Съботна Василиева Света литургия в храм-паметника "Св. Александър Невски"

Съботна Василиева Света литургия в  храм-паметника "Св. Александър Невски"
Десетки православни християни се стекоха на съботната Василиева Света литургия в храм-паметника "Св. Александър Невски".
<p>Църковното богослужение, което отслужи Тивериополският епископ Тихон, започна рано сутринта и продължава непрекъснато до края на деня, а последните съботни песнопения ще се сливат с възкресните и свършат вече при звуците на тържественото &quot;Христос Воскресе!&quot;.</p> <p>В деня, в който очакваме Възкресението, Дияна Бояджиева бе сред ранобудните миряни, дошли в храм-паметника &quot;Св. Александър Невски&quot;. Тя разказа, че е изпълнила Великденския пост, въпреки че в днешно време е трудно да се спази целият канон. Въпреки това младата жена е издържала целия пост и го е направила, водена от вътрешните си устои и възпитание, пише БГНЕС.</p> <p>&quot;Вярата ме накара да дойда на църква и заради вярата изпълних своя пост. По време на въздържанието се помъчих и да науча и нещо ново за мен самата&quot;, каза Благовеста Константинова, която също бе сред миряните, дошли в храма. Според Благовеста, за да станем по-вярващи, трябва да се вглъбим в себе си и да потърсим истината. &quot;Ако всеки се усъвършенства вътрешно, тогава обществото ще бъде нравствено &ndash; няма да има противоречия и агресия, което всъщност е целта на Християнството&quot;, обясни Благовеста, за която вярата е &quot;основа, крепост и истина&quot;.</p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    20 Апр 2014 18:12ч.

    Свободата ни е дар от нашите източни братя. От пролятата кръв на финландци, румънци, руси и българи. Истината пишете и помнете. Истината е в братска православна Русия. Анатема за предателите - еврейчето Паси-вен педерас, помачето Прецедент Плевньо...анатема за вси изменници на Български род Родина и Народ. Тато бе последния родолюбив истински политик. Светла му памет. Поклон! И помнете!!! Помнете,знайте и предайте на децата си, че няма ни един янки пролял кръвта си за да ни има като Народ! За да я има Православна Майка България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи