Как Столична община финансира хомосексуалното лоби

 Как Столична община финансира хомосексуалното лоби
На 19 май в столичния парк "Заимов" бе организирана публична проява под наслов „Еquality run“. Според публичната информация, организатори са НПО, ангажирани с проблематиката на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и др. подобни. На материалите на проявата бе отпечатано логото на Столична община и бе публично обявена подкрепата на общината за тази лесбийска, гей, бисексуална и транссексуална манифестация.

 

 

По този повод, в качеството ми на жител на София, се обърнах към Столична голяма община със следните въпроси: 

 

1. Кой, кога и под каква форма – устна или писмена - поиска Столична община да се ангажира с тази проява? 

Моля да ми бъде предоставено копие от това искане/молба, ако има такова.

 

2. Кой, кога и с какъв административен акт взе решение Столична община да се ангажира с подкрепа за тази проява? 

Моля да ми бъде предоставено копие от този документ.

 

3. Кой, кога и с какъв административен акт реши програма „Спортна София“ да спонсорира тази проява? 

Моля да ми бъде предоставено копие от този документ.

 

4. Заложена ли е била въпросната публична проява под наслов “Equality run” по лесбийската, гей, бисексуалната и транссексуалната проблематика в годишния план на програма „Спортна София“. 

Моля да ми бъде предоставено копие от утвърдения план на програма „Спортна София“ за 2018 заедно с решението на съответния административен орган, с което е приет този план.

 

5. Ако въпросната публична проява под наслов „Equality run”, посветена на лесбийската, гей, бисексуалната и транссексуалната проблематика не е била включена в годишния план за 2018 година, кое е наложило нейното извънредно включване? 

Моля да ми бъде предоставено копие от съответното решение за включването на тази ЛГБТ проява в програмата „Спортна София“.

 

6. Какъв е размерът на финансовата подкрепа на публичната проява "Equality run”, посветена на лесбийската, гей, бисексуалната и транссексуалната проблематика?  

 

7. По чие предложение е гласуван точно този размер на финансова подкрепа? Моля да ми бъде предоставено копие от съответното решение.

 

В законоустановения срок получих отговор на въпроси, които според подписалия писмото г-н Тодор Чобанов, заместник-кмет на София звучат по различен начин, а именно:

 

       1. По какъв начин Столична община се ангажира с реализирането на проект на Фондация „Ресурсен център“?

 

       2. Въз основа на какъв административен акт е реализирано и финансирано събитието, организирано от Фондация „Ресурсен център“?

 

       3. Включена ли е спортната проява в Програма „София – европейска столица на спорта 2018“?

 

       4. Какъв е размерът на финансовата подкрепа за проекта на Фондация „Ресурсен център“ и кой е вносителят за финансирането му?

 

Копия от решенията не са предоставени. Това, разбира се, не е и нужно, особено когато човек разполага с тях още преди да зададе въпросите. 

 

От писмото все пак става ясно едно:

„Представените по проектите дейности НЕ СА включени в програма „София – европейска столица на спорта“.

 

И обърнете внимание на следващото изречение от отговора:

Те са инициатива и отговорност като реализация на спортните клубове и съответните младежки неправителствени организации. Бла-бла, разбира се. 

 

А къде е инициативата и отговорността на Столична община? Кой е луд – който яде зелника, или който му го дава?

 

Кое налага извънредното преференциално включване във финансиращата програма на една организация, занимаваща се със защита на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални и правата на ЛГБТ? 

 

Кое налага тези очевидни преференции? Отговор няма. 

 

Или пък има – ЛГБТ лобито има свои покровители на високи позиции в Столична община. Защо така предполагаме?

 

Не само защото този ЛГБТ проект лекичко е вмъкнат сред десетки други проекти на детски градини – ДГ 16 „Приказен свят“, ДГ 79 „Слънчице“, ДГ 186 „Деница“, ДГ 25 „Изворче“, ДГ 149 „Зорница“, ДГ 4 „Слънчо“ и още много други детски градини. 

 

ЛГБТ сред децата в детските градини. ЛГБТ много обичат децата и някой ги е вмъкнал сред тях. Плюс 2 660 лева, колкото са гласувани и дадени на Фондация „Ресурсен център“ в този случай. За какво?

 

За кампания „Не бягай от проблема, бягай с кауза“, с цел превенция на СПИН. Да дадеш пари на хомосексуалисти да превентират СПИН е все едно да дадеш пари на петролни шейхове да се борят с нефтените сондажи.

 

Но по-важното тук е пълното отсъствие на всякакво „Equality run“ или „бягане за равенство“. Какво равенство? Нали е бягане за борба срещу СПИН? Как така се дават пари за борба срещу СПИН, а публично това се представя като „бягане за равенство“ и някаква борба с някаква дискриминация на ЛГБТ?

 

Но това не е всичко. И с помощта на приятели става ясно още нещо. 

 

Със свой доклад от 11 май 2018 година г-н Тодор Чобанов предлага за „допълнително включване на събития в Годишен план на Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмет на Столична община за 2018 г.“ да бъде включена „Информационна кампания за равнопоставеност и толерантност“.

 

Равнопоставеност на кой и толерантност към какво? Една друга ЛГБТ организация - Фондация „Глас – България“ получава 2 000 лева. Оттук – малко за едната, оттам малко за другата – и то се събира. ЛГБТ-схемата се очертава съвсем ясно, тъй като със същото решение е финансирана и Фондация „Сингъл степ“ за турнир по паркур. Фондация „Сингъл степ“ е продуцентът на скандален хомосексуален видео-клип с подкрепата на сегашното ръководство на американското посолство.

 

Никой не е изненадан, разбира се. Какъв е крайният публичен ефект? Ето какво е обявено публично:  

https://www.facebook.com/events/2151799085051359/

 

„София Прайд Спорт има удоволствието да покани всички спортни ентусиасти на първото по рода си бягане по двойки в спортната програма на София Прайд – Equality Run!

 

За участие в събитието, ви каним да се регистрирате тук: 

https://goo.gl/forms/2dYLgic8Eq6TGvlR2

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и Sofia 2018 - Европейска столица на спорта.“

 

Момент! Откъде-накъде т.нар. „София Прайд Спорт“ публично кани хора на събитие, за което общината е дала пари на други организации?

 

Че то така утре може да дадат пари на някоя „зелена“ организация да се надбягва с майските бръмбари в Южния парк, а те да сложат логото на общината върху знамето на „Ислямска държава“? Пак ли ще се правят на ощипани госпожи тези, които с нашите пари хранят лесбийки, гейове и транс-за-каквото-там-се-мислят?

 

Как така уж спортно благотворително събитие с нашите пари, на данъкоплатците, е финансирано с една цел, а после се появява в ЛГБТ развлекателни програми под името “Equality run”? 

 

Как така общината скрито финансира хомосексуални събития, уж като спортни мероприятия, след което ЛГБТ организациите ги обявяват от името на т.нар. София Прайд Спорт!? 

 

След като Столичната община не е отпускала средства на т.нар. София Прайд Спорт!? На какво основание тогава логото на Столична община се мъдри до това на ЛГБТ- събитие?!

 

Това не е ли лъжа? Това не е ли измама? Това не е ли злоупотреба – най-малкото с доверието на хората, ако не и с финансови средства?

 

Това не е ли подигравка със столичани, огромното мнозинство от което се противопоставя на джендър-идеологията и хомо-агресията – както стана ясно по време на дискусията за Истанбулската конвенция?

 

Това не е ли злоупотреба с решението на Общинския съвет, с което са дадени пари за подкрепа на едно, а после публично са обявени от организаторите за съвсем друго?

 

Това не е ли липса на контрол върху изразходваните средства от общинския бюджет?

 

Крайният резултат е 4 660 лева – много или малко, от нашите пари са.

 

И много по-голямата щета – логото на град София застава за първи път като брошка на дрехата на ЛГБТ инициатива. 

 

Символът на София – превърнат в ловен гейски трофей. Това е крупна, тежка репутационна щета. Направена целенасочено, организирано, с подписи на отговорни лица.

 

И с публичното обещание на госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София, че ще подкрепи финансово хомосексуалната манифестация.

 https://offnews.bg/obshtestvo/fandakova-podkrepi-sofia-prajd-shte-finansira-biagane-na-gej-dvojki-679096.html

 

Това е частица от истината за мазните ЛГБТ лобита в Столична община. Има и други, на по-високи нива. Има и още по-други, в едни посолства.

 

Ето и доклада на Атанас Чобанов

 

 

  

 

 

 

 

 

Коментари

 • Михаил Веллер:

  08 Юни 2018 14:29ч.

  "Днес левичарската демагогия на Запад стана съвсем нетърпима и много агресивна. Тя не търпи никакво инакомислие. Изборът е прост: или си либерал-социалист, или си негодник фашист. Фашистите са всички, които не споделят техните ценности. Съпротивляваш се срещу пропагандата на хомосексуализма? Фашист! Искаш новопристигналите да се адаптират към културата на твоята страна? Фашист!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нее

  08 Юни 2018 14:54ч.

  На запад това вече не върви

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  08 Юни 2018 15:07ч.

  Ще почакаме да видим тези документи. Защото Фандъкова не би направила това не по процедурата, нали? Или пък не й пука за процедурите? Но по-важният въпрос е, сега извратеният секс спорт ли се води? Тренировки ще има ли, а надпревара??? Може би награден фонд?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, важното е, че...

  08 Юни 2018 15:40ч.

  ...сготвиха кметичката на Младост. Сега всички са спокойни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Иванов

  08 Юни 2018 21:56ч.

  Ти виж какъв е "символа", на София срещу ЦУМ и после се чудите що се случва това с града ни. Да не отваряме дума и за това,че и празника на града ни е сбъркан, камо ли нещо друго. То се натрупва малко по-малко.... А,иначе в желанието им някои да са правилни направо стават смешни....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за автора

  10 Юни 2018 9:38ч.

  О, Тексаски рейнджър! Анадъмо? Ха- ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  11 Юни 2018 14:21ч.

  Е, нали и Атака, и ВМРО, и БСП са против тези паради на извратеността! Нали всички те имат общински съветници! А сега да вземат да разнищят кой и защо е подменил решение на общинския съвет! Ако не го направят, значи всички са педераси!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман

  11 Юни 2018 14:54ч.

  Поздравления за автора! Един от малкото будни наблюдатели на проблема за извращаването на бъдещите поколения на България. Целенасочено извращаване с подкрепата на щедри спонсори от висши политически кръгове в чужбина. Точно така! Организационните мрежи на ЛГБТ разполагат с финансови ресурси, за които Й. Фандъкова не е и сънувала. А смешната сума от 4660 лева е само злорада подигравка с онези по-будни софийски граждани, които логично биха си казали: "Значи парите от моите данъци отиват за финансиране развращаването на моите деца!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  11 Юни 2018 15:54ч.

  Тази година може да са 4 660 лв., но догодина ще са няколко пъти повече. Целта на приемането и на Истамбулската конвенция е разходите за извратените политики да се вменят на държавата. Също като при търговията с наркотици. Докато те зарибят е безплатно, а после си плащаш като поп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е за пари и власт

  13 Юни 2018 10:27ч.

  Радвам се, че има един буден гражданин с непокварена съвест, който бие камбаната! Тези извратеняци искат да ни източат парите, да получат по-специални привилегии от всички останали, след което да яхнат властта и нас самите и да ни направят на маймуни! АААА НЕ! Тук ще срещнат отпор, и то много твърд! Да не сме били опълченци и спартанци, ако им позволим да ни наяхат по този подъл начин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • непокварения от БНБ и КТБ

  16 Юни 2018 0:37ч.

  Ама за кой непокварен гражданин говорите, моля ви се. Проучете и четете кой е тоз г.., от колко страни му плащат и в колко страни ходи да му плащат, а и ние му плащаме заплати, и то по много. О, Хавайски нощи! Питайте го да ви разкаже за там........Не, дайте ми го насам на мен, не си го давам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антоний Гълъбаров

  19 Ное 2018 12:26ч.

  Опа... Добре, че съм си в НБУ на сигурно. Мене няма да ме пипнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хомофоб

  13 Апр 2021 0:38ч.

  Тоя шибан станимашки овчар псевдоисторик и псевдоархеолог, май обратен ще излезе! Уж семеен с две деца, ама леворезбов, а! Долен герберски боклук. За пари задника му става като фар на джип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи