Израел потресен от Орлин Горанов. Кошлуков се извини

Израел потресен от Орлин Горанов. Кошлуков се извини
Посолството на Израел в България е потресено от отвратителните антисемитски коментари, направени в предаването "Последният печели" на БНТ на 23 февруари 2021.  Това се казва в официално становище на дипломатическото представителство, изпратено до медииите.  В прeдaвaнeтo вoдeщият Oрлин Гoрaнoв cи пoзвoли в нaй-глeдaнoтo тeлeвизиoннo врeмe дa изрeцитирa бeзкритичнo aнтиceмитcки пacквил, c кoйтo зaceгнa нe caмo вcички eврeи, нo и пoругa пaмeттa нa унищoжeнитe в лaгeритe нa cмърттa пo врeмeтo нa Хoлoкocтa. Генералният директор на обществената медия Емил Кошлуков поднесе официално извинение на засегнатите стран след като водещият на предаването на БНТ "Последният печели"

 

Представяме ви официалното изявление на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по случая, без редакторска намеса:

"В предаването "Последният печели" от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети. Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи. Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично.

В лично качество и от името на Българската национална телевизия поднасям най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка.

Ясно заявявам, че ефирът на БНТ не е и няма да бъде трибуна за подобни грозни и неверни инсинуации, нито за насаждане на омраза и разпалване на вражда. Още веднъж поднасям извинения на всички засегнати лица и страни."

В коментар пред "24 часа" пък Кошлуков аносира още:

Ще бъдат наложени материални санкции на продуцентите, а може да спра и предаването, докато не се изясни защо е допуснато това. Няма да го оставя в ефира, докато не получа уверенията, че екипът е контролиран, че продуцентът, редакторът, отговорният режисьор си вършат работата".

 

Посолството на Израел в България е потресено от отвратителните антисемитски коментари, направени в предаването "Последният печели" на БНТ на 23 февруари 2021. 

Това се казва в официално становище на дипломатическото представителство, изпратено до медииите. 

В прeдaвaнeтo вoдeщият Oрлин Гoрaнoв cи пoзвoли в нaй-глeдaнoтo тeлeвизиoннo врeмe дa изрeцитирa бeзкритичнo aнтиceмитcки пacквил, c кoйтo зaceгнa нe caмo вcички eврeи, нo и пoругa пaмeттa нa унищoжeнитe в лaгeритe нa cмърттa пo врeмeтo нa Хoлoкocтa. 
 

"Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова. Очакваме БНТ да направи необходимите изводи, както и публично да осъди тези скандални коментари, подклаждащи антисемитизма и речта на омразата", пишат още от посолството на Израел в България. 

Популярната игра на БНТ "Последният печели" може да спре от следващата седмица заради антисемитско изказване на шахматиста Боби Фишер, цитирано в изданието й от 23 февруари, заяви генералният директор в официална позиция.
Заради цитата 71 интелектуалци се подписаха под отворено писмо, в което питат: "Кому беше необходима тази груба антисемитска демонстрация по националната телевизия?". 

Цитатът на Фишер, изчетен по време на играта, е: 

"Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: "Арбайт махт фрай". На български: "Работата ви прави свободни". Но евреите не вярват на това. Те вярват, че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите."

"Цитатът беше приписан на шахматиста Боби Фишер (известен с омраза към Америка и евреите), но е с напълно недоказана автентичност. Ние изразяване своето възмущение от това предаване, с което не само се насажда расизъм и антисемитизъм сред най-широка публика, но и се проповядва открито отрицание на Холокоста. Ние искаме да зададем публично следния въпрос: Кому беше необходима тази груба антисемитска демонстрация по националната телевизия? Надяваме се отговорните инстанции и прокуратурата да вземат бързи мерки за наказанието на виновните", се посочва още в отвореното писмо.

Авторите съобщават още, че цитатът е взет от въображаемо интервю с Фишер от блог на американския ултраекстремист и антисемит Джей Би Кембъл (JB Campbell), свален от мрежата заради антисемитизъм.

 

По-рано членовете на Софийска ложа "Кармел" на Б'нeй Б'рит излязоха с остра позиция за поведението на Орлин Горанов по време на излъчено във вторник вечера предаване "Последният печели", където задава въпрос, свързан с легендарния шахматист Боби Фишер, който е от еврейски произход и цитира негови антисемитски думи.

"Ниe, члeнoвeтe нa Coфийcкa лoжa "Кaрмeл" нa Б'нeй Б'рит, cмe ceриoзнo oбeзпoкoeни oт увeличaвaщитe ce публични aнтиceмитcки прoяви в oбщecтвoтo ни. Изключитeлнo cкaндaлнo e, чe зa пoдoбни нeдoпуcтими дeйcтвия ce пoлзвa eфирът нa oбщecтвeнaтa БНТ", пише в позицията си Софийска ложа "Кармел" на Б'нeй Б'рит.

"Водeщият Oрлин Гoрaнoв cи пoзвoли в нaй-глeдaнoтo тeлeвизиoннo врeмe дa изрeцитирa бeзкритичнo eдин aнтиceмитcки пacквил, c кoйтo зaceгнa нe caмo вcички eврeи, нo и пoругa пaмeттa нa унищoжeнитe в лaгeритe нa cмърттa пo врeмeтo нa Хoлoкocтa", заявяват още от еврейската организация.

Oт oргaнизaциятa нacтoявaха прoкурaтурaтa, CEМ и БНТ дa прилoжaт нeoбхoдимитe мeрки зa caнкциoнирaнe нa тoзи пoзoрeн aкт, кaктo и дa зaпoзнaят oбщecтвoтo c дeйcтвиятa, кoитo щe прeдприeмaт, зa нeдoпуcкaнe нa упoтрeбa нa рeч нa oмрaзaтa в нaциoнaлeн eфир.

 

Източници: dnes.dir.bg, "Епицентър"

 

 

 

 

 

Коментари

 • "Ниe, члeнoвeтe нa Coфийcкa лoжa "Кaрмeл" нa Б'нeй Б'рит“

  24 Фев 2021 16:26ч.

  Кои сте вие? Ние длъжни ли сме да знаем кои сте? Това с “ложа” доста ми намирисва. А тоя Б'нeй Б'рит“ е толкова популярен и обичан, близо до сърцето на всяка българска баба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бельо Александров

  24 Фев 2021 16:57ч.

  Генерал Луков най-обичал евреите. Тези дни разбрахме, че една съдийка - също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • докогаа докога

  24 Фев 2021 17:31ч.

  БУРЖОАЗИЯТА-ЧОРБАДЖИИТЕ-ТЪРГОВЦИТЕ-ЕВРЕИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА РАБОТЯТ, И СЪЗДАДОХА И ПОДДЪРЖАТ КАПИТАЛИЗМЪТ-ЧСТНОТО.ИНВЕСТИРАНЕ. Ревнивият бог на евреите са парите, следователно християните са станали евреи. През феодалният период християните са произвеждали и консумирали, а евреите са търгували техният излишък. Но евреите са във всички страни и така това е международна търговия. после излишните си пари тези еврейски барони ги инвестират в банки, патенти и производства. Това трансформира икономиките, обществата и политиката.. И още е така. ....... ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дясното е криптофашизъм

  24 Фев 2021 17:32ч.

  Евреите бяха спасени от Сталин, и държава им направи. Но това развенчаване и очерняне на лявото и комунизмът, от евреи и техни нпо и агенти, неминуемо ще доведе до изсветляване на хитлеризмът и евгениката. Дясното което мачка работника и работи само за богатите, за да накара масите - работниците да работят за тях, за враговете си. Се прави и налага консерватизмът и национализмът. Така е при Хитлер. Така е при Горбачов, И РУСИя, .. за да се разруши социализмът не проповядват десни идеи - антиработнически - галещи егото на буржоазията и богатите, А СЕ ПРОПАГАНДИРА КОНСЕРВАТИЗМЪТ И НАЦИОНАЛИЗМЪТ. Една опаковка на дясното, работещо за богатите. Сега и БСП, Волгин, Вацев, и патриотите се пишат за консерватори.. Да наричаш постоянно другите с някакви политически клишета, да наричаш не консерваторите с троцкисти, СИ Е НАЙ-ГОЛЯМ ТРОЦКИЗЪМ И ЗАДКУЛИСИЕ - ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА - която спуска темите на деня и разделението, ламята и юнакът - в съзнанието на едните и на другите. (Карл Маркс е кръстен като християнин на седемгодишна възраст. Баща му е кръстен по-рано и се отдава на юридическа практика. От юношеските години Маркс се проявява като ярък антисемит. На 26-годишна възраст той пише статията „За еврейския въпрос“ (1844 г.), съдържаща следните мисли: „Коя е световната основа на еврейството? Користта. Какъв е световният култ на евреите? Търгашеството. Кой е неговият истински бог? Парите… Парите – това е ревнивият бог на Израил… Банкнотата – ето истинският бог на евреите!“. Евреите, според Марск, са псевдонация, обединяващото начало на която е изключително религията – юдаизмът, пропита с дух на презрение към човека като самоцел. Историческите условия за формиране на еврейството са подпомогнали превръщането на тази група в социална категория, явяваща се олицетворение на капиталистическото начало в човешкото общество. За да бъде преодоляно това начало е необходимо да се разтвори еврейството в окръжаващата го среда. Маркс отъждествява юдаизма с капитализма и от тази гледна точка подхожда към еврейския въпрос. Маркс определя евреите по икономически принцип – те са синоним на буржоазията. Оттук са и изводите, които прави той – с края на буржоазията, т.е. с революцията, ще дойде и краят на еврейския проблем. Маркс казва: „Химерическата националност на еврея е националност на търговеца и користолюбеца. Еврейският закон, лишен от основа и разум, е само религиозна карикатура на морала“.(международната търговия създава капитализмът, тази търговия е създадена от наднационалната междуеврейска търговия и връзки, те определят и банкирането-инвестирането в производствата за тази търговия, и патентите и науката, тоест и политиката) Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  24 Фев 2021 17:32ч.

  Роберт Джеймс Фишер: Вижте историята на Съединените Щати. Каква история на страната въобще? Да станеш някой от нищото, наистина? Да завоюваш, убиваш. Те изземват страната, заграбили земята на американските индианци, убивайки почти всички... Това е историята на Съединените Щати. Презряна страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нима не е ясен отговорът

  24 Фев 2021 17:59ч.

  "...Кому беше необходима тази груба антисемитска демонстрация по националната телевизия? Надяваме се отговорните инстанции и прокуратурата да вземат бързи мерки за наказанието на виновните", се посочва още в отвореното писмо." Всичко е ясно: тази инцинирана "груба грешка" е необходима на соросоидите и тези, които добре ползват девизът: "Разделяй и властвай!" Кошлуков скача и се извинява - дано е искрен. Времето ще покаже. А то мечката и дърварят решили да стават побратими. Дърварят обидил мечката, но нали са побратими, наказание не последвало, а си обещали да се видят пак след година. Годината минала.Срещнали се. Радвали се от срещата, но мечката казала: Ех, побратиме, белегът зарастна, но лошата дума, дето ми каза си остана!" ... Много е тъжно, но накъдето и да се обърнеш-все български държавен резил... С какво да се гордеем ДНЕС, след повече от 30 години ДЕМОКРАДИЯ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ат. Куртенков, Президент на БФ Шахмат

  24 Фев 2021 18:26ч.

  Моля, кажете на мен, глупавия Президент на Българската федерация по шахмат, имаме ли право да цитираме Фишер и да се учим от партиите му? А расизъм ли е да играем шах, в който белите бият черните?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  24 Фев 2021 18:37ч.

  Аз обичам Боби Фишер(най великият) и всяко друго изключение от правилото, защото обикновено това е показателят на величието и гениялноста, човек да има свободата да се изразява свободно собственото си мнение и позиция, а шаха е игра на позиции!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  24 Фев 2021 19:03ч.

  Случват се такива неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • другата дупка

  24 Фев 2021 19:05ч.

  Разбира се, русофобията и ислямофобията са ОК, даже се препоръчват, по нареждане на нашите господари, срещу които Орльо си е позволил да говори. Да беше се подиграл на Мохамед, сега щяха да му дават медал. Ама цъ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • www

  24 Фев 2021 19:13ч.

  Щом ПОСОЛСТВОТО казва ко праим ся...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Фев 2021 19:14ч.

  За к'во таз истерия , бре Кошлук и юдейски мрънкала . Ми , по вашата логика тогава , филма ,, Списъка на Шиндлер " трябва да бъде забранен и унищожен . Става въпрос за история , а тя е такава , каквато е . Нито Орлин Горанов , нито аз и безкрай много хора оправдаваме холокоста и убийствата на евреи . Няма пощада за нацизма и фашистите , но това не означава , че когато се създават филми или други произведения на изкуствата ( па дори и телевизионни игри ) , историческата истина следва да се изкривява съобразно ционистките желания на всякакви еврейски общности . Фишер казал някаква глупост и въх мари майко , ко станало , че в забавно предаване цитирали глупостта фишерова . Ми тЕя същите евреи , що така бурно не се възмутиха , когато не в забавно предаване , а съвсем официално на политическо мероприятие ( охранявано от властите !!! ) , едни гнусни БЮРМски тъпунгери в Ненамкоя си македония изгориха националният ни флаг - този на България , от тази България , която не е допуснала ТЕХНИТЕ евреи да ги пратят там , където пише ,, Работата те прави свободен ". Много е лицемерен и много е недостоен този юдейски плач . Аре престанете !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си пожелаем и ние да имаме такива посолства,...

  24 Фев 2021 19:14ч.

  ...които да скачат като ужилени, когато някой ни поругае официалната доктрина? Всъщност ние имаме ли такава или за нашия елит доктрината е в асфалта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  24 Фев 2021 19:22ч.

  Заьо Байо да не се обажда.Кой е той?Той си знае! В момент когато Израел пилотно ''значкосва'' пак евреите няма никакво морално а и каквото и да е друго право да се обажда.Държавата Израел е длъжник на държавата България не обратно.Все едно ние да учим Русия как да живее.Не че не го правим. Поздравявам Горанов ако е направил умишлена правокация.Защото обществото ни има нужда от дискусия.Да чипираме ли,да значкосаме или да ''означим'' със сигнално жълто тези от нас които мислят различно.Ваксинирани или не?Електронни регистри на златните пломби??Стигнахме далеч.Време е за СТОП!Поздравявам и Гласове,че повдигат темата и позволяват коментари.Дано не трият. Пп.Евреи,Израел,геноцид,ционизъм,антисемитизъм далеч не са синоними.Но е много дълга тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  24 Фев 2021 19:32ч.

  Нашата доктрини са 3/4.Написана е в САЩ,Германия,Франция,Израел и т.н. Чете се сутрин и вечер от политици,мисири и мисирки по радио,телевизия,и НС.Отделни откъси от бг.доктрината изографисани върху мрамор се ползват за аргумент в/у главата на конкурентното мекере.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ....

  24 Фев 2021 19:41ч.

  Всички сме Орлин Горанов !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Индекс на забранените цитати

  24 Фев 2021 20:02ч.

  Майката на Боби Фишер е полска еврейка избягала в Швейцария и после в САЩ. Истинският му баща е унгарски евреин. Нямя кяк това да се изкарва антисемитизъм,защото не само Фишер ,но и Маркс,и Ленин са казвали хич нелицеприятни неща за евреите,а израелската ядрена програма я направи известна на света също евреин - Мордехай Вануну работил 9 години в ядрения център в Димона. Инквизицията имаше индекс на забрарение книги,а сега гледам се съставя и индекс на забранените цитати. И понеже индексът на забранените цитати още не е обявен да дам и аз овреме един цитат: През 1844 година Маркс публикува есето "Еврейският въпрос". Там задава няколко въпроса, на които си отговаря сам. "Коя е светската основа на еврейството? Личната изгода. Кой е светският култ на евреите? Пазарлъкът. Кой е светският Бог на евреите? Парите."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безкрайна тъпота

  24 Фев 2021 20:03ч.

  Не е антисемитизъм това, а уникална тъпота и безчувственост. Трябва да си невъобразимо тъп, за да включиш подобна дивотия в сценария. Трябва да си също толкова тъп, да я изрецитираш, да я заснемеш, монтираш и накрая пуснеш в ефир. Въобще - серия тъпаци се надпреварват по тъпота в национален ефир. Трябва да има куп уволнени заради природна тъпота, а не заради реч на омразата, отричане на Холокоста и прочие предполагаемо осмислени дейности. Тук няма мисъл. Има тъпота и безкрайна пустота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Фев 2021 20:12ч.

  Поздравления за Орлин Горанов! Пак е бил мек... нека евреите първо докажат, че 8 млн, от тях са били избити и после да седнат да ми говорят за антисемитизъм и пр. Всичко, което е казал Орлин, Е ВЯРНО!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  24 Фев 2021 20:20ч.

  И между другото, какъв хонорар е получил Орлин за услужката? Да не се заблуждаваме, еврюгите си умират от яд, че тук ги плюем на спокойствие и се чудят как да го натъртят ;) Някой ден ще стане белни, кои са реалните фашисти... ония със значките ;) тези дни стана ясно, че много ги обичат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашият чичо

  24 Фев 2021 21:24ч.

  Повечето коментари показват колко е лошо да си ограничен умствено и неук. Това се нарича загуба на място. Хората, с подобни възгледи и липса на образование са загуба на място в пространството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bg-to

  24 Фев 2021 21:53ч.

  Присъединявам се към коментара по-горе. Не разбирам как е възможно човек с елементарна интелигентност да цитира подобни изречения в ефир, само защото някой му ги бил написал ? Означава, че хората са престанали напълно да мислят, вкл. Орлин Горанов. Не ми го побира умът как е възможно да има такава липса на елементарна мисъл и будност... Отказваш да цитираш такива тъпотии и това е ! Хората за съжаление стават все по-тъпи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига вече

  24 Фев 2021 22:51ч.

  Докога ще се държим все едно само евреите имат трагично минало?! Много бързо забравихме нашето собствено!!! Докога това унизително прекланяне пред тези високомерни мошеници?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  24 Фев 2021 23:04ч.

  После рИвът, че не ги щат и търпят никъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха, ха, ха !!!

  24 Фев 2021 23:23ч.

  Холокостът - Непробиваемият щит на лихварите банкери, а от известно време и ексклузоивни печатари на всички световни парични знаци срещу 17 % хонорар от номинала ! За какво им е да работят ? Онези от кибуците са друга, остаряла манджа ! Някои им викат евреи, други чифути, но никой не им е правил ДНК изследвания, за доказване произходът им от Авраам. Старият им завет е от начало до край пълен с холокости по вина на техния Бог. Кръвожаден и ревнив е. Наказвал ги е безмилостно ! Такива са фактите, а има и множество подробности към тях. Останалото човечество им служи за фон и източник на печалби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Фев 2021 4:54ч.

  Проява на лош вкус е това да се цитира в национален ефир и особено в праймтайм. Но пък и евреите май се опитаха да се послъгват, че това не било казано от Фишер. Някъде прочетох, че това е интервю пред некфо унгарско радио. Фишер си беше тотален перко. Помня как скъса една стодоларова банкнота и се изплю върху нея. Евреите са трагичен народ. Патят си от своето високомерие особено, когато то се срещне с военизирани нации, като Рим, Германия,Испания и Русия. Този народ е подлаган няколко пъти на Холокост. Малко известно е, че всъщност Римската Империя праи по-голем холокост от Нацистка Германия през 1 век след Христа. Колко са загинали и разселени тогава никой не знае, но са "милиони"... Евреите летят в облаците, измислят идеологии уж за доброто на човека, които идеологии после се израждат. Макар, че при комунизма има заложено унищожение на цели класи по дефолт. Апропо антисемитизъм ли е да се спомене, че Маркс е евреин а Ленин полуевреин ? Ами Троцки и Свердлов ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ниe, члeнoвeтe нa Coфийcкa лoжa "Кaрмeл" нa Б'нeй Б'рит“ на 24.02.2021 в 18:26

  25 Фев 2021 5:43ч.

  Писано е вероятно от "човекът Трабант" , това обръщение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • те и 6 трудно ще докажат

  25 Фев 2021 7:08ч.

  https://www.shopart.com/population.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерална цензура

  25 Фев 2021 7:22ч.

  Ами ко започнем да броим отвратителните коментари срещу Русия в БНТ, и особено в историческите и религиозните им предавания, тогава какво правим? Израел веднга реагира, а Русия няма право да търпи клевети и обиди, така ли? БНТ е доказала се антируска медия, нека Израел и той изпита на гърба си малко от техните гадости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ричард Харууд

  25 Фев 2021 7:24ч.

  Има една книжка - "Лъжата за шестте милиона".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Фев 2021 7:30ч.

  Само комплексираните нации слухтят кой какво казал за тях и се обиждат. Леле, ако англосаксите обръщаха внимание какво се говори за тях по света щеха да станат разногледи. :)) Светът не е място за обидчиви госпожички и другарки.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "комплексираните нации"

  25 Фев 2021 7:41ч.

  Толкова са свикнали да извличат дивиденти от една лъжа, че малко се оляха! Където могат да им минават номерата - моля, да си ги прилагат, за нас им трябва малко повече фантазия, тук нито лъжите им минават, нито с репресии или заплахи ще стане. Накарай ме да те уважавам заради това което си, дотогава - не си жив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  25 Фев 2021 7:50ч.

  Ами ние какво да кажем за Леа Коен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Артаксеркс

  25 Фев 2021 8:05ч.

  Що пък всички трябва да хвалят евреите!? Всеки има право на мнение, дали е имало холокост или не! Има достатъчно исторически изследвания, говорещи за преувеличаването броя на загиналите! Има преброяване извършено то Червения кръст в 1947г., броят е около 700 000. Шесте милиона са произволна измислица на Борис Полевой, руски евреин и пияница, скатал се от реална служба на фронта, пишейки каквото трябва, при това пусната в обръщение още 1945 година, когато никой още не е имал идея за броя. В Израел години наред "загинали" евреи получаваха пари от Германия, сигурно и още има! Стига с тоя еврейски шантаж и изнудване! Има свобода на словото и тя трябва да бъде защитавана като зеницата на окото! От Кошлуков това не може да се очаква, разбира се! Не става дума да се оправдават хитлеристите, но пък изнудваческата програма на евреите, с която точат пари и манипулират всички останали, вменявайки им някаква вина е абсолютно сатанинска и с нея са доказват като чада на Мамона!... И знаете ли истинската причина за разпъването на Христос от "божия народ", въпреки желанието на Пилат да го пусне - изгонването на търговците от храма!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко съм наивен

  25 Фев 2021 8:10ч.

  Мислех си, че само българите страдат от комплекс за малоценност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми да ми

  25 Фев 2021 10:35ч.

  Наивен си до спукване! Българите страдат единствено от комплекс за подцененост, но пък за мъка на останалите - не страдат от това! Българите не са хапка за ничия уста!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  25 Фев 2021 16:53ч.

  "Отричането на Холокоста е престъпление". Съгласно какви закони?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар /задължително/

  25 Фев 2021 18:24ч.

  Българин на 25.02.2021 в 18:53 ""Отричането на Холокоста е престъпление". Съгласно какви закони?" За щастие, на този етап, само в Германия и Австрия. В България все още не сме се демократизирали достатъчно, за да те вкарват в затвора за подобни съмнения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  25 Фев 2021 20:52ч.

  На Боби Фишер това не му е единствената антиеврейска "изява", колкото и да се стараят някои да отричат яркия антисемитизъм на един гениален еврей :) Такъв имиджов шут в гъз@ тия другаре не са получавали и по време на вавилонските и египетските гонения, когато наистина са ги накарали да работят. Фишер е бил отвратен от тях не толкова като народ, а заради масовия и укорим стремеж на еврейските лобита в САЩ да въртят подмолни схеми (Дълбока държава), предимно чрез финансово влияние върху естабилишмънта...и да ползват тази държава като троянски кон за бизнес интересите си по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  25 Фев 2021 20:56ч.

  Орлин Горанов тоя цитат го е изтупал неслучайно. Май беше обиден от изгонването на детски хор от една синагога, където равинът разбрал, че дечицата са не евреи. Каква по скверна проява на религиозен фанатизъм, ционистка разпасаност и расизъм от това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Банка Моше&Авраам

  26 Фев 2021 8:25ч.

  Пари,пенсии,авоари злато и ценни предмети на сигурно място при нас . При нас ни се губи ни се връща !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йом Кипур

  26 Фев 2021 10:55ч.

  Когато посетите Ерусалим и отидете при Стената на плача, но и на други свещени за евреите места, към вас любезно и усмихнато се приближава евреин с черни дрехи и пита: Евреин ли си? При положителен отговор продължава разговора, обличат те в ритуални дрехи и разговарят с теб за религията им и т.н. При отрицателен - пожелават ти приятен престой и те зарязват. Това, съвсем общо разказано, какво е? Ако не си евреин, си гой, неверник и отпадаш от полезрението им. Само един малък пример за отношението, презрението към неродените от майка-еврейка. Това, че сред евреите, както сред всички народи има престъпници, човекомразци, простаци, надменни, екстремисти - няма значение. Първо евреин и евентуално след това нормален човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цайтнот Гамбитски

  26 Фев 2021 11:12ч.

  Ние, все още, можем свободно да говорим за турския геноцид над българите, както и над арменците. Но вече гласовете за мирно турско присъствие стават все повече и както върви ще се официализирт. Да припомня, че Старозагорското клане е историческо събитие от 19 до 21 юли 1877 г., включващо избиване на българското население и опожаряването на град Стара Загора от османската редовна армия и други наемници ПОД КОМАНДВАНЕТО НА СЮЛЕЙМАН ПАША - СОЛОМОН. ПОКРЪСТЕН ЕВРЕИН - БИОГРАФИЯТА МУ Е НАПЪЛНО ПРОМЕМЕНА И НАГОДЕНА ТАКА, ЧЕ ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕН ПРОИЗХОДЪТ МУ. ЕДИН ОТ МНОГОТО, ДОБРАЛИ С ДО ВЪРХОВЕТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧРЕЗ ПОКРЪСТВАНЕ В МЕСТНАТА РЕЛИГИЯ. С навлизането си в града, (тогава с население около 25 500) войниците на Сюлейман паша избиват 14 500 българи от града и селата южно от града, а други 10 000, предимно млади момчета, девойки и жени са отвлечени и продадени в робските пазари на Османската държава. Значителен брой българи са избити и в старозагорските села и по пътя им към Стара Загора. Само в църквата „Св. Троица“ са изклани 2500 души. Изколват и събралите се в „Св. Богородица“ и „Св. Николай“. Храмовете са обстрелвани с артилерия и изгорени. Това е може би най-голямото документирано клане в българската история и един от най-трагичните моменти за Третата българска държава. Градът е изгорен до основи и обезлюден. Малкото останали живи се спасяват с бягство в Северна България, където престояват до пролетта на 1878 г. Много от тях не се завръщат повече в Стара Загора. Дори много тогавашни съвременници смятат, че повече на това място няма да съществува град.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  26 Фев 2021 14:19ч.

  Сега ясно ли е защо евреите биват мразени по целия свят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как "просветена" Европа

  26 Фев 2021 18:11ч.

  Реагира на ТУРСКИТЕ кланета на БЪЛГАРИ ??? С речи в Парламентите и някои писаници по вестниците-това е всичко...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  28 Фев 2021 8:49ч.

  До Цайтнот Гамбитски, трябва да се добави, че при старозагорското клане, местните евреи оказват ПЪЛНО И АКТИВНО СЪДЕЙСТВИЕ НА "АРМИЯТА" НА сюлейман паша, а после бягат на юг в Османската империя, за да няма възмездие!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много фашаги тука

  28 Фев 2021 13:06ч.

  Са се насъбрали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цензуриран гласец

  28 Фев 2021 22:00ч.

  Що изтрихте видеото как слагат стикери на израелците с ваксина , които имат право да пазаруват ? https://thebulgariantimes.com/%d0%9a%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%85%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%9e%d1%82-%d0%98%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0%bb-%d0%92%d0%98/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Ротшилд братчеда от Самоков

  01 Март 2021 20:05ч.

  Орлин Горанов много ми се издигна в очите. Ако се пусне в политиката, ще гласувам за него, че волен се изложи. Мисля че изказва на глас това което всички почтени и просветени хора знаят и мислят! А кошлукя си е измекярче още от едно време казвахме му Емо копчето, щото си бил глътнал едно копче да се прави на язваджия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  01 Март 2021 21:33ч.

  Истината за всичко е важна, не само по еврейския въпрос. По-горе правилно са отбелязали, че същите хора, които реагират против подмяната на историята на еврейския холокост, може да са работили за подмяната на нашата собствена история. Ние защо не може да заявим, кога сме били изтребвани и от кого. Същите реагират и истерично, когато кажем, че няма трети пол. Може ли да степенуваме истините в живота по важност и еврейските истини по-важни ли са от истините на останалите народи и от истините на хора с различни от техните светогледи? Затова има един лаф за евреите и комунизма, но не го помня точно, смисълът е, че те стоят в основата на всеки комунизъм. Защото комунизмът не е система за равенство, а за контрол. Когато действа един закон, може да контролираш всички, ако ти си този закон. Нещо като да си играеш на бог. Нашите комунисти трудно разбират, че не става дума за пари, т.е. комунизмът не е рай за бедните и преразпределяне, а преди всичко става дума за власт и контрол, комунистът се прави на бог и той раздава благата и милостите си, разпростира законите си. Затова често човек не може да направи разлика между комунист и антихрист, чисто като идея, все е човек, който се прави на Бог. Никой няма правото да претендира, че той е по-важен от останалите хора и неговото лично незачитане трябва да се наказва по-строго, отколкото незачитането на други хора и други интереси. Този тип евреи трябва да имат повече смирение и да съчувстват и на останалите човеци, чиято истина е потъпкана и никой не тръби по въпроса, няма преиграване и големи думи за техните проблеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи