Как България доставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ

Как България доставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ
И най-строго пазените тайни излизат наяве. Мафиотският картел, който управлява България, беше хванат да снабдява „Ал Кайда” и ДАЕШ с наркотици и оръжия по поръчка на ЦРУ както в Либия, така и в Сирия. Проблемът е още по-сериозен, тъй като България е член на НАТО и ЕС.

 

Шеф на един от двата български мафиотски картела – СИК, Бойко Борисов е на поста министър-председател от 2014 година. Неговата държава е член на НАТО и на Европейския съюз, а той предоставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ в Либия и Сирия.

 

 

 

Изглежда, че всичко е започнало инцидентно. От около тридесет години фенетилинът е използван като наркотик, който покачва резултатността в спортния свят на Западна Германия. Според треньора Петер Нойрурер повече от половината атлети го използват редовно. [1] Българските наркодилъри виждат добра възможност в тази ситуация и след разпадането на СССР до влизането на България в Европейския съюз те започват да го произвеждат и незаконно да го внасят в Германия под името каптагон.

 

Две мафиотски групировки са в сериозна конкуренция – Васил Илиев Секюрити (ВИС) и Секюрити Иншуърънс Къмпани (СИК), която наема каратиста Бойко Борисов. Спортист от високо ниво, преподавател в Академията на МВР, той създава компания, която предоставя защита на важни личности, и става бодигард на просъветския бивш държавен глава Тодор Живков, както и на проамериканския Симеон Втори Сакскобургготски. Веднага след като Симеон Втори става министър-председател, Борисов е назначен за главен секретар на МВР, а след това е избран и за кмет на София.

 

През 2006 година посланикът на САЩ в България (и бъдещ посланик в Русия) Джон Байърли скицира характера му в поверителна грама, която беше публикувана от Уикилийкс. Той представя Борисов като фигура, свързана с двама големи мафиотски босове – Младен Михалев (с прякор Маджо) и Румен Николов (с прякор Пашата) [2], основателите на СИК.

 

През 2007 година, основавайки своята статия на доклад, изготвен от голяма швейцарска компания, американското издание Congressional Quarterly твърди, че Борисов е прекратил редица разследвания в Министерството на вътрешните работи и че той самият е замесен в двадесет и осем мафиотски убийства. Както изглежда, Борисов става партньор на Джон Д. Маклафлин, заместник-директор на ЦРУ. Говори се, че е създал таен затвор на Управлението в България и е спомогнал за основаването на военна база в контекста на проекта за нападение над Иран според Quaterly. [3]

 

През 2008 година немският журналист Юрген Рот квалифицира Бойко Борисов като „българския Ал Капоне“. [4]

 

След като става министър-председател, а държавата му вече е член на НАТО и на ЕС, Управлението иска от него да помогне в тайната война срещу Муамар Кадафи. Бойко Борисов доставя каптагон, произведен от СИК, на джихадистите от „Ал Кайда”. От ЦРУ правят този синтетичен наркотик по-привлекателен и силен, като го примесват с естествен наркотик – хашиш, в резултат на което манипулацията на бойците става по-лесна, а те самите – още по-страшни, според книгата на Бърнард Луис „Асасините. Историята на една радикална секта в исляма“. [5] Вследствие на това Борисов разширява този пазар в Сирия.

 

Но най-важното е, че ЦРУ, използвайки профила на страна, членка на бившия Варшавски договор, която наскоро се е присъединила към НАТО, е купило от нея съветска военна екипировка и я е транспортирало до Сирия – главно 18 800 преносими противотанкови гранатомета и 700 противотанкови ракети „Конкурс“.

 

Когато „Хизбула” изпраща екип в България, за да събере информация за този трафик, автобус с израелски туристи става обект на терористична атака в Бургас. Незабавно Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов обвиняват ливанската съпротива, докато Atlantist Press разпространява редица твърдения за предполагаем камикадзе на „Хизбула”. В края на краищата, съдебномедицинският експерт доктор Галина Милева забелязва, че трупът не отговаря на описанията на очевидците, а шеф от контраразузнаването, полковник Любомир Димитров, отбелязва, че той не е бил камикадзе, а просто преносител, както и че бомбата е била задействана от разстояние, най-вероятно без неговото знание. Пресата обвинява двама араби от канадски и австралийски произход, но Sofia News Agency съобщава за американски съучастник с псевдоним Дейвид Джеферсън. Резултатът е, че когато Европейският съюз се опита да използва аферата, за да класифицира „Хизбула” като „терористична организация“, Кристиан Вигенин – министърът на външните работи по време на краткия период, когато Борисов беше вън от изпълнителната власт, обявява, че в действителност не са открити никакви доказателства, които да свържат атаката с ливанската съпротива. [6]

 

От края на 2014 година ЦРУ прекратява своите поръчки, заместено от Саудитска Арабия, която закупува оръжия – вече не съветски остатъци, а модерна техника от НАТО като противотанковите ракети BGM-71 TOW. Скоро Рияд е подкрепен от Обединените арабски емирства. [7] Двете държави от Персийския залив осъществяват доставките за „Ал Кайда” и ДАЕШ чрез Saudi Cargo и Etihad Cargo в Табук, на границата между Саудитска Арабия и Йордания, или в емиратската френско-американска база „Ал Дафра”.

 

През юни 2014 година ЦРУ увеличава натиска. Този път то забранява на България да даде достъп на руския газопровод „Южен поток”, който да захранва Западна Европа. [8] Това решение, което лишава България от много важни приходи, не само спомага да се забави растежът на Европейския съюз, както е описано в плана „Уолфовиц” [9], но и улеснява прилагането на европейските санкции срещу Русия под претекста на украинската криза, цели експлоатацията на шистов газ в Източна Европа [10] и накрая, поддържа интереса от падането на Сирийската арабска република, евентуален основен износител на газ. [11]

 

Последната новина е, че България – член на НАТО и ЕС – продължава незаконно да доставя оръжия и лекарства за „Ал Кайда” и ДАЕШ въпреки неотдавнашната Резолюция 2253, която беше приета единодушно от Съвета за сигурност на ООН.

 

[1] „Doping war im Fußball gang und gäbe“, Frankfürter Allgemeine Zeitung, June 13th, 2007.

[2] “Bulgaria’s most popular politician: great hopes, murky ties”, John Beyrle, May 9, 2006.

[3] “Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say”, Jeff Stein, U.S. Congressional Quarterly, May 2007.

[4] Die neuen Dämonen, Jürgen Roth, 2008.

[5] The Assassins: A Radical Sect in Islam, Bernard Lewis, Weidenfeld & Nicolson, 1967.

[6] “Bulgaria discards Hezbollah involvement in Burgas bombing”, Voltaire Network, June 8th, 2013.

[7] « Mise à jour d’une nouvelle filière de trafic d’armes pour les jihadistes », par Valentin Vasilescu, Traduction Avic, Réseau Voltaire, December 24th, 2015.

[8] « Le sabotage du gazoduc South Stream », par Manlio Dinucci, Tommaso di Francesco, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Réseau Voltaire, June 10th, 2014.

[9] « US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » and « Excerpts from Pentagon’s Plan : "Prevent the Re-Emergence of a New Rival » », Patrick E. Tyler, New York Times, March 8th, 1992. « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower », Barton Gellman, The Washington Post, March 11th, 1992.

[10] « South Stream bloqué, la "claque" des États-Unis à l’Union européenne », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Réseau Voltaire, December 5th, 2014.

[11] “Struggle over the Middle East: Gas Ranks First”, by Imad Fawzi Shueibi, Voltaire Network, 17 April 2012.

 

* Тиери Мейсан е френски журналист и политически активист

 

Статията е преведена на английски език в сайта: http://www.thetruthseeker.co.uk

 

Превод от английски: Филип Каменов

 

Оригиналът на френски език е публикуван на адрес: http://www.voltairenet.org/article189787.html

 

 

 

Коментари

 • RIP69

  09 Яну 2016 16:26ч.

  Като изключим "дребните" неточности-голям спортист(къде и по какво); преподавател в Академията на МВР(по какво), и най-паче пропуска за периода 2009 до изгонването му, другото сигурно е вярно. Нищо не остава скрито-покрито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "И най-строго пазените тайни излизат наяве"

  09 Яну 2016 17:43ч.

  Че какви са тези тайни, които са излязли наяве? Всичко това се знае от всички вече 20 години, и какво от това. Всички си казват, че ако бяхме друга държава, човекът отдавна да беше в затвора / където му е мястото/, а не да управлява държавата. Но ние не сме друга държава и май скоро няма да станем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас

  09 Яну 2016 18:57ч.

  Страшно е. Прокуратура има ли ,няма ли не се знае. Криминална територия и всеки е обречен да оцелява както може.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  09 Яну 2016 19:08ч.

  Това което е написано тук не е сензация, 90% от нещата се знаят отдавна, но има табу /защита/ от Империята на злото и никой не може да реагира без разрешение от нея, най-малко главният прокурор! Може би е сензация само за лакейте като ”О Пубис”, ”Рибения дроб, ” и.г.” и тъй нататък, макар това да е едно лице. Предполагам, че за останалите читатели публикацията също не им казва нищо ново. Ясно е, че се работи против интересите н а България, но и срещу ЕС, но от Европа никой няма да посмее да надигне глас, и те за под чепика на Империята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .............................................

  09 Яну 2016 19:21ч.

  Борисов е на работа към ЦРУ, под прикритие на министър-председател!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бони Дражев

  09 Яну 2016 20:22ч.

  И сега какво правим,пишем си и някои зад гърба на "демокрацията" прави войни, загиват хора,властват с мераци над цялата цивилизация и трупат кинти пропити с кръв??!! И що ли е това самочувствие,малко е човешкият мозък да възприеме тези "факти"! Жалко,но тази световна общност върви към гибел водена от тези изроди с животински инстинкти!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • http://www.epicenter.bg/poll/Koy-ot-izbroenite-polititsi-smyatate-che-e-nay-podhodyasht-za-prezident-/33

  09 Яну 2016 21:58ч.

  Има начин да променим нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доника Илиева

  10 Яну 2016 10:26ч.

  Защо обвинявате Дачков?Има си автор-Тиери Мейсън.Чела съм много други негови материали срещу ЦРУ,Пентагона и западни служби.За тайните операции в други страни.Е,сигурно и руски има.Но тази информация за наркотиците,оръжията на ИД не беше ли за Пеевски,а не Бойко.Чак пък той да е организатор,е пресилено.Питам,кой има интерес да гледа какво става в Европа от преселението,поканата на Меркел и случките около Нова година.Тайно, коя е страната от тези арабски нашествия,пазари заради ТТИП.Макар Б.Б да е ветропоказател в политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посланици за Борисов

  10 Яну 2016 20:09ч.

  Посланик Джон Байърли за Борисов: "Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO (ЦРУ) е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата")."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до "Посланици за Борисов"

  10 Яну 2016 22:29ч.

  Защо тези посланници открито, публично нападнаха съдебната ни система и я нарекоха "гнили ябълки", което само по себе си в значителна степен е вярно, но за Борисов пишат само в секретни грами, а публично ни разиграват друг театър? Дали защото ни смятат за малоумни или защото наистина сме такива и трябва да търпим това лицемерие и двойни стандарти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дьо Кабан се намесва пряко, САЩ чрез марионетки

  11 Яну 2016 21:04ч.

  За разлика от дьо Кабан, американските посланици, вкл. Джон Байърли, не се намесваха пряко в правосъдната система. Не че САЩ не лобират за свои интереси, но го правят чрез марионетни политици като Борисов. Грамите на американските посланици са в посока използването на Борисов в услуга на интересите на САЩ. Ето някои цитати: "Борисов силно подкрепя близки отношения със САЩ и е в позиция да подпомогне някои американски интереси в страната." "Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ." "Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръхего са силни инструменти, които можем да използваме в посока превръщането му в сполучлив национален лидер. Неговата суета и нуждата му от утвърждение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към модерна политическа формация, която естествено да изглежда реалният партньор на САЩ." "С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа." Самият Борисов призна обслужването на американските интереси, като заяви пред Американската търговска камара: "Ние спряхме 3 руски енергийни проекта в услуга на САЩ". По-рано същото бе заявено от Р.Бъчварова: "Борисов спря 3 големи руски проекта и това няма да остане неоценено от партньорите ни".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .....

  12 Яну 2016 11:28ч.

  mnogo ot neshtata sa izmislici kato toza za primesa na narkotika s hashish hahahahha tapaci da borisov e mafiota na bg i svalqneto mu shte stane samo i edinstveno s smyrta mu ... toi kokala nqma da pusne

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи