Ето някои от лъжите за Истанбулската конвенция

Ето някои от лъжите за Истанбулската конвенция
Първа лъжа - в Истанбулската конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони. Лъжете, има! Това е определението "социален пол", който се въвежда от Истанбулската конвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите.

 

 

Втора лъжа - Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите.

Лъжете! Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции.

 

Трета лъжа - длъжни сме да приемем "третия пол", иначе не сме европейци.

Лъжете! Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва - общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!

 

Четвърта лъжа - то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и "третия пол".

Лъжете! България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме "трети пол". Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!

 

Пета лъжа - Истанбулската конвенция е приета с обсъждане на НПО.

Лъжете! Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерството на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане - все още нямаме отговор. И знаете ли защо лъжете? Защото не сте чели Истанбулската конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука! Нали? Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали. А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • давайте

  03 Яну 2018 15:41ч.

  да попречим да приемат конвенцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  03 Яну 2018 16:32ч.

  И аз ще дойда пред парламената,за да ги вкарам в правия път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданите се оказаха...

  03 Яну 2018 16:43ч.

  ...трети по пол!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рабиндранат Тагор

  03 Яну 2018 17:34ч.

  Няма трети, четвърти и пр. пол! Има норма и тя е навсякъде около нас. Който се вгледа, ще забележи, че човечеството се дели на ДВА пола според т.н. полови признаци. Посочете ми половите белези на третия пол и пръв ще се подпиша под всяка конвенция, петиция или квато и да е хартийка. Другото са отклонения - девиации, демек. Тва е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сакън

  03 Яну 2018 17:44ч.

  пред парламената, че отиде председателството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джедай

  03 Яну 2018 17:53ч.

  Никъде в Конвенцията не пише за "трети пол". Но пък явно и авторът не я е чел... а обвинява другите, че не са я чели също.. :-) Поначесаха си езиците, дано скоро минат на по-сериозна тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • румен стоянов

  03 Яну 2018 18:05ч.

  Приятели, . За щастие Конституцията още не е променена...: " Чл. 46. (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак. (2) Съпрузите имат равни права и задължения в брака и семейството." . И още нещо важно...: Конституцията ни е по-високостоящ документ от всички европейски директиви и глупости... Конституция "Чл 85 (4) Сключването на международни договори, които изискват изменения в Конституцията, трябва да бъде предшествано от приемането на тези изменения." .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  03 Яну 2018 18:21ч.

  Джедо, а какво значи "социален пол"? И не е ли той трети, по отношение на естествените два?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  03 Яну 2018 18:43ч.

  RE : Джедай на 03.01.2018 в 17:53 Извинете, не знам как да се обърна към Вас с Мисто/Мадамо / заради средния род /, или с традиционите досега авторът обръщения ? Авторът говори за " социален пол ". Да не сънувате ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  03 Яну 2018 18:44ч.

  Едва ли това пенявене е от хетеросексуални чувства. Политическо е. Този не съм го и чувал, патриотите вече развяха патриотичния байряк. Че и истанбулска пустата му конвенция. Е, ще се размножат ли педерастите след нея, от конвенции ли се водят хората, когато правят своя избор, някой ще се раздели ли с любимата си жена, като я прочете тая конвенция с третия и пол, споменава ли се трети пол въобще, това ли ни е проблема или цялата гюрултия е за да върти на политиците мелницата. Как не се затръшкаха за липсващите деца, за унизителните пенсии, за изчезващата природа, за умъртвеното село... ама това е лесното, привлича внимание с пикантността си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  03 Яну 2018 18:47ч.

  Джедай е прав - не е "трети", а много повече в рамките на - "и други" ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Справка

  03 Яну 2018 19:03ч.

  Авторът е директор на Пресцентъра на Министерството на отбраната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко, във филма трябва да има съспенс,

  03 Яну 2018 19:35ч.

  време е да се появи доброто ченге.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки който се мисли за Наполеон, го вкарват в лудницата!

  03 Яну 2018 20:38ч.

  Ако има такива, с претенции да не са мъж или жена, директно в луднуците също! Знаете ли как изглеждат деца, на които е внушено че нямат пол! Бедна Ви е фантазията! Подвижна лудница! А ако се приеме каквото и да е в поза на тия измишльотини, бедна пък Ви е фантазията как ще задължат в детските градини и училищата да се обяснява в отделен час за това, че децата като пораснат имат правото да се самоопределят! Имаше руски филми за ада в Швеция, никой не им вярваше! Ето, чука и на нашата врата! И няма да е само това! Родителите ще са като сурогатните майки, даже по-зле. Раждат и оставят на държавата да се разпорежда със съдбата на децата им. Страшно е, луди ни управляват! Или предобре заплатени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Beobachter

  03 Яну 2018 20:52ч.

  Тържество на извратеността и на извратеняците!!! Пробутвано от местните еничари в знак на благодарност спрямо световните ПАРАЗИТИ за гдето им позволиха, насърчаваха и поощряват да орабват до шушка България и да я превърнат в мулти-култи-идейно, мулти-морално, анти-национално ГЮБРЕ. Сега, ако няма протести пред парламента ще е последното доказателство, че 80% са даже и 99%. Ще се потвърди овчедушно примирение за закриване на България и превръщането 'и окончателно в гробище на минала слава, горди прадеди и настоящи измекяри... - Спите ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българин

  03 Яну 2018 21:48ч.

  Срамота е в православна държава да се случва това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в НИМХ-БАН

  03 Яну 2018 23:07ч.

  Иглика Етрополска стана Ерик Етрополски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм анонимна: Стоянка Манолова

  04 Яну 2018 1:14ч.

  https://rm.coe.int/168046246f Това е прословутата конвенция. Текстът, който дава гориво на дискусията е този: Чл.3, в „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете; Става дума за социално изградени роли, поведение и характеристики, а не за "социален пол". При това тези социално изградени роли се смятат за подходящи за жените и мъжете (забележете - двата пола) в определено общество. Така че, дескусията, която се раздухва, отклонява вниманието от мизерията и корупцията, от изчезналите деца и от емигриралите , от ниските пенсии, от това, че в скоро време България ще бъде принудена да въведе режим на тока, от това, че ще ни излиза по0евтино да се къпем с минерална вода от супермаркета, от.....още хиляди проблеми.... Бих посъветвала всички, преди да коментират, да се запознаят с предмета на коментарите. Не се оставяйте да ви водят за носа разни домогващи се до власт или влияние "комсомолски секретари"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  04 Яну 2018 8:21ч.

  Боже, колко малоумни люде си сътворил. Че си им дал и възможност да се смятат за автори на мъдри мисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен

  04 Яну 2018 8:26ч.

  Полът не е роля, полът е биологична категория, обусловена от биологични фактори - X и Y хромозоми. " "Роля" е именно т.нар. социален пол, т.е. това е психологическа категория, с която искат да подменят биологичната. Нека да не пречим на този, който иска биологичната му същност и психологическата му роля да се разминават, но и разминаващите се да не налагат подмяната на биологията с психологията за норма. Това са две различни неща. А върхът е, че това се прикрива зад идеята за защита на жените от насилие. Тези две неща също са напълно отделни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доброжелател

  04 Яну 2018 9:34ч.

  Но проблемът в снимката на Дол и неговата шареща ръка съвсем не е в кретиноидния мачизъм, който демонстрира господарят на Европейската народна партия. Много по-възмутително е мълчанието или по-скоро търпението на самата Фандъкова. Във всяка друга ситуация, при всеки друг опипващ вероятно тази дама би скочила бойно и би му вкарала едно кроше, но щом е европейския бей, значи може да пипа където си иска. Още по-възмутителна е усмивката на Бойко Борисов, който също присъства на снимката. Той гледа и не реагира, защото големият началник може да бара, където си иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vassia Nikolova Ilieva

  04 Яну 2018 10:05ч.

  OTLICHNO, G-n Urumov! Bravo za izkaza i pozitziata! Luganeto i pulzento za puk pozitziata na reshvashtite. Ne moga da gi nareka 'predstaviteli', ne moga da gi nareka 'ministri', zashtoto niama pokritie sas znachenieto na dumite. Zaharieva e podpisala Konventziata, tia otdavna e za mahane ot vsiakude. Tzacheva pode manilupativno i plitko s 'priemstvenostta' za Konvenztiata. Manolova izvadi ot konteksta problema za nasilieto nad jeni i sushto manipulativno zashtiti Konventziata, ta i purva pode sas zashtitata. Ako imashe pone edin chitav Ministur, shteshe da bokotira razglejdaneto izobshto na tazi Konvenztia vchera v Min. suvet: protiv dnevnia red si, ne mojesh da go promenish, mahash se. No ne! Sediat si vsite i shte chakat Paremantat da reshi. I Parlamnetut shte kaje 'da', kato za GMO, kakto za CETA. Zashto li? Zashtoto ot viarnoto vzemat triztite, a brashnoto izhvurliat! Ne e prosto pulzene, a e mazane s trizti za smetka na brashnoto! Izhod? - protest i ostavka za nachalo na Zaharieva i Tzacheva!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хан Омуртаг

  04 Яну 2018 11:02ч.

  Аз съм българин и мъж от мъжки пол! Ако бях жена - щях да бъда от женски пол! Но трети пол - това ми мирише на лайно, няма тако чудо на този свят, за какво ви е третия пол - нито са сериозни работещи - а се лигавят, нито могат да бъдат възпроизвеждащи човешкия род - а се педерасят, нито не са хора от човешки пол! Само ние ли няма да бъдем европейци, ако не приемем прословутата конвенция - ами колко християнски европейски страни са я отхвърлили! ББ - ще паднеш ти и твоите хора, ако предизвикаш гласуване за приемаен на Конвенцията, вече целия български народ ще те изхвърли в небитието! Не е вярно, че 80 % сме дебили - българите ще докажат, че 100 % са нормални хетерогенно хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Военен съюз

  04 Яну 2018 11:38ч.

  80%.БЕЗ КОМЕНТАР.ОТНАСЯ СЕ ЗА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отде иде всичкото възмущение

  04 Яну 2018 19:29ч.

  Докато в Русия декриминализираха домашното насилие, вероятно за да дадат отдушник на народа, та вместо да протестира с Навални, да си излива яда на жените с рукоприкладство, тука някви ми се истанбулчат, това е драги другари, никви трети полове, никви ислямски травестити бежанци, сватби на гейове с лесбийки, насочете вековната си злоба на роба към жените си, те най-много да ви откажат в леглото, замалко, докато им забиете един, два в муцуните, после къде ще идат, смачайте им фасона, мъже сте, Българи юнаци. А? Интелектуалци. Де гиди!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  04 Яну 2018 22:11ч.

  Срамота е как повечето коментиращи не са прочели конвенцията. Article 3(c) as "the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men". Това изречение ли ви притеснява?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светла Павлова

  14 Яну 2018 12:10ч.

  И къде в тази конвенция става дума за трети пол??? Аман от възмутени манипулатори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ALBENA KOLARSKA

  25 Яну 2018 14:06ч.

  Ето някои от лъжите за Истанбулската конвенция Автор: Александър Урумов Първа лъжа - в Истанбулската конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони. Лъжете, има! Това е определението "социален пол", който се въвежда от Истанбулската конвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите. Втора лъжа - Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите. Лъжете! Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции. Трета лъжа - длъжни сме да приемем "третия пол", иначе не сме европейци. Лъжете! Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва - общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава! Четвърта лъжа - то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и "третия пол". Лъжете! България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме "трети пол". Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме! Пета лъжа - Истанбулската конвенция е приета с обсъждане на НПО. Лъжете! Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерството на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане - все още нямаме отговор. И знаете ли защо лъжете? Защото не сте чели Истанбулската конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука! Нали? Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали. А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мима

  08 Апр 2018 21:37ч.

  Цялата статия е лъжа! Как едно определение ще промени цяла Конституция, бе олигофрени? От кога "новите понятия" имат значени за просташкия ни народ? Мърши!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи