Българин на кон и с кавказка носия бе арестуван в Москва. Искал ръката на Мария Захарова

Българин на кон и с кавказка носия бе арестуван в Москва. Искал ръката на Мария Захарова
Българският журналист Борис Анзов, представящ се от "Медиа Мост - България", е бил арестуван в Москва, съобщи ТАСС. Задържането му е станало в близост до сградата на руското външно министерство вчера, като той е бил на кон, облечен в кавказки национална носия и е носил оръжие-играчка. Анзов е имал и 11 спътници, от които са задържани трима, освен него.

Борис Анзов дава показания в ареста.

 

 

"40-годишният Борис Анзов от гр. Гоце Делчев, България , заедно с 26-годишен гражданин на Грузия, 44-годишен украинец и 20-годишен жител на Московска област бяха задържани близо до сградата на външното министерство. Те са организирали представление с ансамбъл в национални кавказки облекла, шапки, с пистолети-играчки, запалка-пистолет, бутафорни саби и камшик. Българинът е бил на кон”, каза източник от правоохранителните органи, цитиран от БГНЕС.

 

 

След арестуването си Анзов е заявил, че искал да направи предложение за брак на официалния представител на Министерството на външните работи Мария Захарова, с която се е срещал по време на брифингите й пред журналисти.

 

 

В Инстаграм Анзов обясни разиграването на представлението по друг начин: по думите му по този начин той е искал да поздрави Захарова с Международния ден на жената. "Днес пристигнахме изцяло с тигрите, за да поздравим Мария Захарова с Международния ден на жената, 8 март, а се оказахме в полицията. Мария Захарова не дойде при нас. Постреляхме, потанцувахме и си тръгнахме", написа той в профила си в "Инстаграм".

 

Борис Анзов и Мария Захарова в МВнР на Русия.

 

Конфискувани са автоматичните пистолети играчки, саби и други оръжия от събралите се пред външното министерство. Българинът заплашен от глоба в размер на 500 рубли за дребно хулиганство.

Самата Захарова заяви, че е научила за случилото се от колеги и охраната на министерството. "Какво мога да кажа. Считам, че мъжете трябва да контролират своите емоции", коментира тя пред YouTube канала "Соловьов Live".

Около Анзов се разшумя през март 2016 г., когато бе ранен при обстрел в Сирия, заедно с други чуждестранни журналисти.

 

Анзов е редовен посетител на брифингите на Захарова във Външното министерство на Русия и често задава въпроси.

 

Преди две години:

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отказа да приеме сирене - подарък от български журналист, съобщи РИА Новости.

По време на брифинг в Москва Борис Анзов от “Медиа Мост България” напомни за думите на украински журналист наскоро, че в Русия няма вкусно сирене и “въобще няма какво да се яде”.

“Исках да им дам наш чист кози кашкавал, понеже украинците бяха писали, че руснаците гладуват! Още две фирми - производители на кашкавал от България, се свързаха с мен и казаха, че са готови да доставят български кашкавал в Русия, за да не гладуват руснаците. Тя ме отряза и каза: Нашият кашкавал си е хубав”, обясни Анзов пред “24 часа”.

“Накрая почерпих с него останалите журналисти, присъстващи на брифинга”, допълни Анзов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • либерална цензура

  14 Март 2021 9:00ч.

  Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира блокирането от американски ИТ компании на информационно съдържание от Русия, като отбеляза, че „платформите са се развихрили, и това е смислова технологично задънена улица».Това съобщи тя в събота, 13 март, на страницата си във Facebook. Представителят на ведомството припомни подобни действия в лицето на Google и Instagram, които наскоро частично блокираха телевизионния канал „Крим 24“, както и документалния филм на Андрей Кондрашов „Крим. Пътят към родината ”. Според думите на Мария Захарова „американските цифрови платформи са решили да отпразнуват поредната годишнина от обединението на Крим с Русия по свой собствен начин“. Тя подчерта, че тук вече не става дума за политически нюанси в действията на ИТ компаниите, които следват насоките на Вашингтон, тъй като такива организации, според нея, „по принцип нямат единни стандарти за управление на себе си“. Мерките, предприети от САЩ, са от „екстериториален характер“, те нарушават много от правата на гражданите да получават информация. Тя също така сравни призивите на платформите за запазване на свободата на словото и техните реални решения, като заключи, че колкото повече съдържание е политически цензурирано, толкова по-често и по-строги ограничения ще бъдат налагани на платформи по целия свят. «Целта на Вашингтон е очевидна — използването на възможности на информационни технологии за нелоялна конкуренция във всички области», отбеляза Мария Захарова. Цифровият контент е произволно и безразборно цензуриран от някакви модератори без съдебно решение или специализиран компетентен орган. В същото време самите платформи продължават да забавляват света с призиви за запазване на свободата на словото в Интернет и пагубното владение върху ограниченията за разпространение на съдържание. Смешно е, защото от високите идеали не е останала и следа — те бяха отмити от вълна от блокиране и прочистване от самите платформи от неугодните за тях акаунти и съдържание. За ограничаване на достъпа до филма „Крим. Пътят към родината ”, който беше публикуван за първи път през 2015 година, стана известно на 12 март. Същия ден беше съобщено, че социалната мрежа Instagram частично е блокирала страницата на един от основните телевизионни канали в републиката, Крим 24. В момента тази телевизионна медия не може да публикува текстови материали под публикуваните изображения. Беше отбелязано също така, че при опит за отваряне на видеоклип на филм за Крим на страницата на видео услугата потребителите виждат съобщение, в което се казва, че филмът съдържа материали, които „могат да изплашат или шокират“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  14 Март 2021 9:09ч.

  Какъв журналист е този? Та той не може една мисъл да изрази ясно. Попадала съм на няколко брифинга на Захарова, където присъства и този, включително и брифинга със сиренето. При него въпроси липсват, само някакви предложения към Захарова, все едно гларус сваля рускиня по Черноморието. Не обичам да сравнявам българин с бай Ганьо, но за този мога да кажа-типичен бай Ганьо. Чудя се кой го е изпратил там да позори страната ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алеко

  14 Март 2021 9:12ч.

  Пак българска работа и простотия. Трябвало е глобата да е поне 500 000 рубли на този самонадеян малоумник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  14 Март 2021 9:17ч.

  Преди години на брифинг на Захарова същият колоритен български журналист Анзов произнесе кратка реч за дружбата между двата братски народа и подари на Маша българска национална носия от името на българския народ. Случката може би щеше да бъде забравена, но дни по-късно Захарова качи във фейсбук своя снимка, облечена в същата носия. Стоеше ѝ добре. Но случилото се сега превъзхожда всичко преди, и носията, и кашкавала, и сиренето. Както се вижда историята на двамата е дълга, това е истинска любов и можем само да съжаляваме, че тя не е взаимна... Впрочем, Маша Захарова не беше ли омъжена? Все пак нашият джигит сигурно знае по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пусть Всегда Будет Правда

  14 Март 2021 9:46ч.

  Какъв журналист е този? Та той не може една мисъл да изрази ясно, все едно гларус сваля рускиня по Черноморието. Не обичам да сравнявам българин с Бай Ганьо и се чудя, кой го е изпратил там да позори Булгаристан !!! А би трябвало глобата да е поне 500 000 рубли на този самонадеян малоумник. Впрочем, Маша Захарова е омъжена, и тоя джигит го знае много добре !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  14 Март 2021 9:57ч.

  ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА: "40-годишният Борис Анзов от гр. Гоце Делчев, България , заедно с 26-годишен жител на Грузия, 44-годишен жител на Украйна ...." ЖИТЕЛИТЕ на Грузия и Украйна всъщност са ГРАЖДАНИ на тези страни. На колко водки ли е бил авторът от БГНЕС, когато е писАл статията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъжки времена

  14 Март 2021 11:10ч.

  Най-тъжното обаче е, че този българин, който в известен смисъл е лице на България в Русия, се е направил на някакъв черкезин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оле-оле-оле

  14 Март 2021 11:34ч.

  Човекът просто проверява и доказва правилото, че на България и се пречи да се сватосва с Русия, особено на датата, на която се избира поредния римски папа, който трябва да продължи да укрива Третата тайна. Заблежете - 13март2021 е 8-та годишнина от избора на последния 266-ти римски папа, и точно на този ден е арестуван българин, който иска Мария от Русия за жена. При това този българин е роден на 11 юли1980 , а на същата дата 11юли е роден и Сергей Антонов, който в 1982 е арестуван по скалъпено обвинение за атентата срещу 264-я римския папа в годината на 13вековния юбилей на България, и е арестуван точно на 101-я рожден ден на 261-я папа римски - "българския" Йоан23. Случайни съвпадения, ще кажете? Да обаче точно на 11юли2011 година, в река Волга потъва топлоход носещ името " Волжска България" с 122 жертви, който преди това е носел името Украйна. Без да му окаже помощ, го подминава друг топлоход,-носещ името Задунайски! А на същата дата в 1971 се състои премиерата на рок-операта "Jesus Christ - Superstar". Нужни ли са още даказателства? Ето ви още едно - сумата от възрастта на четиримата сватовници за Мария , арестувани на 13-ти март е точно 130! С едно зачеркнато 10 от календара на 1300(+40) годишната. Няма случайни съвпадения, особено когато касаят рожденничката 1981. Ето ви още един пример- на 11 юли 1981 е родена дъщерята на Александър Фол, кръстена на баща си, който не присъства на юбилените тържества на 13-ата в Мексико на 1 март1981, но затова пък умира точно на 1март2006 година! На 1 март1978 е откраднат трупа на починалrs на Рождество Христово Чаплин Чаплин. Крадецът на трупа от Рождество е българин, но подбудителят е поляк, също като папата, който ще дойде на смяна след внезапната смърт на 263-я l 33-я ден, годината на кражбата и тримата папи. Но нова е същата година, в която е извършено покушението и срещу родения на 1 март, продал се на запада българин Георги Марков. Съдбата ще отреди, той да почине на датата, на която ще паднат кулите-близнаци! А кулите близнаци падат, защото така е било писано! А писаното винаги се сбъдва. Затова не се подигравайте на човека, който ще ви отвори очите. Знаете ли, кога се е сътояла първата премиера на "Кавказка пленница" и каква е връзката й с вчерашните събития?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вместо да ни занимават с тия глупости

  14 Март 2021 12:50ч.

  да споменат нещо за арестуването по време на събирането на опозиционерите вчера. Понеже НЕ СПАЗВАЛИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ ПРАВИЛА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не захапвай рашата, виж първо собствената си кочина

  14 Март 2021 13:04ч.

  Същото арестуване е имало по едно и също време в Лондон и Амстердам. Даже днес големи всекидневници в Британия излизат с критики за полицейски произвол срещу протестиращи граждани в Лондон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Лондон и Амстердам

  14 Март 2021 13:52ч.

  Редовно арестуват опозицията. Това дори в “кочината”, която за някои е родина, го знаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  14 Март 2021 14:48ч.

  Соросоид, както се и съмнявах... Да си ходи в укра"i"на щом няма какво да ядат в Русия. И по-солена глоба е можело за провокацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  14 Март 2021 16:44ч.

  Какво ли не прави водката, с не знаещият тънкостите и? А иначе, поредният "Барбас Ганьос" ! Имаме си пример личен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • E как да не е хубав руският кашкавал?

  14 Март 2021 17:15ч.

  Той се прави по засекретена рецепта от вряла вода, свинска маст, и тебеширен прах от дъските в МГУ. Когато ядеш от него, ставаш по-умин и ривеш за Ленин щот умрел млат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • E как да не е хубав руският кашкавал? на 14.03.2021 в 17:15

  14 Март 2021 18:30ч.

  Комисар? С идиотка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  15 Март 2021 0:35ч.

  Истината за описания случай е доста по-различна. Нощната злоупотреба с водка е объркала Анзов. Той е възнамерявал да се яви пред министерството на отбраната, намиращо се на Фрунзенская набережная, а на съвсем друто място - Смоленская-Сенная площадь до МИД. Анзов е планирал да пристане на министъра на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу. Затова се е натъкмил като осетинска булка, пременен с папаха, бурка, покачен върху кон. Невестата Анзов е носил традиционните според обичая камшик и вазелин, кавказки символи на покорството на булката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън® поправка, трети ред да се чете

  15 Март 2021 0:38ч.

  Фрунзенская набережная, а е попаднал на съвсем друто място - Смоленская-Сенная площадь до МИД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тов. Балалайкин, вземете си старите подводници с всичките им торпеда

  15 Март 2021 4:59ч.

  и заедно с либералния Цензор с неговия обединен Крим си ги...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Путин

  15 Март 2021 8:35ч.

  Бившите членки на Варшавския договор Полша, Унгария и Чехия се присъединяват на 12 март 1999 г. Горбачов от март 1999 г. в началото на въздушната война на НАТО срещу Сърбия: „Западът мами Русия. Ние бяхме единни за Новия световен ред. Обединените щати – през Европа, Атлантическия океан до Урал, трябваше да са под управлението на Русия. Русия няма да забрави тази измяна.”12 април 1989 г. - Горбачов с официални визита във ФРГ 25 април 1989 г. - на пленум на ЦК на КПСС от неговия състав бяха извадени 74 члена и 27 кандидат-члена, практическа цялата "стара партийна гвардия" 11 май 1989 г. - започна изтеглянето на съветските войски от ГДР 12 май 1989 г. - кампания срещу консервативното крило в Политбюро на КПСС в лицето на Лигачов 17-20 май 1989 г. - визитата на Горбачов в Китай и начало на масовите стълкновения в центъра на Пекин. Визитата беше прекратена по настояване на китайската страна 25 май - 9 юни 1989 г. в Москва се проведе конгреса на народните депутати на СССР. Формира се междурегионална група начело с Афанасиев, Елцин, Попов, Сахаров и Собчак 3-4 юни 1989 г. - след няколко дни спорове в ръководството на китайската компартия бяха въведени войски на площада Тянанмън и разгонени демонстрантите, искащи китайска перестройка 4-18 юни 1989 г. - "Солидарност" победи на изборите в Полша 12-15 юни 1989 г. - пътуване на Горбачов до ФРГ за преговори с Хелмут Кол за "бъдещето на Германия"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КАКВО ЧУДНО

  15 Март 2021 8:47ч.

  Чипола поделя хората на четири типа според това дали причиняват добро/зло на себе си/другите: умници (принасят полза на себе си и на другите), разбойници (загуби за другите, полза за себе си), балами (полза за другите, загуба за себе си) и глупаци (загуби и за другите, и за себе си). Петте основни принципа на глупостта: Винаги и неизбежно всеки от нас подценява броя глупаци, които се намират в обращение. Вероятността някой да се окаже глупав не зависи от която и да било друга характеристика на личността на този някой. Човек е глупав, ако причинява вреда другиму, като от това не извлича полза за себе си или дори сам си причинява вреда. Неглупавите хора винаги подценяват вредоносния потенциал на глупавите и постоянно забравят, че по което и да било време, на което и да било място и при каквито и да било обстоятелства общуването или обвързването с глупаци задължително се оказва скъпоструваща грешка. Глупакът е най-опасният тип човек, който съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи