Джендър-идеологията не иска равенство, а господство

Джендър-идеологията не иска равенство, а господство
Всички вече чухме, че в държави и международни организации, където властва джендър-идеологията, се изкореняват понятия като „майка“ и „баща“ и се заменят с „родител 1“ и „родител 2“, а бременните жени са наричанни „бременни хора“, за да не се били обиждали трансджендърите. Станахме свидетели, че се въвежда „трети пол“ в паспортите, променя се националния химн, а децата, които се притесняват да бъдат в една съблекалня или тоалетна с представители на противоположния пол, които се изживяват като нещо друго, са изолирани (Канада). И прочие.

 

 

Чуйте обаче още джендър-иновации. В Университета в Мериленд, САЩ, вече се изисква от студенти и преподаватели да не употребяват термините „мъж“ и „жена“. Вместо това трябвало да се казва „цисджендър“ или – забележете! – „не-трансджендър мъж“ и „не-трансджендър жена“.

 

Тази терминология е въведена и в общонационален мащаб - при регистрация за кандидатстване в американските юридически факултети с теста LSAT, в графата „пол“ са посочени десетина джендъра – демиджендър, андрогин, аджендър, както и... „не-трансджендър мъж“ и „не-трансджендър жена“. Има и възможност за свободно допълване на още новоизмислени джендъри.  Не, това не са фейк нюз – отворете сайта на посочения университет и прочетете указанията на службата по, казано накратко, равенство на джендърите. Вижте сайта на LSAT и другаде. 

 

Какъв е проблемът ли? Вижда се с просто око! Да си мъж или жена вече е нещо невалидно, то е извън нормата. Затова се дефинира във въпросните указания като отклонение от валидното и нормата. А валидното и нормата е само трансджендърът. Не си просто мъж или жена, ти си не-трансджендър. Все едно да кажеш на кучето – ти си „не-коте“. И това не са просто пожелателни препоръки. Неспазването им се посреща със санкции, остракизъм, изключване, омраза. Силово се налага потискане и ерозиране на мъжката и женската идентичност в полза на трансджендър идентичността. 

 

Това са все по-уродливите плодове на джендър-идеологията, които пълзят като проказа там, където тази идеология е получила политическо представителство и власт (Канада, Великобритания, Австралия, управляваните от соросоидите щати на САЩ). За онези, които упорито отказват да разберат какво се обозначава с понятието „джендър-идеология“, ще кажа за пореден път.

 

Това е ненаучното разбиране, че полът не се детерминира от генетиката и биологичните характеристики, а се определя от личния избор. Не социалният пол (джендърът) като социална надстройка и роли, които са неразривно свързани с биологичния пол, а разкъсване на двете понятия и индоктринирането от ранна детска възраст, че детето не е момче или момиче, както се е родило, а само трябва да си избере пол.

 

Няма научен консенсус по този въпрос, най-меко казано. Защото е безсъмнено доказано, че полът се кодира на гененично ниво във всяка клетка от момента на зачеването и не подлежи на промяна до смъртта. Никакви хирургически или хормонални интервенции не могат да променят това. Този ненаучен характер на идеята за разкъсване на биологичния от социалния пол е причината да се говори за „джендър-идеология“ – система от идеи, вярвания и убеждения, които са превърнати в платформа за социален и политически активизъм.

 

Тази идеология обаче е не само в разрез с науката. Тя все повече се превръща в отрицание на идеята за равенство, човешки права и достойнство на личността. Отрицание на фундаментите на модерното общество, основано на свободата и взаимното уважение към различията.

 

Ако джендър-идеологията се бореше за равенство и уважение към различията, то нямаше да иска потискане на мъжката и женската идентичност. Нямаше да обявява за неприемливи базисни понятия на човешкия род като "майка" и "баща" и насилствено, чрез държавни регулации, да ги заменя с "родител 1" и "родител 2", или да заменя "бременна жена" с "бременен човек".

 

Щеше да иска уважение към различието на трансджендърите и да изисква, примерно, те да бъдат наричани "транс-майки" и "транс-бащи", а не да изличава майките и бащите. Нямаше да изисква мъжете и жените да не бъдат себе си и да се наричат "не-трансджендър". Не. Джендър-идеологията е тоталитарна доктрина, която е насочена към тотална подмяна на социо-културния код на човечеството, към налагане на един малцинствен стереотип като универсална и задължителна за всички социална норма.

 

Към подмяна и контрол на езика ни, мислите и чувствата ни. Всичко трябва да се предефинира през гледната точка, ценностите и стереотипите на трансджендърите. Да се унифицира според техните искания. Да се подчини на специалните права, които те искат за себе си, отричайки правата на другите. За тях уважението към различията означава само едно - уеднаквяване на всички социални норми с техния начин на живот.

 

Защото само те са валидни, а всички останали сме невалидни и трябва да се откажем от своята идентичност. Техните чувства се наранявали и те се чувствали дискриминирани от това, че имало мъже и жени. И затова ние трябва да спрем да се наричаме мъже и жени, а според някои джендър-екстремисти дори да се срамуваме от това. И да уважаваме само тяхната гордост. 

 

Джендър-идеологията, която в разрез с науката твърди, че биологичният пол е без значение, защото полът бил въпрос на личен избор, щеше да е просто екстравагантна гледна точка, към която да се отнасяме с търпимост и уважение като към всяко мнение, с което не сме съгласни. Но тя иска да подчини обществото на своите постулати. Не се бори за равенство, а за господство. Не се стреми към уважение на различията, а към унификация на човечеството под своите фалшиви знамена. 

 

Всичко това става под фаливата маска на толерантност и борба с езика на омразата. Маска, сглобена от кухи фрази и високопарни претенции, която се разпада колчем видиш реалните им дела и отношение към различните от тях. Достатъчно е да видим поведението, говоренето, блоговете, фейсбук-профилите на много от гласовитите привърженици на джендър-идеологията у нас и в чужбина за последните да кажем десетина години. Направете го. И ще видите с очите си гейзери от омраза и нетолерантност по всякакви теми и всякакви поводи.

 

Тотална враждебност срещу всяко мнение, с което не са съгласни, дори когато мнението е съвсем легитимно и толерантно. Сатанинска злоба и обиди ad hominem се лее срещу личности и всякакви опоненти по социални, политически и всевъзможни други въпроси. Хейт. Системен и неугасим. Глашатаи на омразата, а не борци за равенство.

 

Те банват, блокират, крещят, зъбят се – който не е с тях и като тях, е против тях. Няма разговор, има заклеймяване. Няма демократична дискусия, има словесна инквизиция. Има и такива, които не приемат всичко това, но са или принудени „да пеят в хора“, за да не бъдат изключени, или са дистанцирани от борбата на джендър-идеолозите.

 

Заради всичко това няма да приемем джендър-идеологията. Никога! Защото сме XXI век и никой - държава или малцинство - не може да ни принуждава да изличаваме идентичността си, за да изпъква нечия друга. Равенство и разнообразие означава всеки да се гордее с идентичността си. Да има уважение към различните мнения и спор с аргументи, а не с обиди. Това е бъдещето. И модерността. Омразата и претенцията, че някой е по-равен от другия и трябва да му определя как да живее и какво да мисли, е мухлясалото минало, с което рано или късно ще се разделим. Всичко останало е от Лукавия.

 

 

Борислав Цеков е доктор по конституционно право

 

 

 

 

Коментари

 • джендър

  24 Юни 2018 18:22ч.

  Авторът е наше момче!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  24 Юни 2018 18:57ч.

  Второ браво на Гласове днес!!! Нещо съм се повредил, но Браво за статията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваня

  24 Юни 2018 19:18ч.

  Както винаги велеколепен анализ на г-н Цеков. Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за Борислав Цеков и и "Гласове"!

  24 Юни 2018 19:47ч.

  Легитимирането на цялото това безумие започва да взема застрашителни размери. Нямам думи..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тонино

  24 Юни 2018 21:05ч.

  Ерудиция и дълбочина. Поздравления за автора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данчо пръча

  25 Юни 2018 1:14ч.

  Джендър-идеологията не иска равенство, а господство, но ще получи тояга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендър-идеологията г-н Цеков,

  25 Юни 2018 8:06ч.

  е болшевизмът на 21 век. Зад нея стоят не някакви си женици и пеер@си, а могъщи сили, които готвят революция, още по-деструктивна от тази през 1917г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • юдо-волие

  25 Юни 2018 9:21ч.

  Да, болшевизмът след поредната си мимикрия го търсете в НПО-грантовете на Сорос и ДД на неотроцкистката държава САЩ - у нас го представят медийно десетина бивши, а всъщност небивши, преподаватели по научен комунизъм. А джендъра си юдите ще го наложат, защото продължавате да им свирите по гайдата, вярвайки в мита им за т.нар. "модерно човечество". Те са паразит и всякога ще се вкопчват в онова, в което вие изначално сте се вкопчили. Сиреч, вината е поделена, ала потърпевшите са винаги добрите, които предпочитат да я карат, както досега - наполовина. Те впрочем затова и ви експлоатират чувството за пола - всякога ще са по-хитри и извратливи, щом се правят въпросните пол-овинчати компромиси със знанието. Излезте от градината на съблазънта "ядем $ eve-m" - това е Пътят, Истината и Животът, подаден ни от Отца! И "андрогин" в автентичния си смисъл не значи вид джендър - да се четат древните текстове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман

  25 Юни 2018 9:46ч.

  Хе-хе, г-н Цеков, кого го е грижа дали джендър-идеологията е научна? Фактът, че се идеологизира доказва, че е лишена от научни основания. Но нейната ненаучност не е никакъв аргумент. Защото по никакъв начин не пречи на нейното легитимиране и издигане до ранг на господстваща социална доктрина в общества, изградени върху фалшиви ценности (които по недоразумение наричаме "демократични" и "цивилизовани").

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  25 Юни 2018 13:50ч.

  Да, и в тези координати започна остракирането при публична съпротива на това безумие - дежендърастията! Преди няколко дена, заради коментар под статия във форума на един ежедневник как в Гърция приели парламентарно "истанбулската измама", бях изпратен отново на студено. После забелязах, че и други коментари са били изтрити. Единствената вина не бе в "език на омразата" - пазя се да използвам просташкият стил характерен в други форуми - а изясняване целите и стоящите зад всичко това Световни паразити и техните пособници, инсталирани на ключови места в западните държави. _____ И това е факт - ЕС е превзет от тези деструктивни, античовешки, сатанински сили. Използва се оня минимален процент с истински генетични девиации, изважда се от списъка на болестите - сега е подготвено това и в новото издание за Европа, промиват се мозъците на подрастващите, използват се синекурни, дестабилизиращи държавата, нравите, морала, социума, НПО-та. В завладените от "демокрацията" държави (нека не забравяме все пак какви са били "демократите" сочени за първообраз от Елада - просто робовладелци!!!) и особен сега тук, се извиват ръцете на далеч от кристалната чистота, политици, за да се наложи и в България тази ЧУМА. ______А целта е много елементарна: - намаляване на раждаемостта, на популацията, разбиване на националните държави и основно, поне за сега, това е насочено най-вече срещу Европа. Нейното смазване в една трета Световна, както и на "врагът" 'и от Изток е декларирана цел и е единствено в полза на оня 1% световни Паразити, прислугата им и техният инструментариум - Банкеро-сатанинският интернационал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Християнка

  25 Юни 2018 16:49ч.

  Адмирации, г-н Цеков!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас

  25 Юни 2018 17:32ч.

  като е право на личен избор защо тогава ми пречат да се определям биологично като мъж или жена. нали ме право на личен избор. не искам да съм джендър, защо ми пречат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Темата се изчерпа

  25 Юни 2018 18:47ч.

  последно останаха радетелите на расовото превъзходство да се палят от нея. Как им казваха, нещо с Ф започваше?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • калина цекова

  25 Юни 2018 18:49ч.

  Ама Цеков, ти си най- големият носител на омраза и омразомет отвсякъде. Какви врели- некипели бръщолевиш, платено попче, ама платено и от нас да съветва при Президента. Като си при президента, не можеш да ръсиш всякакви глупотевини, ама щом ти позволяват, това вече си е проблем. Този президент не е който трябва, на всички и открито защитаващ всички. Щом ти си му слуга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яна

  25 Юни 2018 19:52ч.

  калина цекова Явно Вие сте от групата на джендърите и затова беснеете. Статията на г-н Цеков е коректна и много точна. Вашата простотия също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янушка

  25 Юни 2018 21:03ч.

  Янушке, сладурчице наша. Ти какво си бе, джанъм. Я да познаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Респект

  25 Юни 2018 22:08ч.

  към г-н Цеков! По-точно обяснение на заразата "джендър " не съм чела! А утехата ми е, че Бог ще се намеси и няма да е далеч това време!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яна

  25 Юни 2018 22:30ч.

  До Янушка Пробвайте, може и да улучите. Не се и съмнявам, че ще ме включите в групата на врагове на човечеството/в свое лице/. Това, което аз мога на кажа е, че определено не съм трол с джендърски уклон или НПО с чужди грантове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Маринов

  25 Юни 2018 22:30ч.

  Поздравления за страхотната статия и анализ !!! Междувременно на скоро излезе информация, че Софийска Община управлявана от ГЕРБ и Г-жа Фандъкова без шум са приели в бюджета на София да спонсорират и финансират Гей Парада. Ако това е вярно (според различни източници е) това значи, че всички Софиянци без да са информирани с данъците си спонсорират Гей Парадите !?! Защото се били обадили от някои чужди посолства и от ГЕРБ не смеят да откажат щото лошо... От утре може би без наше знание ще спонсорираме и Джендър мероприятията и програмите по Софийските училища и детски градини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванина

  26 Юни 2018 8:44ч.

  Като жена не желая такива като Цеков да ми сеят заплахи и да ми казват как да живея. Защото той иска да наложи на другите как да живеят и как да мислят и всява омраза към всичко човешко. Жалко, ако е преподавател, такива не бива да преподават, трябва да прави друго, но не това. Последните му два абзаца са направо безумни, като погледа му, между другото. Така гледа и на улицата, срещали сме го с децата, направо плашещ е, децата щяха да заплачат. Едва ги удържахме. Този човек трябва да е далеч от младите хора. Явно е проповедник някъде, да ги каканиже там, на другото място, ако има кой да го слуша. И Господа намесиха тези платени глашатаи. Той е платен и точно за това, сигурни сме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Овластяване, властничество

  26 Юни 2018 8:56ч.

  Становище на ИМП по к.дело 3/2018 срещу Истанбулската конвенция https://www.modernpolitics.org/4681/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF-%D0%BF%D0%BE-%D0%BA-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-3-2018-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман до Иванина

  26 Юни 2018 9:24ч.

  Иванина, бъдете така добра да изтъкнете аргументи по същество. Личните Ви страхове от личностните особености на автора нямат отношение по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дилян Георгиев

  27 Юни 2018 22:14ч.

  Благодаря на г-н Цеков за това че по много интелигентен начин в дълбочина е изказал нещо което препокрива моите разбирания и чувства по въпроса, а както виждам и на много други. Иначе много благодаря на ИВАНИНА за коментара, тя без да иска е дала нагледен пример за това което автора визира в статията. Не я познавам жената, но коментарът и е показателен. Няма аргументирано оборване на факти но за сметка на това виждаме налудничави нападки срещу личността на автора. "Безумен поглед", "едвам удържали децата да не заплачат", ма кажи честно. Сеел заплахи и всявал омраза към ВСИЧКО човешко. Майко мила, какво апокалиптично изказване! Казвал и как да живее. Госпожата май я гони тежка параноя. Кото обобщение мисля че този коментар придава голяма тежест на правотата на автора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марги

  29 Юни 2018 19:39ч.

  Другарко Иванина, ти правиш ли се че не разбираш, или толкова си можеш! Чини ми се, че ти искаш да казваш на другите как да живеят, човекът ти обяснява че не може малцинствени групи да къртят фундамента на човешкото общество, а ти пак напираш да четеш както Дяволът - Евангелието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи