Норвежка реклама представя Дядо Коледа като гей (видео)

Норвежка реклама представя Дядо Коледа като гей (видео)
Кратък филм, който представя как Дядо Коледа се влюбва в друг мъж през годините на разнасяне на подаръци за Коледа, е възхваляван като трогателна и приобщаваща история. Posten, пощенската служба на Норвегия, създаде видеото, за да отбележи, че следващата година се навършва половин век, откакто страната е декриминализирала хомосексуалността.

 

Живеейки сам, Хари прекарва цялата година в очакване на завръщането на Дядо Коледа и започва да се подготвя внимателно на Бъдни вечер, пръскайки се с одеколон и обличайки елегантни дрехи.

Дядо Коледа също проявява интерес, гледайки портрет на Хари цяла година, преди да се отбие да си поговорят. Двамата развиват колеблива връзка, като се смеят на шеги, преди Дядо Коледа да изчезне в комина.

В крайна сметка Хари заявява любовта си в писмо, което изпраща до Северния полюс, казвайки: "Скъпи Дядо Коледа, всичко, което искам за Коледа, си ти".

Кратък филм, който представя как Дядо Коледа се влюбва в друг мъж през годините на разнасяне на подаръци за Коледа, е възхваляван като трогателна и приобщаваща.

 


Posten, пощенската служба на Норвегия, създаде видеото, за да отбележи, че следващата година се навършва половин век, откакто страната е декриминализирала хомосексуалността.

В рекламата "Когато Хари срещна Дядо Коледа", мъж на средна възраст се влюбва в Дядо Коледа, след като го среща в дома си, докато оставя подаръци.

На следващата година служител на Posten доставя подаръците на Хари до вратата му, преди Дядо Коледа да се появи с думите: "Уредих малко помощ тази година. Така че мога да бъда с теб." След това двамата споделят продължителна целувка.

Видеото завършва с посланието: "През 2022 г. Норвегия отбелязва 50 години от възможността да обичаме, когото пожелаем."

Видеото бързо започна да се разпространява в интернет и предизвика вълна от положителни коментари в социалните мрежи.

Рандал Гарисън, канадски депутат, го нарече "силно и вълнуващо послание за приобщаване".

Матю Хъдсън, изпълнителен директор на NAM, британска благотворителна организация, която споделя информация за ХИВ и СПИН, каза, че "обича" рекламата, "не на последно място защото изобразява по-възрастните гей мъже, които са сексуални".

Някои потребители осъдиха филма като нехристиянски или неподходящ. Хъдсън отговори: "И за хейтърите: (Предупреждение за спойлер!) Дядо Коледа е измислен. Той може да бъдат какъвто искаме да бъде."

PinkNews го нарече "празничната реклама, която съдържа всичко".

Говорител на Posten каза пред LGBTQ Nation: "Това беше мрачна година за всички – глобална пандемия, червен код за нашата планета, бежанската криза и др. Може би това, от което се нуждаем тази година, е топла и сърдечна любовна история?"

 

Източник: dnes.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Казвам се задължително

  26 Ное 2021 14:22ч.

  Егати бозата! Защо изобщо ни занимавате с това!? Имайте малко милост към читателите си! Имайте малко чувство за срам, свян и душевна хигиена! Моля ви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, това вече минава всякакви граници на нормалността

  26 Ное 2021 14:23ч.

  И на дядо Коледа посегнаха и омърсиха. Защо им е тази НЕнормалност. Чистите детски души покваряват с най-обичаният дядо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1978

  26 Ное 2021 14:24ч.

  След дъгата, педе****те отнеха от децата и дядо Коледа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  26 Ное 2021 14:27ч.

  Геювете откраднаха децата на дъгата, превърнаха я в мръсна дума, сега е ред на Дядо Коледа. Явно ще се връщаме към Дядо Мраз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Автор: "Сега"

  26 Ное 2021 14:37ч.

  В Германия отменят балета "Лешникотрошачката" като расистки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жан Буридан

  26 Ное 2021 14:39ч.

  Според религията, човек е еднакво желан в храмът - ако е гей, или изневерява на брачният партньор, или ходи с проститутки и няма брак, или прави секс без брак. Но за едни 99% от населението е гнусно половото влечение към същият пол. И натрапването на този секс, е като натрапване яденето на пържени насекоми, лечението с урина и фекалии..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даам!

  26 Ное 2021 14:42ч.

  Това е новата западна парадигма, която се опитват да наложат и по нашите ширини! От историческа гледна точка, нищо страшно не се случва. Просто западнато общество за толкова века вътрешно възпроизводство се е изродило и единственото, което могат да предложат на света е това тяхно ново лице! Някой вече да се учудва, защо толкова хора докараха от различни континенти в Европа?... Правилно! :) Дали ще успеят е друг въпрос!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  26 Ное 2021 14:55ч.

  3.14ДЕРАСИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши коментар

  26 Ное 2021 14:55ч.

  Изкачвайки се по стълбицата на разврата всеки родител ще стигне до стъпалото с въпроса " Кой обича повече децата - родителя или педофила?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политкоректен

  26 Ное 2021 14:55ч.

  Значи премиер гей, може, финансов министър - също, а Дедо ви Мраз, пардон Коледа, не може! Бъдете европейци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снежанка

  26 Ное 2021 15:41ч.

  За еЛенчето Рудолф нещо няма ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  26 Ное 2021 15:50ч.

  Промити мозъци на хора , които не знаят кои са , какви са и от къде идват се манипулират лесно ! Върви се против естествения и Божествен ред на Вселената, не могат да накарат земята да се върти обратно, но могат да я унищожат от глупост и безмерна лакомия , като не си дават сметка , че на тях също няма да им се размине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  26 Ное 2021 15:55ч.

  Разстоянието между Рождество Христово и гей пропагандата е един Живот, една Вечност. Първо дядовците са измислени от атеисти, за да не празнуват децата раждането на Божия Син. После тези дядовци са направени не да дават нетленни дарове, като спасение и благодат, а все по-скъпи играчки. И накрая се обърна на гей пропаганда. Дори да приемем, че Дядо Коледа е измислен герой, най-малкото той е универсален герой, трябва да е на всички хора, а не на гей обществото. И дори не на всички хора, а на всички деца, които имат право на невинност и чистота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  26 Ное 2021 15:56ч.

  Затова пък Дядо Мраз си има Снежанка . Ще получавам подаръци пак от него, явно. П.С. А догодина дядо Коледа - черен и гей, няма да сме расисти, я.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  26 Ное 2021 16:11ч.

  Колега Хахо, не сте прав. Следващият дядо Коледа ще бъде черен петбинарен трансджендър, а не обикновен педал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дядо Мраз си има Снежанка

  26 Ное 2021 16:44ч.

  а Дядо Коледа си има джуджета. Кой е извратеняка се пита в задачата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ето затова обичам лицемерните западни правителства и НПО

  26 Ное 2021 17:41ч.

  Правото да обичаме, когото пожелаем... ами то досущ като правото да влизаме където искаме, без зелено тескере... нали така, мили амеробудали и евродебили?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  26 Ное 2021 18:34ч.

  Тези извратеняци нямат срам от нищо. Дори Христос го пребоядисаха и го направиха негър. Сега очаквам и за него филм, че е станал гей. Не че имам нещо против гейовете, които не правят демонстрации на отклоненията си. Те по същество са хора ощетени от природата и аз по скоро им съчувствам, но с тази агресивна част от тях не мога да се примиря и направо ми се повръща, като видя подобни картини. За нормалните мъже, почитатели на женската хубост, за почистване на замърсения дух предлагам линк с една прекрасна славянка-жената на Тръмп. Гледайте и се радвайте на живота! Нормалното е прекрасно! https://footwearnews.com/gallery/melania-trump-best-shoe-style-2019-photos/melania-trump-13-2/ https://footwearnews.com/gallery/melania-trump-best-shoe-style-2019-photos/melania-trump-13-2/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клил Бинтън

  26 Ное 2021 18:44ч.

  Дядо Коледа в Св. Николай! Прости им свети Николай, те не знаят какво правят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  26 Ное 2021 18:49ч.

  Рандал Гарисън, канадски депутат, го нарече "силно и вълнуващо послание за приобщаване", хахаха, няма такива идиоти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  26 Ное 2021 19:05ч.

  И после отричайте, че според Истанбулския ферман ще дават български деца на черни норвежки гейове и гейки. Ще дават, и още как...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  26 Ное 2021 19:05ч.

  Ха ха. Колкото повече се изпедерастяват, толкова повече джамии строят по техните краища. Лошото е че и ние сме се абонирали при тях. Джамията "Нотр Дам дьо Пари" https://chitanka.info/text/36687-dzhamijata-parizhkata-sveta-bogoroditsa. Ясно е че сега педерастите и либералите ще ме нападнат, но спомнете си за "Света София" в Цариград и "Ая София" в Истанбул. И се попитайте защо изчезнаха християните в арабския свят след демократизирането му? А те живяха там две хиляди години. Такива ми ти мисли след педераста дядо Коледа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си го вземат дядо коледа, той не е наш, а привнесен от Запад,

  26 Ное 2021 19:20ч.

  както и дед Мороз/Морозко/. Нашият стар езически обичай се казва Бъдни вечер, вечерта преди Възкресението на Иисус Христос. На този ден във всеки дом се коли "жертвеното коледно прасе” “стопанинът отсича дебел крушов пън (бъдника), който се запалва вечерта в огнището и гори през цялата нощ”. На трапезата трябва да има седем, девет или единадесет постни ястия и непременно глава чесън, мед и т.н. В цялата тази фолклорно идилична образност пулсира една стара традиция - да се обърне времето, хронотопът на земния делник да спре, за да могат хората да се пренесат в друго времепространство - митично, вълшебно и празнично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остап Бендер

  26 Ное 2021 20:11ч.

  Във феминистка Скандинавия, следващата година дядо ви коледа ще е черна лесбийка... Планирани е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на това му викат ценности!

  26 Ное 2021 20:34ч.

  Йончева, внимавай с ИК,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Театрална пиеса

  26 Ное 2021 21:25ч.

  “Дяко Коледа е боклук”, Жосиан Баласко. Грешка, норвежкият Дядо Коледа е боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  26 Ное 2021 22:28ч.

  Абе нямаме никаква работа в тоя пидалски ЕС. Задължително Ваксане с неясни жижи, изпедерастяване, извращения, кражби и съсипване на децата, натрапени тълпи от някакви черни Мустафи, корупция, скъпотия, огромно неравенство, напълно неадекватно социално обкръжение, гадости безчет...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старшината

  26 Ное 2021 22:54ч.

  педерастията се оказа заразна... Явно поразява ума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При Дядо Мраз

  27 Ное 2021 11:45ч.

  Ееее... след дъгата жендърите приватизираха от децата и Дядо Коледа. Ще трябва да се връщаме към Дядо Мраз и Снижанка - поне се знае кое е мъжко и кое женско, пък и Путин обеща докато е той ,че ще има майка и баща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Ное 2021 11:55ч.

  на 26.11.2021 в 22:54 Ако не порази ума, не може да порази тялото, абсолютно си прав, това е идеология.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гейо Цицин

  27 Ное 2021 13:38ч.

  Ааааа, не е политкоректно! Освен гей дедо Коледа е и BLACK! Веднага да оправите рекламата!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи