ги тези пътища, бе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТихомирТомов

  30 Яну 2022 17:16ч.

  Всички са за място с гарантиран труд и свобода ! Да си спомним началото на промяната : 30януари 1933 г -Германия !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи