В името на доброто: Маринела, която спаси църквата на родопско село със седем жители

В името на доброто: Маринела, която спаси църквата на родопско село със седем жители

В родопското село Кремене живеят седем души. Това обаче не означава, че там не кипи живот. Напротив - то се гордее с една от най-добре поддържаните църкви в Родопите. Заслугата е на Маринела Шаронова, която си тръгва от цивилизацията, за да се погрижи за спасението на Божия храм, разказва Нова телевизия.

„Тук небето нощем не е небе със звезди, а звезди и тук-там небе. Пеят Щурци. Човек, който живее в природата, е балансиран от зеленото, от слънцето, от въздуха, от животните, от сърничките, които виждаш”, казва тя. Признава, че живее в хармония.

"Все повече започвам да вярвам, че не съм случайно тук, разказва Маринела. В моето село живеем седем човека постоянно, като петима сме християни. В събота и неделя, когато идват туристи, идват много християни. Имало е дни, в които влизат по двайсет човека. И влизат не като в музей, а с ясното съзнание, че идват да запалят свещ, да се помолят и да поседят малко сами със себе си".

"Ако тръгваш да правиш нещо, за да го видят хората, това е много хлъзгав път. Правиш нещо, не за да го видят хората, а за да имаш собствено удовлетворение, да можеш да си благодарен, че Господ ти е дал този прекрасен ден, в който си направил нещо в негова слава и чест, и той ти дава успокоение на душата", добавя Маринела.

Вижте нейната вдъхновяваща история във видеото.

Източник: Нова телевизия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    10 Sep 2023 15:50ч.

    Благодаря на Господ, че има и такива хора! Познавам Родопите, но не и това село. Бъди здрава, Маринела! Когато мога, ще дойда в селото ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно е, когато си на село...

    10 Sep 2023 21:30ч.

    ...с доходите от града. Романтично, рустикално и сладурски, но пиесата става друга, ако се наложи да изкарваш прехраната си на село. Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе то и в града не е идилия да си изкарваш прехраната.

    10 Sep 2023 23:00ч.

    За 100 - 200 000 евро грант що документи има да попълваш, па формалности, па отчети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за сведение

    15 Sep 2023 20:43ч.

    когато си отглеждаш много неща в градината, правиш бартер със съседите, отпадат и много от разходите, които погражданеният офис планктон има в София. Да изброявам ли или сам/а ще се сетиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи