Новият шеф на НАП продал на сламено лице дял във фирма с 1 млн. дълг към… НАП

Новият шеф на НАП продал на сламено лице дял във фирма с 1 млн. дълг към… НАП
През април 2016 г. Румен Пенков Спецов от Добрич продава на Данаил Иванов Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата “Гранекс Трейдър” ООД. Той е придобил дял в компанията година по-рано от бургазлията Мартин Илиев. Само година след като Спецов се освобождава от собствеността си, фирмата “Гранекс” влиза в списъците на големите длъжници на НАП и към момента дължи на фиска цели 1 105 482,76 лв.

Румен Спецов

 

БРРД засече тази информация през интегрирания публичен скенер за фирмената собственост, договори за обществени поръчки, бенефицери на еврофондове, получатели на коронасубсидии и длъжници на НАП, който се обновява периодически.

През 2014 г. фирмата е имала солидни обороти от над 6 милиона лева, сочи последният вписан годишен финансов отчет на “Гранекс Трейдър”, подписан от Спецов. Но през следващата година приходите от продажби падат на 510 хил. лв.

Купувачът Даниел Иванов Николов притежава и управлява цели 25 фирми, сред които има и други с дългове към НАП. Например  Медия Линд е с 308 423,98 дълг, а Агро Мил Трейд с 2 639 217,92 лв.  дълг към фиска. През годините Даниел Николов е имал вземане-даване с фиска за дългове. С него са се занимавали публичните изпълнители при НАП Руси Палазов и Блажка Попова по дело 28718 от далечната 2004 г. Всичко сочи, че Даниел Николов е така да се каже “професионален длъжник” или сламено лице, на когото прехвърлят фирми със задължения.

Положително е, че Румен Спецов от днес е шеф на НАП. Той очевидно се познава с Николов и е наясно със схемите за прехвърляне на фирми-длъжници на сламени хора, което ще подобри събираемостта на приходната агенция. В полза на тази трудна задача ще бъде и внушителният външен вид на Спецов, който е шампион по културизъм.

 

 

Източник: bird.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • шоуто на Тиквата

  14 Май 2021 18:20ч.

  Само за три дни се видя, че служебният кабинет на Янев е абсолютно копие на предишния на Герджиков, Янев е тотално неадекватен, министрите са парцалени кукли, кукловодът Радев суфлира грешни реплики и неизбежният провал на тоя кабинет е неизбежен.Както и новата победа на ГЕРБ, след оная при Герджиков. Браво на Гласове, че не е сред хора на одалиските на Радев, както някои "сайтове", а осветлява реалността. Мутри, вън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  14 Май 2021 18:26ч.

  Значи нещата стават още по-зле. Което е обичайно. Напълно независимо от благородното старание на президента Радев, едва ли той има личен интерес от това, под него веднага започнаха да мишкуват. Тази големановщина си я влачим отколе. Затова сме на опашката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ-ГЕРмания-за-България

  14 Май 2021 18:30ч.

  Пострадалите бизнесмени от управлението на Бойко и ГЕРБ, са спестили 9 пъти повече от даденото на герб-мафията. Божков има да дава 700 милиона, но дава само 70 милиона на герб-мафията. Ако бизнесът си е спестил 100 милиарда, значи е дал 10 милиарда на мафията. Коя от двете страни е лоша?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  14 Май 2021 19:20ч.

  Браво Гласове, браво! Браво за статията. Човека идва от Дубай и става шеф на НАП! Другото са подробности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок до шоуто на Тиквата

  14 Май 2021 19:26ч.

  Разцепих те, мерси. Все пак, ние харесваме г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ. И ПКП, което е едно и също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  14 Май 2021 21:04ч.

  Тоя шеф на НАП освен че е длъжник с 1 млн лв на НАП, е и с неплатени здравни вноски от три години!!! Черепа освен него ще прати и новия главен секретар от Дубай. Може да е с няколко присъди и издирван от Интерпол. Но това няма значение за военната хунта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  14 Май 2021 22:23ч.

  Все по-екзотични персони навлизат във властта. Интересно дали в понеделник Спецов ще смени директора на ТД ГДО с някой още по-перест и шарен от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре

  14 Май 2021 23:42ч.

  няма да става, а само по-зле. Докато капиталът е на власт - така ще бъде. И запомнете - капиталът е на власт, а не някакви персони, които този, същият капитал, ви подхвърля да "избирате". Вие никого не избирате. Избира само и единствено - капиталът. Ако наистина искате вие да избирате, ясно е какво да направите първо - премахнете, унищожете капиталът. Той от 50-на години насам не е в никаква полза на никого, дори и на собствениците му. Той е вреден за обществото и по тази причина е обречен. Това важи и за транснационалният, глобалисткият, западният, източният капитал .... - това няма значение. Значение има единствено това, че капиталът днес не допринася с нищо за прогреса на човечеството, а точно обратното - ПРЕЧИ. И именно заради това, той е обречен. Как точно ще изчезне е въпрос на подробности и технологии, но едно е сигурно - той ще изчезне. В някои места от света това ще е съпроводено с реки от кръв и едно от тези места е нашето - балканското. По други места хората ще се разберат, че така повече не може и ще се разберат отново - какво ще правят по-нататък. Тук, по нашите географски ширини това е невъзможно. Някой задължително трябва да умре. За това и с такъв интерес се следят мафиотски сериали, песните и музиката им от тях и пр. Населението е такова. То си иска кръв, кръвнина и отмъщение. Пък след това и потоп. Но .... важното е едно - капиталът е обречен и ще изчезне. Запомнете това и най-добре въобще не си губете времето да гласувате. Напълно безсмислено е. Нищо не е във вашия контрол, а вече и в контрола на капитала. Вие сте никои, както и любимият ви капитал, дето ужким носел прогреса и колкото по-бързо и всеобхватно го разберете - толкова по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кики

  15 Май 2021 1:10ч.

  Оставка на Спецов, веднага ! Не трябва да мълчим още 12 години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой ценител на разголени позиращи мъже го предложи?

  15 Май 2021 2:28ч.

  И що пък на НАП? Що не нещо по културата там? При Минеков например. Да му позира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грух

  15 Май 2021 3:01ч.

  Г-н Дачков, давайки трибуна на дебилни тролове,да,същите тези които съсипаха форума на в.Сега ,сте на път да последвате невзрачната му съдба. Фрог и Афера вече са се превърнали в посмешище .Неудачниците от ДБ +СДС +ГЕРБ ще намерят нова ниша и призвание след 11/07 но се вижда,че и при Вас е настъпил катарзис. Винаги съм харесвал Вашето перо.Статията +!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На лицето с вдигнат юмрук срещу мутрите

  15 Май 2021 4:58ч.

  следващия път ще му се наложи да вдига юмруче срещу себе си очевидно. Българският гласоподавател за пореден, но не и за последен, път се оказа излъган. И на следващите парламентарни, и на следващите президентски пак ще го излъжат. И на по-следващите. Както и на всички предишни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "благородното старание на президента"

  15 Май 2021 5:05ч.

  Благордство, което под сурдинка ни осигури Триморие? Старание, което поДмени очакванията на гражданите за почтени, неопетнени люде в изпълнителната власт, които да не са не само козяшки, но и ничий друг слугинаж?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  15 Май 2021 5:07ч.

  Хотели как лучше, а получилось как всегда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  15 Май 2021 8:43ч.

  Дачков, засрами се ! Спецов не е продал фирмата със дълг, дългът е натрупан "само година след като я е продал". Евтина манипулацийка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малка подробност

  15 Май 2021 9:35ч.

  Той бил продал 5 дяла за 500 лв!!! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи