Опълченците на Донбас обявиха условията си за освобождаване на превзетите сгради

Опълченците на Донбас обявиха условията си за освобождаване на превзетите сгради
Зам.-ръководителят на народното опълчение на Донбас Сергей Циплаков заяви, че опълченците в източна Украйна ще освободят превзетите от тях административни сгради и оставят оръжие само в онзи случай, ако киевските власти освободят арестуваните привърженици на федерализацията и техните лидери.
<p>Също така, едно от условията е провеждането на референдума за определяне на статута на регионите. Информацията е на КРОСС.</p> <p>&bdquo;Ако Киев освободи политическите затворници (задържаните активисти и лидери на опълчението), ако спре преследването на проруски активисти и рускоезични, ако неонацистката групировка &bdquo;Десен сектор&quot; се разоръжи и започне процеса за промяна в структурата на Украйна чрез референдум, то разбира се, ние ще започнем да освобождаваме административните сгради и да се разоръжаваме&quot;, заяви Циплаков пред РИА Новости.</p> <p><img alt="" src="http://glasove.com/img/news/35854_brYD2e7rjOEosAREXAA0m1uE9uw4mN.jpg" style="height:399px; width:600px" /></p> <p>Въпреки това, той изрази съмнение, че властите в Киев, ще спрат преследването на опълченците и освободят арестуваните лидери, а &bdquo;Десен сектор&quot; и &bdquo;други подобни терористични организации&quot; ще се разоръжат.<br /> Изявлението на Циплаков е реакция на призива на представителите на Русия, САЩ, ЕС и Украйна по време на срещата в Женева за урегулирането на украинската криза.</p> <p><img alt="" src="http://glasove.com/img/news/35854_qyfpbhEiIX6mlzXceVNOW9QrOZVk4i.jpg" style="height:424px; line-height:1.6em; width:600px" /></p> <p><img alt="" src="http://glasove.com/img/news/35854_8vQnU1EzjnwqKS0I5eDS3z2T0QTWbY.jpg" style="height:428px; line-height:1.6em; width:600px" /></p> <p><img alt="" src="http://glasove.com/img/news/35854_fjt5Go6lXqJuRtmSbr6Pjaol4pcYmn.jpg" style="height:400px; line-height:1.6em; width:600px" /></p>

Коментари

  • !

    19 Апр 2014 20:26ч.

    Не вярвайте на фашистите-бандировци! После ще ви избиват един по един! Вашата сила е във вашето единство! Можете да оцелеете заедно или да умрете един по един! Изборът е ваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи