Мика Зайкова: Издръжката за един човек догодина ще е над 1500 лв.

Мика Зайкова: Издръжката за един човек догодина ще е над 1500 лв.

КНСБ представи резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за третото тримесечие на 2023 г. 1427 лв. е необходим нетен месечен доход за един работещ човек, живеещ сам. 2568 лева е общата стойност за тричленно семейство - 2 възрастни и дете до 14 г. Доходът, необходим за издръжка, нараства с 1,8%.

Според икономиста Мика Зайкова инфлацията няма да намалява или да се застопорява, а цените също няма да останат на това ниво.

"Заради войната в Близкия изток ще има по-висока цена на петрола. Всички сметки, които се правят до края на септември, ще претърпят негативно развитие след 7 октомври. Бюджетите на България и САЩ ще бъдат обект на коренни промени, заради конфликта в Ивицата Газа. Не по-малко от 1500 лева ще бъде издръжката догодина", прогнозира тя пред NovaNews.

''Не можеш да накараш частните фирми да си намалят цените или да сложат таван. Това е пълен абсурд. Така могат да бъдат изгонени инвеститори. Спекулата и корупцията допълнително усложняват ситуацията и водят до ръст на цените и инфлацията", категорична е Зайкова.

 

Коментари

  • Еврокомисар

    19 Окт 2023 12:54ч.

    Отивай на кални бани, не си губи времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калта в баните ще стане много по-лечебна, ако в нея се удави някоя национална предателка с копелето и

    19 Окт 2023 13:07ч.

    Може и да е еврокомисарка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се живее с 1500 лева на ден, бе, баб'Мике??

    19 Окт 2023 12:57ч.

    Искате съвсем да ни пролетаризирате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PhD

    19 Окт 2023 13:17ч.

    Като постоянно печатате кухи пари и ги раздавате на тълпата , надувате инфлацията и вдигате цените, нищо друго. Набийте си го в кухите кратунки . Впрочем, издръжката на яхтата ми в Монте Карло е 15000 евро на ден. Аз каква минимална заплата трябва да искам от държавата ? :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Връзка въженца и сапунче за теб

    19 Окт 2023 13:51ч.

    Да има за родителите ти, жена ти, децата ти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, за него е яхтата и луксът.

    19 Окт 2023 13:54ч.

    Въженцата и мизерията са за вас. От люлката до гроба. Примирете се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    19 Окт 2023 14:50ч.

    До доктора: Не се печатат пари, а се вземат огромни външни дългове. И това само за безумно високите заплати на раздутата държавна администрация. Остават някакви трохи и за пенсионерите. На никой не му пука, че след максимум 5 години България навлиза в дългова спирала и няма да можем да плащаме дори лихвите по тези външни борчове. След това ще дойдат разните американски/британски фирми за фракинг и ще започнат да дупчат Добруджа, а след това цяла северна България за шистов газ, ще натровят цялата почва там и ще проведат геноцид. Тогава обаче няма да има мърдане защото иначе няма да има пари за заплати и пенсии. Това е бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че за какво да му пука на прибиращия тлъстите пачки?

    19 Окт 2023 14:56ч.

    Щом му е паднало – прибира без да се замисля и без остатък. Настъпи ли неблагоприятен момент – беж надалеч, където предварително е подготвил луксозни хралупи за себе си и семейството. Чуждите да го духат и да мрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    19 Окт 2023 19:54ч.

    Аз го виждам по различно: След като окончателно унищожат енергетиката, ще прокарат закон за въглеродно неутрални жилища. Цената едно жилище да стане такова 100 хил евро. Който не може се задължава да продаде. С колите е същото. След това ще се живее под наем и ще си плащаш месечен абонамент да ползваш кола, пералня и т.н. Така няма да имаме нищо и ще сме щастливи, защото няма и смисъл да се краде т.к. нищо не може да е твое. Здравей прекрасен нов свят - РОБСТВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    19 Окт 2023 19:57ч.

    Забравих - детските градини, ще са с такса от 1000 евро за първо и 2000евро за второ дете на месец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бърза помощ

    19 Окт 2023 20:18ч.

    Незабавно посетете специализиран кабинет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИТ спец

    19 Окт 2023 14:30ч.

    Не знам какво са смятали, но за моето семейство трябва 5-6000 лв само за сметки, храна, транспорт и разни дребни покупки и забавления. Не се оплаквам, печеля добре и нямаме проблем с парите, но това са реалностите. Като се замисля как някой би оцелявал сам с 1500 лв (хеле пък ако има кредити или живее под наем..) и почвам да разбирам защо хората по форумите са такива киселяци и всичките им мисли се въртят около това кой колко "взима".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи