CNN: САЩ и България обсъждат разполагане на 1000 американски военни

CNN: САЩ и България обсъждат разполагане на 1000 американски военни
САЩ и няколко от съюзниците им в Европа, включително България, обсъждат разполагането на хиляди допълнителни американски военни - приблизително по хиляда във всяка държава. Това е част от демонстрирането на подкрепа от Вашингтон "пред лицето на продължаваща агресия на Москва", съобщи Си Ен Ен (CNN). Телевизията се позовава на трима служители на администрацията, запознати с хода на обсъжданията.

САЩ и България обсъждат разполагане на 1000 американски военни, твърди CNN© Reuters

 

Румъния и Унгария са другите споменати страни, като румънският президент Клаус Йоханис вече заяви, че страната му с готовност ще приеме американското присъствие в рамките на НАТО. Моделът ще следва познатото разполагане на бойни групи в балтийските републики и Полша, допълва CNN.


Европейски дипломат обяснил, че и Великобритания е сред страните, обмислящи ново изнесено в източните членове на НАТО разполагане на военни части. Но не всичките 30 членки на алианса изявявали желание да ги приемат като натовска мисия. Поради това Вашингтон преминал към двустранни разговори.


Един от официалните източници описал тази група като "коалиция на желаещите".Най-общо казано, задачата на американските военни ще е да отговорят на исканията, които страни от района отправяли. Частите могат да действат в Европа едностранно, т.е. под американско командване в пълно сътрудничество с националните власти и отбрана или в рамките на съществуващи структури на НАТО.


Такъв ход би бил решителна промяна в подхода на САЩ към кризата поради ясното съзнание, че Москва незабавно ще го използва като доказателство за твърденията си, че НАТО действа агресивно, наближавайки с нови части руските граници. Така, от своя страна, Русия би оправдала струпването на своята армия по украинската граница.


В понеделник говорителят на Пентагона Джон Кирби съобщи, че 8500 военни в САЩ са поставени в повишена готовност да отпътуват за Европа, ако президентът Джо Байдън вземе такова решение. Те са предназначени за подсилване на частите на НАТО за бързо реагиране и алиансът ще е този, който ще реши дали иска тази помощ, обясни няколко пъти Кирби на брифинг.


Но ден по-късно той каза за CNN, че част от тези военни са активирани "само за собствените цели на САЩ, докато анализираме дали се нуждаем от уверяване на двустранна основа на някои от натовските ни съюзници в Европа".


CNN вече поставя под въпрос и дали президентът ще говори публично за ситуацията с Русия и опитите да се търси решение по дипломатически път. Писменият отговор на исканията на Москва от средата на декември за гаранции за сигурността на Русия може да бъде изпратен днес, допълва телевизионният канал.

 

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Минаващ

  26 Яну 2022 19:56ч.

  ЯЯЯ,и ЦНН вече се превърна в трол??? Щото другата варианта е - цялото правителство и цялото народно събрание да е станало на лъжливи овчарчета... Впрочем, на САЩ хич не им е лесно... След Авганистан и борсовия колапс в момента, по който разни американски финансови гурута говорят за 35 трилиона (ТРИЛИОНА Карл!!!) стойност за изтриване и то само в САЩ (т.е година и половина янките бачкат и ушите им плющат НО НЕ КОНСУМИРАТ!??).... А и стана известно, че Посланника в Москва днес лично е ходил във ведомството на Лавров да си предаде домашното на Байдън... Ако беше тъй както го лъжат наще мас-медии, то за чий... ще ходи там да се излага?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  26 Яну 2022 20:00ч.

  Брех, кире, Янев и компания намериха начин и овцете да са сити и вълците да са цели - това ще да са 1000 българи със зелени карти и тук-там някой с двойно гражданство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янев: Няма да приемаме чужди сили на НАТО, укрепваме източния фланг с български батальон

  26 Яну 2022 20:09ч.

  Яз ли съм ненормален или някои други?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шизофрения

  26 Яну 2022 20:12ч.

  Слушам и не вярвам на очите си! Гледам и не вярвам на ушите си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много балъци ще се хванат тука

  26 Яну 2022 20:18ч.

  - Ти за риба ли отиваш? - А не, аз за риба отивам. - Тъй ли, аз пък помислих че за риба отиваш. - Не бе, аз за риба отивам. - Щото като те гледам с тези въдици, си помислих, че за риба отиваш. - Нали ти казвам, че за риба отивам. - Аз пък, не зная защо си помислих, че за риба отиваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво мислят украинците

  26 Яну 2022 20:18ч.

  https://aftershock.news/?q=node/1057055

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  26 Яну 2022 20:22ч.

  Аз съм ,, ЗА " България да е от ,, коалицията на НЕжелаещите ". Просто е. Никога на война и кофронтация с Русия. Всеки истински българин знае защо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Решили го така

  26 Яну 2022 20:23ч.

  Батальон от 1000 войни от бледолики американци/без афроамериканци/ с български униформи и подарени 1000 немски каски.И вълка сит и агнето цяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рязаната карабина

  26 Яну 2022 20:24ч.

  Ако може всичките да са пасивни и с добър външен вид и хигиена. Благодаря!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  26 Яну 2022 20:31ч.

  Ще ги посрещнем на Орлов мост.Имаме опит! Срещу ръжен се не рита.Англисаксонската империя е гигантска. 800 бази по цял свят.Една повече една по малко. Учете тези маршове... https://m.youtube.com/watch?v=WtEqgG2EdTs

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  26 Яну 2022 21:01ч.

  1000 са малко. Поне 25,000 трябват. Само така ватенките ще бъдат поставени на място - обратно в тундрата, без тоалетни и хигиена. Впрочем, на тях няма да им липсват, тъй като и без това нямат такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оцеола от Орландовци

  26 Яну 2022 21:23ч.

  Ние отхвърляме геноцида върху коренното население на Америка и ще изпратим един батальон от 1000 души цигани (горди потомци на българските индийци) да защитава правата на нашите американски братя индианците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak до sin

  26 Яну 2022 21:27ч.

  В тундрата ще ви пращаме да режете дърва за Китайците. Така че да пратят повече от 25 000.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До руснак

  26 Яну 2022 21:39ч.

  Вече никой не ви пуска от Урал на изток. Пак се натискате и се разпореждате където не ви искат. Си хубаво ви каза - от Урал на изток е Китай. Путин да отиде да си го зима. Ама ще му приседне. Това не му е Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сбъркал си мястото,

  26 Яну 2022 21:53ч.

  "До руснак на 26.01.2022 в 21:39". Доброволците за Украйна ги записват на козяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  26 Яну 2022 21:56ч.

  Нова сделка - вместо осем изтребителя ни предлагат да получим1000 пехотинци. Първите F-16 Block 70, вход С, етаж 4 трябваше да бъдат доставени през 2023 г. Днес научихме, че това няма да стане или както е прието да се казва "няма да се случи". Твърди се, че ако това все пак се случи, то няма да е по-рано от 2024 г. Малко преди този срок ще разберем друга неприятна новина. В завода на Lockheed Martin, където се опитват да възстановат производството на изтребители F-16 pro Oriente, се е случило нещо странно. Внеззапно се е появила необичайна бактерия. Микробиолоззите я класифицират като мутирала Leptospirillum. Тя се храни с дуралуминий и се отличава с вълчи апетит. Само за 12 часа бактериите с настървение опоскват 4 от предвидените за България изтребители. Веднага е обявена тревога от първа степен. Заводът е затворен. Населените места около него в радиус 50 километра са евакуирани. Тези формажорно реминорни обстоятелства отместват срока за българската доставка. Той вече е "при първа възможност", както е записано в съответната клауза от договора. Първата възможност настъпва през 2041 г. Тогава икономиката на САЩ започва да се възстановява след като е практически напълно унищожена от армията на Венецуела, окупирала южните щати. За по-бързо съживяване на Lockheed Martin са поканени руски специалисти. На тях е поръчано да изпълнят и дълго отлаганата поръчката за България. Уви, венецеулската армия е унищожила напълно чертежите за F-16 Block 70. Музейният експонат на този изтребител пък е изяден от бактериите Leptospirillum. Руските конструктори правят рискован ход. Настройват поточната линия на завода и тя произвежда осем изтребителя Миг-29А. Те биват представени за модернизирана версия на поръчаните F-16. Те носят и новото означение F-16 Block 70, вход С, етаж 5.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Ужас! на 26.01.2022 в 21:00

  26 Яну 2022 22:03ч.

  ха,ха пак добре ,добили сте просветление, но преди сегашния най голям прайд, в сравнение с преди, главоловно постепенно се увеличават по численост. .! все пак сега гейовете преобладават тотално. невероятно,но са около повече две роти със сигурност. Забележително е,че сред тълпа народ веднага се разпознават,някак се надушват. Сред тях има явни и брутални,други са подтиснати ,трети скрити, а четвърти душеприказчици и доверени колебаещи се. невероятно са сплотени и лицемерни.Притежават богатство. Способни са на ужасяващи извращения ,до един богоборци и най вече мразещи другите /не техни/ хора.! В изминалите 32 години последни тези другарчета изплуваха на воля и заемаха високи властови постове ,днес може да се каже,че са победители,могат да си направят конгрес на победата. Все пак трябва да се каже,че около техния прайд е пълно с други дегенерати най различни видове извратеняци,лъжци,измамници,психопати, крадци,убийци и мародери,обикновени психопати,дебили и искренно повярвали в Санта Клаус . Обединява ги стремежът към власт,пари и извратения нагон. Несъмнено това са болни хора,скрита опасна колона, която скрито и тайно дебне нищо не разбиращите и нормални,доверчиви и наивни люде. Освен тях зад кулисите дебнат множество най различни формирования, като започнете от джепчийските банди, та достигнете до различните религиозни секти,масонски дружинки и клубове по интереси под различни форми,измамници и пр. Представете си за малка България и нейните доверчиви и нищо неподозиращи хора ,какви вълчи глутници са нападнали беззащитните и измиращи поголовно българи.Хората си отиват от този свят ,без да са разбрали ,какво им се е случило. и с кого са си имали работа. Картинката е страховита, а бъдещето смразяващо ! И не забравяйте,тяхното име е Легион и непрекъсното се размножават и мутират ! Има обаче една надежда, която трябва да знаете, злото има свойството да се самоунищожава ! И докато тези правят това с нормалните хора, те самите се самоунищожават. И тук за малка България е проблема, кой ,кого и колко ще доживеят все пак,защото народа ни измира, а тези в същото време , вдигат купони и веселби за победата и с всички сили тръбят ,колко много ви обичат ! Вгледайте се - лесно ще ги разпознаете,те са около вас ,вкарват ви в капана и непрестанно на висок глас ви се обясняват в любов и вярност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама ние си имаме американски войници към 13 000 щика

  26 Яну 2022 23:32ч.

  От миналата година за учение след учение, след учение и тази година пак за учение - дошли 13 000 американски войници са в България, онзи ден по бтв, нова, бнт ли беше, каза го Милен Керемедчиев експерт наблюдател, анализатор и всички сме съгласни, реакция няма! ..... Та още 1000 щика къде не отишли - ама пращайте ги, бе президент Байдън, то на американския народ толкова много му пука за Украйна и украинците, дето от 1 година им пълните главите, ама никой не ви чува. Прочее, американците дали знаят къде е това Украйна?! САЩ нищо и никой НЕ заплашва, нито е струпал войска по границите на щатите, тъй че кво му пука на мариканския народ за Украйна, ама - на, президента им украинофил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахахаха

  26 Яну 2022 23:38ч.

  Казаците накараха гейовете да дават писмени обяснения ! Подробно да се обясняват писмено и без правописни грешки . Така едно време им е писал турския султан и казаците са му дали интересен отговор. Сега алкашките се майтапят и бръмчат с танковете - нека гейовете да поквичат по дълго ,щото и на студено могат да останат в тоя сняг и пердах да ядат . Сега тепърва ще си поиграйка мечката, а после като и омръзне ще ги подбере с одата на радостта целия прайд ведно с всичките лоялни приятелчета да се прибират по стаите и да мируват !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господа!

  26 Яну 2022 23:42ч.

  И аз от време на време обичам да пиша глупости, ей така да дразня!Но някой тука са тотални неграмотници.Големи натовци. ...брей!Както и да е.За да пишеш ако искаш реално мнение преди това ,прочети историята на един регион на поне 300 години назад.Това са сложни взаимоотношения.Истината е ,че след последният преврат в тая измислена държава с име украйна на власт дойдоха някакви главозамаяни националисти за някаква велика Украйна. Резултат-геноцид над рускоговорящите.Преди век тия рускоговорящи , тоест руснаци ,са били 80%.Сталин ,с политиката си да измени етническата карта на СССР създава митът за някакви украинци и се сменят паспортите масово.Но част от ония поколения останаха с руско самосъзнание.И проведоха референдум за отделяне. Нормално и законно.Вие що ревете за някакви си българи в Македония?Ами тая политика на тормоз води до отделяне.Русия е в правото си да защитава гражданите си.Какво ще стане ако тръгнете в София в хитлеристките униформи,вее те хитлеристките знамена?Че туй правят в Киев.С ума ли сте да подкрепяте едни наследници на ония убийци от украинските SS?Украйна е един провалил се проект на болшевиките.Мислете си каквото искате.Аз съм служил.И то професионално.А вие военолюбци?Елитът на тая измислена Украйна е просто луд.Да градиш отношения с съсед на база омраза?Непонятно.А между другото Чеченския Президентът на Чечня каза че ако Украйна започне война,чечетнците са там.Че е грешка 2 славянски народа да се бият за интереса на САЩ.А Германия плати на Украйна 5000 каски.И че ще достави крематориуми на украинските болници.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американците вън от Европа!

  26 Яну 2022 23:55ч.

  Те са в основата.Те имат интерес в Европа да е зле.Идва война.Гответе се.Русия повече остъпки няма да прави. Ракети близо до границите са проблем.Каква сигурност с ракети на 5 минути?Смърт на САЩ!Тия си мислят че ще им се размине. Груба грешка.И 5 милиона натовци да струпат на границите уж да се бранят , стане ли патакламата при тая гъстота на населени с ОМП ще бъдат изгорени.Никой не е луд да праща войски(както внушават че ще са руснаците) в фронтална атака. Това важи и за танкове.Така че жалко за Европа.Отива си защото свири по свирката на задокеанскити убийци и на украинските фашисти.Сега цялата пропаганда тръби за лошите руски и душичките западняци.Смърт на САЩ.да си ходят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  27 Яну 2022 1:44ч.

  Защо ще разполагат допълнителни войски у нас, след като конфликтът е между две страни, които не са членки на НАТО? Обясненията на Кирил Петков в парламента са несъстоятелни, имайки предвид многобройните нарушения на международното право от страна на САЩ. И изобщо, в културен и исторически план Русия и Украйна са ни много по-близки, отколкото са и някога ще бъдат САЩ и западноевропейските страни. Защо позволяваме да ставаме арена на военни действия и разрушения? Трябва да имаме отбрана, и то много по-сериозна от сегашната, но нека не позволяваме на чужди страни, чужди култури да ни използват заради вътрешнополитическите си проблеми или амбициите си за световно господство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пусть Всегда Будет Правда

  27 Яну 2022 7:08ч.

  Руснаците накараха гейовете да дават писмени обяснения ! Подробно да се обясняват писмено и без правописни грешки!!! Така едно време им е писал турския султан и казаците са му дали интересен отговор. Сега братушките се майтапят и бръмчат с танковете - нека гейовете да поквичат по дълго, щото и на студено могат да останат в тоя сняг и пердах да ядат!!! Сега тепърва ще си поиграе мечката, а после като и омръзне ще ги подбере с одата на радостта целия прайд заедно с всичките лоялни приятелчета да се прибират по стаите и да мируват !!! За да запомнят народната мъдрост: Когато на кучето му се прияде бой отива да пpeпикае тоягата на овчаря!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този материал ми прилича

  27 Яну 2022 7:58ч.

  на изява по споменатия неотдавна съвместен проект на NOVA (ЦРУ) TV със CNN у нас... Реших да случам само Стефан Янев, и да игнорирам останалите шизоидни съобщениа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В отговор на ... "ще видят колко им пука за Украйна в действителност"... (сега зачистен)

  27 Яну 2022 7:58ч.

  Не им пука. По улиците на уса непрекъснато правят социологични проучвания, и макс. 19% от хората им подкрепят бъдеща война с раша, а ако има всеобща мобилизация - около 77% ще дезертират! Техните "ветерани" - момчетата от Средния Запад, които след училище са се чудили с какво да се захванат в малките си градчета и селца, и са били засмукани от пропагандната донаборна машина с лъжите им за някакъв "патриотичен дълг" и прилична заплата и са се излъгали да се запишат в армията, та тези измамени момчета, които са ходили на война през последните години, се връщат след края на договорите си с много психически и здравословни проблеми - осакатени, болни от безкрайните експерименти с всякакви нови лекарства и ВАКСИНИ, без никакъв шанс да се ре-адаптират в обществото, и най-лошото безкрайно разочаровани (disillusioned). Някои пребиват жените си докато се борят с кошмарите си от Афганистан, Aфрика и Близкия Изток, а средно по 23 човека на денонощие посягат на живота си. В малкия град не можеш дълго да се напиваш в кръчмата, докато всички работят. Кимат ти разбиращо, но след 3-4-5 разказа на същите преживени ужаси, никой не желае да те слуша и черпи. След известно време ветераните (бившите военни) се озовават бездомни на улиците на по-големите градове, дрогирани и тотално изгубени. И не са само тези съсипани "ветерани" по-млади от средна възраст. Светът се пробужда. Хората в уса все по-ясно виждат, че няма никакво бъдеще в една нова война за да се прикрият педофилията, гигантското пране на пари и хищническите мераци на банкерите. Политиците им ястреби много трудно ще "продадат" война с Русия на населението, а без широка подкрепа е невъзможно да се спечели която и да е война. Нека да се надяваме, че ще се провал т.н. Replacement Project и усилията на кукловодите в сянка и момчетата от Давос, които от много години се стремят да подменят местното население на ВСЯКА държава, (освен на една, изкуствено присадена върху друга) като спонсорират и организират миграционните потоци от юг на север и от изток на запад, за по-ефикасен контрол на света. И нашите деца ще си се приберат от по света в рая на Земята. Който вече неволно наричаме "тая скапаняшка територия" ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нато Вън

  27 Яну 2022 8:43ч.

  Нато Вън ! Нато трябва да бъде съдено наред с американските разбойници. За Афганистан, за Косово, За Ирак, За Югославия,за Либия, за Сирия, и сега за Украина. Съд за тези престъпници,международен трибунал ! На всякъде където са тези ,след тях е катастрофа и хаос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  27 Яну 2022 9:23ч.

  P.S : Бе , аз понеже съм Мунчо , демек тъпо парче , да попитам Убедените евроатлантически НАТОвци : За колко време примерно от Крим до ЗЕМИТЕ на НАШАТА РОДИНА "прстигат" новите - ВЕЧЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ в руската армия ( и технологичен МИРАЖ дори на проектно ниво за смешниците от НАТО ) ХИПЕРЗВУКОВИ ракети ? А ? М ? По-горе един колега споменава нЕкви 5 min. Братле , при хиперзвукова скорост говорим за има , няма 20 СЕКУНДИ !!!!!!!! Ма тая скорост за достигане до целите за поразяване с ядрени или ковенционални бойни глави ВАЖИ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ МЕРАКЛИИ ДА СИ МЕРЯТ ПИШКИТЕ с Руската армия. Тогава за какъв "адекватен" отговор на НАТО ( уви , и ние там - без някой да пита НАРОДА !!!! ) говорим. Не , че Русия ще напада някого. В най-лошия случай , за да защити от геноцид и кланета рускоговорящите граждани на ДНР и ЛНР ( повечето от тях с ОФИЦИАЛНО ПРИДОБИТО РУСКО ГРАЖДАНСТВО !!! ) ще ИЗПЕПЕЛИ нациските военни колонии и американските им "военни съветници " , ако посмеят да тръгнат срещу ДНР и ЛНР. Изпепеляване без нито един руски ,, военен ботуш "да пресече руско-украинската граница. Никакви санкции и други заплахи няма да възпрат Русия в принципа : МЫ СВОИХ НЕ БРАСАЕМ !!!!!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днешните болшевики в САЩ и НАТО

  27 Яну 2022 9:35ч.

  Днешните болшевики в САЩ, НАТО, а и в ЕС са готови да си играят с ядреното куфарче, заради изкуствено създадената от съветските болшевики и измислена от Ленин и ко. държава Украйна, като са й дали огромни руски територии, цели губернии, заедно с живеещите в тях милиони руснаци. А руският Крим до 1954 г. си е бил в Русия, докато на Хрущов не му хрумва да подари на болшевишкото творение Украйна и Крим и населяващите го руснаци. Болшевиките са подарявали и на други съветски републики руски територии, заедно с руснаците в тях. Например на Казахстан, в който руското население в момента е 24 %. И защо светът трябва да загива, заради съветските болшевишки хрумвания, заради които руското население в сегашна бандеровска, нацистка Украйна е подложено на ежедневни артилерийски снаряди, ракети и бомби върху болници и училища, убийства на деца и мирни жители, мародерства. Положено е за целия геноцид, който нацистката власт в Киев, води срещу руснаците в Украйна. А на САЩ, НАТО и ЕС не им пука за този геноцид. Важно е да се лъже, че агресорът не е Украйна, а Русия. В състава на украинската национална гвардия е формированието Азов, което приема членове само с нацистки убеждения. Азов е обявен от Държавния департамент на САЩ за нацистко и територистично, както и от европейски държави, от Амнести интернешънъл и др. Нима това не се знае от Байдън, Столтенберг, които трябва да се лекуват, вместо да поставят света на ръба, заради укронацистите. Отврат и погнуса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подложено е на целия геноцид

  27 Яну 2022 9:42ч.

  Подложено е на целия геноцид, а не "положено за целия геноцид".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100% дебил

  27 Яну 2022 9:52ч.

  Беше ясно, че става дума за джендъри, които ще клекнат за Северна Македония, ще пуснат американски войски за постоянно базиране на наша територия и съвсем скоро ще легализират гей-браковете. Сега, като капак, виждаме и, че са спрели основните инфраструктурни проекти, не могат да се справят с инфлацията и скока в цените на тока, нито пък с пандемията и готвят се само през тази година да изтеглят поне ощ 7 млрд. заеми... Но вие все пак гласувахте за тях, сигурност защото се умни и красиви, а не 100%-ови дебили като мен... Впрочем, за последното вече не съм много сигурен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господата

  27 Яну 2022 10:42ч.

  ни умни политици май са си загубили акъла...Каква война с Русия, бе, ама вие имате ли мозък в главите? Та ние, българите, няма да ви простим никога, ако се включите в тази братоубийствена война! Русия няма да ни нападне, защото знае, че не сме и враг, но вие няма да видите вече никаква подкрепа на избори, ако направите такова предателство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  27 Яну 2022 10:54ч.

  Ай, ся "обсъждат". Тва само за пред стадото, на останалите им е ясно, че вече е решено...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Притеснен

  27 Яну 2022 10:59ч.

  СТИГА ВЕЧЕ!!! Уморихме се от включване в " коалиция на желаещите ". Сили не ни останаха. Има ли смели МЪЖЕ в изстрадалата ни Родина, за да кажат НЕ на това военно безумие, организирано от САЩ и НАТО? Третата национална катастрофа е в ход. Няма да ви простим, предатели! Няма да се спасите от народния гняв / никъде по света /. КЪДЕ Е прездентът Радев? Умълчал се е нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат от САК

  27 Яну 2022 11:29ч.

  Абе защо се дебатират глупости? Не ви ли е ясно защо се иска разполагане на американска армия тук? Това е окупационен корпус, който ще гарантира сигурността на окупатора! Тази армия не е против Русия, за тях това е нищожна пречка, преодолима за час-два, това е против нас, за да не правим референдум за отан, за да не помислят за излизане "нашите" политици. За да може да се унищожи всяка наша инфраструктура, ако ще се изтеглят от района - газопроводи, пътища, язовири, далекопроводи, бункери, армейски съоръжения. Ще го представят като "размирици" и как ни пазят. За това им трябва армията! И затова им трябва да нянаме своя армия. Тези хора веднъж ни съсипаха столицата с бомбардировки. Оттогава нищо не направиха за нас. Сега сме окупирани, държат ни в бедност и ни смучат ресурсите безплатно, както по цялата планета правят с покорените предадени народи. Слепи ли сте? И какъв е тоя едноклетъчен организъм дето плюе тук по Русия? Какво ти е виновна Русия за днешното състояние? Защо плюят по копейкин зелените еуглени от телевизийките на цру? Ами за да не се усетите, зомбита, че ви правят на луди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  27 Яну 2022 13:00ч.

  А, къде е Нинова, май много я е страх да се произнесе по темата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начело с АлЙо

  27 Яну 2022 14:17ч.

  и Купувачът на джипове на синоптичките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  27 Яну 2022 15:29ч.

  От няколко години пиша какви са целите на САЩисаният паразит. Три за тук. И ето на войски ще тропосат тук, за да могат с танковете си да спасяват и режима на предатели, навлеци и чужди агенти, доказани като ..., по всички параграфи на борбата ИМ срещу Божието съзидание! Да, дори никой не се сеща да се отправи призив за общонационална предупредителна стачка срещу взетото и утвърдено отдавна решение - за предупреждение всичко да спре за един ден. ВСИЧКО. - Но никой няма да се накуми, да призове, да се ангажира и още по-лошото: - вече никой няма да се изправи с лицето си открито ПРОТИВ това БЕЗУМИЕ! Не стига икономическият геноцид над българският НАРОД, а сега вече стъкват активно огъня и за физическото му унищожение! *** - Браво, "потомци" на Ботев, Левски, Вазов, Вапцаров и хиляди още оставили отпечатък върху всички нас! Хранени се с ЕАТЦ и пр. отрови - и стигнахме до дереджето на стадо оклюмали овце, неспособни и нежелаещи даже да погледнат около себе си и да се загрижат поне малко за натрапеният си идиотски живот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав е софийският адвокат.

  27 Яну 2022 16:27ч.

  Дънди ПМ не е само канадска компания, международна е и изобщи не е ясно на кого принадлежи. Освен тях имат и други стратегически интереси. Господ знае при кого отидоха крайморските имоти на БНА, когато Каракачановото м-во ги обяви за продан преди 1-2 години... а сега и добив на шистов газ май ще започнат. Само чакам да обявят "чуждите инвеститори" за тунелите под Балкана, и помнете ми думата, ДПМ ще е сред тях - явно или тайно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българските политици-символисти и атлантическото ибрикчийство

  27 Яну 2022 20:28ч.

  Идването на чужди войски символизира решимостта на НАТО ... /добавете каквото искате, важното е решимостта/ ; то е символ на принадлежността на България към алианса, символизира единството на Европа или противопоставянето на агресията, или силата на демокрацията срещу авторитаризма... Накрая и един министър стана „символ на тази предпазливост, когато става въпрос да бъде утвърдена българската принадлежност като част от НАТО“. Ервант Степанян Само че как да не си спомня един друг кръжец на непредпазливи „символисти“, който седмица след Пърл Хърбър /и три дни след Германия/, обяви дори „символична война“ на САЩ. Хората около президента Рузвелт явно не са били любители на символите и близо половин година не реагираха на фашизираните палета около Хитлер – България, Румъния и Унгария. Война САЩ обявиха едва на 5 юни 1942. Но още на 12 юни Плоещ и Констанца бяха бомбардирани. След още повече от година и за близо една година, и България опита плодовете на „символния жест“ под формата на съвсем несимволични бомби. https://pogled.info/avtorski/Ervant-Stepanyan/simvolisti.138628 Та затова хайде по-леко със символите и атлантическото ибрикчийство. Ха поне един път се поучете от по-смелите и по-мислещите за интересите на страната си – хърватския президент Зоран Миланович как можа да заяви, че в случай на конфликт между Москва и Киев, Загреб ще изтегли войските си от силите на НАТО в Източна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам питане

  28 Яну 2022 0:05ч.

  Първо: За тази батальона група не беше ли ясно, че нямаме капацитет или участието в нея прикрива разполагането на чужди войски което е не популярно? Второ: Каква е целта на групата и не се ли оказваме отново в коалицията на желаещите? Но този път български войници ще се поставят срещу Русия! Имам чувството, че ни правите на будали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи