Кючуков: Заради РСМ България изпадна в пълна изолация в ЕС. Поехме ролята на удобния грешник

Кючуков: Заради РСМ България изпадна в пълна изолация в ЕС. Поехме ролята на удобния грешник
"Политически България изпадна в пълна изолация в ЕС. Проиграхме цялото си предимство като членка, пренасочихме натиска от кандидат-членката към нас. Поехме ролята на удобния грешник". Това заяви пред NOVA NEWS Любомир Кючуков от Института за международни отношения. По думите му каквото и споразумение да има между България и Македония то трябва да получи подкрепата на парламента и обществото. "Може да се окаже при сегашното натрупване на негативизъм, че намирането на споразумение ще наеме по-малко политическо време от осигуряването на вътрешна подкрепа в София и Скопие", сподели той. И уточни, че доверието е основно условие при преговори. 

"Интересно е, че най-сериозни противници на споразумение с две партии с едно и също име в двете страни - ВМРО. През последната година България излезе от кръговата отбрана и лансира рамката, върху която сега се работи", обясни Кючуков. И допълни, че България е важна формално за ЕС. 

А спорът се е превърнал в писта за съревнование по патриотарство. "Основният резултат на българо-македонските преговори е, че има съгласие да има съгласие, променя се климатът на двустранните отношения и вече има готовност за диалог за спорните въпроси. Единственият начин това да се случи е междуправителствено договаряне", смята дипломатът. 

По казуса НАТО-Украйна той смята, че ситуацията остава напрегната, а нашата позиция показва незаинтерсованост към продължаване на конфликта. "Ако има война, като част от НАТО и ние ще сме част от нея. България иска деескалация", посочи Кючуков.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Узакис Сиртакис Мотиконастъпакис

  28 Яну 2022 9:29ч.

  Причината за отказа е, че не искат война на Балканите. Атентата срещу автобуса също не беше случаен. Да не се налага тов. Лавров и тов. Чавушоглу да казват, че се надяват на мъдростта на българските политици, защото като го кажат вече ще е късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотал щета

  28 Яну 2022 10:16ч.

  Един народ и държава с руснаците? Що не се гръмнеш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • passer-by

  28 Яну 2022 11:18ч.

  на ШАЙКАТА не й пука, че руснаците и българите в Украйна нямат никакви права, че руският и българският езици са забранени и че фашистката пропаганда там се провежда по същия начин, както и при управлението на Хитлер, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Или ще си на хората в устата, или в краката"

  28 Яну 2022 11:32ч.

  такава е народната мъдрост за тези които се водят по хорския ум. Винаги става въпрос за избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаах

  28 Яну 2022 11:35ч.

  То това беше ясно отдавна на политиците.Не се спряха 30 години да злоупотребяват с политика, кражби и манипулации. След като това стана ясно като бял ден, продължават да крият от нас, че сме вече и във Финансова изолация. Но политиците няма да обеднеят от това, да му мислим ние.Явно досега ние сме били доста охранени, за да се репчим и унижаваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  28 Яну 2022 13:39ч.

  За теб патриотизмът очевидно се изчерпва с фалшивото патриотарство, ама сърбите не мислят така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  28 Яну 2022 13:44ч.

  Наистина не ми дреме, нито за СМ, нито за меките китки от ЕС ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАР

  28 Яну 2022 15:01ч.

  Любчо Кичюков е бивш зав. отдел "Международен" на ЦК на Комсомола. Солташак на Николайчо Камов - секретар на ЦК на Комсомола. Верни подлоги на Димитър Станишев - секретар на ЦК на БКП. След 1989 г. фурнаджийски лопати. Ако участващите в този форум са хора с достойнство, изобщо не бива да обръщат внимание на подобни продажни никаквци, сеещи подобни манипулации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лола Клубна Монтескьова

  28 Яну 2022 15:40ч.

  Поредната тежка манипулация на номенклатурчик либерал, свързан с ДС, както твърди градската легенда! Коя държава в ЕС е станала член на Съюза, за цялото му съществуване, издигайки лозунг за идентичност? Коя? Никоя, Кючуков! Македонците искат да влязат в ЕС, за докажат на света кои са, какви са и да легитимират история каквато нямат, след като позорно туриха кръст на античността! Решаващи за ЕС са изборите в Унгария и особено във Франция и ако спечели Орбан и не спечели Макрон, либералите ще изпаднат в дълбока депресия! Те смятат себе си за толкова основополагащ фактор, че никаква изолация не може да ги засегне, но както обикновено се лъжат! За наказание да признаят пред българския народ в лично качество кои са им ценностите! Реакцията на народа няма да закъснее, понеже истината ръжда не хваща!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  28 Яну 2022 17:27ч.

  Изолация от джендъридеолотията на ЕС е много положителна насока, а ако напуснем ЕС и НАТО ще бъде идеално за България и Българите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С-22

  29 Яну 2022 15:27ч.

  Предател! Как смееш да пишеш такива слова! За кого работиш ти, др. Кючуков? А, да! За Скопие и евроатлантизма. Да живей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредната

  30 Яну 2022 10:54ч.

  Поредната куха манерка от комсомолските времена. Бившите комсомолци могат да са само папагали и резонатори. Полша,Унгария,пък и Чехия защо не им блига нито от пълна,нито от полупълна изолоция когато си защитават националния интерес? Германия,Франция и Хърватска ще ли бъдат в изолация заради скептицизма им относно Украйна? За двете ВМРО-та обаче е прав - това са есктремистки органицации,но чудно защо тук не брои и Хомо-Илинден? Тия патреотарци са изтрепали повече българи отколкото сърби и гърци взети заедно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кючуков е лобист

  02 Фев 2022 10:11ч.

  Плаща му се да говори таки да какънижи за кръгови отбарни и разни глупости!! като попиташ някоя страна от ЕС за нейните проблеми със съседите и ще видищш как се правят на глухи и дори не разбират какво ги питаш !! Та сега е същата история една банда наемници дърдори по медиите за изолация и т.н. Тя България отдавна е на по-специално място в ЕС ! Беше приета в ЕС заради глобалните амбиции на САЩ да стъпят тук, а ЕС да намери още една мищурия -глупаци които да се включат в финансирането на далаверата , аз на теб, ти по малко на мен!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петко

  03 Фев 2022 20:26ч.

  България е в пълна дипломатическа изолация, защото няма политика към Македония и македонците в Пиринско. продължава да робува на фикс идеята за Сан Стефанска България. Продължава да използва нацистка пропаганда и да се меси в работите на чужда държава, което е недопустимо за 21 век и за ЕС. тази политика изглежда е само в интерес на Русия и Сърбия. Като са толкова загрижени за българи в Македония, защо не се интересуват за българите в Гърция? От такава фалшива теза за българския характер на македония страдат не само македонците , но и българите. защото отдавна се знае, че когато властта изпадне в безизходица вътре в страната- насочва политиката си към национализма и патриотарството. Същото се случва и в Русия на Путин-при катастрофална икономика, разчитаща само на износ на суровини-виновни са Украйна, Грузия, НАТО и САЩ. Лошото е , че крайния резултат са войни и страдания за обикновените хора, докато богаташите се нагушват с пари и имоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи