„Ню Йорк таймс“: НАТО е напът да изпрати войници в Украйна

„Ню Йорк таймс“: НАТО е напът да изпрати войници в Украйна

НАТО очевидно все пак е напът да изпрати войски в Украйна, съобщава днес „Ню Йорк таймс“. Натовските части ще обучават украински войници. Според американския вестник тази стъпка ще въвлече САЩ и Европа по-дълбоко в конфликта.

Украинската армия започва да изпитва недостиг на войници и изглежда, че краят на войната не се вижда. Русия завладява територии. Въпросът е колко дълго Украйна ще може да удържи срещу страна, която има около 3,5 пъти повече жители.

Поради това се твърди, че украински официални лица са поискали от Съединените щати и членовете на НАТО да пратят 150 000 военни по-близо до фронтовата линия, за да бъдат по-бързо готови за действие - някои украински войници сега ще бъдат обучавани в Германия.

Преди това Белият дом многократно подчерта, че няма да разполага американски войски, включително инструктори, на украинска територия. Позиция, която правителствен служител повтори в четвъртък. Защото в този случай Америка може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, пише вестникът.

Америка е против разполагането на войски: Но за колко време още?

Американското правителство призова съюзниците си от НАТО да не изпращат свои войски. Като част от НАТО Съединените щати ще бъдат задължени съгласно договора за алианса да помагат със защитата срещу всяко нападение срещу инструкторите.

Досега САЩ не са се съгласили да го направят, пише вестникът. Генерал Чарлз К. Браун младши, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, заяви в четвъртък, че разполагането на инструктори на НАТО изглежда неизбежно.

"С течение на времето ще стигнем дотам", каза той.

Идеята за изпращане на войски в Украйна се обсъжда от известно време. В Европа особено френският президент Еманюел Макрон се изказа в полза на по-пряко европейско участие във войната в Украйна. Тази седмица естонското правителство също не изключи възможността за изпращане на войски в западната част на Украйна.

Литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис подкрепи позицията на Еманюел Макрон в интервю за „Гардиън“ миналата седмица.

"Нашите войски вече са преминали обучение преди войната в Украйна", каза той и добави: "Следователно би било напълно възможно да се върнем към тази традиция."

Американските сили вече са обучавали украински войски в Полша, Германия и Съединените щати. Съединените щати поддържаха програма за обучение на НАТО в Яворов в Западна Украйна, но американските войски бяха изтеглени оттам в началото на войната.

"Американски официални лица сега признават, че сегашното обучение на украинските сили е неадекватно и че те се нуждаят от по-добро и по-бързо обучение, за да се противопоставят на очакваната руска офанзива това лято", пише „Ню Йорк таймс“.

Обученията в чужбина невинаги са били успешни, пише още вестникът, като дава за пример обучението на германска земя по маневрена война, разминиране и други военни задачи. Въпреки това се казва, че такова цялостно обучение е било доста трудно за период от дванадесет седмици.

Украинските войски ще се обучават в Германия

Големи групи от новобранци от Украйна вече могат да бъдат изпратени в Германия и Полша с цел обучение, пише „Ню Йорк таймс“, като се позовава на анонимни служители. Според доклада войниците ще бъдат изпратени в тренировъчните центрове на американската армия в Графенвьор (Бавария). Там те ще бъдат обучавани на "комбинирана война с оръжие".

След това войниците ще бъдат изпратени на почти 1600 км до Лвов и след това до Киев, за да достигнат до фронтовата линия. Според съобщенията Германия, Обединеното кралство и Франция в момента работят по намирането на отбранителни компании в Украйна, които да помогнат за изграждането и ремонта на оръжейни системи по-близо до зоната на бойните действия.

Източник: Клуб "Z"

 

 

 

Коментари

 • Лате кокос

  19 Май 2024 14:02ч.

  Наши мальчики пизда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жертвен ягнец в олтара,

  19 Май 2024 15:02ч.

  на изкукуригали в Пентагона генерали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО не може да воюва. Може само да се репчи по телевизията и да показва паркетните си генерали по конференции

  19 Май 2024 15:26ч.

  Не им обръщайте внимание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  19 Май 2024 16:35ч.

  " Пътя е страшен, но славен ", покрит с милиарди долари и тук таме нормално погребение !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може, може и българските и румънските военни са натовски

  19 Май 2024 17:19ч.

  Масово срещу сглобката да се гласува, да им падне процента на партиите на войната

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  19 Май 2024 14:07ч.

  възможно е. залогът е ясен - загубата гарантира мизерно мъждукане в периферията на един нов свят, без колонии в африка, източна европа и къде ли не, без обща валута - "спасител", без реална икономика, с пълчища мигранти - инженери и доктори...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  19 Май 2024 14:41ч.

  Много вярно. Целият просперитет на "демократичния" Запад се дължи на крявта,потта и сълзите на Афрека, Азия ,Изт.Европа и Латинска Америка. Тези паразити от златният милиярд, лежат на гърба на целия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  19 Май 2024 14:53ч.

  Абе, копейка, тоя лош свят е измислил всяко нещо около теб - радио, тв, Интернет, хладилник, даже и клепало на кенеф. Какво е измислила Матушката ти ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За пиндилите,

  19 Май 2024 15:04ч.

  нищо не казваш? Или си срамежлив?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  19 Май 2024 15:25ч.

  Зелените чорапи 19 Май 2024 14:53ч. Абе, копейка, тоя лош свят е измислил всяко нещо около теб - радио, тв, "Интернет, хладилник, даже и клепало на кенеф. Какво е измислила Матушката ти ?" Калашник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .....

  19 Май 2024 15:50ч.

  МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА!... Стига като за отговор на любители на хамбургери!...☺️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе имбецил

  19 Май 2024 15:51ч.

  Основите на всчко изброено от тебе са открити в китай и в малка степен в западна Европа. И още един пример Ти едноневронно същество, най-вероятно не знаеш, че лазерите са изобретени в СССР, а без тях сега щеше да използваш лампова апаратура, защото без лазери няма печатни платки, т.е. няма чипове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 201аде

  19 Май 2024 17:16ч.

  Розовобуско теленце,не мислиш умно защото ти трябва мозък,но не гладък 1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  19 Май 2024 14:17ч.

  Ясно е, че докато не предизвикат глобална война няма да мирясат.👹👺

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да гласуваме срещу сглобката повече хора

  19 Май 2024 16:00ч.

  Да свалим процентите им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .....

  19 Май 2024 16:30ч.

  Подкрепям!...В момента това е единственото, което можем да направим, докато не се появи наистина сериозна национална консервативна партия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  19 Май 2024 17:14ч.

  Аз ще гласувам за Възраждане, защото иначе гласа ми ще се загуби и раздели между сглобкаджиите-войнолюбци! Това е най-вярната стратегия! Възраждане със сигурност ще влезе в парламента! Просто нямаме за сега, както каза колегата по-горе , по-полезен ход за да спрем войната и войнолюбците, които ни хвърлят в ядренния апокалипсис!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  19 Май 2024 18:14ч.

  Аз ще гласувам за ДПС. 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепям да се гласува срещу Тройната мафиотска сбирщина корупционери

  21 Май 2024 10:15ч.

  Да живее България! Да ги разкараме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжите на Запада

  19 Май 2024 14:22ч.

  все по евтини.... доеи бих казал от най евтините. 150 000 хиляди натовци щели да обучават.... И един мармот чистеше АК-47

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  19 Май 2024 15:32ч.

  Тези 150 000 минат ли границата ще има дъжд от Сармати, Кинжали, Ланцети и градушка от ФАБ -ове. На третия ден ако 5 000 успеят да я пресекат обратно ще споменават и почитат Бог до края на дните си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Монголия, от май, всеки ще получава доходи от експлоатацията на природните ресурси.

  19 Май 2024 14:29ч.

  Средствата от Фонда за национално благосъстояние ще бъдат преведени по лични банкови сметки на гражданите. Размерът на сумата ще се определя от Централната банка и Министерството на финансите на Монголия. И кой живее в полит-юрти на ЕС, на Челопеч майнинг ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А така

  19 Май 2024 16:01ч.

  И у нас трябва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  19 Май 2024 17:18ч.

  Трябва, но няма как, защото нашите майкопродавци са продали и раздали всички природни ресураси на чужди компании! Става въпрос не само за българското злато, но абсолютно всичко. Дори минералните извори, тези предатели дадоха на частни и чужди компании, дето не искат почти никакви инвестиции освен заводи за бутилиране в които всички процеси са автоматизирани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  22 Май 2024 13:29ч.

  В Либия беша така докато Кадафи него утрепаха италианците и франсетата! А в Монголия доста години подобно на нас бяха раздавани богатствата и!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  19 Май 2024 14:29ч.

  Ясно, защо руснаците унищожиха частната си армия. Частната армия не се идентифицира със съответната държава, поне не юридически. Това ще рече, че ако се изправят една срещу друга две частни армии, американска и руска, те няма да се асоциират със съответните държави. Полето за сблъсък е украинската земя. Американска, френска, английска и др. срещу руската на Пригожин. Но руснаците ясно показаха, че срещу техните частни армии ще се изправи редовна, държавна армия на Русия с ядреното си оръжие, армията на Пригожин не притежаваше такова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  22 Май 2024 11:30ч.

  Нищо не са си унищожили руснаците. ЧВК-то им действа здраво в Африка и където е нужно. Дали се казва Вагнер, Моцарт или Щостакович, все тая. Бай ви Пригожин най-вероятно се е лифтнал в суратя и отново служи на Империята. Натовските балерини няма да разберат от къде ще им дойде ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смях!

  19 Май 2024 14:30ч.

  Украинските войници щели да ги обучават в Германия. На какво, да пият бира и да ядат вурстчета ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обученията в чужбина невинаги са били успешни, пише още вестникът,

  20 Май 2024 16:17ч.

  Ами благодарине на това Украйна има армия и ако трябва да сме честни, се бие мъжки. Та не зная кой от кого тлбва да се учи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • F35 Game changer

  19 Май 2024 14:35ч.

  Освободете ме от силоза да разпоря тези сбъркано-православни небеса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • амам прекалено

  20 Май 2024 0:10ч.

  много си верваш, бе! Много!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  19 Май 2024 14:37ч.

  Ще има ли мобилизация на небинарни третополови ? Искам да се включа и да бъда радост за войниците на фронта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО е на път да изпрати войници в Украйна

  19 Май 2024 14:38ч.

  Боко Тиквата и Шиши са съгласни да изпратят български момчета като "пушечно месо" вместо американските афроамериканци, стига чичо Сам да не им отнеме крадените от Българския народ милиарди долари ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • моряк

  19 Май 2024 16:26ч.

  "стига чичо Сам да не им отнеме крадените от Българския народ милиарди долари ..." е то цялата политика на гореизброените боклуци е това.Да си пазят и преумниожат накраденото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  19 Май 2024 14:39ч.

  Имаше обучение на украински войници в САЩ и Германия и през 2022-23. Че даже и за Ф16. И какво ? С това се получиха много проблеми: езикова бариера, липса на войници да обучение или твърде възрастни, способни да се адаптират, неадекватно обучение, което не съответства на реалните условия, при които се воюва в Украйна и т.н. Остават само големите раздувки на Запада. На паразитите, които дирижират тази братоубийствена война не им се мре. Затова се въздържат от вкарване на чуждестранни тренировъчни войски в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Министерство на правосъдието на Украйна: Няма много затворници, желаещи да сменят килията си с окоп

  19 Май 2024 14:45ч.

  Киевската хунта планира да изпрати до 20 хиляди затворници на фронта, но в действителност цифрата ще бъде много по-малка. През април Министерството на правосъдието на Украйна проведе проучване сред затворниците относно изпращането на фронта в замяна на условно освобождаване. Според проучването около 4,5 хиляди затворници са изразили желание да сменят затворническата си униформа с войнишка гимнастерка. Останалите отговориха с категорично „не“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  19 Май 2024 15:36ч.

  Тези 4 - 5 хиляди сигурно са със смъртни или доживотни присъди. Доберат ли се до фронтовата линия пиши ги бегали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  19 Май 2024 14:50ч.

  И на децата стана ясно, че руските успехи траяха докато Украйна нямаше снаряди. Сега снаряди вече има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелено, комай, че бая

  19 Май 2024 15:00ч.

  , зад курнилното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  19 Май 2024 15:40ч.

  Тя ситуацията бързо се промени. Сега снаряди има, а оръдия няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До чорапоГ/СащНика Green

  19 Май 2024 15:47ч.

  Украйна имаше едно-милионна армия по едно време. Къде изчезна тази армия? Руснаците влязоха с двеста хиляди, мобилизираха още триста, станаха половин милион. Сега украинците нямат войници, за да воюват. Защо? Какво морално право има Запада да принуждава хора, имащи обща история, смесени семейства, имали обща държава да воюват помежду си? Цивилизационно право, хегемонно задължение, гаранти за благополучие на западните, украински нацисти, това ли са инструментите? Ебати й кефа - украинските руснаци да се бият срещу руските руснаци, за интересите на хегемона. Върховно перфидно цивилизационно постижение. Трябва да си изпереш чорапите, за да си отвориш очите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  19 Май 2024 15:07ч.

  няма ли межд съд за тези убиици няма ли кои да ги спре да трупат печалби на гърба на убитите млади хора и техните семеиства същото е и в газа на ред е таиван мярка нямат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  19 Май 2024 17:25ч.

  За какво ти е международен съд? Та този съд е от съдии на Хегемона! Като чуеш израза "международната общност" не ти ли е ясно, че това е Хегемона + неговите пудели от Западна и Източна Европа, Канада , Австралия и Израел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Па те са там, в Украйна, от 2014 г.

  19 Май 2024 15:22ч.

  Просто ще увеличат броя им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  19 Май 2024 15:31ч.

  Ние нали също сме част от НАТО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бакко

  19 Май 2024 15:39ч.

  Шараните кълват на гола кукичка на всяка помия публикувана от костовиста Дачкофф. Заглавието едно, съдържанието друго. Розови мечти на еднорози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуте,

  19 Май 2024 15:43ч.

  Ти ли си уа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Май 2024 15:56ч.

  "ихтамнет"-ите отдавна са там, потвърдено от сингапурският разговор. Друга тема е освен военни специалисти дали има някой откачен да прати пушечно месо под национален флаг открито

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по по най

  19 Май 2024 17:23ч.

  Да бе, помним какви велики успехи постигнаха в Афганистан, криейки се двайсет години из базите и плащайки си на талибаните да не ги стрелят. И най-вече помним как се изнесоха като бити манафи в женски дрехи, изоставяйки хора (местните жълтопаветни чехльовци) и техника за милиарди. Толкоз си могат, ама иначе на медиен пиар и всякакви балонни раздувки са винаги отличници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  19 Май 2024 17:34ч.

  Изоставиха ВОЕННА техника за 85 милиарда долара!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2796

  19 Май 2024 17:29ч.

  Ама нали НАТО бил отбранителен съюз...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  19 Май 2024 17:55ч.

  Нато ще обучи укрите на натовските стандарти за водене на война, който е неприложим срещу руската тактика, която в момента се води като през ВСВ. Основното оръжие на руснаците е малката лопатка. Тя е служи за всичко. От копаене на окопи, до тиган над огъня. Бавно, но сигурно руснаците напредват село по село, копаеки траншеи и цели подземни градове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ма точно бе

  20 Май 2024 0:15ч.

  колега всеки ден от две години насам гледам как клетите укри са замервани с лопатки по градове и села! По цял ден, не ги е срам, руснаците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Су-35

  19 Май 2024 18:17ч.

  Мили сънародници. Излезте на 9 юни и гласувайте!!! Гласувайте по съвест и срещу узорпаторите на власта който ни бяха натресени от ония зад океана. Да живе е България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  19 Май 2024 19:19ч.

  За най православния славянин у нас, Костя Копейки, венсеремос, срещу империалистическия гнет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • долу ЕС

  19 Май 2024 18:43ч.

  нека прати, руснаците няма да водят наземна война с нато, да си знаят само.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2796

  19 Май 2024 18:59ч.

  НАТО-вците ще отидат, за да бъдат обучавани от украинците как да се бият. Друга причина не виждам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Май 2024 19:11ч.

  НАТО е гарнитура. Инак САЩ имат дълъг и успешен опит в обучение на антибунтовнически сили. През индианските войни, окупацията на Филипините(Броунинг конструира Колт 1911 точно за тоя театър, както Стечкин проектира своя за Украйна)Дотолкова са добри, че обученият от тях контрапартизан Чавес им разказа играта. Инак не ги бива във фронталните атаки в стил Жуков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Май 2024 19:13ч.

  Забравих-Пършинг гони Панчо Виля...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • страна, която има около 3,5 пъти повече жители.

  19 Май 2024 19:17ч.

  Русия има 145 милиона население. Излиза че Украйна днес наброява ... 42 милиона !? Как се вързва това твърдение с реалностите ? Никак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Май 2024 19:20ч.

  Ако утре спре касапницата САЩ и Русия ще се срутят. Някой помни ли че преди ковид(трябваше да пуснат Спутник у нас-90% от "антиваксърите" щяха да си платят за руска , без аналогова ваксина, докато Темнейший се е закопал в бункер)Германия бе втората експортна икономика в света? Локомотив! Днес ЕС е дерайлирал и каубои и индианци се бият за плячката от вагоните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Усукват го

  19 Май 2024 19:31ч.

  по килифаревски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Май 2024 19:33ч.

  Украинци снимат видеа из градовете на Украйна. Улиците са пусти никакви мъже няма навън. Всички се крият. Това е резултат от новият закон за мобилизация. Интересното е, че не смеят да се опълчат на властите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разбити надежди относно Запада

  19 Май 2024 19:48ч.

  Все пак са малко гузни, защото подкрепяха майдана и джуджето Зеленски през първата година на СВО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  19 Май 2024 21:07ч.

  То при тях си има лаф - "моя хата с края", т.е. нищо не искам да зная и нищо няма да правя щото не ме засяга. Май е познато. Така че ние триморците ще сме първите които сахибите ще ни набутат в месомелачката. Не се съмнявайте че Баце и Шиши вече го планират този вариант. Между другото много подозрително всички мълчат за бившата УССР в изборната кампания. Що ли е така? Дали не ни готвят някаква изненада след изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не знам за изненадата

  20 Май 2024 0:17ч.

  но увеличават заплатите на милицията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Талаш голям.

  19 Май 2024 19:52ч.

  Пилее се времето на хората с кьорфишеци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  19 Май 2024 20:03ч.

  Може... в някой друг живот! 😆😆😆

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не обвинявам украинците.

  19 Май 2024 20:33ч.

  Повечето държави се управляват от некадърници или продажници. С раздута добре заплатена полиция. Но и това ще рухне скоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • просто

  20 Май 2024 0:18ч.

  +++++++++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре бе, Пенке, разбрахме.

  19 Май 2024 21:39ч.

  И не си само ти. Ей на, и Марийка и Янка се схумнали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  19 Май 2024 22:14ч.

  Да пращат. Ще е цяло чудо ако успеят да си ги приберат обратно в ковчези. По-скоро останките им ще наторят украинската денацифицирана земя и ще я направят още по-плодородна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  19 Май 2024 23:11ч.

  Тия се плашат само и развалят ТСВ със скандал. Едните ще пращат военни, а другите ще ги гърмят с ядрени ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благо Попчев

  20 Май 2024 11:51ч.

  Англо-саксонската паплач явно няма да пусне кокала, без преди това да предизвика ядрен сблъсък с Русия, като я провокира до крайност. Не го вярвах, но нещата вървят натам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абстракция

  20 Май 2024 17:34ч.

  На снимката надали е повече от взвод. И танк. Как да разбираме това монументално платно, може би като алегория? А то вече Зевс мина край Европа и я оноди в храсталака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Май 2024 13:56ч.

  Ех, много им се иска на западните меки китки да се сбият директно с Руската мечка, но някак си нямат желание... А по-просто казано, шубе ги е. При това много!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  21 Май 2024 14:46ч.

  Ако НАТО започне война срещу Русия, това ще даде пълното право на руснаците да заличат с Бомби САЩ, малобритания и франция, а после да прегазят и завладеят цяла натовска Европа. Могат да пратят за целта 25-милионна армия от мъже, а и няма да са сами в тоя война. НАТО какво ще прати освен "небинарни" същества в розави роклички?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  22 Май 2024 11:24ч.

  Хайде де, какво чакат. Писна ми от джафкащи натовски пудели и пригласящи им медийни булонки. Да влизат, това не е трудно. Въпросът е как ще излязат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  22 Май 2024 11:49ч.

  Западняците са добри в наказателните акции срещу по-слабо въоръжен противник и то предимно по въздух. "Топ гън"-ъра минава отгоре и изсипва товара - бомби, химикали, атоми и демокрацията тържествува. Това минава пред взела-далата Япония в края на ВСВ, Корея, Виетнам, Ирак, Югославия, Афганистан, Либия, Сирия. На терен рамбовците са меко казано - много зле. А срещу добре въоръжени държави и от въздуха не смеят да ударят - Иран, КНДР, дори Беларус. За Русия и Китай да не говорим, там борбата може да е само медийно хибридна. Според мен Путин опитва да примами и НАТО-то в Украйна, както примами самите укро нацита в Донбас. Събрани наведнъж, по-лесно се утилизират, отколкото да ги гони из цялата Европа. За справка Наполеон и Шикългрубер ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи