Европейски вестници отказаха да публикуват платена авторска статия на Орбан

Европейски вестници отказаха да публикуват платена авторска статия на Орбан
Белгийският вестник "Стандард", който отказа да препечата статията, публикува във вторник на цяла страница отговор на твърденията на Орбан. "Уважаеми Виктор Орбан, законите никога не бива да правят разлика между един или друг вид любов. Никое правителство не трябва да диктува как да се говори за любовта", се казва в текста на статията, който е публикуван на фона на цветовете на дъгата.

 

Вестник "Таймс ъв Малта" се присъедини към още няколко европейски вестника, отказали искането на унгарското правителство да публикуват платен авторски материал на цяла страница, излагащ виждането на премиера Виктор Орбан за бъдещето на Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 

Редица издания от цяла Европа поместиха статията - преведена на местните езици - в седмицата, в която унгарското правителство беше подложено на критики заради приет през юни законопроект, който много европейски лидери осъдиха като атака срещу правата на ЛГБТ общността.

 

Днес "Таймс ъв Малта" написа, че публикуването на статията на Орбан ще превърне вестника в "инструмент за пропагандиране на всичко, което противоречи на свободата на печата", и определи Орбан като премиер, който е "ограничил журналистите, демокрацията, върховенството на закона и други човешки права".

 

Вестникът нарича скорошния унгарски законопроект, който забранява да се показва на непълнолетни всякакво съдържание, свързано с хомосексулизъм или смяна на пола във филми, телевизионни предавания и програми за сексуално образование в училищата, "крещящо нарушение на човешки права от страна от ЕС".

 

В статията, която беше публикувана във Франция, Испания, Чехия и други страни, Орбан твърди, че "в Брюксел градят супердържава" и че европейската интеграция е "средство, а не цел". "Казваме не на европейска империя", се посочва в една от изложените в материала седем точки.

 

Орбан нарича също така Европейския парламент "задънена улица" и критикува остро неправителствените организации, че имат прекомерно влияние върху правенето на политика. Орбан призовава и за присъединяването на Сърбия към 27-членния блок.

 

Белгийският вестник "Стандард", който отказа да препечата статията, публикува във вторник на цяла страница отговор на твърденията на Орбан.

 

"Уважаеми Виктор Орбан, законите никога не бива да правят разлика между един или друг вид любов. Никое правителство не трябва да диктува как да се говори за любовта", се казва в текста на статията, който е публикуван на фона на цветовете на дъгата.

 

Карел Верхувен, главният редактор на изданието, написа в придружаващо послание на сайта на вестника, че ще бъде "твърде цинично да бъде продавано медийно пространство на правителствен ръководител, който е ограничил свободната преса в страната си".

 

Белгийските вестници "Либр Белжик" и "Морген" също отказаха да поместят статията. Главният редактор на шведския "Дагенс нюхетер" Петер Володарски написа в Туитър, че изданието е помолило вместо това за интервю с Орбан, но не е получило отговор.

 

Петер Фелман, главен редактор на шведския всекидневник "Дагенс индустри", който публикува статията на Орбан, заяви днес пред шведската телевизия, че това е било "трудно решение, но това е либерален вестник, който защитава свободата на словото".

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • читател

  02 Юли 2021 10:09ч.

  Ей тука ще е гювеча днеска. Чакам дежурните бисери за сатанистите, фон дер Лайн и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда

  02 Юли 2021 10:19ч.

  Не е важно с какво ще плашиш хората. Важно е да са наплашени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adolf

  02 Юли 2021 10:37ч.

  На това му се вика свобода на словото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Орбан го канцелираха,

  02 Юли 2021 10:39ч.

  а най-смешното е да публикуваш отговор на нещо, което си забранил да се публикува. Всъщност никак не е смешно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Промените навремето

  02 Юли 2021 10:49ч.

  започнаха с обещания за Гласност и Свобода на Словото. Е, доживяхме...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  02 Юли 2021 10:56ч.

  в наши дни требе да пишеш само убави неща за хората с объркана сексуална ориентация, за да те публикуват свободно и с почести.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  02 Юли 2021 11:07ч.

  Няма ли да се намери някой безстрашен сайт у нас да го публикува, за да го прочетем?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Юли 2021 11:28ч.

  * Т.н. "демокрация" е единствено и само инструмент за дирижиране, за заблуждаване и принуда - когато няма повече накъде - с бруталност, над плебса. Карат го да вярва, че той нещо решавал. Не решава!! Нищо и никога. Даже звучи като гавра, след като знаем от каква уж "древна демокрация" произлизала сегашната: - От Агората на робовладелски градове-държави. Така, че причисляващите се масмедии към "Министерството на Истината" действат и в този случай напълно очаквано и за радост, те не са все още на 100% завладели нещастната Европа. Цифровото робство налагано чрез гигантските контролиращи и формиращи тълпата информационно/социални платформи, все още не се е разгънало както на тях им се иска. ** Гнусно, нагло цинично е, че развращаването на децата, дегенерацията всред повлияните, отвратителното вмешателство срещу и в семействата на населението налагано от ЕС, се прави напълно съзнателно, целенасочено, насилствено! И това всичко, с лицемерна уж загриженост за малолетните, за децата ни които и по рождение (в огромното си мнозинство) нямат нищо общо с перверзиите и извратеността налагани от сатанистите либерасти. *** - Може да ви се струва, че е прекалено патетично написаното тук, но нека се огледаме, отворим очи за да видим комплексната картина на биологичната война в която сме вкарани, в принудата, ужаса и смъртта нагнетявани от подчинените властници на оня 1% в съзнанията ни, на посегателствата дори над СЪЗИДАНИЕТО, а не само над животите ни, за да видим действителната картина на настоящето! А не лъжливата, натрапвана чрез завладените - от враговете на всички нас - масови медии преливаящи от подправена, захаросана лъжлива "действителност"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войнстващ САТАНИЗЪМ в действие

  02 Юли 2021 11:41ч.

  "...законите никога не бива да правят разлика между един или друг вид любов." ---- Така ли ?? Ние, нормалните хора пък мислим , че Законите ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да правят разлика ! И ако така наречената от вас "любов" включва текстове от Наказателния Кодекс, или от МКБ (международната класификация на болестите) - тя трябва да бъде осъдена и преследвана ! Не приемаме вашата "любов с деца" = ПЕДОФИЛИЯ , не приемаме хомосексуализъм между непълнолетни и с непълнолетни ! Не приемаме содомията , некрофилията, фетишизмите ! Не приемаме пропагандата за смяна на пола у деца = осакатяване , здравословно медицински , и психическо ! Тези САТНИЗМИ няма да минат. Знаем защо го правите. Въобще не ви дреме за болните сбъркани хора, не ви дреме за хомосексуали , трансджендери и т.н. Вие, сатанистите само ги използвате като ОРЪДИЕ за пъклените си планове, а те са : - Депопулация на човеците , Пълен контрол над останалите живи хора , Печалба до последния останал жив роб ! Вие сте психопати и социопати . А слугите ви са дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  02 Юли 2021 12:16ч.

  Сега я вапца`аме! А къде отиде "свободата на словото"? Нима остана само в кавичките?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отговорът на непубликуваната статия е

  02 Юли 2021 12:17ч.

  неква потресаваща глупост. ей-това имам предвид: "Уважаеми Виктор Орбан, законите никога не бива да правят разлика между един или друг вид любов. Никое правителство не трябва да диктува как да се говори за любовта" - ами все още на консумацията на любовта към малки дечица се каюва педофилия, на любовта към козички се казва зоофилия. доколкото знам, и двата вида "любов" се преследват от закона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hchcucuvhchc

  02 Юли 2021 12:50ч.

  Хохохо, тези говорят за свобода на словото докато отказват да представят гледната точка на другата страна (Орбан)! Цензура прикрита зад словоблудство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Орбан е мъж и половина, ама истински на 02.07.2021 в 13:20

  02 Юли 2021 13:25ч.

  Ако не им беше толкова труден езикът, отдавна да съм се изнесла в Унгария. Като екскурзовод преди 30 години много добре ги познавам, и мъжете, и жените, широки и културни хора! Когато шефът на турустическата агенция ме попита къде искам да водя групите - в западните страни или в Унгария - само в Унгария, никъде другаде. Бях на 25 години... Дреме му на г-н Орбан, че не му публикували статията, ние ще я намерим! Поздрави на унгарците. ДА ЖИВЕЕ ИМРЕ КАЛМАН И РОБИ ЛАКАТУШ, СЪЩО И ЩАНДОР ПЕТЬОФИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поправка: Шандор Петьофи...

  02 Юли 2021 13:27ч.

  Шандор Петьофи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  02 Юли 2021 13:55ч.

  Съвсем очевидно наклонените медии не правят разлика между любов и секс. Повечето хора обичат родителите, децата, братята и сестрите, роднините си, но не правят секс с тях. Сексът е винаги бил забранен в много случаи, един от тези случаи е сексът със същия пол. Така че това са глупости, едно е да имаш най-добър приятел, друго е да му сваляш панталоните. Любов е човек да се въздържа от нагоните си и да не заприличва на животно, като спи с всичко живо, да се самоуважава, да уважава и брачното ложе. А това, което прави Орбан, вместо да се занимавате да му ръкопляскате, вижте как една държава използва пресата, за да изрази позицията си. Същото трябва да направи България, като поиска да бъде осъден от света възродителния процес над българи в Македония от комунистическия режим. Хайде да видим колко медии ще откажат да отпечатат статия за репресии и терор, извършен от комунисти. И хайде да видим има ли „партиоти“, които ще я напишат. Не статия за нашите взаимоотношения днес, но от позицията на българи, търсещи справедливост за също така българи, каквито са били по онова време в Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Чалдъков

  02 Юли 2021 14:15ч.

  Quo vadis, Belgian "Standard"? Quo vadis, mondo? ЗАЩО 17 страни от ЕС яростно критикуват ОРБАНизацията, базирана на християнски ценности в Унгария, България и другите страни в Източна Европа, която не приема безразсъдството и изстъпленята на джендъризма, натрапван от евроатлантическите суперлиберални политици, интелектуалци, еврофутболисти и български НПО???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  02 Юли 2021 15:04ч.

  Никой не отрича правото на хомосексуалистите да правят хомосексуална любов или секс. В крайна сметка никой не може да каже на никой човек с кого да прави любов и секс, и с кого да си ляга. Това са основни права и свободи, защитени от всички Конституции в държавите по света. Вярно е, че има държави в които да ти кажат, че си педераст, педал, хюмне и хомосексуалист, или лезбийка, е най голямата обида, особено характерна за социализма. Срещу това трябва да се борим. Но открито да демонстрираме хомосексуализма, като има мъже, които се обличат като жени, и си слагат червила и женски атрибути и дори правят демонстрации на хомосексуализма, като прайдове, манифестации и т.н. , според мен е гадно и непристойно. Нека да имат правата да правят семейства, но не трябва да има деца при тях, които да отглеждат и да учат на хомосексуализъм. И не трябва да популяризират хомосексуализма пред децата и да популяризират смяната на пола или хирургически намеси за смяна на пола, на деца. За хората, които искат нормални семейства, това идва в много повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европейски вестници отказаха да публикуват платена авторска статия на Орбан

  02 Юли 2021 15:10ч.

  Демокрация, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  02 Юли 2021 15:19ч.

  Белгийците говорят за права и законност,а ние знаем какво се е случвало в белгийско Конго.Лицемерието на тези държава е тяхната втора природа.Орбан трябва да бъде приверстван за смелоста си да защити народа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  02 Юли 2021 16:06ч.

  Е, ако си спомним казаното от Аврам Ноам Чомски, ще разберем, че собствеността на медиите е важна част, от плана на задкулисието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо,

  02 Юли 2021 16:14ч.

  вижте тази много добре написана статия по въпроса за ЛГБТ: https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/globalnata-lgbt-inkvizitsiya-presledva-vseki-nesaglasen-i-nepokoren.130709. След това вече би трябвало да ви стане ясно, защо на тези девиации от нормалното не трябва да се гледа снизходително, все едно, че са в реда на нещата. Иначе, да си го кажем - световният елит е налазен яко от култ, който силно вярва в жертвоприношението надявайки се, че по този начин ще омилостиви някакъв си там ... негов ..."бог". Култът е особено опасен за човечеството, което към момента се прави, че нищо особено не се случва и гледа встрани. Проявите на този култ не са редки. Проявява се често, но под различни форми, като така прилъгва човечеството, че този път е нещо различно. В резултат - правителствата, медиите, съдилищата не виждат, че земята под краката им не се клати, а направо гори. Топи се. Въпреки това - те трият мнения, заглушават, опандизват несъгласни и всичко това в името на какво - на свободата на словото и на демокрацията. Все повече се избистря мотивационно смисълът на лозунга, който са изписвали на знамената си нашите предци - "Свобода или смърт". Все повече хора си задават въпроса - за какво им е да живеят в такъв свят? Отговорът дават предците ни - Ботев, Левски и много други като тях - приемат смъртта, но не се самоубиват, а се вдигат на борба. Пък каквото сабя покаже ... .Както се вижда вече и с невъоръжено око - членовете на култа не разбират нищо от "мека сила", "дебати", "спор в търсене на истината" и пр. Те разбират само от твърда сила, от сплашване или в краен случай - куршум. Все едно да се опитваш да водиш дебати с черна мамба. Същото е. Нищо няма да се получи. За това ..... никакво гласуване. Защото ако гласувате, вие всъщност гласувате за култа или най-малкото го легитимирате. Изходът е в самоорганизиране на големи групи от населението, обявяване на гражданско неподчинение и предефиниране на държавата и нейната територия. След това, тази нова държава трябва отново да води преговори за членство тук или там, ако иска, разбира се. Всички чужди нашественици на нейната територия под формата на "инвеститори", ще трябва да преподпишат договорите си с нея и да предоговорят условията по тях. И така нататък ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отдето и да се погледне,

  02 Юли 2021 17:11ч.

  това си е поне 150-то място в "онази" класация за медийна свобода

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъмните сили с голяма власт искат нова революция по-страшна от болшевишката

  02 Юли 2021 17:58ч.

  Затова малцинствата - сексуални, етнически, религиозни са толерирани и въздигани в ранг на многострадалци. На основата на тези фалшиви конфликти хората трябва да бъдат сбъркани - кое е право, кое е криво. Целта е да се притисне и изкара виновно онова производително мнозинство, което е консервативно, ражда деца и се смята отговорно за тяхното възпитание и бъдеще. Обществата трябва да деградират разкъсвани от междуособици за да може "онези" хора да управляват света и да ловят рибата в мътни води. А затова им трябва всички "особени" да бъдат издигнати в страдалци и всеки ден да ни навират в очите своята различност. И не само това - трябва закона да ги защитава, когато покваряват невинни деца, защото видите ли това било в рамките европейските ценности. Фон дер Лайен е майка на 7 деца, как й даде сърце да защитава тази извратеност. Не съм сляп русофил, нито комунист, нито либерал, нито педал, нито евразиец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче ваш

  02 Юли 2021 18:05ч.

  Безбройни стават темите на разделението и напрежението в тях води до търсеното отчуждение между дори най-близки хора. Разделителните линии са навсякъде и скоро ще стане невъзможно да се общува освен по тесен кръг въпроси и задължително с правилните думи и интонация. Да сме свръхсъобразителни и минимално спонтанни ще доведе до бум на производството на антидепресанти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  02 Юли 2021 19:24ч.

  Прилича на комунистическа цензура и американски маккартизъм едновременно, но май е по-лошо и от двете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1978

  02 Юли 2021 19:32ч.

  Много хубаво за цензурата, но тук няма нито дума за 7-те точки на Орбан, заради което е статията. Ясно е, че ЕС не обича различното мнение, особено ако идва от Орбан, но ето ги и 7-те точки: 1. In Brussels, they are building such a superstate for which no one has given authorization. We say "no" to the European empire. 2. Integration is a means, not an end in itself. The EU's Basic Treaties should delete the goal of "an ever closer union between the peoples of Europe" 3. Decisions should be made by elected leaders, not international NGOs! We say “no” to outsourcing the rule of law. 4. The strength of European integration is provided by common economic successes. If we cannot be more successful together than individually, then that is the end of the European Union. 5. The next decade will be a period of dangerous challenges: we are threatened by mass migrations and pandemics. We must protect the people of Europe. 6. We must restore European democracy. The European Parliament has proved to be a dead end: it represents only its own ideological and institutional interests. The roles of national parliaments need to be improved. 7. Serbia should be admitted into the European Union.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  02 Юли 2021 19:50ч.

  Не виждам нищо лошо в 7-те точки на Орбан. Ако някой вижда лоши неща нека ми ги посочи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  02 Юли 2021 20:01ч.

  Чудесни мнения на българи с ясна позиция по темата.Но ще ви пиша истински случай.Преди няколко години семейство отива при един екстрасенс,гадател,наистина познава доста случаи на болни и лекува,упътва.Но когато си тръгват този айтоски спец/ще се сетят който е оттам/,казва на 19г.момче да остане,другите вън да чакат.Много чакали накрая бабата отива,думка по вратата,вика и след 10мин.внучето и излиза изпотено,сълзи,гледало надолу.Чак на половината пък им казва,че оня се е гаврил с него и го заплашил да не казва.Мъжете искали да се върнат и да го набият,но жените не искали да влизат в затвора.Псували,ядосвали се,но...Да не го бъркате с другия екстрасенс,който посягаше на жени и влезе в затвора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  02 Юли 2021 20:46ч.

  Казвал съм го в предишен пост: В Брюксел, Берлин и Париж подмолно работят за създаване на Съединени Европейски Щати (USE). Орбан го е казал Империя, което е малко пресилено, но подразбиращо. В Договора за ЕС подобно нещо няма, което значи че върви процес на подмяна на политическата същност на Съюза без да са се произнесли суверените нации на референдум. Това мирише на престъпление?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  02 Юли 2021 20:49ч.

  Извинете,само един случай,различен от темата за Орбан,но среди тия педераси и педофили има насилници.Нека си имат любовта с друг,но да не посягат на млади момчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  02 Юли 2021 21:33ч.

  „????? на 02.07.2021 в 19:50 Ако някой вижда лоши неща нека ми ги посочи.“ Ако наистина са тези, цитираните, има проблем с тях или по-точно не е достатъчна подобна формулировка. Защото тя може да се изпълни и по добър и правилен начин и по лош начин. Звучи доста двусмислено. Първа точка за федерализацията, аз съм за. Защото ние вече имаме движение на стоки и капитали и дефакто съюзът ни работи като една супер държава. Ние се ползваме от общността, тук важното е да се защитят точно тези права, които искаме да имаме, които са преди всичко културни. Но искам да обърна внимание, че тези права са често нарушавани в отделните национални държави, станало е мода. Това е въпрос на народите да го поискат, да има граница докъде изобщо е политиката и откъде е личната свобода. Втората точка, че сближаването на народите е лошо, също не мога да я приема. Тук особеността е да се борим за ценностите, към които искаме да се интегрираме, не е задължително да са тези неолиберални залитания. Третото за НПО-тата е така и не е така, понеже тези НПО в момента са финансирани от разни видни граждани като Сорос, но Сорос не е виновен, че останалите граждани са заспали зимен сън. Понеже гражданското общество не е функционално в насипно състояние, като тълпа. За да се защитават и гилдии и общности с определени искания, те все повече ще трябва да се сдружават. И когато се сдружат, ще бъде и много по-възможно да преговарят за своя глас, да налагат каквото искат. Четвъртата точка е твърдение, с което се съгласявам, обаче не знам и някой да спори по нея. Същото важи за петата. Шестата за парламента, никой нищо не може да направи по тази точка, ако комунизмът продължи да набира скорост. Защото хората ще поискат гласът им да бъде чут само, ако имат позиции, а комунизмът ги лишава от позиции, подават им се опорните точки на самия глобален ред. Т.е. политиците не са виновни, че всеки идиот може да предизвика протести и да вкара в устата на хората исканията си. Оттам и слабите позиции в парламента, манипулирани хора, слаб парламент. Ето, у нас мафията прави протести. И накрая Сърбия не може да бъде въпрос на принципна позиция. Принципната позиция е, че се приемат държави, които са готови за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя хун

  03 Юли 2021 5:16ч.

  започна да изглежда като Дуче. И го снимат отдолу нагоре. За да е по-величествен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  03 Юли 2021 16:03ч.

  В ЕС цари мракобесие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Юли 2021 21:41ч.

  Helleborus на 02.07.2021 в 21:33 Благодаря за разясненията. Съгласен съм тук-там така да се каже. До Тоя хун на 03.07.2021 в 05:16. Дучетата са на друго място, но промитият ти мозък едва ли ще разбере за какво става дума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алфа тв

  03 Юли 2021 23:44ч.

  България да предложи на Орбан да публикува в нашите вестници и елекронни издания на 4 езика . ЕС е долна измама

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи