Грето-истерията и апокалиптичните измислици

Грето-истерията и апокалиптичните измислици
Няма шега, няма измама – еко-мореплавателката Грета Тунберг е сред предложените за Нобелова награда за мир. Някой би помислил, че Оскарите не могат да бъдат надминати по цинизъм и обществено лигавене, но е време Нобел да бъде присъден за откровена глупост: някой настоява политици да променят метеорологичните условия на земята, да спрат вулканите, да премахнат всички живи същества, които отделят въглеродни емисии и вероятно да прекратят всички практики, които удължават човешкия живот. Нито един разумен аргумент, нито един научен аргумент не може да пробие пред шоуто, което новата детска асамблея предлага.

 

 

Грета Тунберг позира със знамето на лесбийките, гейовете, бисексуалните и трансджендърите (ЛГБТ)

 

Множество  творчески експерименти и налагането на всевъзможна идентичност отминаха своя пик и колелото се завъртя така, че постави на върха идеята за спасяване на света, но от дете. Не е съвсем ясно какво са казали по въпроса Ванга и Нострадамус, но цели научни институти замлъкнаха пред поредния абсурд: ревяща Грета Тунберг, която твърди, че детството й е отнето.


Всеки здравомислещ човек разбира цинизма в това твърдение, когато всяка година в Африка само от глад и жажда умират над 4 милиона деца, други са поразени от болести, трети – от насилие. В Индия на всеки три минути умира по едно бебе. В Китай ежеминутно умират по пет деца. 

 

Според Световната здравна организация ежегодно умират около 10 млн. деца под 3 годишна възраст. Бебета, повече по брой от населението на България умират в нищета, но Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир. Ако случайно беше повдигнала въпроса за оцеляването на децата в Африка и Индия, дали би била предложена за Нобел за медицина? 

 

Няма опасност в България да се появи нейно производно, което да поведе народа, защото за българите е важно никой да не ги спира да шофират старите си коли където си искат, да ги паркират по възможност по върховете на планините, да секат там, където им е удобно, да строят с материали, които избират и от защитени територии и да се отопляват с каквото намерят за добре.


Визията за екология и опазване на околната среда от страна на еко организациите в България се спира в два обекта:


Твърдо НЕ на развитието на ски зоната в Банско!


Да се пречи максимално на построяването на път през Кресненското дефиле!


По Черноморието протестите са срещу опитите да бъдат наложени правила за къмпингуване, опаковани в дълбоката вяра на протестиращите, че всеки може да се настани навсякъде, да си изкопае дупка-нужник където му падне погледът, да пали огньове, за да си готви на всяко място по природен начин. Обемът на свинщината, оставена от свободните къмпингари е моментно видима в кампанията Да изчистим заедно, като отчетените тонове боклуци се мултиплицират почти веднага. 

 

Една от основните причини българите да не се хващат на апокалиптичните дивотии, които се разпространяват от Тунберг и тунбманиаците, е че българите преживяхме социализъма и знаем, че дори такъв режим не може да ни затрие.


Всъщност апокалиптичните прогнози са огледало на своето време.


През 1826 година романът „Последният човек“ на Мари Шели се отнася до свят, изцяло поразен от чума. Творбата й обаче се позовава на сходна по сценарий поема в бели стихове от 1805 г. на французина Жан Бабтист Гренвил, отново със заглавието „Последният човек“. През 1839 г. Едгар Алън По приключва с кислорода на планетата след удар с метеорит. През 1885 г. „След Лондон“ на Ричард Джефри се разглежда темата за екологична катастрофа, която връща хората в каменната ера.


Романите за край на света в резултат на екологична катастрофа се развихрят по мащаби и смелост от 1923 година, когато бактерия поразява всички растения и човечеството остава без храна. Нататък следват произведения, които заради човешката дейност унищожават тревата, заледяват планетата, превръщат я в голяма и безкрайна локва, изгарят континенти, вулканите се противят на първите небостъргачи и ги изпепеляват.


В наши дни неудържим в разрушението на планетата е режисьорът Роланд Емерих, който с еднаква лекота замразява цялата земя или я потапя в повече вода, отколкото изобщо съществува. Всичко се случва не за някакъв исторически период, а обикновено за няколко дни или евентуално седмици, докато за самолета на американския президент все още се намира гориво, за да лети над рушащия се свят.


Всъщност първото предупреждение за глобалното затопляне в резултат на парниковия ефект е описано през 1896 г. от Сванте Архениус и той започва така: „Изключително много е вече писано по темата за ролята на атмосферата върху климата от Джон Тиндейл…“ Става дума за неговата книга „Топлината – режими на движение“.


Макар индустриалната революция да е стартирала през 1896 г., нито технологиите, нито нивото на развитие на човечеството предполага вмешателство в природните процеси, но още тогава учените отбелязват ролята на парниковите газове.


Според НАСА парниковият ефект се дължи първо на слънцето, като 70 процента от слънчевата радиация се поема от океаните, земната повърхност и атмосферата. На земята, парниковите газове се дължат на изпарение на водата, на естественото отделяне на въглероден диоксид, за което причина номер едно са вулканите, метан и натриев оксид. Това си е чисто планетарна дейност и нито един политик не може да се намеси в тези процеси.


Нито един от днешните активисти не може да обясни защо между 1000 и 1200 г. времето в страни като Англия и Гренландия е било толкова топло, че е приличало повече на тропически пояс. В края на 19-ти век обаче настъпва мини ледникова епоха. Температурите се променят в Атлантика, по много крайбрежия, течения сменят посоките си.


Фактите, външните влияния, довели до тези промени и резултатите от тях за човечеството са известни на хиляди учени по света, но когато на сцената стои дете без образование, което чете написан текст и рони сълзи, че някой му е изял планетата, те нямат какво да кажат. А най-вероятно и не желаят да казват онова, което са базира на познание от милиони години наблюдение на планетата.


Най-страховитите прогнози, направени за почти незабавното бъдеще на земята през 1970 година гласят:

 

 • Джорд Уалд, биолог от Харвард: „Цивилизацията ще загине за срок между 16 и 30 години, ако не бъдат предприети незабавни мерки срещу човешките въздействия върху планетата.“

 

 • Бари Комънър от университета във Вашингтон предупреждава: „Ние сме насред климатична криза, която застрашава оцеляването на човечеството в идните няколко години!“

 

 • Ню Йорк Таймс пише на първата си страница: „Човечеството трябва да спре замърсяването и да запази ресурсите си, защото сме изправени пред почти незабавно изчезване на човешкия род.“

 

 • Пол Ерлич, американски биолог, известен с призивите си да се ограничи ръста на човешката популация е категоричен, че смъртността при хората ще достигне до 100-200 млн. човека годишно до началото на 80-те години, заради глобален недостиг на храна (През 1970 г. населението на земята е 3,7 млрд. При 7,7 млрд. През 2018 г., в света умират средно по 55 млн. човека)

 

 • Петер Гюнтер от Тексаски държавен университет предвижда в доклад, че през 2000 г. целият свят, с изключение на Западна Европа, Северна Америка и Австралия ще гладуват до степен да умират стотици милиони хора. 

 

 • Списанието Life излиза с прогноза на 1 януари, 1970 г. че учените са единодушни, че хората, които искат да живеят през 1985 г. ще могат да се движат навън само с противогази, а слънчевата светлина ще е намалена наполовина заради индустриално замърсяване на въздуха. 

 

 • Харисън Браун, изследовател от Национална академия на науките на САЩ публикува графика в която доказва, че към 2000 г. запасите от метали в света ще са изчерпани. Що се отнася до цинк, алумий, злато и сребро, те ще са на нула към 1990 г. 

 

През 1975 година издания като Тайм, Научен дайджест, Лос Анжелис таймс, Форчън, Чикаго трибюн, Ню Йорк магазин, Ню Йорк таймс излизат с обширни материали по темата за започващата нова ледникова епоха, която трябва да обхване целия свят в идните 15 години (тоест до 1980 година). В публикацията на Нюзуик обаче се споменава, че още през 1600 година Темза е замръзвала така, че лондончани я използвали като обикновена улица и място за игри за младежите. В същата година нюйоркчани се пързаляли по река Хъдзън.

 

Обобщението на Националната академия на науките на САЩ е може би най-честно: „Какво причинява настъпването на мини ледниковите епохи за нас все още е непонятно. Познанията ни за механизмите на тази почти глобална температурна промяна са фрагментарни, базират се повече на наблюдения и геологически доказателства, а не на способност да предвидим процеса. Не само ключовите научни въпроси нямат отговори, но ние дори не знаем как точно да зададем въпросите, за да разберем процесите.“

 

Истината е, че климатологията е млада наука, защото точното замерване на температурите датира от 1870 година, а едва през 1963 г. Джей Мъри Мичел събира данните от замерващите станции по целия свят и прави обща картина на планетарната температура. Неговото проучване показва плавно повишаване на температурите от 1800 година до 1940, след което следва тяхното спадане до периоди на мини ледникови територии докъм 1973 г. 

 

Климатичните промени на земята са факт. Сред причините са 10 хиляди активни вулкани по дъната на океаните, затопляне, което се дължи на ръста на животни и хранителни култури, които неизменно допринасят за парниковия ефект. 

 

1966: Изчерпване на петрола до десет години1968: Пренаселването ще обхване целия свят.1970: Природните ресурси ще бъдат изчерпани.

 

1972: Изчерпване на петрола до 20 години

 

1978: Не се вижда край на 30-годишното охлаждане на Земята

 

1988: Малдивските острови ще бъдат под водата до 2018 г. 

 

1989: Нарастващите морски нива ще заличат всички нации, ако нищо не бъде направено до 2000 г.

 

1989: Магистралата „Уест сайд хайуей“ в Ню Йорк ще бъде под вода до 2019 г.

 

2000: Децата няма да знаят какво е сняг.

 

2002: Глад до 10 години, ако не се откажем да консумираме риба, месо и млечни продукти.

 

2004: Великобритания ще се превърне в Сибир до 2024 година

 

2008: Според Ал Гор ледовете на Арктика ще се стопят до 2013 г.

 

2009: Принц Чарлз дава 96 месеца да спасим света.

 

2009: Ал Гор премества прогнозата си за обезледяването на Арктика за 2014 г.

 

2013: Ледовете на Арктика ще се стопят до 2015 г.

 

2014: Само 500 дни преди „Климатичният хаос“

 

1980: Финално върхово ниво на добива на петрол през 2000 г.

 

1996: Финално върхово ниво на добива на петрол през 2020 г.

 

2002: Финално върхово ниво на добива на петрол през 2010 г.

 

2005: Манхатън под вода до 2015 г.

 

Какво следва от истерията около Грета Тунберг? Всъщност – нищо. Това, което младото момиче не разбира е, че след като премине истерията и около номинацията й за Нобел, в света ще се появи нова тема, ново маймунче, което да забавлява медиите и да противопоставя хората със здрав разум на онези, които само обичат шоуто. Междувременно светът се подготвя да обслужи своя 20-милиарден авиопасажер. Човечеството няма да спре заради нечий цирк и частни корпоративни интереси.


Локално винаги ще се намират  лично заинтересовани хора, които да препятстват прокарването на жизненоважни пътища, които да създават проблеми пред бизнеса и да възпират желанието на хората да спортуват на открито. Но точно тези процеси са осъдени на траен неуспех.


Грета Тунберг никога няма да чуе за опасните лифтове на Витоша, чието реновиране спират неколцина псевдо зелени активисти; няма да чуе колко човека са загинали в Кресненското дефиле, защото там около 40 човека се възмущават от проекта за нов и модерен път. У нас планетата не стои като тема, защото узурпаторите на уж защитата на природата гонят само една цел: да усвояват пари за псевдо проекти и затова вършат единственото, което могат – да пречат на всичко, което е в интерес на българите. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Кака Мара

  11 Окт 2019 9:18ч.

  На вАС главният ви проблем ви е , че сте с изключително ниско самочувствие като източно европейци и сте роби на западните ментори, които естествено са ви набили това ниско самочувствие в главите. Щом нещо е подкрепено или инициирано от запада, без да се замисляте, то става важно и за вас. Папагали без собствена стойност. Западняците си учредили някакви награди, и тези тука ги имат за върха на сладоледа, нищо че едни от най-големите световни учени и открития идват от източна Европа. Но видите ли на запад ги оценили, на запад им окрали талантите и значи, щом там казват на черното бяло така и трябва да бъде. А в момента най-големите шмекерии са точно на киликандзерите от запада и нашите папагали тука са в тотален шах. Все пак им е останал малко разум и знания и нещо в тях се бунтува , ама нямат топки да се опълчат на западните си ментори, защото видиш ли идват от изтока, демек от някакви дивашки територии обитавани от неандерталци. Руснак е открил менделеевата таблица и руснаци имат големи заслуги за развитието на химията, ама чичо Скруч е решил да печели от глоби за въглеродни емисии. То да не смее човек да пръдне че да не им отнеме въздуха на западняците , изживяващи се като господари на света. Ай сиктир бе евтини папагали имащи се за висше общество. Вие сте виновни за сегашното ни положение, вие с ниската самооценка. И между другото какво става с ядрения боклук на западните ви началници? Ще го кОпаме ли у нас, папагали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  11 Окт 2019 9:21ч.

  Глобалното затопляне е факт, доказан е. Какви са причините е спорно, учените не са на едно мнение. Факт е и човешкият принос. Фосилни горива, изсичане на горите, замърсяване на световния океан и намаляване на водораслите, влиянието на животновъдството и т.н. Дали човешкият фактор е решаващ или незначителен е спорно. Авторът може да си направи експеримент, пътувайки към Банско, за да опише ползата от строителството на нови хотели, в горещ летен ден да си пусне парното на колата. Ето ти го и човешкия фактор. Но прави впечатление, че противниците на борбата с глобалното затопляне имат точно определени политически пристрастия, а вероятно и ангажименти и това подсказва, че за тях спорът не е научен и не е по същество. Прави впечатление и опитите да бъдат очерняни опонентите, как беше в статията, момичето Грета било маймунче, това не прави аргументите им по-убедителни, а говори за самите тях. Възможно е повишаването на температурите да не зависи или почти да не зависи от човека, възможно е борбата на зелените да е безполезна, но това все пак е борба за бъдещето, борба за живота на следващите поколения и в нея има много повече морал от действията на всички, за които моментната печалба тук и сега стои над всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  11 Окт 2019 9:25ч.

  "Нещастници, глави без капка ум, невежество е вашата поквара (дрънчи на раменете празен гюм!), наивни луди, жертва на кошмара, да сърбате противната попара без угризения на съвестта и тъй да сте подлога на смъртта, нима срамът е прокълнато семе? Но вижте как умира младостта на ближния си ризата да вземе. ......Не бива да допуснем глупостта да тръгне към небесните врата на ближния си ризата да вземе." Франсоа Вийон, "Балада за добрия съвет"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  11 Окт 2019 9:59ч.

  Световният океан е замърсен с ядрен боклук. Спрете да изсичате горите и да правите умишлени пожари. Спрете да ни пръскате със самолети за да ви върви сатанинската политика по владеене на териториите. Никакви факти няма по глобалното затопляне, щом те са плод на констатации на западняци. Нищо пропагандирано от западняци не е самата истина. Западняците, наследници на римската империя са с генетични заложби да чувстват превъзходство и да ни демонстрират превъзходство, демек и светът е под тяхното опекунство. Защо не оставите народите да си се развиват всеки според културата си, ами сте тръгнали да си натрапвате "ценностите" на целия свят? Колонизатори! Това ви интересува! Да владеете богатствата на целия свят. Императори! Арийци!Кардинали! Все понятия за превъзходство над буболечките. Добре че е Путя, че ви държи на мястото ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  11 Окт 2019 10:06ч.

  А дали цялата дандания не е в резултат на щенията на нейните родители да се вземат , ако стане далаверата, едни големи пари?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  11 Окт 2019 10:22ч.

  Маги, родителите ѝ вече са милионери!!! Продават втори тираж на техните книги пълни с еко-глупости и фантасмагории! Но със снимка на Грета на корицата се продават като топъл хляб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  11 Окт 2019 10:40ч.

  Защо говорите за приходите на изпълнителят на мократа поръчка , а не говорите за техните поръчители, ТЕ КАКВО ПЕЧЕЛЯТ? И някой може ли да ми обясни, след като едно предприятие си плати въглеродните квоти, с какво се намалява "глобалното затопляне", къде отиват и за какво се използват тези пари и с какво природата става по-чиста от това, големите да ти фалират предприятието и да ти обрекат населението на глад? Гладно като се пърди по-малко се замърсява, а ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  11 Окт 2019 10:43ч.

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/vaglerodni-emisii.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да бе, да

  11 Окт 2019 11:43ч.

  Това НЕЩО на снимката е доста противно и агресивно джендърче, няма начин кръвосмешението практикувано по тези северни земи да не е оказало внимание! А това флагче да вземе тая да си го забучи отзад и да ходи гордо по улиците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интересно ми е

  11 Окт 2019 11:48ч.

  Тая заради радиацията от чернобил в скандинавието ли изглежда така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer пак лъже, без да мига

  11 Окт 2019 11:59ч.

  Доказан факт е, че в момента сме в четвъртата година от 21-годишен цикъл на застудяване. Доказан факт е, че човешката дейност дава 0,8% от парниковите газове, а 92% ги дава световният океан. Доказан факт е, че електричеството от фотоволтаици и ветрогенератори е точно седем пъти по-скъпо от електричеството от АЕЦ. Скромният гешефт на тия, дето развозват Грета Тунберг с личната яхта на принца на Монако, е видим с просто око.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галилей

  11 Окт 2019 12:18ч.

  Стефан Джендов, на теб лично с какво ти навреди Грета Тунберг? Чакам обяснението

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  11 Окт 2019 12:39ч.

  Тия , дето са я предложили за Нобелова награда, са по-зле и от лудото Гретче...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • някой

  11 Окт 2019 12:54ч.

  Светът и неговите политици са тотално изтрещели! Всичко се върти около парите и огромните печалби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре че е Путя, Како Маро,

  11 Окт 2019 13:08ч.

  ама и хабер си нямаш как замърсяват там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пффф

  11 Окт 2019 13:16ч.

  Всички "зелени" са луди, а идеите им коя от коя по-тъпа. Може би това са критериите, за да ги приемат в организацийките, чрез които прибират луди пари, без да са свършили някаква работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментатор

  11 Окт 2019 13:30ч.

  Стигнах до "старите автомобили" и спрях... Необходимо е да се уточни, че стар поддържан автомобил и нов неподдържан имат различни нива на замърсяване и те не са в полза на новия. Днес ме изпревари "нов" мерцедес, който пушеше като дърт Икарус от едно време...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изпреварил те е Мерцедес “нов внос”

  11 Окт 2019 13:47ч.

  купен от съпругата на швейцарски пастор, която е ходела с колата само до селската църква. Това го знаем. Пък и пушеците са полезни, я какво казва агитката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бате Свирчо до Как Мара

  11 Окт 2019 13:53ч.

  Како Маро, човек не може да те познае? Довчера разчиташе да те защитава БХК и водеше страстна форумна борба срещу моновци и тяхната деспотична партийна линия, а днес си се събудила страстна поклонничка на Путя, който също е рожба на тази партийна линия?!!! http://glasove.com/categories/novini/news/trimata-sydii-pusnali-predsrochno-polfrijman-toj-tryabva-da-byde-nezabavno-osvoboden

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендо от Медвен

  11 Окт 2019 14:04ч.

  изкопа дъното. Все е било лобизъм, лъжи, ибрикчийдтво, ама такава гнъс не е било.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ванчо Иванов

  11 Окт 2019 14:15ч.

  Истерията около Грета ще затихне, даже вече затихва. Като всичко друго. А у нас екология - на найси. У нас всичко е псевдо, а екологията е най-много псевдо. Уж за да пазим природата, застрашаваме живота си. Евтини на брашното, скъпи на триците сме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вили

  11 Окт 2019 14:17ч.

  Истерията около Грета ще затихне, даже вече затихва. Като всичко друго. А у нас екология - на найси. У нас всичко е псевдо, а екологията е най-много псевдо. Уж за да пазим природата, застрашаваме живота си. Евтини на брашното, скъпи на триците сме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до автора: отново много труд за (почти) нищо

  11 Окт 2019 14:23ч.

  Земята се затопля от ентропия и ако продължава така, отиваме към топлинна смърт. А на какво се дължи ентропията? На липса на свежа и нова енергия (абсолютен приход) във все по-затворената термодинамична система, наречена "земен свят", към който човекът е не просто част, но самият човек си въобразява въпросната система, отчленява я и създава връзка с нея, същевременно некомпетентно забравяйки, че има и следва да носи отговорности спрямо средата си на местообитаване, доколкото не само тя му дава ресурси, но и той я създава идейно и представно, чрез преднамерено абстрахиране. Как бихме създали възможност въпросната затворена система да се поотвори? Ами когато изравним индексите на потребление и способност на системата за самовъзстановяване (отваряне). Докато живеем като безочливи материалисти, егоисти и инвестираме само в бизнес-решения (то всъщност в това се корени и етимологията на вестерналната дума "ин-вестиция"), но не и в нови концепции за живота и антропното себеотразяване, нищо няма да се промени и най-вероятно ще изчезнем като оптимално настроен биологически вид, без да казвам че изобщо нищо няма да остане от нас - просто ще се скапе оптималното ни състояние и драстично ще се променят условията на днешния хомо сапиенс и останалите ДНК-устроени биологични субстрати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хилеморфист

  11 Окт 2019 14:29ч.

  Засега най-ми хареса мнението по същество на обзървър. И първия пост на кака мара - хем колоритен, хем много точно в целта за перекендетата, дето робуват на Запада, чудесно описани и осмяни още в "Чичовци" от Вазов... но защо ли ми се струва, че какчето нещо се опитва да ни занася и да ни будалка, имайки предвид шестото ми чувство, което се обажда докато я чета...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  11 Окт 2019 14:35ч.

  Статиите антиГрета тука държат първото място само по количество. Истински култовата статия беше против...колоездачите, хахаха! ''Най обичам да мразим!''-казал българинът. И мразим по мода. Сега е мейнстрийм да се отстрелват вербално зелени, вегани, леви, феминистки...и колоездачи, хаха. Аз не карам колело и не съм проГрета, ама чак такава омраза дива и варварска...Едва ли някой от силно мразещите има завод и е заплашен от санкции за въглеродните си емисии. Колкото до техническия прогрес на човечеството, струва ми се, че от време на време Бог го синхронизира с духовния му прогрес. Едно рестартче, едно потопче и духовната каменна ера ще започне весело да резонира на техническата.И ако хората не са затоплили достатъчно планетата, Той ще намери друг начин за синхронизацията ни, пак по Законите Си, така че материалистите ще могат да го обяснят, ако ги има сред оцелелите. После историята ще потече нова и предишните цикли ще бъдат забравени, даже артефакти няма да останат, защото сега няма динозаври и мамути, а слоновете май са на изчезване, като изключим няколкото хиляди роби в Тайланд и Индия, работещи за техническия прогрес на робовладелците си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миналата година в Чикаго беше такава ужасна зима

  11 Окт 2019 15:26ч.

  Въпреки затоплянето. Кой да помни в Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циркът с Грета

  11 Окт 2019 15:30ч.

  залиня, май ще си остане само с номинацията за Нобел. А принц Чарлз ще спаси света за 96 месеца (!?), колкото Симеон оправи България за 800 дни...И Грета, и техни височества "лъжат, та се кинат", както казват шопите. Шоуто с климатичните промени е пълна бутафория, но светът върви към пълна деградация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаела

  11 Окт 2019 15:48ч.

  Грета съвсем ще се разстрои ако дори чуе за колегите, които има у нас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Кака Мара на 11.10.2019 в 09:18

  11 Окт 2019 15:50ч.

  Како Маро, не се стискай, пръдни си спокойно, то си е нормално(даже средностатистическия човек го прави 15 пъти на ден:-) Аз за мен си не съм броил, но се случва :-) Не зная как западняците ти влияят на живота, може би защото челядта ти се е изнесла на запад? Когато в БГ хората дишат мръсен въздух, това факти ли са или измислици на западняци? Или на зелени? Или на уреди, измислени от западняци? Когато % на болните и онкоболните около ТЕЦове на въглища е висок, това пак ли са измислици?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за ___ до Кака Мара на 11.10.2019 в 09:18 на 11.10.2019 в 15:5

  11 Окт 2019 16:08ч.

  Такива като теб не искат да знаят истината! А как влияе Западът на нас, е очевадно ясно. Как Америка е повлияла на черните, които е изнасяла като роби за плантациите си. Сега плантациите за източноевропейците са на Запад. Липсата на работна ръка отвори вратите на запада за нашите хора. Даже Швейцария го направи, щото няма кой да им работи. ............ Пълни лигльовци, излезте да видите на Запад и в Америка каква е цената на що годе сносния живот! Да, за екскурзии е великолепно, никой не ти показва гетата. Когато се сбъскаш с живота като такъв, тогава оценяш какво ни е давала България и кое е унищожено! ....... И незнам, лично аз започвам да се отчайвам. Откъде ще се появи разум у нас, Боже Господи, помагай, да си върнем държавата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  11 Окт 2019 16:44ч.

  Е, опряхме до омразата към Запада. Пък и омразното болно момиченце, че и екологичните движения оттам дойдоха. У нас някога се казваше, съветските учени всъщност - при социализма полезните изкопаеми няма да свършат никога, защото се добиват планомерно. Тогава обаче Западът не беше омразен. Стана такъв, когато се изтърсихме с дисагите при Иречека.и вместо да си видим кривиците и да ги поизправим, малко по малко, го ударихме на омраза. Светът обаче е един, общ за всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да си видим кривиците и да ги поизправим

  11 Окт 2019 17:15ч.

  Няма как да стане, защото това, което за соросоидите са кривици, за останалите хора е християнски морал. Кажи нещо за личната яхта на принца на Монако и за цената на гретиния ток, която сме задължени да плащаме по закон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  11 Окт 2019 17:31ч.

  Нищо няма да кажа, защото не това беше мисълта ми. И не се подчинявам на заповеди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абориген

  11 Окт 2019 17:48ч.

  'дето вика шопот: - Най-мразим дека мислим! ... Разбира се, че за напълно- и на 1/2-зрящите, цялата тази истерия за "глобалното затопляне" е единствено и само за пари. И правилно бе поставен въпросът, за тези "въглеродни емисии" плащания. Кои ги цункат тези парици, дрогарета? 'айде да се сетим от първи път? И защо се забравя усилено, с какво се храни растителността и каква част от този процес са ... - помните ли училището още? фотосинтеза невям? Правилно, знаете. А защо тогава няма повсеместно залесяване, както "гадният" ви соц преди правеше неуморно? Ами и никъде няма и дума, повик или зов! Но има напр. мултиплицирани гретеноиди. Ами и защото повсеместните мързел, вайкане, дилетанщина са заразили плебса неизлечимо, пък и както казва проф. Иво Христов... не и не! Тъдява 80% са много умните, а 20% са гениалните - всеки ден ги срещам как кормуват и умуват - Фитипалди и Ники Лауда, др. Платон - трева да пасат... Всяка година по едно село-население дават фира... Пък Гретхен ви я курдисаха Паразитите, за да я забавлявате и да има върху кои балъци да изпражнява тя болестта си. Така благодарното 'и паство подквичава: - "Осана, Осана Гретхен!" ... Останалта гнъс: - джендърство, 50 пола, разни и всякакви резби, докарване на боклук тук от запада и измъкване на златото например даром - трябва и нека забравим под шареното знаме и ЕАТЦ-тата. И най-вече, да не стане, сакън, дума за най-ценният капитал на една нация - хората. Тук благополучно бяха стопени 1/3 от нея. Но и като цяло, публиката не е известна със способността си да е дъжавообразуваща - но сега вече тя се отличи така, че до някакви си там едно поколение и половина, ще се заковат кепенците на България. - И да, територията няма да остане свободна - има и кои да бъдат дотътрузени на мястото на бившите умници. - След като мнозинството са медицински роднини на Гретхен, имали смисъл да се чудим и кОсим? И да не забравя: - най-пламенните разбирачи трябва пак и пак да демонстрират про Монов и за "правото" на тълпата да е универсален съдник и камертон на Закон и Ред, Право и Справедливост... е и за други неща, но и тези стигат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  11 Окт 2019 17:53ч.

  Абе каква омраза те гони ?! Въпрос на здрав разум. Виж, ако продължат да ми натякват, че съм бял, не съм, веган, нямам тротинетка, не се казвам Грета и т.н. ще последва удар по главата с тавата с баничките (сигурно знаеш вица). Пък после си обяснявай че съм бил изначално негативен и обичам да мразя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълен лигльо

  11 Окт 2019 18:01ч.

  сблъскал съм се с живота на запад и най-обичам да ми обясняват какъв е той хора, които не са били на запад от Калотино. Черните в Пиндостан/Кравария/Хамерика са свободни да пресекат океана този път в обратна посока, стига да вярват, че така ще е по-добре за тях. Не го правят. Даже е имало ентусиасти в 19 век, които са създали държава за тези, които се върнат обратно в Африка. Върнали се някои и...не им било по-добре. Освен това отдавна не ги бият, а ги избират за губернатори (та дори имаше и президент с хубав тен). За мен лично цената за хубавия живот е , че се научих да не спя повече от 5 часа на денонощие. А Господ, колкото и да помага, в кошара не вкарва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Окт 2019 18:10ч.

  Другарю Джендев,хараса ми сороската страст с която плещите дебилщини и лъжи...Има едно издание на CIA- "Книга на фактите " се казва.....та там ората работят с цифри ,а не с комсомолски плам....седнете...изчислете ...вижте че в Китай умират по 0.37 деца на минута а не 5 както твърдите вие...Всъност всичките ви цифри са надути лъжи... И помнете- аргументи ад хоминем-само до осмокласници в аудиторията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълен лигльо на 11.10.2019 в 18:01

  11 Окт 2019 19:04ч.

  Всъщност са създали две държави, Хаити, най-бедната в двете Америки и Централно африканската република, най-бедната в Африка. Там се подвизава ЧВК Вагнер на готвача на Путин милиардера Пригожин. Защитава властта от народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълен лигльо

  11 Окт 2019 19:25ч.

  не, създават Либерия. Хаити е френска колония, може би първата, населена с чернокожи, която се освобождава след революция срещу французите около 1800 г. Много чернокожи роби за захарните плантации, като изгонват французите и си поделят земите им. Свобода, равенство, братство, сега с 10 пъти по-нисък БВП от Доминиканската република, която е бивша испанска колония, предимно животновъдство, което не изисквало много роби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълен лигльо

  11 Окт 2019 19:28ч.

  забравих да кажа, че и Хаити, и Доминиканската република, са всъщност 2 държави на един и същ остров, Хаити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълен лигльо на 11.10.2019 в 19:28

  11 Окт 2019 19:42ч.

  Всъщност прав си, моя грешка. Либерия беше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денев

  11 Окт 2019 19:43ч.

  Убедителен текст, авторът добре се е подготвил. Очаквано соросоидната смрад се е изляла отдолу със смърдеж, но тролчетата са мизерници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  11 Окт 2019 21:25ч.

  Свирчо , кой предлагаш да ни защити от моновците? Мен ужасно ме е страх от моновците ? Австралийчето е западно дете и е нормално БХК и съдът в Страстбург да го защитят от местните феодали.Ти знаеш ли че живота ми е съсипан от Мухоморки и добре че имам Ангел хранител, че отдавна да се ме изяли червеите? Кой ще ме защити от мухоморки и моновци бе Свирчо? КОЙТО НЕ ГО ЛОВЯТ ЧОВЕШКИТЕ ЗАКОНИ ГО НАСТИГАТ БОЖИИТЕ! АМИН!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  11 Окт 2019 21:52ч.

  Намерих в нета вица за тавата с банички, хах, много е готин! Не е трудно да се разбере мисълта ви, а чувството за хумор е винаги добре дошло. На останалите препоръчвам да попишат малко за икономическия растеж и техническия прогрес, за да им стане благо на душите, че така като ви чета ми се струва, че може да се самоотровите и без въглеродни емисии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен

  12 Окт 2019 7:36ч.

  До: отново много труд за (почти) нищо: Все пак бихме искали да знаем кои в развихрилата се истерия са "новите концепции за живота и антропното себеотразяване" - всички да станем вегани, да спрем летенето със самолети, да спрем раждането на деца, вече (уви!) родените деца да спрат да ходят на училище? И как по-точно ще стане това - с декрет на бъдещата нобелова лауреатка? Същевременно призовавам да спрат обидите към детето. То не е виновно, че е болно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  12 Окт 2019 8:23ч.

  В този форум е много трудно да се проведе някаква дискусия под статиите. Вероятно нямат нужда от нашето мнение и да бъда благодарна, че все пак още не са ме изтрили. Най-големият проблем на неолиберасти и глобалисти, че сте поставили хората в рамки. Значи неолиберастите подкрепят егоизма и пълната свобода на индивида, но обичат арогантно да налагат на останалите вижданията си за половото възпитание на хората, веганството, оттам и отричане на използването на животните за храна и кожи , видите ли по хуманни подбуди. Същото е и с екологията. Ще си изхвърляме варелите с ядрени отпадъци в световния океан, ще използваме климатичните системи като климатично оръжие срещу тези които не ни духат, но и ще се правим на улави, че не ние умишлено променяме климата и ще ги одерем с кинти за въглеродни квоти. Цалата ви световна политика е едно огромно лицемерие. Истината е че сте болни от мания за величие и мечтата ви да владеете и управлявате света сега е по-лесна от всякога , благодарение на технологиите. И понеже лакомията ви е безгранична , няма как да се засити ако не управлявате правителства и държави за което ви трябват ужасно много кинти. И естествено е да тръгнете да намалявате популацията на индивиди от малоценни нации, като източно европейците да речем. Такива бунаци като българите. Дай да ги изпедерастим, да ги ударим по семейните ценности и 50 % от двойките да раждат деца без брак , оттам и една камара нещастни , бъгнати деца с по един родител,. Дай да им внушим че ваксините са вредни и така да ги поизтрепем от простотията им, като междувременно и да спрат да ядат месо и ще им набутаме една камара сурогати вместо истинска храна. Ох да не забравя и нацистката медицина, която те хваща като октопод и започва да те мачка докато те умори, ама преди това ти е изстискала кинтите които ти се водят. Много са простотиите ви и всичко това е за да ви излизаме по-евтино на вас големите джойстици. От 20 години ми внушавате че трябва да се обличам и обувам в еко пластмаса, която ми създава статично електричество и нездравословна среда на тялото ми. Обаче върхът на нахалството ви вече е и че трябва тази еко пластмаса да трае 2-3 години в цял вид, обаче певецето няма как да изчезне в природата, дори на малки парченца. . Така например 2 чифта обувки от естествена кожа , габровско производство , на 4-5 година от купуването им и пазени за нови, взеха че подметките им се разложиха като новите найлонови торбички от супермаркета. Оня ден си изпрах зимното яке , което смятах да нося трета зима и о Боже, всички апликации от еко пластмаса по него се разложиха , сега трябва да го изхвърля и да дойда да ви нагуша с нови 80 лева нали? Влизам в магазин за дома, всичко е имитация ПВЦ и ширпотреба. Секцията ми у дома установих че е от пресован картон. Жилищата ви маломерни кутийки, един общ свински бокс с прозорци забити в тавана. Очаквам скоро да намерите място на колзета някъде в хола за да отворите в тоалетната пространство за спане. Вие разбирате ли, как ни подменихте истинския живот за да ви излизаме по-евтино и за да оцелявате като феодали на върха на хранителната пирамида? Вие подменихте дори борбата на истинските еколози и сега всичко е един тотален миш-маш, че дори тролове като Свирчо трудно се ориентират кой от кой е .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен на 12.10.2019 в 07:36

  12 Окт 2019 8:51ч.

  Всичкото това, което си го изброил и което не искаш да го правиш, от един момент нататък ще се наложи да го направиш, и то с изключително ускорени темпове, обладан от паника за оцеляване пред лицето на неумолимото. Просто повече никой не иска да ни търпи - или се променяме и започваме да водим разумен и екологосъобразен живот, или се скапваме и умираме, барабар с цялото ни обкръжение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • предупредени сме!

  12 Окт 2019 9:00ч.

  Писано е: "Горко на непраздните в ония дни!". За сегашните дни се отнася.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  12 Окт 2019 9:21ч.

  Разбрахте ли сега смисълът на НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД? :))) @[email protected] @[email protected] @[email protected] )))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  12 Окт 2019 9:50ч.

  Другари, не ми отговорихте , по кой начин рекета с въглеродните квоти ще спаси планетата, като след бърза справка в нета, това е рекет само на ЕС /разбирай Франция и Германия най-вече/? Значи местната шваба е вързала тъпите българи за дойчовците като донор за паразит и тук ще си разиграва коня докато не ни направи капут! Така ли е Дойчо? Не се чудете тогава защо са ангажирали това артистче да се пули и защо Тръмп и Путин го подиграват. Защото Дойчо нас може да ни застави арогантно да му снасяме, ама тях не може . Баси коптора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И тая е купена от господарите на света и Новият

  12 Окт 2019 10:00ч.

  Световен Ред,целящи за по-лесно купуване и управление на света намаляване броя на населението на земята до милиард! В плановете им за владеене са предвидили и 3-и световни войни!Третата ,както и другите две се планира да е пак далеч от Америка,за да са те на спокойствие.Много обичат войните.От тях печелят и много пари,но искат да са далеч от военните действия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как ще дискутираш, како Маро,

  12 Окт 2019 10:25ч.

  щом наричаш либералите либерасти, намек за педерастия? В дискусията участниците не се обиждат, а изтъкват аргументи. Другото е като спор между футболни агитки, започва с псувни и завършва с бой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митичните “господари на Света”

  12 Окт 2019 10:34ч.

  изобщо нямат за цел да намалят населението до милиард. Първо, тези господари не са организирани и нямат някакъв общ план. Второ, в техен интерес е населението да се увеличава, защото това са купувачи на стоките им, а и работна ръка. Колкото повече купувачи, толкова повече пари за тях. Малотрайна техника, модни джунджурийки, храни, дрехи, лекарства, които лекуват едно, а разболяват от друго. Те са в основата на проблема. Там където живеят, е чисто и подредено, там където са изнесли производствата си е ад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  12 Окт 2019 11:00ч.

  Либерастите са си либерасти. Коментарите нямат никаква табулация и не можеш да отговаряш под конкретното мнение и затова се получава един торлю гювеч. Така е когато някой само имитира свобода на словото демек гласове. Не ми е жизнено важно да ви просвещавам. Вие сте свраки които за нищо на света няма да се оставят да им измъкнат лъскавите стъкълца дето им осмислят живота. ай че си имам работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бате Свирчо до Кака Мара

  12 Окт 2019 15:10ч.

  Марче, Марче..., здравата си го закъсала. Единия ден искаш запада в лицето на Страсбург и БХК (с техните либерастки ценности) да те защитават, а на другия плюеш като дърта циганка по същия този запад със същите тези либерастки ценности. Раздвояване на личността ли е това? Шизофренийка те гони май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • започваме да водим разумен и екологосъобразен живот,

  12 Окт 2019 15:54ч.

  като изкупуваме тока на Гинка Върбакова и тия, дето ѝ дърпат конците, по триста лева за мегаватчас. Пазарна икономика? Те такова жювотно нема! Въображението на Бай Ганю стигна само до законче за попръскване на обществените сгради с гюлово масло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен

  12 Окт 2019 17:44ч.

  Пророците на този апокалипсис вече много пъти са го предричали. Е, и?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъмните балкански субекти...

  12 Окт 2019 19:34ч.

  Тъй като на територията булгаристанците я втасаха , всичката ! Решиха проблемите си , избраха най-умния да ги води /вече цяло десетилетие/ , заживяха като в напредналите страни... И сега ще оправят кусурите на последните ! Враг номер едно на Банкянската селищна система - "маймунчето" Грета ! Барабар с джендерите , гейовете , космополитите , Макрон с неговия план за транспортната мобилност , либерастите и т.н. Глобално затопляне НЯМА ! Лъжат ни. Ледниците в Антарктида и Гренландия не се топят , това е фотошоп. И петролът е вечен . Булгар , булгар ! Пай са ,че ша са цамбурна в басейна , варда-а-а-а !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • децата трябва да се занимават само с детските си работи

  13 Окт 2019 14:39ч.

  Мразя всякакви паники, вайкания, тръшкания, плачове, истерии, сълзи и сополи. Каквото и да се случва може да бъде обсъдено разумно и да се вземат адекватни решения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гринго

  13 Окт 2019 17:46ч.

  Всичко е пари, те не миришат, особено ако са в лъскава опаковка! И Грета я продадоха скъпо и прескъпо( коя ли ще е следващата?). Въглеродни квоти, скъпа саморазлагаща се пластмаса вместо "вредната" (помните как агитираха преди доста години - "не ползвай хартиени опаковки, те се правят от дървесина, спаси гората"), крушки от 10 лв., пълни с какво ли не, вместо такива от стъкло и метал за под левче, замяна на един фреон с друг... А иначе ледниците винаги са се топели и замръзвали. А дали за повишаването на средната температура в голям град нямат влияние и стотиците хиляди тонове бетон и асфалт, които не ги е имало преди 80 години?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циклон Б

  13 Окт 2019 18:10ч.

  Това девойче има запек, глисти и въшки едновременно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до циклон

  13 Окт 2019 22:35ч.

  Не си първото дебилно фашистче тук... Ама не е виновен който яде зелника , а който му го дава /подслонява/ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спас

  13 Окт 2019 23:54ч.

  Тая малка пикла е прекалила с четенето на „зелени“ брошурки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове вижте се, до какво се докарахте с тъпите си автори

  14 Окт 2019 8:09ч.

  Насъбрахте де що има отрепки за читатели. Дир беге сте все едно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясен

  14 Окт 2019 14:14ч.

  Грета Тунберг е като Тома Белев, но с единствената разлика, че Тома Белев може да си позволи да печели обществени поръчки за преброяване на делфините в Черно море за 3 000 000 лв., докато при Гретето става въпрос за милиарди в зелено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  18 Окт 2019 7:49ч.

  До Гласове вижте се, до какво се докарахте с тъпите си автори на 14.10.2019 в 08:09 Ти понеже като интелектуалец модерираш и дир-а, и си наясно с нивото на читателите :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи