Борисов: Вчера новото ръководство на "Булгаргаз" реализира схема за милиони чекмеджета

Борисов: Вчера новото ръководство на "Булгаргаз" реализира схема за милиони чекмеджета
"Булгаргаз снощи в късна доба си направи "търг". Румен Овчаров може да е политически противник в енергетиката, но съм казал на моите хора - от него по-подготвен в тази сфера нямаме и каквото каже, ще се учите от него. По Би Ти Ви той каза, че 60 000 мегавата само за 3 секунди са "харизани" на Румъния. Това е количество, равно на половината за деня консумация на цяла България. Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромата с чекмеджето и ме разнасяха цял месец. А тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става - първите са си внесли рушветите - по 80 лв. на мегаватчас. Аз предупредих - ще има война с "Булгаргаз", тъй като едните искат да вземат "пътя на копринката". Слагат си 6 фирми, които чакат. А балъците отзад мислят, че това, което говори Киро за "прозрачност", страшни арести и корупция в "Булгаргаз" са верни.  Тези фирми са със смесено участие, чужди фирми, за да не могат да ги гонят нашите служби. "Прозрачно, готино и веднага - няколко милиончета. Вероятно в някоя офшорка в Пандора. Или пък кеш. Първо едната, после другата фирма - так, так, так. Взимат 60 000 мегаватчаса. Ще видим дали в понеделник Кирил Петков и Бойко Рашков ще правят арести заради това.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща с актива на ГЕРБ-Кърджали. На срещата тормозени от вътрешния министър Рашков разказаха как са били арестувани без причина, а след това арестите им са паднали в съда. " На прицела на Рашков  бяха Юсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели. В началото на седмицата Караянчева съобщи, че административния съд е обявил за нищожни заповедите за задържане и е осъдил МВР да изплати разноските по делото. В началото на срещата Цвета Караянчева приветства госта и отбеляза, че в залата присъстват представители от 7 общини и благодари на всички, които са останали верни на партията по време на тежката и нечестна битка срещу ГЕРБ. "Тези хора тук са живият пример, че ние работим за каузата на Кърджали и честно печелим своите гласове и своите поддръжници", заяви Караянчева. 

 

 

"Благодаря на всички вас, които устояха на арестите, които бяха обискирани и подложени на атаки", отбеляза тя и даде думата на трима членове на ГЕРБ, пострадали от действията на Бойко Рашков.
 


Шукри разказа: "Уважаеми господин премиер, така ще ви наричам винаги. Уважаеми приятели и съмишленици, предполагам, че всички в тази зала ме познавате, защото от 89-та година аз съм на работа в Горското стопанство и началник участък. Ще бъда кратък. На 7 юни 2021 г. бях освободен от работа и след още 1 месец и 1 ден, на 6 юли 2021 г. бях арестуван в дома си и отведен в РУП-Момчилград. Бях задържан в продължение на 6 часа - без никакви обяснения, без да ми дадат думата, без да бъда разпитван. По едно време дойде началникът на РУП и ми каза, че съм задържан - за упражняване на натиск върху служители. Как можех да упражнявам натиск върху служители, след като 1 месец преди това бях освободен от заеманата от мен длъжност? Бях отведен за освидетелстване в Спешна помощ - Кърджали, след като бях вдигнал кръвно 190 и 19 кръвна захар. Поради тази причина бях освободен от ареста. Веднага след освобождаването ми предприех действия - заведох дело в съда в Момчилград против заповедта за задържането ми. С решение от 13.08.2021 г. бях оправдан и заповедта беше анулирана".
 

Той отбеляза, че ще поиска обезщетение от 5000 лв. и тази сума ще бъде внесена от него в социални домове и детски градини.
 

Друг репресиран - Хюсеин Садък разказа своите перипетии. Той сподели, че след петъчна молитва е бил спрян с негови приятели на входа на Кирково. Той попитал полицая защо ги задържат, а той отговорил: "Ей сега ще дойдат началниците, ще обяснявате на тях". "Началникът", който пристигнал, заявил: "Снощи сте извършили голямо престъпление". "Бяхме снощи на концерт, това ли е голямото ми престъпление?", попитал Хюсеин.Оказало се, че имало жалба срещу него, че снимал. "Аз заявих - от създаването на ГЕРБ съм член, аз съм си гербаджия", заявил той. Последвал 24-арест без никакво обяснение. Развоя на събитията бил аналогичен - човекът от притеснение вдигнал кръвно 200. Садък също завел дело, което спечелил - съдът го оневинил.
"Тоя Рашков да си разпитва хората - защо сме лежали в ареста по 24 часа", заяви той.

 

 

"Това, което чух, ме разстрои", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който веднага след тях се изправи пред присъстващите в залата. 

 

"Братя мои, точно това е било през 1944 г., така са влизали в къщите и са извличали хората. Рашков ли си, къв си там, не ти ли е мъчно бе? Тези хора,  с по 3 байпаса,  да ги държите по арестите, докато фалшифицирате изборите в София. Чак като станах главен секретар, успях да намеря смъртния акт на дядо ми, на който пишеше " починал от червен вятър"".  Ей тия негодници!" "Тези хора имат семейства! През Възродителния процес не е било така", продължи Борисов, обръщайки се към репресираните от Рашков активисти на ГЕРБ в Кирково.


"Сутринта полицаите дошли да питат Цвета, дали ще нападаме полицейското управление.Дошли сме да обясниме как лъгаха за "Хемус". Лидерът на ГЕРБ заяви, че зад "деянията" на управляващите стоят мастити медии и упрекна БТВ, че отделят ефирно време само за "успехите" на Кирил Петков и кабинета, но не и за критиците му.

 

8 месеца лъжи, ако е прав техният вътрешен министър, че това е грабежът на века, значи от 2 месеца грабежът продължава с други изпълнители. Десетки часове излъчване на Нова и БТВ, за Хемус. А завчера, пуснаха само половина изречение.

 

"Много хубаво националните телевизии майсторски го бяха направили. Онзи ден за Плана за възстановяване... На 15 октомври трябваше да бъде изпратен. ЕК ни го върна с 47 страници забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев вчера, те са върнали поправки на забележките. Само че ако са върнали поправки на забележките, те трябва да ги качат на интернет страницата на кабинета, за да бъдат видени от българското общество. Защото две от тези "поправки" касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор. Да върнеш отговор на ЕК без да уведомиш обществото! Ние с огромно желание чакахме да се изгради комисията в парламента, да участваме активно по промяна на съдебната система и в частност за главния прокурор - да може да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи", заяви Борисов.


"Милиарди са източили от бюджета! Милиарди!", подчерта той.

 

Николай Ненков говори след Борисов: "Осем месеца не спират да повтарят за "кражбата на века". А те не само че не прекратиха това "престъпление" - въпреки обезпеченията, които осигурихме, но и продължават да крадат. Очевидно всичко е било предизборно говорене с една единствена цел - да ни омаскарят". "4-5 моста над Дунав няма да станат в рамките на два мандата. С действията си досега те доказаха, че са мамили българските граждани", категоричен бе той. Делян Добрев заяви на свой ред: "Това, което се е случвало с нашите приятели, се случва и сега с шефа на "Булгаргаз". От една седмица пред дома му стои полицейска кола. Преди месец казахме, че се готвят да върнат посредниците за газа. А посредниците са едни кръвопийци". Още преди месец казахме, че атаката срещу "Булгаргаз" и неговия директор е именно заради това - да се върнат тези посредници. Това коментираха днес Румен Петков и Румен Овчаров. Това е такава грандиозна корупционна схема, каквато не сме виждали от 90-те години. Тогава умишлено се фалираха предприятия, каквато е целта сега с "Булгаргаз", за да може "посредниците" да вземат бизнеса на тези предприятия. От 90-те години не сме виждали такава корупционна схема. Цялата битка е за милиарди", подчерта Добрев.

 

 

Борисов продължи: "Булгаргаз снощи в късна доба си направи "търг". Румен Овчаров може да е политически противник в енергетиката, но съм казал на моите хора - от него по-подготвен в тази сфера нямаме и каквото каже, ще се учите от него. По Би Ти Ви той каза, че 60 000 мегавата само за 3 секунди са "харизани" на Румъния. Това е количество, равно на половината за деня консумация на цяла България. 


Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромата с чекмеджето и ме разнасяха цял месец. А тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става - първите са си внесли рушветите - по 80 лв. на мегаватчас. Аз предупредих - ще има война с "Булгаргаз", тъй като едните искат да вземат "пътя на копринката". 


Слагат си 6 фирми, които чакат. А балъците отзад мислят, че това, което говори Киро за "прозрачност", страшни арести и корупция в "Булгаргаз" са верни. 
 

Тези фирми са със смесено участие, чужди фирми, за да не могат да ги гонят нашите служби. "Прозрачно, готино и веднага - няколко милиончета. Вероятно в някоя офшорка в Пандора. Или пък кеш. Първо едната, после другата фирма - так, так, так. Взимат 60 000 мегаватчаса и отиват към Малдивите да си почиват. НО те ще продължат. Не знаем какво ще стане с Плана за възстановяване", заяви Бойко Борисов. 
 

"Така че се надявам, че господин Кирил Петков е бил искрен вчера в предаването при Сашо Диков. И то на запис. Аз през цялата си кариера не съм дал толкова интервюта на запис. На базата на тази информация, която е дал Румен Овчаров, отидете в понеделник и арестувайте. Оставете нашите мюсюлмани на мира", заяви Бойко Борисов и добави: "По действията им ще ги разберем още тези дни и в понеделник". 
 

Борисов се пошегува в края на срещата: "Сега ще ви кажа един виц. Знаете ли кое се сваля най-трудно? - Умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова". 
 

Бойко Борисов бе категоричен: "Най-страшното, което направи Румен Радев, е да ни накара да се мразим". 

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

 

 

Коментари

 • висок

  05 Фев 2022 13:28ч.

  1,8 млн лв печалба за 3 секунди от препродажбата на газа към Румъния! Продългаваме промяната или продължаваме измамата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се знае

  05 Фев 2022 13:58ч.

  колко такива случаи има при старите хора, в страха си да не се разболеят от ковид, избягват да посещават лекари и при смъртен случай като нищо ги пишат умрели от ковида, особено ако смъртта не се случи толкова внезапно, та да се задействат заради собственото си оправдание...Та има ли смъртни случаи от други болести напоследък?!? Всички умират само и единствено от ковид...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТихомирТомов

  05 Фев 2022 14:12ч.

  Тия новите много бързо ще влязат в затвора и там ще им е промяната !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  05 Фев 2022 14:17ч.

  Думата,описваща състянието на нещата в милата ни Родина е РЕЗИЛ. Нямам думи. А вие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ниска

  05 Фев 2022 15:06ч.

  Не защитавам новите, защото и те са същата сволоч, като Гробаджиите. Но, Бойко освен че окраде 3 млрд. и си ги ската в офшорки, че сега се прави на много важен, а като сключваше изгодни сделки само за себе си не викаше толкова много. Яд го е, че му взеха кокала от устата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  05 Фев 2022 15:20ч.

  (висок на 05.02.2022 в 13:28 1,8 млн лв печалба за 3 секунди от препродажбата на газа към Румъния! Продългаваме промяната или продължаваме измамата?) (ПП не съ ми ниъкви) висок ли астеничен ли си,но си "просто пърче" както викът отъ твоътъ герберскъ боя. не бързай съ емоциити.(чи немъш ум е ясно откакто участвъш въ гласове:понежи си бил циничен мерзавец и аз ште бъдъ:тиииииквиник си и то многу як): споко:"ълъверкътъ" ште бъде изясненъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичото

  05 Фев 2022 16:05ч.

  "Най-трудно се свалят умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова" Ха ха, Баце е трепач!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Счетоводител

  05 Фев 2022 18:54ч.

  А бе вие що си мислите, че Булгаргаз няма счетоводство и щом са продали незнамколокото си газ в съседна държава това не е осчетоводено и заприходено в приход на фирмата, а не като си мисли Баце - в някакви други чекмеджета. Не ставайте и вие с неговия изкривен акъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  05 Фев 2022 18:56ч.

  От вица на Борисов следва ли че Нинова е умна жена, а Иванов - стар тапет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвсем скоро

  05 Фев 2022 20:03ч.

  След като се поухапят от тук и оттам, всички ще си спомнят, че през последните 10 години, освен спретнатия преврат, сътресения нямаше. Бойко ли е, ГЕРБ ли е, но управлението при тях си вървеше, националните интереси не се предадоха, не се замиташе всичко, което е важно за работещите хора. При най-малкото недоразумение журналята нападаха управляващите. Сега по план-сценария и медиен комфорт има усмихнатия, и 9-те процента, коит ого избраха си траят. Такова нелигитимно управление ще доведе до нелигитимност на българите. Ще има обедняване и ще става още по-голям хаос. Защото след хилядите лъжи, които изрекоха и компромати, които спретнаха, идва ред на сметката, няма да я плащат с тъпите си усмивки. Ще я платим тази горчива сметка ние, всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  05 Фев 2022 20:34ч.

  Съвсем скоро на 05.02.2022 в 20:03 усилвай дозата и най-важното си пий хапчетата не с вода, а с белина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  05 Фев 2022 21:21ч.

  До ЧИЧАКА, забравяте за "Спасиба галяма..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  05 Фев 2022 21:25ч.

  До "Съвсем скоро" ЗАБРАВЯТЕ хартиените аеропланчета за 3 милиарда пари на българите, още 3 милиарда за "Турско-руски" паток, за гьола Белене и мноого други подобни платени с наши и ваши пари-на данъкоплатците, а част от тях са в Барцелона и чекмеджето....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сетил се сега да хвали Овчаров, когато нищо не зависи от него

  05 Фев 2022 21:33ч.

  а защо не послуша Овчаров и не дострои АЕЦ Белене когато можеше? Защото дойде Килърито Клинтън и нашия герой вдигна белия байряк. После при следващото си правителство имаше безочието да се похвали на американските инвеститори как бил спрял три "руски" проекта, освен Белене, това петролопровода Бургас-Александрополис и Южен поток, който Орешарски само замрази докато се изчистят претенциите на ЕК към него, а и на тримата американски сенатори които дойдоха на нахокат Орешарски. Къде бе тогава Борисов да подкрепи националния интерес? Сега се сетил, като Тодор Живков когато си пишеше мемоарите. Борисов действаше изключително в полза на Турция, трите големи проекти бяха в загуба за Турция, отделно изкла добитъка на хората в Странджа-Сакар за да го обезлюди. Накрая съедини Турски поток със Сърбия, точно по пътя на Ориент Експрес, тука вече прекали и американците го разлюбиха въпреки прахосаните пари за хартиените самолети. Кюлчетата и чекмеджетата, къщите по света са дреболии, джобни пари, други бяха големите минуси на Борисов за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотал щета

  05 Фев 2022 22:21ч.

  Мразят го Бойко, щото нито могат да го надиграят, нито да го настигнат! Сега ще видим ний как се крадат милиарди, как една перманентна усмивка става злобна гримаса, как си имаме кумгейт на национално ниво, как лъжата е истината, а истината е лъжа! Предстои ни да разберем по кофти начин ние правова държава ли сме или Кирова Куролация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дойде време Борисов да е прав!

  05 Фев 2022 22:25ч.

  Какво още ще видим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  06 Фев 2022 0:08ч.

  Вашингтон докарва на власт някого в някоя колонизирана държава по следната формула: "Изпълняваш каквото ти казахме и срещу това гепиш колкото можеш от бюджета и откъдето може другаде, ще те пазим от опозицията и правосъдието". Това имахме, това имаме и сега, това ще ни сеслучва и в близкото бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи