Джамбазки: Македонците дават милиони на медии и НПО в Европа, за да говорят срещу България

Джамбазки: Македонците дават милиони на медии и НПО в Европа, за да говорят срещу България
Има членове на Европейския парламент, които са антибългарски настроени и се оказват свързани с НПО-та около бившия македонски премиер Зоран Заев, обяви в студиото на „Лице в лице“ евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

По думите му Скопие финансира медии и неправителствени организации от Западна Европа, за да се пишат антибългарски статии и да не се чува позицията на нашата страна.„Те имаха огромен бюджет за това. Те дават милиони евро, за да подкупват някакви говорители с влияние в Западна Европа и да представят антибългарска теза. Тяхната тактика е много проста – да се тупка топката, да започнат преговорите и да не променят нищо“, каза още Ангел Джамбазки.

 

Той обвини американското посолство, че си позволява натиск за признаване на македонско малцинство в България: “Те смятат, че, гонейки своя интерес на Балканите трябва да приемат веднага Македония срещу интереса на България, защото така щели да изгонят Русия от Балканите. Това е дълбоко невярно, защото влиянието на Русия ще продължи и през членството на Македония в ЕС”.

 

Думите на Джамбазки всъщност се базират на фалшива новина, която се завъртя в български сайтове. В публикацията, тръгнала от анонимен базиран в македония сайт, превратно е тълкувано интервю на зам.-държавния секретар за Западните Балкани Габриел Ескобар.

 

Наложи се посолството на САЩ у нас да излезе с официална позиция, че „правителството на САЩ не е повдигало споменатите малцинствени въпроси пред българското правителство. Нашите дискусии с българското правителство са фокусирани върху нашата обща визия за по-силна, по-просперираща и обединена Европа чрез интеграция на всички нейни части, включително Западните Балкани“.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

 • цар Соломон и двете майки на бебето

  14 Яну 2022 20:53ч.

  Ало, "патриота" - едните са братята, а другите са партньорите. Или вие ще ги обичате, или те ще ви обичат. Трети вариант няма! Га ядуути кифтяата - ни ривахти, а сига кат дудье врьеми да ручати жъбеата - ривети. Що тъй бе, джанъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пука им на американците за по-силна, по-просперираща и обединена Европа!

  14 Яну 2022 22:00ч.

  Американците искат само да се ликвидира час по-скоро Русия и да започне разграбването на тленните ѝ останки. Македонците пък искат Александровата Македонска Империя отново да стигне до Индия — нали всички те са преки потомци на династическата фамилия на Филип Втори, Александровия татко. А какво искаме ние, българите? Много искаме като говорят за нас, да не ни мислят за цигани. Но нещо не ни се получава…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Яну 2022 11:00ч.

  Този предател на България как не се срамува да си показва лицето пред хората, вече съвсем ясно чух от устата му, че и ВМРО влизат в играта с разцепването на българите в Македония, той не го криеше. След като ще цепиш собствения си народ на два етноса, единият измислен и наложен с репресии и терор, след като няма да отстояваш позицията, че всички македонци са българи и сме един народ, с нищо не си по-различен от псевдолибералите, които и на думи отричат партиотизма, в което има по-малко лицемерие. Сега вече българският народ е наясно, че няма на какво да се опре, в политически план, защото съвсем погрешно сме мислели, че Джамбазки изобличава тази пропаганда, за да спаси хората от нея, точно обратното, изобличава я, за да се ядосаме ние, за да ги осъдим ние македонците и да ги захвърлим, да се откажем от тях. Така изпълнявайки първоначалната цел на Възродителния процес, за разцепване на две на нашия народ. Това е пример за нещо, което обяснявам от много време, как правилни позиции могат да се изкривят поради нечисти мотиви и да се реализират като зловредни политики. Докато не разбереш какво точно иска да направи един политик, не го гледай дали ще каже нещо принципно вярно. И всичко това има една причина да „мине“, корупцията сред самото общество, което е твърде болно и залиняло, за да се помръдне пред опасността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Сираков

  15 Яну 2022 12:37ч.

  Helleborus, партията, на която това пернишко цигане е заместник-председател; тази партия, която е подигравка на организацията на Ванче Михайлов и Тодор Александров, беше официален и усърден коалиционен партньор на ревниво защитаваната от Вас ГЕРБ. Заедно "признаха" (с договора от 2017 г.) и българската провинция Македония за отделна държава, и западното българско наречие за "македонски език"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Счетоводителка

  16 Яну 2022 2:15ч.

  Като повдига въпросите за "усвоени" милиони, Джамболина моме да даде обяснение пред Гешо и Цаци за 9-те млн. Евро, с които братовед му закупи луксозен тризонет в центъра на Париж, "законно спечелени" от няколко годишна дейност като "посредник за българско гражданство"?! Както и за милионите от контрабандата през Македония на италианския боклук до централите на Ковачки, с чийто "ЛИДЕР" ДС-МВРо-то беше коалиционен парньор?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тато от Правец

  16 Яну 2022 2:25ч.

  Kака мАнгела патриотарски мечтае още за "усвоени" бюджетни милиони за пропаганда по македонифобска ДС-линия?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦИТАТ

  16 Яну 2022 2:32ч.

  "Правителството на САЩ не е повдигало споменатите малцинствени въпроси пред българското правителство.“. Значи сега вече могат да повдигнат въпроса за македонското малцинство в България - Пиринска Македония и големите градове с множество македнски бежанци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо Киров

  16 Яну 2022 2:37ч.

  Това ми звучи като самопризнание, за това че даваните милиони от българския бюджет за пропганда в Европа и света с десетилетия не са отивали по предназначение, а са били "усвоявани" в личните джобове и офщорни сметки на патриотарстващата БКП+Б3НС+ОФ+ДС-сгaн! Като в песента: "Усвояваме бързо, баламосваме бавно - неусетно дори"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи