СДС започва да издава седмичник на име "Демокрация"

СДС започва да издава седмичник на име "Демокрация"
Новото ръководство на СДС започва да издава седмичник на име "Демокрация", предаде БГНЕС. Според лидера на партията Емил Кабаиванов първият брой на вестника ще излезе на 24 януари в 24 страници и ще носи името на синия ежедневник, съществувал между 1990 и 2002 г. Главен редактор ще бъде Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание и бивш посланик в Полша. Вестникът ще бъде десен по ориентация.
<p>&bdquo;Възражда се една легенда, защото името &bdquo;Демокрация" е скъпо на всички нас и вестникът, който излезе през 1990 г., хората се надпреварваха да го купуват", коментира Александър Йорданов. Старите снимки разказват, че много от известните днес български актьори и музиканти бяха продавачите на този вестник в началото на демокрацията, допълни той.<br /><br />По думите на главния редактор вестник &bdquo;Демокрация" ще бъде национален седмичник за политика, общество и култура, &bdquo;трибуна на честното слово, дом на демократите в България, трибуна на младите и гражданското общество", ще отстоява европейските и национални ценности, на евроатлантическите приоритети.<br /><br />&bdquo;Една от първите централни теми на вестника ще бъде за референдума - в момента той е част от сценария на БСП, в който тя иска да вкара българските граждани", подчерта Александър Йорданов, който припомни позицията на десните за бойкот на допитването.<br /><br />Вестник "Демокрация" беше спрян по времето на лидера на СДС Надежда Михайлова. През 2002 г. тя закри партийното издание с аргумента, че е губещо и че партията няма възможност да го издържа.</p>

Коментари

  • КАБАКРАТОР

    16 Яну 2013 0:09ч.

    КАБАКРАЦИЯ ще бъде провинциално и дембелашко издание на боковите резервни задници в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен!

    16 Яну 2013 16:21ч.

    Абсолютно ненужно и ДЕМОДЕ! Кой ще се хване на въдицата на \"демокрацията\"ИМ вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнъс!

    16 Яну 2013 16:24ч.

    Абсолютно ненужно и ДЕМОДЕ! Кой ще се хване на въдицата на \\\"демокрацията\\\"ИМ вече? Да, ново свърталище на ченгетата! Добро направи Надето, че го закри. Братя, не купувайте, не наливайте пак пари в ненаситния търбух на такива като АЛ Йорданов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи