Москва: Руснаците да не пътуват до страни, които имат споразумение със САЩ за екстрадиране

Москва: Руснаците да не пътуват до страни, които имат споразумение със САЩ за екстрадиране
Руското външно министерство предупреди руските граждани да се въздържат да пътуват до страни, които имат споразумение със САЩ за взаимно ескрадиране. Сред тези страни е и България.
<p>Руското външно министерство официално предупреждава пътуващите зад граница руски граждани, че напоследък значително е нараснал рискът &nbsp;да бъдат арестувани и екстрадирани по искане на американските правоохранителни органи и спецслужби. Министерството свързва тези действия с въведените от САЩ антируски санкции във връзка с руската политика в Украйна и присъединяването на Крим.&nbsp;</p> <p>Въпреки че Вашингтон не е обявявал никакви визови ограничения за обикновените руснаци, в официалното предупреждение се посочва, че американската администрация се опитва да превърне в рутинна практика залавянето на руски граждани в трети страни, за да бъдат те съдени в САЩ, като правило по съмнителни обвинения. Руското външно министерство също така предупреждава, че гражданите на страната могат да се сблъскат в чужбина с предвзето правосъдие и продължителни срокове затвор.&nbsp;</p> <p>Сред страните, за които се отнася това предупреждение са редица любими за руснаците туристически дестинации като България, Финландия, Франция, Германия, Израел, Египет и други.</p>

Коментари

  • Руснак

    11 Апр 2014 22:07ч.

    Това говедо Путин ме накара да се срамувам от принадлежността си към руската нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ау ,леле!

    11 Апр 2014 22:43ч.

    \&quot;Руснако\&quot;,срамувай се от себе си.Хората поне предупреждават какво може да се случи.В България властите направо си участват в арестите по нареждане на САЩ-спомнете си случаят Гергана и самодоволния Цвъки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попов

    11 Апр 2014 23:02ч.

    Тоя дето се е самоназовал Руснак е най-обикновено платено Бг леке. Познавам руснаците, те имат чест и не биха паднали толкова ниско, колкото това платено леке.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи